• 9.378.566 stemmen

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Armie Hammer, Johnny Depp en William Fichtner

Releasedatum: 8 augustus 2013

Plot The Lone Ranger

"Never Take Off the Mask"

John Reid (Armie Hammer) is een man van de wet die zich heeft omgevormd tot The Lone Ranger, de gemaskerde legende van rechtvaardigheid. Samen met zijn Indiaanse compagnon Tonto (Johnny Depp) bestrijdt hij hebzucht en corruptie. Beide onwaarschijnlijke helden zullen ook met elkaar moeten leren samenwerken.

avatar van Yugnav

Yugnav

Na alle matige en slechte reviews die ik gelezen of gehoord heb over de film, heb ik het kijken van de film toch uitgesteld. Vanavond uiteindelijk toch maar gekeken. Ondanks dat er meer ingezeten had, vond ik het toch erg vermakelijk. Wat de film in mijn mening een stuk minder maakt is het Disney randje. Wat bij de Pirates reeks erg goed werkte, vond ik hier eerder storend worden. Maar los daarvan toch leuk om een keer gezien te hebben.

Verbinski davert door.

Wat blijft hij een zeer pover regisseur. Eigenlijk niet te geloven hoe zo'n mensen zo'n bedragen in hun pollen geduwd krijgen, al zijn marktonderzoeken vaak ook weer niet zo goedkoop natuurlijk. Verbinski is wat mij betreft dan ook eerder een budgetmanager in plaat van een regisseur.

Nochthans begint de film met een best aardige actiescene. Visueel passeren er een aantal leuke plaatjes en Depp mag z'n ding weer eens doen. Met Depp verdwijnt echter al snel veel schwung uit het vervolg van de film. Armie Hammer is de grootst mogelijk dufkut die je je kunt indenken (bewust, zodat Depp meer aandacht krijgt?), hij weet dan ook helemaal niks van het eerste half uur te maken.

Jammer ook dat de film al snel in Western clichés vervalt. Een dom plotje, lompe personages en wat wijdse landschappen laten het tempo volledig inzakken. Duurt even voor Depp weer op het toneel verschijnt, maar samen met Hammer krijgt hij de film nooit meer op de rails. Het blijft allemaal wat aanslepen, met een paar flauwe plottwists en overbodige zijplotjes, om dan uiteindelijk met een finale actiescenes al het overgebleven geld te verkwanselen.

Die laatste actiescene komt enerzijds te laat, anderzijds wordt ze ook nog verknald door irritant geschetter dat door moet gaan als een heroische soundtrack. Zal wel uit de originele serie gelift zijn, maar de bewerking in deze film is niet aan te horen en maakt het einde nog hysterischer dan het al is.

Heb me na het openingskwartier aardig verveeld met deze film.

avatar van Betamax

Betamax

3 Sterren ?????

Verbazend want het is een slappe film met een slaapverwekkend verhaal en ook nog kinderachtig.

avatar van the Shining

the Shining

verrassend leuke film, fantastische effects en een waanzinnig einde.

Jammer dat er teveel jack sparrow in een indianen pak scenes in voorkomen.

Desalniettemin een zeer geslaagde film ondanks de (te) lange zit. 3,5*

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

De film begint in San Fransisco 1935, met een jongetje dat praat met een oud geworden Depp (daar ga ik maar even vanuit). Op de keper beschouwd voegt die scène helemaal niets toe, en dat had ik bij meer scènes. Ofwel zijn ze overbodig, ofwel duren ze te lang.

Ook leek de regisseur maar geen keuze te maken dus volbloed western, een drama, een blockbuster, een interessante film vol indianenthematiek of luchtige klucht met Depp als typisch Depp. Daardoor voelt alles als los zand aan waarin scènes elkaar afwisselen die in toon totaal niet achter elkaar passen. Een paar losse scènes werken echt wel, maar als geheel totaal niet. Het duurt allemaal veel te lang en de film mist elke vorm van verteltempo. De film lijkt van climax naar climax te werken, met daartussen nogal langdradige stukken. En de actie is dan wel erg overzichtelijk gefilmd, het duurt vaak wel te lang waardoor elke vorm van spanning verdwijnt. Ook is er een enkel moment dat mij te ver over the top gaat en alle clichés (trein stopt net bij de kapotte brug, dat soort dingen) zitten er keurig in. Het acteerwerk is nergens bijzonder, Depp is vooral flauw en Hammer nogal saai en erger, door zijn typerende stem, hoor ik constant de broers Winklevoss (dat was overigens wel perfecte casting). Ook had met de fotografie best meer gedaan mogen worden. Ik kan me niet een shot voor de ogen halen dat ik echt bijzonder vond. En het meest erge nog, veel grapjes slaan nogal snel dood. Des te pijnlijker als je merkt dat de makers op die plek wel een grap hadden bedacht.

Wel is het hele production design keurig verzorgd, is de score aardig en een enkele scène prima. Die hele eerste actiescène met de trein is leuk, en vooral dat stuk als de rails klaar is, met dat muziekbandje dat blijft spelen op de achtergrond en waar op verschillende terreinen wordt gespeeld is best goede cinema. Alleen jammer dat die treinscène daarna weer nodeloos gerekt wordt.

Vermoeiend, is nog het beste woord. 1,5*

avatar van wimnoot

wimnoot

Krampachtige film.

En daar bedoel ik vooral mee dat Disney zo overduidelijk een nieuwe Pirates-achtige reeks wil neerzetten. Met Prince of Persia lukte het niet, net zo min als met John Carter. Nu dan Depp maar weer opgedoft tot indiaan dit keer, en een script geschreven waarmee je 149 minuten mee kan vullen.

Helaas werkt de blauwdruk van het Pirates succes weer niet, wat ze eigenlijk wel hadden kunnen voorspellen want die films werden ook bij iedere sequel slechter. Ik kreeg alleen bij de toestanden op de trein even het gevoel van hoe de hele film had moeten zijn, verder was de film ronduit saai.

En dan die overduidelijke verwijzing naar Once Upon a Time in the West iedere keer. De muziek en het script zijn duidelijk geschreven om dat te doen. Ik weet eigelijk niet of ik het leuk vond of dat het me stoorde als liefhebber van die film. Ik neig eigenlijk nog het meest naar het laatste. Ik kom uit op een 2.5

avatar van Noodless

Noodless

Veel te lang !

Best wel aardig, maar de film heeft heel wat scènes die men beter achterwege had gelaten.

Ze voegen vaak weinig toe aan het geheel en roepen vooral een saai gevoel bij de kijker op.

De scènes met de trein zijn wel leuk en qua uitvoering prima gedaan.

Helaas ontbreekt het verhaal een degelijke structuur. Er zit vanalles in en eigenlijk weet het hele verhaal mij toch niet te bekoren. De film is duidelijk een blockbuster die verschillende genres wilt aansnijden zoals western, drama, komedie, actie en ook nog wilt wijden over thema's zoals familie-vriendschapsbanden en de indianencultuur. Toch wat teveel hooi op de vork. De humor vond ik zelfs maar sporadisch aanwezig wat je toch zou kunnen verwachten bij dit soort film en waarin Depp weer zijn typisch rolletje vervult. Hier werkt het helaas niet echt. Spanning is er allerminst te bespeuren. Vervelend is het gebruik van kleine details en de muziek die je ( ook al wil je het niet ) doet denken aan de film Once upon a time in the west.

Conclusie : een film die veel wil bieden, maar jammer genoeg er niet slaagt buiten een paar leuke scènes. En vooral de duur van de film is een negatief punt. 6/10

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Doet te veel denken aan Pirates of the Caribean. Verder eigenlijk niet veel soeps. Humor is niet leuk en het verhaal stelt niet veel voor. 2,5 ster

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Betamax schreef:

3 Sterren ?????

Gelukkig dat je door hebt dat het slechts jouw mening is en geen feit.

avatar van blurp194

blurp194

Op herhaling.

Pirates of the Caribbean, maar dan met indianen en cowboys. Maar waar deel een van die serie nogal wat nieuws en frissigs te brengen had, zit deze film vol met herhaling. Met als meest irriterende onderdeel dan wel de maniertjes van Depp, die vooral overkomt als Captain Jack Sparrow met een indianenpakkie aan.

Toch wel een onderhoudend filmpje, met voldoende vaart om de aandacht er bij te houden en voldoende van de sprookjesachtige sfeer om het grappig te houden. Wel nogal een herhaling, en in de vergelijking met het voorbeeld valt deze film nogal hard door de mand - het is allemaal hetzelfde idee, maar dan net een tikkie minder goed uitgewerkt.

Wel een leuk rolletje voor Helena Bonham Carter - maar misschien ligt dat aan mij, ze kan bij mij niet zoveel fout doen.

avatar van Thorongil

Thorongil

Het middenstuk is wat saai, maar dit is een vermakelijke film. De locaties zijn magnifiek. Enkele verbluffende actiescènes in het begin en eind. Doe je echt wel waarderen dat ze kilometers sporen hebben gebouwd en echte treinen. Een pluspunt is dat dit eens een blockbuster zonder een overvloed aan CGI is. Vind deze beter dan de laatste 3 Pirates Of the Carribean films of Alice In Wonderland. En de muziek is zoals we van Zimmer gewend zijn geweldig. Hij geeft een frisse draai aan de Willem Tell Overture. Al bij al een 3,0 waard.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Vermoeiend.

Het begin mist de schwung die een goede blockbuster nodig heeft, maar zelfs dan nog belooft het e.e.a. Helaas raakt nadien de vlam maar moeizaam in de pan. The Lone Ranger himself is een saaie flapdrol en de keuze om de schurken lange tijd niet met elkaar te linken pakt ook niet goed uit - de connectie heeft iedereen meteen door en laat het middenstuk onnodig lang aanslepen.
De finale is het sterkste stuk van de film en is best spectaculair, al komt het nooit in de buurt van een duelletje Jack Sparrow - Davy Jones op de mast van een schip in een draaikolk.

Johnny Depp is best oké als Tonto, maar het is ondertussen al weer van 2009 geleden dat hij nog een serieuze rol heeft neergezet en dat kan hij nog steeds het beste. Dat arsenaal aan typetjes is op aan het raken. Maar gelukkig dat hij er is, want Armie Hammer is wel een serieuze miscast. Hij beantwoordt misschien aan het profiel van de figuur The Lone Ranger(?), maar om een blockbuster te dragen mag hij toch wat meer enthousiasme aan de dag brengen.
Tom Wilkinson en William Fichtner doen wat je van hen verwacht, Helena Bonham Carter heeft nog wel een leuk rolletje.

Voor 2,5 uur film maakt Gore Verbinski er te weinig van. Op een paar momenten na is de film veel te moeizaam, al zijn er wel een paar dingetjes die er tussenuit schieten. Zo is dit best wreed voor een Disneyfilm - de slechterik die het hart uit een held uittrekt??. Locaties zijn degelijk, maar ik had toch net wat meer verwacht en ook de soundtrack is wisselend. CGI is hier degelijk, maar vloekt eveneens met wat ik verwacht als ik aan het woord western denk.

2,5

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Zeker niet geweldig, maar heb wel het gevoel dat The Lone Ranger ietwat onterecht volledig met de grond gelijk is gemaakt. Waarom dit dé grote flop van het jaar moest worden en emmers kritiek moest slikken, terwijl de man van staal een mooie zomer kreeg, is mij nog altijd een raadsel.

Zoals te verwachten is de film sowieso veel te lang. En er had toch met veel gemak heel veel uitgehaald kunnen worden. Waarom bijvoorbeeld steeds terug snijden naar een oude Tonto? Sowieso waren die scènes vrij beroerd en haalde je continu uit de film. Irritant jochie ook. Verder had ik die vrouw en haar zoontje ook niet gemist. Vrij belabberde rollen en interessante scènes kwamen er niet uit voort. Nee, dan was William Fichtner toch veel beter op zijn plaats en stal zonder meer de show. Ook Depp doet weer zijn ding en ditmaal godzijdank minder vervelend als in een Alice in Wonderland. De keuze van Armie Hammer blijft nog steeds opvallend, naast dat ik nog nooit van 'm had gehoord, is hij eveneens een vrij charismaloos figuur. Niet helemaal je man om een film te dragen.

Verder is The Lone Ranger een constante mix van over de top actiescènes en droge humor, precies zoals we ze zagen in de Pirates of the Caribbean serie. Niet gek als regisseur, producent, schrijvers én acteur van die reeks hieraan werkte. En het is duidelijk te zien, alleen dus een stuk minder verrassend, scherp of zelfs vermakelijk als de eerste Pirates. Desondanks komen er gelukkig een paar amusante actiesequenties voorbij en met een bak popcorn op schoot is het allemaal prima door te komen. Wat dat betreft is deze 'ramp' helemaal zo rampzalig niet.

2,5 sterren.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Leuk spektakel, aangekleed met overbodige nonsens.

Ik heb best genoten van The Lone Ranger. Ik wist dat het een lange zit zou worden en dat de hoofdrollen vertolkt zouden worden door een houten klaas met een masker en Captain Jack Sparrow met een dooie kraai op zijn hoofd. Die verwachting werd waargemaakt, maar het was beter dan verwacht.

Want de lange speelduur zit vol actie en avontuur, houten klaas Armie Hammer is ook weer niet heel slecht, en Jack Sparrow... Ach, zijn maniertjes vervelen eigenlijk nooit. Met name op het laatst is Depp erg scheutig met gezichtsuitdrukkingen die regelrecht van zijn andere beroemde personage afkomstig zijn. Maar dat geeft niet.

Wat wel erg jammer is, is het volkomen overbodige flashback-narratief met de oude Tonto en het stomme ventje. Het slaat natuurlijk nergens op dat Tonto daar de hele dag maar staat te staan. Ook het einde en de scène die zich tijdens de aftiteling afspeelt, wil iets impliceren of het personage Tonto mystificeren. Maar eigenlijk weet niemand precies wat de bedoeling is. Wij als kijker niet en volgens mij de makers zelf ook niet. Om over dat gedoe rond het witte paard nog maar te zwijgen.

The Lone Ranger is een leuke achtbaanrit die maar zelden inkakt. Maar de humor is soms niet echt geslaagd (het blijft bij een glimlach) maar weet soms ook te verrassen met geniale dingen. Na de allereerste grap (het speelgoed dat onbedoeld uit het raam vliegt) was de humor dunner gezaaid dan sparren in de woestijn. Maar dan komt bijvoorbeeld de scène dat Tonto en The Lone Ranger naast elkaar staan, waarna laatstgenoemde plotseling door een comanche-pijl wordt geraakt en met een hele verwijfde kreet uit beeld valt. Puur goud. Ook de grote finale, waarin de trademark-muziek van de oorspronkelijke TV-serie (William Tell Overture) van stal wordt gehaald, is hilarisch en de muziek past er uitstekend bij.

Ook het geweld is wat onevenwichtig. In een Disney-film die leunt op slapstick humor en een gezinsvriendelijke rating, hoort eigenlijk geen schurk thuis die harten uitsnijdt en opeet, ook al zie je dit niet expliciet. De grote slag tussen het leger en de Comanches is ook nogal grof. Niet dat ik dat heel erg vind, maar het valt gewoon niet met elkaar te rijmen.

Maar wat echt schandalig is, is dat de film in dik 2,5 uur tijd geen boeiende personages neer weet te zetten waarvan ik meer zou willen zien. The Lone Ranger is van bordkarton, maar ook het iets interessantere karakter van Tonto is na deze film uitgewrongen tot de laatste druppel.

3 sterren,

omdat het niet (echt) verdiende de megaflop te worden die veel mensen het vinden.

avatar van sofripa

sofripa

Hoe verknal je 200+ miljoen dollar? Nou gewoon even (nou ja even...) deze film kijken. Niet dat het allemaal even hondsberoerd is maar tjonge,jonge huur tenminste iemand in die een pakkend script kan schrijven. Depp is, ondanks zijn vele maniertjes een pluspunt.

Met After Earth de minste van blockbusterseizoen 2013.

2,5 sterren

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Ik had een iets volwassenere film verwacht, maar toen ik Disney zag opdoemen aan het begin werd ik al een beetje bang... En ja, het is een veredelde kinderfilm... Familiefilm noemen ze dat...

Maar daar is ook een publiek voor. Maar naast dit gezeur van mij, is het wel een mooie film. Mooi gemaakt, en mooi special effects.. Depp deed weer zijn kunstje, en ik krijg het idee, dat hij alleen maar zo kan acteren, of alleen gecast wordt op dit soort rollen.

Al met al best een lange zit. Hier en daar een leuke grap. Prima gemaakt... Miste een beetje de spanning...

3.5**

Het is al een buitengewoon lege en suffe film, wie verzint het dan in godsnaam om er 2,5 uur van te maken?

avatar van richardbr

richardbr

Mooi en leuk gedaan!

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Zier er allemaal goed uit, maar mij raakte deze film niet. Ik vond hem ook te lang duren.

Ik lees hier veel klaag berichten over het feit dat Depp voor de zoveelste keer dezelfde rol neer zet die hij een vele films al heeft neergezet. Maar persoonlijk vond ik Depp de enige die er nog een beetje humor in wist te brengen.

Waar ik mij werkelijk kapot aan ergerde was die verschrikkelijke Armie Hammer. Zelden heb ik mij zo geërgerd aan een personage als in deze film. Daar kan Jar Jar Binks nog een punt aan zuigen (totaal andere rol, maar toch).

Zijn acteerwerk stinkt en je raakt voor geen seconde betrokken bij het personage dat hij speelt omdat hij werkelijk zo unlikeable is als maar kan. Nee, voor zowel op het gebied van acteerwerk als het personage dat hij speelt,deed Armie Hammer werkelijk de hele film door niets anders dan mij op de zenuwen werken.

Het verhaal wordt ook onnodig uitgerekt. Normaal gesproken ben ik een voorstander van lange films, maar dit had werkelijk veel korter gemoeten.

Gelukkig was Depp er nog.

1,5

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ik wordt een beetje moe van Depp steeds weer in een ander apenpakje. Het wordt tijd dat de man kan laten zien wat hij goed kan, namelijk acteren. Daar hoeft hij geen pakjes en maskers voor aan te trekken. Kijk maar naar "What's eating Gilbert Grape?".

avatar van martijn011

hoffhaan

Het zal wel aan mij liggen, maar ik vond de film niet geweldig. 2.0

avatar van NYSe

NYSe

Ik kan Verbinski wel waarderen. Hij is één van de weinige regisseurs die actie en sfeer goed weet te combineren. Het verhaaltje is flinterdun, de grappen niet altijd even geslaagd en de personages zijn niet bijster interessant, maar daar staat bijzonder mooie fotografie, indrukwekkende setdesign en schitterend gechoreografeerde (en gefilmde) actie tegenover. Lekkere wegkijker die niet teleurstelde.

avatar van Le corbeau

Le corbeau

Als Depp fan deze film bekeken.

Helaas bevestigde hij het vermoede wat ik al langer had.

Het is een herhaling van een herhaling van "typetjes "

Naar mijn beleving ligt Depp zijn kracht juist in zijn eigenzinnigheid met betrekking tot het aannemen van rollen.

Sinds het terechte mega succes van de eerste Pirates film lijkt het wel of hij opeens voor het geld/kaskrakers gekozen heeft.

De films die hij de laatste jaren doet is een grote herhaling van een kunstje dat hij zich eigen heeft gemaakt.

Ik vind het zó jammer, hij kán zo veel meer.

Nu vind ik het bijna een zielige vertoning van een oudere acteur die nog zo nodig wil.

Maar dat is uiteraard MIJN mening!!

avatar van vanzelfsprekend

vanzelfsprekend

Het was een vermakelijke film. Ik vond dat Johnny Depp er een leuke sfeer aangaf.

Maar western is niet mijn genre.

avatar van markel66

markel66

gewoon een leuke film, niet teveel bij nadenken.

en inderdaad wel weer eens tijd voor Depp om een echte film te gaan maken.

avatar van cor1946

cor1946

Best een leuke film met veel actie

avatar van Velazques

Velazques

Zeer vreemde film, een en al besluiteloosheid, een 2,5

avatar van Elineloves

Elineloves

Niet zoals ik Depp graag zie. Het hele verhaal is eigenlijk al niet iets wat mij aantrekt. Maar met Johnny in de hoofdrol wou ik het een kans geven, hopend dat zijn eigen, unieke humor aanwezig zou zijn. Helaas was dit niet het geval, erg weinig leuke momenten, amper pakkende oneliners en de scènes die humoristisch zouden moeten zijn waren dat helaas niet altijd. Dat maakt het tot een eentonig en ietwat saai geheel. Het voelt te vaak aan als een complete herhalingsoefening. De "romance" komt totaal niet uit de verf en de bad guys zijn vreselijk storend, dat helpt ook niet mee.

Toch heb ik het de complete tijdsduur volgehouden en was ik wel enigszins benieuwd naar het einde. Een compleet fiasco is het dus niet, maar echt vermaken lukt ook niet. Dubbel gevoel bij.

Voor nu: **