Genre: Actie / Avontuur
Geregisseerd door: Jeremiah S. Chechik
Met onder meer: Ralph Fiennes, Uma Thurman en Sean Connery
IMDb beoordeling: 3,8 (45.828)
Releasedatum: 3 september 1998
- Niet beschikbaar op Amazon Prime
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
Plot The Avengers
"Saving the World in Style."
De Britse agent John Steed onderzoekt een plot van aartsvijand Sir August de Wynter om met zijn weermachine over de wereld te heersen. Steed onderzoekt de mooie Emma Peel, de enige verdachte, maar wordt verliefd op haar. Samen gaan ze tegen August ten strijde.
John Steed
Trubshaw
Brenda
dr channard
MauriceMankes
naar mijn mening minder dan de oorspronkelijke wrekers; maar toch een zeer aardige adaptatie. Wel vind ik het jammer dat hier zoveel meer actiescenes zijn.
Semsoethot
Buitengewoon rommelige film. Ik las dart hij van 115 minuten teruggeknipt was naar 89. De film is inderdaad soms niet te volgen. Jammer van de soms best wel mooie effecten.
nclo
Nog nooit gehoord van de originele serie totdat mijn vader (58 lentes jong) met deze film op de proppen kwam. Ze waren in staat om grote namen te strikken (Ralph Phiennes en Sean Connery), maar ik kwam er al snel achter dat die namen gezichtsbedrog waren. Ik moest maar achterover hangen en genieten van de heerlijke droge Britse humor die zeker niet vermeden werd (verrassend trouwens dat ik er nu achter kom dat een Canadees verantwoordelijk is voor deze productie en niet een Engelsman). Het verhaal en de specialeffects lieten je niet bepaald watertanden. Ralph Phiennes deed zijn best, maar ik denk dat ik meer waardering voor zijn acteerprestaties zal hebben wanneer ik de serie heb bekeken, want ik kan het nu met niets vergelijken. Connory vond ik zwaar tegenvallen. Bij iemand met zo'n staat van dienst leg je de lat gewoon vrij hoog, maar na een halfuur na zijn introductie in de film heb ik deze prognose ook achter mij laten liggen. De humor hier is zo makkelijk, dat het tegen het droge aan begint te schuren. Het hielp wel, want in combinatie met het niet al te moeilijke plot is het wel een lekkere wegkijk film. Dat hij hier op MovieMeter zo laag wordt beoordeeld vind ik daarom verrassend, maar niet onbegrijpelijk. Want de film was soms idd iets te rommelig en week geregeld af van het verhaal. Jammer, maar misschien verandert de serie mijn mening wel.
Erick1985
De film is bagger, heb hem puur gekocht voor de geweldig-in-5.1-klinkende openingsmuziek, en verdere brute geluidseffecten in de film. Puur alleen daarvoor 2 sterren.
GrobbekuikenXL
Een rommelig filmpje. Niet serieus te nemen maar best grappig. In de bioscoop liepen jongeren de zaal uit toen er boeven in berenpakken verschenen. Dat was eigenlijk nog het grappigst, ze hadden natuurlijk een leuke actiefilm verwacht. Behoorlijk bizar in ieder geval. De serie was heel leuk en een verfilming van the new avengers mag van mij wel komen als de acteurs in hun rol passen.
Ummmagummma
Als liefhebber van de serie is dit geen aanrader, zoals hier al vrij duidelijk is gemaakt
Waar de originele serie midden jaren '60 haar hoogtijdagen kende, eerst nog vrij serieus, maar later meer als een soort absurdistische spionnen pastiche, in fraaie stijl met de onvolprezen, subtiel spelende Patrick McNee als klassiek ogende gentleman en de katachtige Diana Rigg die als Emma Peel een van de eerste "sterke" vrouwen op TV was.
In deze film wordt gepoogd om die tongue in-cheek pastiche te benaderen, maar dat is erg lastig en ze faalt dan ook hopeloos. Ik heb begrepen dat de film ook drastisch is ingekort waardoor het verhaal totaal niet meer loopt, maar ik denk ook niet dat een "Directors Cut" met de geknipte scenes weer toegevoegd het echt veel beter zou doen.
Het acteerwerk is ook al niet sterk, ondanks mijn diepe respect voor Connery, Fiennes en Thurman. Gezien de capaciteiten van die drie vrees ik dat het zeer matige script en de regisseur, Chechik, hier debet aan zijn. Hoe dan ook, ze redden de film niet.
Bij humor is timing belangrijk, en die timing klopt te vaak gewoon niet. Het camerawerk is ook al niet echt sterk. Zeker geen voldoende dus, het had zoveel meer kunnen zijn met een beter uitgewerkt script en, heel eerlijk, een betere regisseur.
Dk2008
Financieel geen succesvolle film en kreeg het zwaar te verduren met vooraf al negatieve kritieken maar zeer onterecht. Is met een kwartier verkort, wat ten gunste kan zijn. Vreemde film, net als de serie overigens maar best amusant. Ik ben niet zo'n fan van de Wrekers, al was het ook meer uit de tijd dat je nog niet erg veel keus op tv had.
Niet bepaald favoriete acteurs die in deze film te zien zijn. Vooral die Fiona Shaw (vader) is toch best een vreemde actrice maar ken haar ook van Three men and a little lady. Ook Jim Broadbent (moeder) is niet bepaald een pluspunt. Connery als schurk gaat hier nog wel. Fiennes is stijlvol en Thurman goed in een dubbelrol. Al zijn dit ook allemaal niet bepaald favorieten. Thurman kan ik eigenlijk ook niet goed kan hebben. Maar ze doen het alle twee leuk en de romantiek tussen beide is alleraardigst.
De film kent een idioot verhaal over een weermachine en dat is eigenlijk het grootste minpunt. Na een goed intro raakt de film in een dip en leek het eigenlijk niet zo'n leuke film te worden. Maar wordt het toch wel. De actie-scènes/speciale effects zijn goed gemaakt zoals met die nepinsekten. Ook de overige actiescènes zijn zeer goed en met goede speciale effecten en stunts. Sfeervolle en mooi gemaakte, iets te lange maar onderhoudende James Bondachtige film.
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
Vacature! Ben jij de bevlogen redacteur die wij zoeken voor MovieMeter?
Deze Disney+-series worden op dit moment het meest bekeken
Christopher Nolan werkt aan nieuwe film en wil Matt Damon in de hoofdrol
Find Me Guilty