Genre: Misdaad / Thriller
Gesproken taal: Engels, Frans, Albanees en Spaans
Releasedatum: 4 april 2013
Plot Dead Man Down
"Blood demands blood"
De film volgt Victor (Colin Farrell), die de rechterhand is van een misdaadbaas in New York. Hij is op zoek naar wraak voor de dood op een familielid, maar wordt verleid en gechanteerd door Beatrice (Noomi Rapace) die een slachtoffer is van een misdrijf en op zoek is naar vergelding. Hun intense chemie leidt uiteindelijk tot een gewelddadige climax.
Victor
Kilroy
Luco
Gregor
robinb
die dame uit the dragon tattoo is ook aardig aan het doorbreken zie ik..zie je ineens overal in films. ga hem vanavond bekijken. ben benieuwd
mcdaktari
Het mag dan wel weer de zoveelste wraakaktie's film zijn maar zeker niet de slechste. Colin Farrell zet hier weer een goeie rol neer. Ik was nooit echt een fan van Colin Farrell maar ik moet toegeven dat hij me de laatste jaren toch wist te overtuigen.
_Casper_
Toffe thriller, het verhaal is miss niet heel bijzonder maar het is wel allemaal goed gedaan en het acteerwerk is ook erg sterk. Waardoor het een spannende en goeie is.
Zeker een aanrader om te zien. 3.5*
Alonzo
Niets bijzonder. Had er veel van verwacht met zo'n cast, helaas.
Te simpel verhaal wordt al snel duidelijk.
Basi
Prima film wat mij betreft. Het is zeker geen originele film maar wel goed in balans en een goede cast. Het is enigszins voorspelbaar en het plot is niet heel bijzonder. Toch is het een vermakelijke film waarbij de vaart er goed in zit en ik mij geen moment verveeld heb. Die Franse moeder was wel wat irritant. Ik moet er wel bij vermelden dat ik hem heb gekeken met 1,5 fles wijn in mijn mik. Wellicht had ik een iets andere beoordeling gegeven als ik nuchter was geweest.
ralfsjam
Dead man Down een visueel gezien een prima film, maar is wel een doorsneetje. Aardige momenten en wendingen worden ook weer de nek omgedraaid door momenten van: "Oh,ja Duh".
Toch keek hij lekker weg en hield mijn aandacht vast. Leuk ratjetoe van alles en nog wat. Actie, romantiek, thriller, Drama, misdaad en een beetje humor.... 3.5**
DragQueen
Vermakelijke en onderhoudende Thriller. Met een goed uitgevoerd verhaal. Dat wel nergens boven de middelmaat uitsteekt. Toch houdt de film de aandacht goed vast, en is het bij vlagen spannend. Het acteerwerk van Farrell en de overige cast, wordt met een aardige inleving gebracht. 3 Sterren.
Movie-Addicted
Doorsnee filmpje met redelijk acteerwerk van vrij bekende acteurs. Vond Howard alleen niet erg geschikt voor zijn rol.
Maar goed. Not bad at all
Goodfella_88
geweldig rollen van Colin Farrell en Noomi Rapace, mooie drama/actie
-P-
Voelt allemaal wat vreemd en ongemakkelijk aan. Helemaal in het begin. Apparte dialogen met veel stilte's. Wat scene's erbij die niks toevoegen van bijvoorbeeld die buurtkinderen. Beetje overdreven vond ik dat.
Actie is wel redelijk maar ik had geen klik met de hoofdpersoon, ondanks dat je weet wat zijn motieven zijn.
jeuletaxi
Helemaal mee eens en 1 toevoeging noomi rapace speelt zoals altijd weer geweldig!!
Heb me prima vermaakt met deze film.
vranque
Fijne film, fijn verhaal, fijne cast.
De cast is verbluffend als ze niets zeggen. Kom ik zelden tegen.
Aardige thriller met Colin Farrell op zijn mooist en ook weer een prima Noomi Rapace verder nog rollen van Dominic Cooper , Terrence Howard , F. Murray Abraham , Armand Assante en wereldster Isabelle Huppert die een rol had die te verwaarlozen was en ik het ook raar vind dat ze überhaupt zo een rol heeft aangenomen. Verder standaard wraakfilm die mede door de uitstekende cast een extra sterretje heeft verdiend.
gauke
Een redelijke, maar ook rommelige actie-wraakthriller met een draaiboek dat alles behalve origineel is, zodat er weinig nieuws onder de zon te bewonderen valt. Het verhaal is onwaarschijnlijk en door de nodige plotgaten moet de regisseur alle zeilen bijzetten om het gehaal passend te krijgen. Jammer genoeg zijn de dialogen leeg en krijgen de personages nauwelijks diepgang. En vreemd genoeg ontstaat er ook geen diepgang tussen Colin Farrell en Noomi Rapace (die toch wel vaak hetzelfde soort rollen speelt).
schumacher
Leuk filmpje, kijkt goed weg maar het was wel wat rommelachtig, sommige dingetjes waren niet heel duidelijk vond ik maar het neemt niet weg de film toch leuk was om eens gezien te hebben.
ghostman
Goede rol van Colin Farrell en dat zeg ik als liefhebber van diens werk ...
De hereniging van de regisseur en de hoofdrolspeelster van de originele zweedse Girl With The Dragon Tattoo pakt verrassend goed uit, al is de film bij vlagen vrij onevenwichtig. Vooral de rommelig in beeld gebrachte en niet overal even overtuigende (of noodzakelijke) aktiescenes doen afbreuk aan het geheel. Maar goed, de aktie zit vooral geconcentreerd aan het begin en het einde- daar tussenin is dit een sterk drama met een degelijk plot en een mooi uitgewerkt wraakmotief. Colin Farrell en Noomi Rapace zijn beiden uitstekend; de cast om hen heen is helaas minder indrukwekkend.
kuiponok
Prima actie/wraakfilm met een klein beetje drama; gelukkig niet teveel.
Vooral door de goede rollen van Colin Farrell en Noomi Rapace wordt deze film gedragen, want het verhaal is natuurlijk niet bijzonder origineel, maar zij 'sleuren' (in positief opzicht) je wel door de film van bijna 2 uur heen.
HALVE TAMME. (moderator series)
Ik maak er niet veel woorden aan vuil : Gewoon een lekkere knaller , Farrell is goed bezig.
TomPSV
Een aardige film, maar ik kan nou niet zeggen dat ik op het puntje van mijn stoel gezeten heb of dat ik het verhaal zo boeiend vond. Het is namelijk allemaal vrij standaard en dan wordt de drama er helaas ook nog eens veel te dik bovenop gelegd. Het tempo werd daardoor regelmatig uit de film gehaald. In de laatste 20 minuten proberen ze nog wel het nodige goed te maken met veel actiescènes, maar dat voelde toch een beetje als mosterd na de maaltijd.
Het is overigens wel allemaal mooi in beeld gebracht en ook het acteerwerk was in orde. Voor mij is het verder echter niet meer dan een standaard wraakfilm. Krappe voldoende. 3*
Waku
Het meeste is al gezegd en ik sluit mij aan bij het gros van de recensies.
Inderdaad een lekkere wraakfilm.
Via de aparte "relatie" die ontstaat met zijn overbuurvrouw krijgt de film iets meer diepgang maar het draait allemaal uiteindelijk wraak en genoegdoening.
3*/3.5*
Barry83
Kijkt lekker weg, maar verhaal is niet zo bijzonder en erg rommelig. Had naar mijn mening meer aandacht besteed moeten worden naar de aanleiding van de wraakgevoelens, dan had je misschien sympathie gekregen hiervoor, dat ontbrak helaas.
Filmkriebel
Sta er niet zo wild van. Kort samengevat zeg ik dat dit goed geacteerd was. Er zat heel wat talent in deze thriller. De vreemde band tussen Rapace en Farrell spat van het scherm. Ze lijken een bijzondere fascinatie voor elkaar te hebben. Het lome tempo en rommelige verhaal dat teveel hooi op de vork neemt zorgt nu en dan voor de nodige ergernis. Dat zijplot met de chauffeur die Beatrice aangereden had zit er voor spek en bonen bij. Ook nog een pluim voor Dominic Cooper, die ik heel graag zie spelen. Verder vond ik deze wraakfilm niet opzienbarend. Van een regisseur als Oplev verwachtte ik meer.
ribas123
Erg goeie film hoor!!! kijkt heerlijk weg...met wat kleine wendingen.
Niks mis mee op een lekkere zondag avond.
Acteurs doen het allemaal ook erg goed vindt ik.
martijnk
Prima film, niks mis mee. Ondergewaardeerd op IMDB. Het is niet de beste film ooit maar een 7 is hij zeker wel waard.
assowise
Goede wraakfilm met maar één klein minpuntje. De volkomen overbodige buurtkinderen. Verder bovengemiddeld goed, sfeervol en genuanceerd gebracht (voor het grootste gedeelte). Aanrader.
tattoobob
Prima filmpje,een mooie Noomi Rapace en goed acteerwerk van Colin Farrell en de rest.
Aanrader
Arbil