Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd (2003)
Genre: Komedie
Geregisseerd door: Troy Miller
Met onder meer: Eric Christian Olsen, Derek Richardson en Luis Guzmán
Releasedatum: 14 augustus 2003
Plot Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd
"The evolution of dumb..."
1986: De vrienden Harry en Lloyd, bekend van de eerste Dumb and Dumber-film, zijn nog tieners. Ze proberen om uit het programma voor 'speciale' studenten te komen, en in het normale highschool-leven terecht te komen.
Harry Dunne
Margie
Turk
VeendamManiacs
met Eric Christian Olsen, Derek Richardson en Luis Guzmán
Die zin zegt denk ik genoeg! De grote klasse van Dumb and Dumber was naast de goede humor, het geniale acteerwerk van Carrey en medespeler.
Een andere cast maakt deze film toch wel tot een flop.
Met een andere naam was deze film eentje in de middelklasse geworden, als een vervolg op Dumb and Dumber één groot drama.
Verder dan 1.5* kom ik dan ook niet.
Hoewel beide hoofdrol spelers goed lijken op de originele hoofdrol spelers (Jim Carrey en Jeff Daniels) is deze film gewoon een aanfluiting. De humor (er zitten 1 of 2 grappige scènes in) bijzonder slecht en flauw en het verhaal slaat gewoon nergens op. (Het verhaal is gewoon schandalig slecht).
De acteer prestaties van Eric Christian Olsen en Derek Richardson zijn ook nog eens bijzonder slecht waardoor dit toch 1 van de slechtste humor films is die ik ooit heb gezien (wel nog net iets beter dan Problem Child 2). Snel vergeten deze zooi.
niethie
Sja het is natuurlijk wel erg makkelijk om deze film de grond in te boren aangezien die sinds dag een al gedoemd leekt te mislukken. Ik persoonlijk vond het zo erg nog niet als de meeste hier, natuurlijk barst de film van de flauwe humor die vaak ook nog eens behoorlijk geript lijkt uit deel een maar zo af en toe kon er nog wel een lach af en heb ik me nog best vermaakt.
Lexcoaster
Ooit samen met 5 andere dvd's voor 3 euro gekocht op koninginnedag, denkende de Jim Carrey film te hebben gekocht. Mooi niet.. Wat een bagger.. Gelukkig zijn de andere 5 films meer de moeite waard geweest. 1*
Ik mijd dit soort films liever, gelukkig lukt me dat dan ook vaak..
martijn011
- 2034 berichten
Echt een flop vergeleken met het eerste deel.
Snel vergeten deze troep
Lexcoaster
Tja, vraag me niet waarom, maar ik heb 'em weer bekeken. En ik moet zeggen dat ik me nu meer dan ooit schaam deze sh*t in bezit te hebben.
Not for intellectuals staat er als slagzin op de dvd. Ik zou zeggen: Not for anyone with some kind of intellegence. Werkelijk één van de grootste bagger films die ik ooit heb gezien met een 'grap' niveau die ongekend laag is. De film met Jim Carrey schijnt erg grappig te zijn dankzij zijn acteerwerk en dat van z'n tegenspeler. En hoewel het natuurlijk moeilijk is in de voetsporen van een comedytalent als Carrey te treden, deden deze twee idioten het wel (uit)lachwekkend slecht.
Het acteerwerk van praktisch de hele cast is om van te huilen. De grappen werken geen moment op de lachspieren omdat ze zelfs ónder het niveau zijn van de grappen in tv programma's voor kleine kinderen. De 'poep, pies en mongooltjes' lol is gewoon belachelijk. Nergens wordt de film leuk. Ook het verhaal is om van te huilen, flinterdun en onorigineel. Alsof Groep 5 van de basischool het script heeft geschreven. In dat geval zou ik milder met m'n stem zijn, maar deze rotzooi is bedacht door volwassenen. Kun je het je indenken? Ik bijna niet...
1.0* Geef ik voor enkele punten: voor de moeite die de filmcrew er in heeft gestoken, het merendeel van de film ziet er visueel prima verzorgt uit. Voor de enkele lekkere dames in de film, altijd een pluspunt natuurlijk! Al is het wel schandalig dat ik tot dit niveau moet denken om pluspunten voor de film te bedenken... En ook voor de scene waarin ze met de mini-schoolbus over straat racen. Niet dat die zo grappig is, maar die scene heeft het liedje Magic Bus van The Who als soundtrack wat 'em bijna leuk maakt.
Op die drie punten na is er niks noemenswaardigs goed aan deze film, en kan je beter je tijd aan een goede comedy besteden. Een schande voor het origineel, deze poepfilm heeft werkelijk baggerweinig kwaliteiten. Deze troep moet je nooit kijken en anders snel vergeten. 1.0*
film88888
Eric Christian Olsen vond ik wel erg veel op Jim Carrey lijken !!
Maar voor de rest niet veel soeps.
Soms leuke momenten, en een gezellige sfeer dat wel, maar die dingen redden de film niet.
Heel magere film.
2,5
MovieFreak1995
Met Jim Carrey & Jef Daniels is het veel beter, deze was slecht, maar niet echt dramatisch het valt nog wel te kijken
tommykonijn
Dit blijft in mijn ogen, een van de slechtste films die ik ooit heb gezien..
Difrnce
deel 1 ik vind ik heel goed maar deze is niet veel aan
Passies
Maak alleen vervolg films als je ook de dragende acteurs er weer bij hebt, vooral bij Dumb en Dumber draait alles om hun hun 2. Dus doe het aub NIET!
decicco
Wat een baggere film zeg man man. Dat ze deze film durven te vergelijken met Dumb en Dumber deze acteurs kunnen echt nooit tippen aan Jim. Er zaten misschien een aantal ''blije'' scenes in maar dan heb je het ook ECHT gehad. 1 ster dus.
DieHard4
Nee deze film komt niet bij deel 1, maar het chocolade moment in de badkamer is toch om niet te vergeten. verder is het met een vervolg altijd jammer als de originele spelers niet meer mee doen.
Home alone, terminator, american pie, e.d.
BosmaniaK
hoe verneuk je een film?
simpel, maak een vervolg op een klassieker en vervang de acteurs die de originele film zo goed maakten.

chevy93
Slecht.. zeer slecht! Een goed voorbeeld hoe het NIET moet!
1,5* en dan ben ik nog gul
rambam3
Ik kon hier gewoon niet naar kijken. Totaal niet grappig.
Het verschil met de originele "Dumb & Dumber" is echt gigantisch.
Terecht dat deze in de flop 100 staat!
Prince AFCA
wat een schande voor de filmindustrie zou ik zeggen. Wat een verspilde budget. En wat een laag, kansloze vervolg op de succesvolle 1e film. Acteurs zijn totaal niet grappig, de grappen zo slecht doordacht dat je er eerder om gaat huilen, zo slecht als dat het is. Verhaallijn van nul inspiratie. Echt de meeste waardeloze film allertijden.
De pogingen tot flauwe humor falen in alle opzichten. 1 ster,en dat is nog veel denk ik!
de_keyser
Dit is echt een aanfluiting!! sowieso had er geen deel II moeten komen.
Fran
- 1953 berichten
Wat was dit voor iets ? Zonde van het geld die het heeft gekost om de film te maken. Werkelijkwaar, niets was grappig en het verhaal was onsamenhangend en ging nergens over. Nooit meer doen !
Kr!kke
Flauwe film!
Daar waar Dumb and Dumber op sommige momenten echt grappig is, valt Dumb and Dumberer bij elke poging tot humor door de mand. Verder zijn de 2 hoofdrolspelers nu ook niet meteen om over naar huis te schrijven, al ligt het zeker niet aan hen dat dit een ramp van een film is geworden.
Dumb and Dumber is voor mij nog altijd een van de leukste komedies aller tijden.
Mijns inziens hadden ze er dan ook nooit een vervolg, of beter gezegd een prequel, op moeten maken, maar helaas is dit toch gebeurd. Deze keer echter zonder Jim Carrey en Jeff Daniels, maar met twee onbekendere acteurs. Ook de regisseur, Troy Miller, is een andere dan de Farrely Brothers. Nou als je dan zo'n film met wat lagere verwachtingen gaat kijken, kan die in principe alleen maar mee vallen. Nee dus. De film gaat weer over Harry en Lloyd en gaat over de tijd dat ze elkaar voor het eerst ontmoeten. Op school krijgen ze te maken met een corrupte rector, die subsidie wil krijgen voor een klas met speciale leerlingen waar Harry en Lloyd ook deel van uitmaken.
De acteurs zijn totaal niet grappig, ondanks dat ze best wel op Carrey en Daniels lijken. Het verhaal is matig en de geslaagde grappen zijn op twee vingers te tellen. Behoorlijke rotzooi dit en ik blijf het jammer vinden, dat deze film destijds gemaakt is.
playah26
De film opzich is nog niet eens zo verschrikkelijk, het is alleen jammer dat dit het vervolg is op het geweldig leuke dumb and dumber met jim carrey en jeff daniels die 'by far' niet te evenaren zijn.
Slap immitatie werk ondanks dat ze toch hun best deden.
Leuk geprobeert, maar had een iets ander verhaallijn gekozen en andere titel en geen vervolg op dumb and dumber.

Dumb and Dumber To
2014

Dumb and Dumber
1994

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Stop Making Sense
Muziek, 1984