Genre: Komedie / Romantiek
Alternatieve titels: The Brave Heart Will Take the Bride / The Big-Hearted Will Win the Bride
India
Geregisseerd door: Aditya Chopra
Met onder meer: Kajol en Amrish Puri
Gesproken taal: Hindi
Plot Dilwale Dulhania Le Jayenge
"Come Fall In love, All Over Again.."
Raj, de zoon van een rijke Indiër die in Engeland woont, loopt er op school de kantjes vanaf. Tijdens een reis door Europa ontmoet hij Simran en al snel zijn Raj en Simran op elkaar verliefd. Simran is echter al uitgehuwelijkt aan de zoon van een vriend van haar vader in India. Wanneer haar vader de romance van zijn dochter ontdekt, vertrekt hij hals over kop met zijn gezin naar India om zijn dochter zo spoedig mogelijk te laten trouwen. Raj reist Simran achterna met de hoop haar vader van zijn liefde te kunnen overtuigen.
Raj Malhotra
Simran's Grandmother
Simran's Aunt
Rajeshwari / Chutki
Preeti Singh
Net als de film aardig begon te worden werd er in gezongen en daar hou ik persoonlijk niet van, jammer.
Tonyvdb
tja, Henk, in Indische films wordt altijd gezongen en gedanst ... vraag maar Apu
Ramon K
Daar staan die Bollywoodfilms toch bekend om? Die films zijn toch vaak deels musical..? Of zit ik er naast?
tovenaar
Ik heb laatst ook zo'n film gekeken, ben alleen totaal de titel vergeten (en das niet moeilijk aan die titels te zien)... Ik kon er ABSOLUUT niet tegen in ieder geval. Heel de tijd dat rare gezang met van die fakir-fluiten, bleh, als ik wist welke film het was, gaf ik hem nu een half
Je hebt gelijk Tony maar ik heb ook verschillende Indische films zonder zang en daar zaten echte goede werken bij. Vergeet niet dat India in 1 maand net zoveel films maakt als de VS in een jaar, ja dan moet er wel iets tussen zitten wat je boeit.
tovenaar
Of juist niet, omdat ze totaal geen aandacht aan een film kunnen schenken omdat ze er 24 per dag moeten maken.
pjotr
Kijk Asoka dan eens - een ras-bollywoodfilm (met liedjes) - maar dan superrrrrrrrr!
renske
Dit was de eerste keer dat ik een Bollywoodfilm zag en het viel me alles mee. Het acteren mag dan overdreven zijn en de scènes regelmatig belachelijk en de scriptgirl/boy lag waarschijnlijk te slapen maar de variatie in scènes is geinig, de liedjes blijven hangen in mijn hoofd, de schurk is een echte schurk en het smeken om de liefde is echt smeken. De geliefden krijgen elkaar aan het einde, laat ik dat niet vergeten. Elke vertraging om de spanning op te bouwen die kan worden aangegrepen wordt vakkundig en clichématig aangegrepen maar het clichématige is dan weer ingepakt in zulke vrolijke of juist supertrieste scènes dat het niet stoort. Ik heb me geen moment verveeld, sterker: ik vond het prima vermaak. Dilwale Dulhania Le Jayenge heeft een hele generatie Bollywoodfilms beïnvloed met zijn verfrissende aanpak.
Jimmy the Saint
Ik heb deze film ook laatst bekeken, duurt wel ff mooi 3 uur. Veel gezang en gedans, maar al met al toch best een mooie film als je er van houdt. Shahrukh Khan is een van de toonaangevende acteurs in Bollywood!
Take One
Het is zaak bij dit soort films je niet druk te maken over acteerprestaties, verhaallijn, decor etc. Dan kom je vaak bedrogen uit namelijk (en je bent gemiddeld 3 uur kwijt). Ga zitten, wacht een half uur en drijf rustig mee met het verhaal.
Ik vond dit een heerlijke film met een mooi 'roadmovie-randje'. De muziek ligt bovendien lekker in het gehoor. 4*
YuLaw16
Deze film is een van de mooiste films die ik ooit gezien heb. Het is de enige film waar ik op het einde een traantje moest wegpikken, zo groot was die impact op me. Die personages waar je echt om geeft. De relatie tussen die twee mensen was zo wonderfull. De liedjes waren mooi wel wel getimed. Het moraal van het verhaal is uitstekend en ik dnek dat heel veel mensen hier van kunnen leren. Woorden schieten mij werkelijk te kort. Prachtige film! Zeker het kijken waard! 5/5
r0wena
Deze film heeft niet voor niets 10 jaar in de indiase bioscopen gedraait!
Srananbloke
Dé film die ervoor gezorgd heeft dat ik geinteresseerd ben geraakt in Bollywood. Geen hoogstandje, maar wel heerlijk om bij weg te zwijmelen
***MaYa*1001***
Dit is absoluut één van mijn favorieten. Ik heb deze film al een aantal keren gezien maar nog steeds krijg ik er tranen van. Kajol en Sharukh waren erg goed en niet te vergeten Anupam Kher (vader van Sharukh) en Amrish Puri (vader van Kajol).
Het moraal is idd erg goed. En als je je zo irriteert aan de liedjes, dan skip je ze toch gewoon? Dan kun je in ieder geval wel genieten
van 2,5 uur prachtige Bollywood drama/romantiek.
snoepieykim
van 2,5 uur prachtige Bollywood drama/romantiek.
Daar heb ik werkelijk niks aan toe te voegen.
Shahrukh en Kajol vertolken de rollen van 'Raj & Simran' echt fantastisch. De moraal vond ik ook erg goed..
Deze film is zeker top !
Deze film laat een heel goed beeld zien van de cultuurverschillen tussen het ouderwetse India en het moderne westen. Het gedeelte van de romance, en het opbloeien ervan, vond ik erg goed gedaan.
Deze film neemt ook de moeite om het geheel goed uit te beelden. Het verhaal is compleet, om het zo maar te zeggen. Goede uitwerking !
Ik gaf een 5.
aryan
Deze film is zeker top !
Ik gaf een 5.
Ik zie dat je cijfer inmiddels is veranderd, maar ik geef deze film ook echt een 5. Heel mooi verhaal, mooie liederen en voor de rest ook wat tn2543 zegt.
tn2543
Ik heb de film toch maar weer een 5 gegeven. Ik weet niet wat me bezielde om deze film in 'tweede' instantie een 4,5 te geven. Dit is gewoon een van de beste en meest bekende Bollywood films. De liedjes in de film waren trouwens ook erg goed. Mooie decors, goed verhaal, goede uitwerking, mooie liedjes en goed acteerwerk.
Kortom.... een waar toppertje!
moviefanatic
Een prachtige, klassieke Bollywood film. Tegenwoordig zie je vaak Hollywood-rip off films verschijnen, die ik nogal irritant vind. Deze daarentegen is heel anders. Het verhaal mag dan niet heel origineel zijn, maar de uitwerking vond ik toch wel bijzonder, inclusief het over the top acteren, de vele sentimentele scenes en de mierzoete liedjes.
Ach, je moet er van houden. Ik vind het lastig om een cijfer te geven, je kunt het immers niet vergelijken met een standaard Hollywood film.
Takka
Ik wil deze film heel graag zien, heb er al veel voorstukjes van gezien dankzij snoepiekim dus ben benieuwd hoe de film is
Social-Mask
Erg goede film! Zeker 1 van de beste films van de jaren 90 (in India), want wat kwamen er in die tijd toch slechte films.. uit het niets kwamen er 100 man en begonnen ze te dansen, verschrikkelijk! Hier is dat gelukkig niet (helemaal) zo. Verhaal wordt er mooi opgebouwd. En ook leuk geacteerd, wel jammer van die einde. Heb ik iets te vaak gezien om nog mooi te vinden.
En owh jah, dat titelnummer is trouwens genomen van een oudere hindoestaanse film. Als ik het me goed herinner speelt Shashi Kapoor erin.
roc12345
Die ouwe goede tijden lang niet gezien en toch nog een heerlijke gevoel
verhaal een 4 acteerprestaties een 4 emotie`s een 4,5 en einde van de film voorspelbaar een 4
dit is zonder twijfel de beste bollywood film en de beste uit de reeks van Shahrukh khan voor de allers eerste keer van min stem een dikke 5
Kijk uit naar Rab ne banadi jodi
want men zegt dat die film Dilwale Dulhania Le Jayenge
moet doen vergeten en een nieuwe opmars moet maken om weer de beste van bollwood blockbusters te evenaren ben benieuwd
kijk maar je wordt gek http://www.rabnebanadijodi.net/
god bless u Shahrukh en jullie ook vrede peace
bedankt voor het stemmen
MovieQueen
een van de beste bollywoodfilms ooit..zeker waard om eens te zien
zidane01
Ik hou niet zo van bollywood films, maar dit was echt een topper! Heb echt genoten toen ik deze film voor het eerst zag.
Malick
Ik heb misschien tot nu toe twee handen vol aan Bollywood films gezien. En het is dat The Brave Heart Will Take the Bride in het ''1001 Filmboek'' stond anders had ik hem nooit gezien met zijn epische speelduur van meer dan drie uur. Het was me een behoorlijk zit maar ik heb me geen moment verveeld want de muziek- en dansscènes (waar het uiteindelijk toch om draait) vond ik best mooi.
Alleen weet ik niet waar ik bij een Bollywood wel of niet over mag klagen want ik vond bijvoorbeeld de editing behoorlijk waardeloos. Muziek die plotseling afgekapt wordt of overgangen van scènes (eerder shots) die verre van goed gemonteerd waren. Het liep verre van lekker. En over de dubbing zal ik maar niet klagen.
Met wat meer tijd was dit een betere film geworden want ook het acteerwerk was op momenten ontzettend knullig. Dat had echt niet gehoeven met wat meer takes. Het kwam bij mij dan ook over dat de hele film binnen een aantal dagen opgenomen moest worden. Een verplicht project dat uitgroeide tot een van de grootste klassiekers uit Bollywood. Een film die er zelfstandig voor zorgde dat het publiek weer terug kwam naar de bioscopen in India. Ik las zelfs ergens dat de film meer dan 10 jaar in de indiase bioscopen gedraait had. Daar kan geen enkele film tegenop.
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Ik heb het geprobeerd, maar het is me niet gelukt... Eerste kennismaking met Bollywood. Ik ga het nog een keer proberen met een andere film. Is dat ook niet mijn ding, dan denk ik dat het de laatste zal worden.
tn2543
Ik denk dat je toch enigzins met bollywood films moet zijn opgegroeid... wil je het echt interessant en leuk vinden.....
Katharina
Nou, ik ben er absoluut niet mee opgegroeid, en kwam er toevallig een keer eentje tegen en ik werd direct smoorverliefd op ze! Aan het begin stoorde ik me aan de manier waarop de vrouwenstemmen klinken in bollywoodfilms, maar zelfs dat vind ik nu wel mooi.
En ook deze film was weer een topper! Ik denk de mooiste bollywoodfilm die ik gezien heb.
XoR-JoiN

C'eravamo Tanto Amati
Komedie / Drama, 1974

Kimi no Na Wa.
Animatie / Romantiek, 2016
family's daily lifefamily historylove-hate relationship familiedramaliefdesaffaire