• 9.377.370 stemmen

Met onder meer: Alice Eve, Josh Peck en Brian Geraghty

Releasedatum: 26 juli 2012

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot ATM

"No warning. No control. No escape."

David Hargrove en Emily Brandt verlaten samen het kerstfeest op hun bedrijf. Hun geïmproviseerde eerste date krijgt echter een onverwachte wending wanneer hun collega Corey vraagt om nog even te stoppen bij de geldautomaat. Wat een simpele actie zou moeten zijn verandert in een wanhopige strijd om te overleven wanneer er een onbekende man opduikt. Met de winterse temperaturen die onder het vriespunt duiken en met de ochtendzon nog ver weg, hebben ze geen andere keus dan het dodelijke kat-en-muisspel van de man mee te spelen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van sevenmine

sevenmine

Heerlijk kijken niet zeuren. Prima vermaak. Goed, aantal dingen kloppen misschien niet. Maar he, het is een film. En met de middelen voorhande, helemaal goed.

avatar van Elineloves

Elineloves

De film is vrij saai en uiteraard, hoe kan het ook anders, begaan de hoofdrolspelers de ene dommigheid na de ander. Dit is jammer want het doet afbreuk aan het verhaal en het maakt het geheel vrij ongeloofwaardig. Ik heb geen zin om net zoals Sp3kkie een waslijst te maken aan punten, maar wat hij noemt klopt wel aardig. Alice Eve is een snoepie, de kerels helaas iets minder geweldig. Was die ene gast niet van dat Nickelodeon programma Drake & Josh? Het zou mij meer aangesproken hebben wanneer er niet telkens van die 'oh ja, túúrlijk joh!' momenten in zouden zitten. Het einde was voor mij ook redelijk onbevredigend. Niet barslecht, maar had veel meer in kunnen zitten.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Dit had best een aardig filmpje kunnen worden maar wat zaten er een hoop toevalligheden en ongeloofwaardige acties in zeg. Daarnaast heb je het idee dat je telepatisch begaafd bent omdat je elke volgende actie al van mijlenver aan ziet komen. Ik hoopte op een film als Phone Booth (2002) waarin het wel heel goed gelukt is om een een spannende film te maken die zich op 1 (kleine) plaats afspeelt. Maar helaas haalde ATM dit niveau bij lange na niet. Slechts een magere 1,5*

Sta versteld dat dit nog een bioscoop release krijgt ook. Daarnaast kan het genre horror hier ook wel weggelaten worden. Dit heeft niets met horror te maken.

avatar van otherfool

otherfool

Sp3kkie is nog vriendelijk door slechts 15 onnozelheden op te noemen, want zelden heb ik in 90 minuten zoveel onlogische tot onmogelijke plotholes op me afgevuurd zien worden. Hilarisch om te bedenken dat de killer een berekenende psychopaat moet voorstellen die alles tot in de puntjes en lijntjes plant, buiten dan al die toevalligheden die al in het lijstje staan benoemd (en anderen). Het verstand zal net zo ver onder nul dienen te worden gezet als het kwik in de film om nog enigszins van ATM te kunnen genieten.

1,5*.

avatar van schram101

schram101

Typische film voor de flinke korrel zout, maar zelfs dan nog nekt het einde van de film de kans op een voldoende.

Zet ieder beetje hoop op geloofwaardigheid maar opzij want dat is wel nodig bij ATM. Echt meeleven met de karakters is er hierdoor natuurlijk niet bij maar dat is met een vergezocht plot als dit ook niet nodig natuurlijk. De cliche's en onnozelheden vliegen je om de oren maar eigenlijk deert het nergens. Sterker nog, het is allemaal nog redelijk vermakelijk, hoewel het nergens spannend wordt helaas. Maar dan dat einde: de camerabeelden zouden zo misleidend zijn dat David als schuldige wordt gezien Nee, dat is toch echt een brugje te ver. Kom op zeg..! Zonde, want hier had echt meer mee gekund.

Al met al is het best te doen, maar met een iets beter doordacht einde had de film zo een voldoende kunnen scoren.

avatar van Keane1983

Keane1983

Ownee hij wilt ons verdinken

Dit vond ik werkelijk waar een knijter van een opmerking in een ATM...waarom?? Go watch it for yourself....

Maar voor je hem gaat bekijken, realiseer je dan wel dat je deze film echt met een wel hele grote korrel zout moet nemen.
De ene naar de andere plotholl en onlogische situaties doen zich voor. Sp3kkie heeft er al een aantal opgesomt, maar dat is slechts het begin.
Terwijl het verhaal niet heel erg onaardig is, alleen de uitwerking daarvan juist boekdelen spreekt.
Ook het motief van de "killer" vind ik op zijn zachts gezegt vrij sterk. Voor de mensen die de film gekeken hebben en het einde nogal vaag vonden...dit is mijn verklaring..
de moordenaar kick erop om andere mensen aan te zetten tot daden door deze natuurlijk uit te lokken maar zelf geheel ongezien blijft zodat het lijkt dat alleen de mensen in de ATM schuldig lijken. Zo is in de aftiteling te zien hoe hij waarschijnlijk zijn deel 2 in elkaar zet. In een minimall. Hij weet presies waar de camera;s zijn om zelf zo veel mogelijk uit het zicht te blijven maar wel zoveel mogelijk schade aan te kunnen richten.
Acteerwerk is redelijk. De score heb ik niet echt opgelet.
Ondanks al deze fouten en rariteiten heb ik de film wel degelijk afgekeken en me ook niet eens verveeld!!! Misschien toch wel heel erg benieuwd geweest hoe dit alles tot een einde zou komen.
Bioscoopwaardig vind ik deze film absoluut niet en sta er echt van te kijken dat hij deze heeft gehaalt...maargoed..wie ben ik.
Overigens vind ik horror niet passen in dit plaatje, eerder Thriller.
Van mij krijgt deze film een 2.0*

avatar van Shinobi

Shinobi

Had er toch wel meer van verwacht toen ik de trailer voor het eerst zag.
Nu verzandt deze film in teveel toevalligheden, plotgaten en clichés.

Wordt nergens echt spannend, soms zelfs saai te noemen.
Wel redelijk geacteerd, lachen om Josh (van Nickelodeon's Drake & Josh) te zien.

Einde is ook erg slecht uitgewerkt, je komt ook nooit te weten wie de dader is en wat zijn daadwerkelijke motief is. Maar wellicht dat ze dit voor deel twee bewaren die zich dus in een mini-mall gaat afspelen...

1,5 Sterren.

Wat een zeikcommentaren hier.

Er zitten inderdaad wat "toevalligheden" in de film, die op het eind voor het grootste deel verklaard worden. Verder wat domme acties, die doorgaans eigen zijn aan dit soort films. Deze wegnemen neemt meteen ook het bestaansrecht van de film weg.

Sfeervol geschoten, fijne soundtrack, mooie locatie en vooral een enigmatische killer. Het waarom wordt heel slim in het midden gelaten, de enige reden waarom ik het einde niet super vond is omdat het nog iets teveel weggeeft. Slim gezien van Brooks, want enige verklaring komt toch nooit goed over. Eerst zeuren dat het niet geloofwaardig is maar dan wel een strikje rond het einde willen? Mjah ...

Zeer fijn tussendoortje. Mocht net nog iets beklemmender misschien, maar heb me hier verder goed mee geamuseerd.

avatar van Fortune

Fortune

Best een leuk filmpje.

Het is vooral het minimalisme wat me hierin aanspreekt. Films die zich in een ruimte afspelen hebben altijd wel een aardig sfeertje maar vallen vaak ook weer tegen omdat het niet geweldig is uitgevoerd. Phone Booth is bijvoorbeeld een film die goed is uitgewerkt maar dat is ondertussen ook alweer tien jaar geleden.

Deze film doet het qua locatie erg goed en de moordenaar blijft erg mysterieus om zijn redenen. Dat is iets wat me wel aanspreekt omdat die redenen meestal niet echt boeiend zijn. Nu wordt er op het einde wel wat prijsgegeven maar misschien was het nog beter geweest als er helemaal niks over werd gezegd.

Het acteerwerk was redelijk en vind Josh Peck wel een goed acteer al mocht hij net iets sterker overkomen als arrogante stock broker. De film is niet echt spannend en heeft hier en daar beklemmende momenten al heb ik wel het gevoel als er wat meer tijd in is gestoken dat het allemaal stukken intenser had gekund.

Heb me er goed mee vermaakt en het is een leuke film die zich op een locatie afspeelt maar zeker geen topper.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Toch jammer. Het gegeven van een maniak met een bontmuts die drie burgers in bedwang houd heeft genoeg potentie maar hier is het niet echt optimaal in elkaar gezet en ik had het idee dat ze met iets meer moed allang konden ontsnappen. De ATM leek in een woonwijk te liggen dus als ze met z'n drieën bij elkaar bleven en één kant op renden waren ze waarschijnlijk wel goed terechtgekomen. Dat lange treuzelen begon op mijn zenuwen te werken. En hoe moelijk kan het zijn om een auto op slot te doen? In plaats van één druk op de knop staat Emily daar te klungelen met als gevolg dat de freak niet eens een ruitje hoeft in te tikken om de kofferbak open te maken. Ook wist ik al direct dat ze verkeerde man zouden neerhalen toen die opeens binnen kwam vallen want daar was het natuurlijk te vroeg voor. Daarnaast vond ik Aice Eve wat tegenvallen en de twee onbekende acteurs waren middelmatig.
Gelukkig kun je dergelijke zaken meestal wel verwachten in een simpele horror en dankzij het visserstoeltje, de brandslang, molotov cocktail en de schetsen van het parkeerterrein wordt de authenticiteit nog enigszins in stand gehouden.

avatar van rep_robert

ATM heeft een aardig uitgangspunt en weet bij vlagen goed de sfeer te houden, zo is de killer een mooi angstaanjagend figuur. De speelduur valt ook nog prima uit te zitten.

Echter zijn de stupide handelingen en onlogische plot elementen de in overtal om de film nog echt geloofwaardig te houden. Richting het einde wordt het een en ander wel verklaard over enkele handelingen(vooral waarom de dader nooit de ATM nadert) , maar zijn de camerabeelden onlogisch geknipt en is het afschuiven van de daden op de protagonist erg ongeloofwaardig.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Best een aardige horror. Jammer dat die zogenaamde twist weer niet kon uitblijven. Je kan je klok er op gelijk zteten dat een dergelijke twist zich gaat aandienen. Geraghty, Peck en Eve zijn een aardig ingespeeld trio, visueel best aardig en een zeer boeiende killer. Goede suspense build up op momenten maar Brooks weet de beklemmende mogelijkheden van een enkele locatie niet te benutten. Ondanks wat ongeloofwaardigheden kijkt het allemaal aardig weg, jammer dat het slot veel roet in het eten gooit. erg jammer.

avatar van Early-hero

Early-hero

snip schreef:
b-film!
dat dit de bios haalt

juist, nog nooit zo'n slechte film gezien, er zit totaal geen verhaal in, film is erg langdradig, van begin tot eind niet duidelijk wat nou precies het verhaal is En een heel stom einde ook, dan wete je nog niet waarom die vent nou iedereen dood wil hebben, en hem niet, en dan afsluiten met die tekeningen wat nou nog steeds niet duidelijk bij mij is waar dat om gaat. Echt te slecht, in de bioscoop mogen ze je wel geld toegeven om dit te kijken

Deze gaat dus heel snel weer van me laptop af, zonde zeg, dat er nog zulke slechte films uberhoud geld in gestoken word.....wat een FAIL

avatar van Toontje G

Toontje G

Het verhaal is een goede basis om een spannende film te maken echter de acteer prestaties zijn niet van dien aard om er een hoge waardering aan te geven. Al met al blijft de film je wel boeien tot op het laatst. Als je er een maal aan begint wil je hem af kijken ook. Dus even doorbijten maar.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Een film met enorm veel stommiteiten. Wat valt er te vrezen? Met drie mensen kun je makkelijk één dreigende kerel overmeesteren? Ondanks het gegeven stijgt de spanning nooit echt ten top door de idiote handelingen van de personages. Ook een logische motivatie van de killer om te doen wat hij doet is ver zoek. Gewoon wat mensen vermoorden? Zijn veel makkelijkere manieren dan een hele nacht buiten rond te lummelen. Barslecht dit.

avatar van ibendb

ibendb

Alle cliché's op een rijtje!

ATM is noch origineel, nog spannend. Je begint te kijken. Alhoewel het saai is, wil je toch weten hoe het eindigt. Maar ik zeg je, je wilt het niet weten. Want het trekt echt op niets. Er zaten erg veel storende elementen in de film. Zoals: Waarom doet hij dit? Als de killer aan de achterkant is of bezig is met iemand te vermoorden, kan je toch wegglippen? Ook snap ik dit niet: de killer zet de auto voor de deur. Je ziet dat de deur nog een klein beetje open kan, en als dat water binnenstroomt, kan het toch langs daar naar buiten? Nog een vraag: Wie ramde die auto in die ATM? Best slecht. 2*

avatar van Honey Blossom

Honey Blossom

Ik vond de film wel vermakelijk, als ik mn verstand op nul zet. Het einde was erg duf. Maar over het algemeen vond ik het een leuke spanningsopbouw hebben. Ik ben fan van Alice Eve, en ik vond haar aardig acteren. Josh Peck aan de andere kant, wilde ik met een shotgun neerschieten. Irritant ventje.

Jammer dat het script niet zo bijzonder was, er viel meer uit te halen.

Magere 2.5* en dan ben ik nog vrij mild.

avatar van Insignificance

Insignificance

IJzig thrillertje op een klein speelveld. Het script laat hier en daar wel eens wat steekjes vallen en de rillingen krijg je hooguit van de kou, maar de killer is mooi verstopt onder een bontkraagje. Mysterieus, duister en raadselachtig terwijl hij ondertussen z'n prooi meer en meer over de kling jaagt. Het had wel iets venijniger gemogen met een wat droger slot, maar met net aan vijf kwartier kat en muizen is het allemaal gemakkelijk verteerbaar.

avatar van Spetie

Wat heb ik soms moeten lachen om ATM, want veel onnozeler dan dit worden horrorfilms zelden. Het aantal onwaarschijnlijkheden is niet op twee handen te tellen en dat verpest de geloofwaardigheid en de werking uiteindelijk dramatisch.

Het begint nog wel aardig en ATM is ook nog redelijk sfeervol, met een goed gekozen locatie en een duister en mysterieus uitziende killer. Maar vanaf het moment dat het kat- en muisspel begint, zakt het niveau nog lager dan de temperatuur in de film. Elke seconde wordt alles ongeloofwaardiger en lachwekkender, met als dieptepunt, de zogenaamde “geniale” trucjes van de killer. Hij weet al dat ze hem willen verbranden en daarom zet hij een pop neer, en het spannen van die draad, omdat hij natuurlijk weet dat iemand hard die kant op zal rennen, was ook al zo enorm lachwekkend.

Met een sterker script had dit best iets kunnen worden, maar dit sloeg op momenten soms echt alles.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Erg ongeloofwaardige thriller, over drie collega’s (vrienden) die in een geldautomaat vast zitten en zich aangevallen voelen door een vreemde man die een paar meter voor de deur staat.

Buiten het matige verhaal, is het nog eens ongeloofwaard en dat zien we op het moment als de vreemde man richting de auto loopt en ook op geven moment achter het geldautomaat huisje staat.

Op dat moment hadden de personages uit het huisje kunnen ontsnappen maar dit gebeurt niet, waardoor de film gemakkelijk het uur haalt en opgevuld wordt met paniek van de drie acteurs Peck, Eve & Geraghty.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Erg slecht.

Om te beginnen een thriller, er zit geen enkele vorm van horror in.

De film heeft helaas al geen pakkende opening en komt tergend langzaam vooruit. Na pak hem beet een minuut of 20 begint het eigenlijk pas ietwat (overigens zeer weinig) te worden.

Vervolgens wil de hele film nergens spannend worden en is de man die de 3 terroriseert ook niet al te angstaanjagend, en vervolgens komen zijn ogen zelfs in beeld.

Saai, langdradig en vooral niet spannend, en met vreselijk acteerwerk.

Een film om nooit meer te kijken en heel snel te vergeten voor mij.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Tsja, toevalligheden? Die Psycho was gewoon erg slim en goed voorbereid.

Er zijn inmiddels nu al 100-en situaties in horrorfilms bedacht hoe een paar gewone burgers/jongeren in aanraking komen met een psychopaat. Hier is het, zoals de titel al doet vermelden, het feit dat een paar jongeren gewoon even geld moeten pinnen om een Pizzaatje te halen na een studentenfeest. Gewoon zo geregeld. Maar dan staat er ineens een donkere gedaante naar hun te loeren, waarvan het al meteen duidelijk is dat die geen goed zin in zich heeft. En inderdaad, iedere voorbijganger word met een hamer zijn hersens ingeslagen en de stille man wacht net zolang totdat een van de jongeren naar buiten komen. Of heeft die gedaante toch nog andere ideeën in petto met zijn slachtoffers dan je zou verwachten?

Slimme aanpak, want in feite doet de gedaante de jongeren geen vlieg kwaad en laat alles gewoon gebeuren. Hoe dat nou in hemelsnaam kan? Kijk de film. Het sfeertje was in iedergeval behoorlijk goed en de ijzige kou die de film uitstraalde was ook voor de kijker goed te voelen. Het climax is zoals gezegd, onverwachts en erg verrassend.

Prima psycho-horror, maar dan nog een paar graden anders.

avatar van Theunissen

Qua uitvoering was het allemaal behoorlijk goedkoop want het verhaal speelt zich op het begin na (en de laatste paar minuten) af in en rond een pinautomaat en ook maar met een beperkt aantal personen.

Maar toch was deze thriller best aardig want het verhaal is in feite lekker mysterieus (waarom doet de vreemde man het allemaal en met welk doel) en weet zeker ook te boeien. Dat het verhaal zich vooral afspeelt in een kleine pinautomaat (en ook ook nog in de nacht) doet de film goed want zodoende komt het allemaal beklemmend over en komt het ook ten goede aan de sfeer. Het duurt eventjes voordat de film opgang komt, maar zodra men bij de pinautomaat aankomt is het eigenlijk best allemaal aardig. Het einde vond ik overigens best wel sterk, maar verklaard wel niet waarom de vreemde man het nu allemaal deed.

Zoals gezegd is de cast beperkt, maar ze doen het wel allemaal redelijk m.u.v. de fraaie Alice Eve die alleen maar aanwezig is voor het visuele aspect (eigenlijk in alle films waarin ze meespeelt). Omdat de film maar iets van 80 minuten duurt kijkt hij ook lekker weg. Al met al vond ik dit best een leuk doordeweeks tussendoortje.

avatar van Aapje81

Aapje81

Aardige Thriller die qua opbouw en sfeer een beetje doet denken aan het oudere werk van John Carpenter. Met minimale middelen wordt er toch wat neergezet en dat is knap.

Enig puntje van kritiek is dat de film net iets te weinig dynamiek heeft om te blijven boeien. Tegen de tijd dat film langzaam zijn climax nadert drijft de spanning weg en wordt het allemaal wat vergezocht en dus wat minder interessant.

Het slot geeft uiteindelijk wel iets maar had toch nog wel wat beter uitgewerkt kunnen worden.

Boven gemiddeld.

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens meegepikt via tv en tja het was zo goed voor een keertje, maar 'k werd toch niet echt van m'n sokken geblazen. Vooral het einde vond 'k toch maar bedroevend.

Echt realistisch vond 'k het toch ook niet en 'k heb me toch wel enkele keren geërgerd aan de keuzes die de 3 personages namen.

Tja een thriller die te bekijken is als er niks beter is op tv, maar toch niet veel meer.

avatar van Montorsi

Montorsi

Te dom voor woorden. Stierlijk verveeld en afgekeken uit nieuwsgierigheid hoe dom de clou zou zijn. Dat viel dan al met al nog wel mee, maar het verandert niks aan de saaiheid en berg onzin op je scherm. Zo'n film waar je echt boos om kan worden.

avatar van Kondoro

Kondoro

ATM
Gisteren is deze ultieme B-matige Horror/Thriller film op Netflix gezet en nadat ik vandaag de trailer bekeek met een maatje van me zijn we gelijk gevallen voor de film. Toch zijn we beiden erg geschrokken van de film en dat is totaal niet hoe de film in elkaar zit, het concept steekt fijn elkaar maar, het acteerwerk was zo bar en bar slecht, dat was niet om te aan te zien.

Ik zou je een paar voorbeelden geven. Wat er precies gebeurde weet ik al niet meer, moet je na gaan dat de film zo boeiend was... Maar, wat ik wel weet is dat Alice Eve heftig moet reageren. In plaats dat ze dan geschokt reageert lijkt het wel alsof ze aan het lachen was in plaats van huilen, agh joh, echt verschrikkelijk om te bekijken waarbij je half in slaap valt. Ook Josh Peck laat zo zijn mindere kanten zien, dronken? Dacht het niet, meer een rare stem vervorming, pijn? Neh, niet echt van zijn gezicht te zien , blijf maar gewoon bij kinderseries.

Het verhaal was redelijk. Twee jongens en een meisje werken alle drie op het zelfde kantoor. Wanneer ze een feestje hebben en de avond en vertrekken gaan ze langs een ATM hokje in de stad, daar staat alleen een meedogenloze moordenaar op hun te wachten die een fijn kat en muis spel met de heren en dame opent. Wanneer de hell uitbreekt moeten ze een uitweg zien te vinden, wat ze niet zo snel lukt.

Bah, deze film had een paar nare scenes in zich. De scene dat Josh wegrent en word neer gehaald door een koort die gespannen staat, bah! En dan kun je soms nog voorstellen hoe dom de acteurs zijn in zulke films.

Een topper was het niet maar, wel erg fijn om door een avond te komen.

avatar van IH88

IH88

ATM

Belachelijk slechte horror/thriller met een vergezocht plot, onlogische beslissingen van de personages en middelmatig acteerwerk. Bij horrorfilms is dat allemaal niet zo erg als de moordpartijen maar lekker goor en gruwelijk zijn, en er een constante spanning heerst.

Maar ATM doet niet aan gruwelijke moordpartijen en de spanning is ver te zoeken. De killer loopt soms achter het ATM-huisje of loopt gewoon weg, maar geen van de drie hoofdrolspelers denkt erover om gewoon keihard weg te rennen. Daar hoef je echt geen Usain Bolt voor te zijn. Naar het uiteindelijke motief van de killer blijft het gissen. Zijn plan hangt van toevalligheden aan elkaar en als de spanning ver te zoeken is, ga je je als kijker ergeren aan zulke dingen. Geen spanning, geen horror, een moordenaar met een belachelijk plan en zelfs geen leuke final girl. Nee, zo snel mogelijk vergeten deze film.

avatar van baspls

baspls

Deze Kerst-horror getiteld 'Pinautomaat', was me min of meer aangeraden door de heren van It's Only a Movie. Op de terugweg van een Kerstfeestje moeten drie vrienden pinnen, maar dan worden ze door een mysterieuze stalker vastgehouden.

De film was aardig opgenomen en kende wat spannende momenten, maar het was wat te onbeholpen om echt goed te zijn. Het moment waarop de drie hoofdpersonen die Killer voor het eerst zien was zo slecht en ongeloofwaardig gebracht. Hoe paranoïde zijn die lui wel niet, ieder normaal mens was gewoon naar de auto gelopen.

De film bewerkstelligt geen goede Kerstsfeer en de kills klinken bruut maar zijn bloedeloos en saai. Ik bleef wachten op de clou, maar die kwam niet. De film probeert duidelijk Phone Boot een beetje na te doen, maar is nog goedkoper en zit veel minder sterk in elkaar.

Zet volgende keer liever Gremlins of Black Christmas op.

avatar van Niels B

Niels B

Slechte film met geen doorlopende eind Film is af en toe wel spannend, op maar een moment kan ik me herinneren. Helaas kom je de man met de dikke winterjasmuts niet beter te leren kennen

Kortom, verwacht niet te veel van deze film.