Genre: Komedie / Romantiek
Geregisseerd door: Tamra Davis
Met onder meer: Adam Sandler, Darren McGavin en Bridgette Wilson-Sampras
Gesproken taal: Frans, Spaans en Engels
Plot Billy Madison
"Billy is going back to school... Way back."
Billy Madison is de 27-jarige zoon van de rijke Bryan Madison. Billy staat op het punt om het gigantische hotelimperium van zijn vader te erven, maar omdat hij tot nu toe nog niks van zijn leven heeft gemaakt, moet hij eerst nog even bewijzen dat hij de familiebusiness wel waard is door in een half jaar de complete basisschool en middelbare school te doorlopen. Ondertussen probeert Billy de hand te winnen van de lerares Veronica en wordt hij tegengewerkt door Eric Gordon, een gluiperige medewerker van zijn vader die het imperium erft als Billy niet slaagt.
Billy Madison
Carl Alphonse
Juanita
Miss Lippy
Jordy
Niet de vervelendste Sandler, maar goed is ook weer een groot woord. Paar grappige momenten, en verder niet te veel bij nadenken. 2 en een halve ster.
neo
gelukkig hebik deze niet gezien,want ik ben nou niet bepaald amused door de rollen van adam sandler.
mazdalfa
Adam Sandler, Rob Schneider, Ben Stiller....
in Amerika staan er rijen voor de bioscoop als een van die drie in een film opdraaft. Tot mijn grote vreugde is het Europese publiek wat kritischer (en misschien zelfs intelligenter?) en laat de massa deze non-komieken links liggen.
Maz
moviestar15
wat een bullshit als je alleen naar de humor kijkt is dit echt geweldig. je moet ook zien wat de bedoeling van de film is niet of het echt goed is enzo (het verhaal). hij is gewoon echt heel erg geinig
PatrickL
Dit is één van de slechtste films die ik ooit gezien heb. Deze film hoort wat mij betreft thuis in het rijtje Ernest films. Ik heb heb echt geen enkele leuke grap kunnen ontdekken. Ik vind Sandler echt gruwelijk irritant in deze film.0,5*
Rujar
Wat een draak van een film... verder ga ik er geen woorden aan vuil maken.
MarkFish
Een van de minderen van Sandler. Ik hou wel van zijn films, maar deze ws niet bijster grappig. Paar grappige stukjes en natuurlijk weer een superdebiel einde. Verder niet zo leuk, 2,5 *
Purmerend
Niet geschikt voor personen boven de 4 jaar. Wat een ramp deze film. In sommige films is Adam Sandler best grappig maar hier kan ik echt niet meer dan 0,5* voor geven.
ThaMovieVoter
Laats een stukje gekeken, hield het niet lang vol.
Dit soort films en dat maniertje van acteren heb ik al genoeg van hem gezien.
Had em graag willen afkijken, dan had ik het 2 sterren kunnen geven ofzo.
lelici
Misschien een aardige film voor de kinderen op een regenachtige dag....meer ook niet.
2 **
Diesel
Enkele hilarische momenten maar als geheel niet meer dan 2,5*
frodette
Adam Sandler is één van de beste acteurs !!!!Zijn rol in Billy Madison vond ik heel goed

SuperSideSwipe
Een erg over de top comdy van sandler. Maar dat is Sandlers sterkste punt, en ik hou er altijd wel van.
Een zeer grappig en geslaagd filmpje.
Maar ik kan best begrijpen dan anderen deze niet zo kunnen waarderen.
Heerlijke belachelijke tavrelen en overdreven reacties volgen elkaar snel op.
Heerlijke film!
3,5
SuperSideSwipe
Adam Sandler, Rob Schneider, Ben Stiller....
Ik denk dat Amerikanen gewoon een beter gevoel voor humor hebben dan Europeanen. Europeanen doen zich altijd te goed voor om te lachen om simpele pure humor, die moeten altijd iets aparts hebben (monthy python ofzo) willen ze durfen toegeven dat ze hebben gelachen.
=michael=
het is maar net wat je leuk vind of niet leuk vind. ik vond hem erg goed en heb hem ook al meerdere keren gekeken
SSeagal
Humor is sowieso een lastig iets uit te leggen. Humor is heel persoonlijk denk ik, mijn humor is vrij breed en toch kom ik vaak zat comedy's tegen waar ik echt niet om kan lachen, en waarom precies? Tsja, misschien ligt het aan je stemming ook op het moment dat je de film kijkt, een comedy is bijvoorbeeld al 2x leuker als je met iemand anders kijkt i.p.v. alleen. Ik ga deze vanavond kijken, ben benieuwd....
SSeagal
Het begin deed mij het ergste vermoeden, de eerste 15 minuten was Sandler eerder irritant dan grappig. Gelukkig werd de film gelijk al beter toen hij eenmaal op school zat. Veel leuke grappen, een lekkere wegkijkfilm. Samen met Happy Gilmore Adam's beste. ***
jasha
Het einde slaat nergens op maar is op sommige momenten nog een beetje grappig.
skompie
Vergeleken met zijn andere films zet hij hier toch weer een zelfde soort typetje neer. Ik heb me verder wel prima vermaakt en dat is natuurlijk het belangrijkste.
Leland Palmer
Leuke film, niet erg speciaal, maar Adam Sandler maakt je vaak aan het lachen. Vooral ook leuk voor de jeugd denk ik, maar ik heb me ook zeker vermaakt bij deze film......
* * 1/2
Mvogio
Zag deze film voor het eerst een paar jaar geleden, en vond hem best grappig. Kan ook zijn dat ik mij verveelde, maar de tijd vloog voorbij. Aanrader!
tommykonijn
Heel lang geleden dat ik deze heb gezien, Ik wil deze echt heel graag nog eens herzien, Wat ik van hem vond vroeger zou een 3* zijn maar ik denk dat ik hem nu wat minder zou vinden vandaar 2.5* niet ervan weerhoudend dat ik Adam Sandler geweldig vond.
nele
Wat een laag gemiddelde! 2.37! Het is nu wel een tijdje geleden dat ik hem gezien heb, maar ik vond hem toch wel leuk. Een verhaal dat ik nog niet had gezien, dus wel origineel en vond hem ook leuk gespeeld. Was eigenlijk niks mis mee.

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Reign over Me

Jackass Number Two
Komedie / Documentaire, 2006

Harold & Kumar Go to White Castle
Avontuur / Komedie, 2004
family business schoolvrouwelijke regisseurback to school