• 9.372.317 stemmen

The Relic (1997)

Horror / Thriller | 110 minuten

Genre: Horror / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland / Japan / Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Peter Hyams

Met onder meer: Tom Sizemore, Penelope Ann Miller en Linda Hunt

Releasedatum: 20 februari 1997

Plot The Relic

"The Next Evolution In Terror."

Een onderzoeker aan een museum in Chicago komt terug uit Zuid-Amerika met enkele kisten met gevonden voorwerpen. De politie ontdekt een aantal verschrikkelijke moorden op het schip waarmee de kisten Amerika binnen gekomen zijn, gevolgd door een moord in het museum zelf. Lt. Vincent D'Agosta wordt op de zaak gezet. Hij moet op zoek naar een gigantisch beest dat zich in het museum bevindt.

Dr. Margo Green

Mayor Robert Owen

The Mayor's Wife

avatar van Jordy

Jordy

Standaard verhaaltje, met een paar neppe special effects op het einde: niets bijzonders dus, 2 sterren.

avatar van dttom

dttom

Idd.

avatar van vic

vic

slechte voorspelbare film

avatar van Hitman

Hitman

Wat een ongelofelijke trieste film zeg! Het verhaal rammelde gewoonweg aan alle kanten en was erg voorspelbaar. 1,0 sterren voor de moeite...

avatar van broes

broes

het is al een tijd geleden dat ik deze film gezien heb, maar zo slecht was die toch niet?? ik weet wel dat ik het allemaal erg spannend vond. ga hem gauw maar is weer kijken, of ik dat nog vind.

avatar van natje

natje

jeetje ik vond deze toch wel heel erg goed hoor. lekker naar sfeertje, beetje ranzig, geinige effectjes. Echt B-pulp!

Vond het ook niet zo heel erg. Cliché natuurlijk, maar aardig tijdverdrijf zonder dat ik me echt hoefde te irriteren.

avatar van darkcity

darkcity

heb m halverwege uitgezet, kon me niet boeien. had m al wel s eerder gezien maar ik had gehoopt dat ie me nu meer zou kunnen vermaken, niet dus. **

avatar van Zelva

Zelva

'k Had echt het gevoel dat de makers na het afronden er achter kwamen dat het eigenlijk helemaal niet zo spannend was, en aldus besloten om de hele film nog eens door de processor te gooien om hem een paar tinten donkerder te krijgen.

Zelfs bij het gala kon eigenlijk niemand een hand voor ogen zien. Maar er werd wel een rondleiding gegeven.

avatar van Purmerend

Purmerend

Dat het monster die vrouw een lik over haar wang geeft is wel een mooie scene.

2* voor de hele film

avatar van Disk

Disk

Waneer dat monster ademt klonk het net alsof het astma heeft.
Maar ik vond het wel een vette film.
3.5 str

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Geen slechte film. Vond de actie wel goed, en dat beest zag er ook wel redelijk uit.

3,0

avatar van Flipman

Flipman

Ik vind de Film niet superslecht, maar ook niet bewonderenswaardig. Wel leuk als dat enorme insect uit die bak kruipt !

Verder een paar leuke stukjes en dat beest zag er ook niet slecht uit. Maar verder totaal niet bijzonder.

Ik geef voorlopig 'n twee en 'n half.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Heerlijke pulpfilm, heb er echt met plezier naar zitten kijken! Een totaal nonsens verhaal, en op het einde een paar tenenkrommend slechte specialeffects, maar best leuk! Monster viel een beetje tegen, maar zag er wel redelijk uit, kon slechter. Heel vermakelijk allemaal! 3,5*.

avatar van Thomas83

Thomas83

Het verhaal van deze film komt me erg bekend voor. Volgens mij heb ik deze film ooit eens gehuurd.

Ik ga hem zeker kijken als hij op tv komt straks.

avatar van LiefHebber20

LiefHebber20

Voor zo een goedkopen Film ,vind ik het wel de moeite waard om te kijken!!

Zoveel doen met zo weinig budget KNAP!!

Ik heb deze film per ongeluk een 5 gegeven 3,5 zeker waard

avatar van sydney

sydney

LiefHebber20 schreef:

Voor zo een goedkopen Film ,vind ik het wel de moeite waard om te kijken!!

Zoveel doen met zo weinig budget KNAP!!

Waarom wordt de hele tijd gezegd dat de film goedkoop is en dat er een krap budget is?

Dit valt er te lezen op cinema.nl:

Cinema.nl schreef:

Deze dure horror-sf-rampenfilm zit vol met verwijzingen naar de Bijbel. Een jungle-duivel komt naar Chicago en weet daar ongelovige gasten uit te moorden. De Redding voor overlevenden moet komen van agent D'Agosta en antropologe Margo Green.

avatar van 606

snap niet dat mensen deze slecht vinden.

ik vonde het echt spannend alleen dat geluid van dat beest was al goed en de omgeving was ook goed.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Hoewel alle horrorclichés uit de kast getrokken worden, is het resultaat een vaardige, effectieve en bijzonder vermakelijke monsterfilm met goede special effects en een mooi (nou ja, mooi...) monster. > 3.5*

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Opzich wel een lekkere film om weg te kijken.
Maar het is er één waar je er al zoveel van hebt.
Acteren was nog wel te doen, maar ook niet heel bijzonder.
Het 'beest' was in het begin nog redelijk toen je deze nog niet zag, maar toen hij uiteindelijk in beeld kwam was het een afknapper.
2 sterren voor de moeite

avatar van Doom

Doom

Een horror waarvan we er al zoveel hebben. Suspense, clichématigheid, standaard voorspelbaar verhaaltje en oninteressante personages. Daarbij ook nog eens een spannend slot proberen te creëren wat volledig mislukt. The Relic weet gewoon nergens te imponeren, het blijft allemaal vrij standaard en op sommige momenten zelfs slaapverwekkend.

avatar van Artie

Artie

De film is wel aardig...

het boek is pas echt goed...

het boek vertelt zo veel meer dan de film.. en geeft een veel beter beeld van het verhaal

avatar van tomthumb

tomthumb

Hier houd ik wel van, lekker door donkere gangetjes lopen terwijl er mensen op het menu staan. Een lekker lelijk monster dat flink van zich afbijt. Het mag dan een suf verhaal zijn, met de uitvoering is weinig mis.

avatar van wwelover

wwelover

Preston& Child zijn top auteurs:D

avatar van orginaliteit

orginaliteit

Ik vind dit een van de beste monster-films

de special effects op het einde vallen mee ik heb al echt wel erger gezien.Het is eigenlijk gewoon heel vermakelijk,goed gevonden ook. De beste monster-films zijn eigenlijk

the relic

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Artie schreef:

De film is wel aardig...

het boek is pas echt goed...

Het is een cliché, natuurlijk, maar inderdaad: Ik vond het boek beter.

Toch moet ik zeggen dat de film mij zeer zeker niet tegenviel. Het boek wordt redelijk gevolgd, alleen mis ik in de film wel FBI-agent Pendergast. In het boek is hij DE man. En ook in een aantal volgende boeken van het schrijversduo Preston & Child.

Desalniettemin best een aardige film, die mij toch 3,5* waard is.

avatar van nightbreed

nightbreed

Het grote minpunt van deze wel onderhoudende film is het beeld.

Je ziet TE vaak TE weinig omdat het gewoon te donker is wat waarschijnlijk te danken is aan een slechte cameraman of een slechte regisseur, dat laat ik aan de fantasie van jullie over.

Cijfer: 2,5

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Hoewel ik de film al een paar keer heb gezien, toch maar weer gekeken vanavond.

De grote vraag die nu bij mij opkwam: Hoe kan een schip zonder bemanning in Lake Michigan terechtkomen????

Zelfs MET bemanning lijkt mij dat een moeilijke route (als die er al is)

avatar van BlueSword

BlueSword

niet zo een erg goeie film, begin is echt mega saai later word ie wel leuker.

het monster ziet er op sommige momenten wel goed uit maar soms ook ineens ongelooflijk lelijk, toch keek ik het wel af want wou wel weten hoe het afliep.

avatar van witboek

witboek

Spannend?? Absoluut niet. Spannend is dat je trilt van vrees en benomen zijt van de film.