• 9.370.314 stemmen

Batman: Return of the Caped Crusaders (2016)

Animatie / Actie | 78 minuten

Genre: Animatie / Actie

Alternatieve titel: Batman 66

Geregisseerd door: Rick Morales

Met onder meer: Adam West, Burt Ward en Julie Newmar

Plot Batman: Return of the Caped Crusaders

"The crusade continues..."

Batman en Robin komen in actie wanneer Gotham City wordt bedreigd door de Penguin, de Joker, de Riddler en Catwoman. Deze keer bundelen de superschurken hun gezamenlijke talenten om het dynamische duo het leven zuur te maken. Batman en Robin hebben hun handen vol met hun strijd tegen deze bandieten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Bruce Wayne / Batman (stemrol)

Dick Grayson / Robin (stemrol)

Catwoman (stemrol)

Announcer / Joker (stemrol)

Miranda Moore (stemrol)

Chief O'Hara (stemrol)

Penguin (stemrol)

Aunt Harriet (stemrol)

James Gordon (stemrol)

Alfred Pennyworth (stemrol)

avatar van tattoobob

tattoobob

Deze lijkt mij geweldig.....Adam West en Burt Ward (Batman & Robin uit de serie die vanaf 1966 te zien was) zijn weer terug en ditmaal is hun stem te horen als batman en robin.....leuker kan het eigenlijk niet.

Ik ben benieuwd.

avatar van Mug

Mug

Holy Faster, Pussycat! Kill! Kill! (1965) - MovieMeter.nl

De allerbeste grap (alle Robin holy-grappen, mij kun je opdweilen) is gelijk ook de meest curieuze in deze (in NL) als kinderfilm betitelde animatiefilm.

Qua dialogen en grappen (en natuurlijk de stemmencast) is het een ode aan de sixties Batman-serie. Qua look, wapenarsenaal en plot slaat het de plank compleet mis. Rare nostalgie, those good ol' days...

avatar van mrklm

mrklm

"Quick, Robin! To the crosswalk!"

50 jaar na de eerste Batmanfilm kruipen de oorspronkelijke Caped Crusaders Adam West en Burt Ward probleemloos terug in de huid van Batman en Robin in deze liefdevolle hommage aan de populaire serie uit 1966 waar Batman - The Movie een spin-off van was. Ook Julie Newmar, één van de drie actrices die Catwoman speelde, keert terug.

Deze animatiefilm mist jammer genoeg de energie van de oorspronkelijke serie en de vervangers van Burgess Meredith, Frank Gorshin en Cesar Romero zijn slechts fletse imitaties. Er is bovendien weinig moeite gedaan om de kleurrijke sets, die zo belangrijk waren voor de campy sfeer van de serie, nieuw leven in te blazen.

Maar het scenario is foutloos en bevat alle elementen van een klassieke Batman-episode. Verwacht dus flink wat raadsels met extreem vergezochte antwoorden, de meest waanzinnige gadgets – er is zelfs een Utility Belt-duel! – een klassieke muurbeklimming en vergeet niet dat voor Batman en Robin veiligheid altijd boven alles gaat. Verre van purr-fect maar bevat meer dan voldoende egg-cellente momenten. Uiteraard een must voor fans van de serie of de film.