Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Peter Hyams
Met onder meer: Tom Sizemore, Penelope Ann Miller en Linda Hunt
Releasedatum: 20 februari 1997
Plot The Relic
"The Next Evolution In Terror."
Een onderzoeker aan een museum in Chicago komt terug uit Zuid-Amerika met enkele kisten met gevonden voorwerpen. De politie ontdekt een aantal verschrikkelijke moorden op het schip waarmee de kisten Amerika binnen gekomen zijn, gevolgd door een moord in het museum zelf. Lt. Vincent D'Agosta wordt op de zaak gezet. Hij moet op zoek naar een gigantisch beest dat zich in het museum bevindt.
Dr. Margo Green
Mayor Robert Owen
The Mayor's Wife
John Whitney
Jordy
Standaard verhaaltje, met een paar neppe special effects op het einde: niets bijzonders dus, 2 sterren.
Hitman
Wat een ongelofelijke trieste film zeg! Het verhaal rammelde gewoonweg aan alle kanten en was erg voorspelbaar. 1,0 sterren voor de moeite...
broes
het is al een tijd geleden dat ik deze film gezien heb, maar zo slecht was die toch niet?? ik weet wel dat ik het allemaal erg spannend vond. ga hem gauw maar is weer kijken, of ik dat nog vind.
natje
jeetje ik vond deze toch wel heel erg goed hoor. lekker naar sfeertje, beetje ranzig, geinige effectjes. Echt B-pulp!
Vond het ook niet zo heel erg. Cliché natuurlijk, maar aardig tijdverdrijf zonder dat ik me echt hoefde te irriteren.
darkcity
heb m halverwege uitgezet, kon me niet boeien. had m al wel s eerder gezien maar ik had gehoopt dat ie me nu meer zou kunnen vermaken, niet dus. **
Zelva
'k Had echt het gevoel dat de makers na het afronden er achter kwamen dat het eigenlijk helemaal niet zo spannend was, en aldus besloten om de hele film nog eens door de processor te gooien om hem een paar tinten donkerder te krijgen.
Zelfs bij het gala kon eigenlijk niemand een hand voor ogen zien. Maar er werd wel een rondleiding gegeven.
Purmerend
Dat het monster die vrouw een lik over haar wang geeft is wel een mooie scene.
2* voor de hele film
Disk
Waneer dat monster ademt klonk het net alsof het astma heeft.
Maar ik vond het wel een vette film.
3.5 str
SuperSideSwipe
Geen slechte film. Vond de actie wel goed, en dat beest zag er ook wel redelijk uit.
3,0
Flipman
Ik vind de Film niet superslecht, maar ook niet bewonderenswaardig. Wel leuk als dat enorme insect uit die bak kruipt
!
Verder een paar leuke stukjes en dat beest zag er ook niet slecht uit. Maar verder totaal niet bijzonder.
Ik geef voorlopig 'n twee en 'n half.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11900 berichten
Heerlijke pulpfilm, heb er echt met plezier naar zitten kijken! Een totaal nonsens verhaal, en op het einde een paar tenenkrommend slechte specialeffects, maar best leuk! Monster viel een beetje tegen, maar zag er wel redelijk uit, kon slechter. Heel vermakelijk allemaal! 3,5*.
Thomas83
Het verhaal van deze film komt me erg bekend voor. Volgens mij heb ik deze film ooit eens gehuurd.
Ik ga hem zeker kijken als hij op tv komt straks.
LiefHebber20
Voor zo een goedkopen Film ,vind ik het wel de moeite waard om te kijken!!
Zoveel doen met zo weinig budget KNAP!!
Ik heb deze film per ongeluk een 5 gegeven 3,5 zeker waard
sydney
Voor zo een goedkopen Film ,vind ik het wel de moeite waard om te kijken!!
Zoveel doen met zo weinig budget KNAP!!
Waarom wordt de hele tijd gezegd dat de film goedkoop is en dat er een krap budget is?
Dit valt er te lezen op cinema.nl:
Deze dure horror-sf-rampenfilm zit vol met verwijzingen naar de Bijbel. Een jungle-duivel komt naar Chicago en weet daar ongelovige gasten uit te moorden. De Redding voor overlevenden moet komen van agent D'Agosta en antropologe Margo Green.
snap niet dat mensen deze slecht vinden.
ik vonde het echt spannend alleen dat geluid van dat beest was al goed en de omgeving was ook goed.
Fangs (crew films)
Hoewel alle horrorclichés uit de kast getrokken worden, is het resultaat een vaardige, effectieve en bijzonder vermakelijke monsterfilm met goede special effects en een mooi (nou ja, mooi...) monster. > 3.5*
Rianneke_Dan
Opzich wel een lekkere film om weg te kijken.
Maar het is er één waar je er al zoveel van hebt.
Acteren was nog wel te doen, maar ook niet heel bijzonder.
Het 'beest' was in het begin nog redelijk toen je deze nog niet zag, maar toen hij uiteindelijk in beeld kwam was het een afknapper.
2 sterren voor de moeite
Doom
Een horror waarvan we er al zoveel hebben. Suspense, clichématigheid, standaard voorspelbaar verhaaltje en oninteressante personages. Daarbij ook nog eens een spannend slot proberen te creëren wat volledig mislukt. The Relic weet gewoon nergens te imponeren, het blijft allemaal vrij standaard en op sommige momenten zelfs slaapverwekkend.
Artie
De film is wel aardig...
het boek is pas echt goed...
het boek vertelt zo veel meer dan de film.. en geeft een veel beter beeld van het verhaal
tomthumb
Hier houd ik wel van, lekker door donkere gangetjes lopen terwijl er mensen op het menu staan. Een lekker lelijk monster dat flink van zich afbijt. Het mag dan een suf verhaal zijn, met de uitvoering is weinig mis.
orginaliteit
Ik vind dit een van de beste monster-films
de special effects op het einde vallen mee ik heb al echt wel erger gezien.Het is eigenlijk gewoon heel vermakelijk,goed gevonden ook. De beste monster-films zijn eigenlijk
the relic
anaconda
deep blue sea
lake placid
ik vind deze 4 echt wel de beste de beste
Ace Hanlon
De film is wel aardig...
het boek is pas echt goed...
Het is een cliché, natuurlijk, maar inderdaad: Ik vond het boek beter.
Toch moet ik zeggen dat de film mij zeer zeker niet tegenviel. Het boek wordt redelijk gevolgd, alleen mis ik in de film wel FBI-agent Pendergast. In het boek is hij DE man. En ook in een aantal volgende boeken van het schrijversduo Preston & Child.
Desalniettemin best een aardige film, die mij toch 3,5* waard is.
nightbreed
Het grote minpunt van deze wel onderhoudende film is het beeld.
Je ziet TE vaak TE weinig omdat het gewoon te donker is wat waarschijnlijk te danken is aan een slechte cameraman of een slechte regisseur, dat laat ik aan de fantasie van jullie over.
Cijfer: 2,5
Ace Hanlon
Hoewel ik de film al een paar keer heb gezien, toch maar weer gekeken vanavond.
De grote vraag die nu bij mij opkwam: Hoe kan een schip zonder bemanning in Lake Michigan terechtkomen????
Zelfs MET bemanning lijkt mij dat een moeilijke route (als die er al is)
BlueSword
niet zo een erg goeie film, begin is echt mega saai later word ie wel leuker.
het monster ziet er op sommige momenten wel goed uit maar soms ook ineens ongelooflijk lelijk, toch keek ik het wel af want wou wel weten hoe het afliep.
witboek
Spannend?? Absoluut niet. Spannend is dat je trilt van vrees en benomen zijt van de film.

Wat zijn de beste releases van deze week? Alle nieuwe films en series op streaming

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Dragon: The Bruce Lee Story
Actie / Biografie, 1993

Vidocq
Fantasy / Thriller, 2001
chicago, illinoisgebaseerd op boekmonstermuseumpile of dead bodies goddead bodyschepselanthropologistamazon rainforestindian tribeamazon jungle