• 9.376.895 stemmen

Met onder meer: Michael Shannon, Winona Ryder en Ray Liotta

Releasedatum: 6 juni 2013

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Iceman

"Loving husband. Devoted father. Ruthless killer."

Het waargebeurde verhaal over één van de meest beruchte huurmoordenaars van de Verenigde Staten: Richard Kuklinski. Een man die ogenschijnlijk een brave huisvader was met een modelgezin, was in werkelijkheid een ijskoude huurmoordenaar die grof geld verdiende van criminelen. Op de hielen gezeten door federaal agent Pat Kane, krijgt Kuklinski lucratieve opdrachten van Roy Demeo, een belangrijk lid van de Gambino maffia-familie.

Richard Kuklinski

Joey Kuklinski

Mickey Scicoli

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

Ik heb jaren geleden de interviews gezien van Richard Kuklinski. Zeker een aanrader om te kijken, alleen als je dit nog niet gedaan hebt, doe dit dan nadat je deze film gezien hebt. Want ik zat toch de film te kijken en hierin worden toch wat zaken verdraaid heb ik het idee en anders getoond, maar goed aan de andere kant is dat ook nodig misschien om de film voor een groot publiek geschikt te maken. Zeker als je na het kijken van de film geïnteresseerd bent om hier meer over te weten, check dan de interviews. Daarin wordt heel wat verteld door Richard, alhoewel ik wel het idee dat hij hier en daar wat aandikt over zijn criminele carrière. Maar grotendeels zal het wel allemaal kloppen.

Gezien het budget is het zeker geen slechte film geworden en het acteerwerk is prima in orde. Vooral Michael Shannon speelt een van zijn beste rollen en Ray Liotta acteert weer alsof hij begon in Goodfellas als Henry Hill. Voor liefhebbers van Michael Shannon: hij speelt ook geweldig de FBI-agent Nelson van Alden in de serie Boardwalk Empire, ook van HBO, net als de interviews van Richard Kuklinski.

Degene die de bijrollen voor hun rekening namen deden het ook goed. Leuk om Robert Davi weer eens te zien, David Schwimmer was wel grappig als Joodse gangstervriendje Rosenthal van Roy deMeo. Maar al met al, voor mij als mafia (film) liefhebber was dit weer eens een geslaagde film in het genre. En dat was al een tijdje niet meer voorgekomen. Ik geeft de film 3,5 ster. Deze gaat zeker tegen die tijd toegevoegd worden aan mijn collectie.

avatar van Masqada

Masqada

Ik als liefhebber van het maffia genre, heb me zeer zeker vermaakt.

Goed sfeertje, goede acteurs en de 'based on true story' films doen het bij mij altijd al wat beter!

4,0

avatar van Stijn B.

Stijn B.

Een reden om deze film te zien: Michael Shannon: wat een imposante acteerprestatie (zie ook maar in Take Shelter).

Naast het voorspelbare opsommen van zijn moorden die eigenlijk niet de sterktste scènes zijn, zijn het vooral de scènes waar Kuklinski zijn moordzucht niet meer onder controle kan houden wanneer hij bij zijn gezin: wanneer zijn twee werelden dreigen op elkaar te botsen. Straffe acteerprestatie.

De andere acteurs en actrices lopen er een beetje als vulling bij, al is Ray Liotta ook wel goed bezig.

De film mag zijn hoofdacteur op blote knieen bedanken want het is Shannon die de film boven de middelmaat duwt

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Zeer sterke thriller met een meer dan uitstekende M. Shannon. Ik heb tijdje terug ooit eens het interview met Kuklinsky gezien (dit wordt overigens fijntjes nagedaan op het eind door Shannon) en daarom wilde ik per se de film in de bios gaan zien. Wat mij betreft 1 v/d betere films tot dusver dit jaar.

**4

avatar van Starry Night

Starry Night

Sterke, indrukwekkende film. Vooral ook door het spel van Shannon en Ryder. Was haar 'ik ga boodschappen doen' een knipoog...;-)?

avatar van cordiacovens

cordiacovens

The iceman is een aardige misdaadfilm geworden over een karakter waar meer uit te halen valt.

Michael Shannon is een erg goede kuklinski en het acteerwerk is over de gehele linie prima in orde, echte Het werk wat ze te doen hebben gekregen is misschien niet voldoende geweest. De film verteld meer over de moorden dan over The Iceman zelf, het geeft de film een man met maar 2 emoties namelijk de woedeuitbarstingen en de koele kikker, terwijl de man meer geweest moet zijn dan dat. Het gaat maar erg oppervlakkig over de tegenslagen die hij te verwerken krijgt met betrekking tot vijanden en zijn gezin waarin hij de balans moest bewaren en veel meer over de moorden zelf. was dit omgedraaid dan had het een stuk beter gewerkt voor mij.

De film zit verder goed in elkaar het uitgangspunt is natuurlijk prima en the iceman is een erg intrigerend persoon om een film over te maken, had het alleen graag wat anders gezien. De moorden worden wel goed gedaan, de scène in de discobar is zeer goed. Ook wat het moorden met kuklinski doet is duidelijk te zien, wat weer goed gedaan is door Shannon.

The iceman is een redelijke misdaadfilm die meer gaat over het moorden dan over de persoon en dat vind ik een beetje jammer, het had veel complexer gekund met dit bronmateriaal. Verder is de film erg goed geacteerd met een uitstekende Michael Shannon, is het tijdsbeeld goed weergegeven en zijn ook de moorden die gepleegd worden goed gedaan. Geen hoogvlieger maar wel de moeite waard

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

The Iceman is zoals je op voorhand kunnen verwachten vooral een tour de force voor Shannon. Een rol die op zijn lijf geschreven is, en met genoeg ruimte om zijn acteerwerk te etaleren. Zijn monoloog op het eind is misschien wel het mooist. Al is het buiten zijn acteerwerk niet zo enerverend. Je weet waar de film heen gaat, onderweg ook verder geen verrassingen en de ontwikkelingen zijn by the books.

Qua ontwikkeling iets te oppervlakkig waardoor zijn personage niet de uitdieping krijgt die je graag zal zien. Ook wrang dat ie zijn kinderen nooit meer gezien heeft, ik zie daar geen aanleiding toe. Of Kuklinski is te geromantiseerd, of het charisma van Shannon komt bij mij te veel binnen of ik maak een redenatie fout. De waarheid in deze is me om het even.

avatar van starbright boy

Mijn 2200e stem gaat niet bepaald naar een indrukwekkende film. The Iceman heeft goede acteurs. Ik geloof dat iedereen wel Shannon een overtuigende rol vond spelen, maar ook het weerzien met Ryder vond ik leuk. Maar de film lijdt nogal onder een matig script en een doorsnee regie. Zo'n waargebeurd verhaal heeft allerlei invalshoeken die je kunt gebruiken, maar het probleem is dat The Iceman er eigenlijk geen heeft. De film laat wat moorden zien, maar vertelt maar summier over de carriere die hij in de georganiseerde misdaad maakt. De film laat de ontmoeting tussen Kuklinski en zijn vrouw ook uitgebreid zien om vervolgens de tegenstelling tussen zijn leven in de misdaad en zijn leven in het gezin summier en erg oppervlakkig uitgewerkt. Er wordt ook al niet zoveel gedaan met de motieven van Kulinski. De film probeert alles een beetje te doen en slaagt nergens echt in.

avatar van N811

N811

Richard Kuklinski - Wikipedia - nl.wikipedia.org

Zie onderaan daar staat dat volgens een kenner dit de forest gump was in de georganiseerde misdaad. Als dat zo is dan moet je gewoon onthouden dat je met veel grote praatjes het zelfs voor elkaar kan krijgen dat er een film over je gemaakt wordt. Misschien is dit wel de Amerikaanse versie van Maria Mosterd

avatar van starbright boy

Dat wist ik overigens al voor ik ging kijken. Er zijn nogal wat twijfels over het waarheidsgehalte van zijn bekentenissen en met name de enorme hoeveelheid.

avatar van N811

N811

starbright boy schreef:

Hij krijgt ieder wel de aandacht dat er zelfs een film over hem gemaakt wordt. Zometeen komt Joran van der Sloot ook nog met verhalen dat hij een hitman was voor de Russische Mafia. Die jongen wil zoveel aandacht en dit soort verhalen zijn natuurlijk spannend en cool. Ik hoop niet dat er dan ook nog mensen dan een film gaan maken over die loser. Dit is Miss de Amerikaanse versie van van der sloot.

tattoobob

Deze man is gewoon een zware hitman geweest...volgens mij ruimde hij de mensen op die ook wat op hun kerfstok hadden.

Rede genoeg om er een film over te maken vind ik.

Deze man is niet te vergelijken met Van Der Sloot

avatar van Koen87

Koen87

Shannon in optima forma, de rol is hem echt op zijn lijf geschreven. Het verhaal is boeiend en de film zit qua duur goed. Toch mis ik de diepgang en spanningsboog om het echt boeiend te houden.

Heerlijke film...

avatar van eppy

eppy

Goeie flick..

avatar van gauke

gauke

Dit in feite ongelooflijke waargebeurde verhaal wordt in chronologische volgorde verteld en komt daardoor rechtlijnig over; maar het is realistisch, rauw en heftig. Echter bovenal is het de film van Michael Shannon; deze speelt de gevoelloze en ijskoude (huur) moordenaar en tegelijk de liefdevolle en beschermende echtgenoot en vader indrukwekkend briljant.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Redelijke vertelling van het verhaal van Kuklinski. Goed geacteerd, maar nergens bijzonder.

gauke schreef:

Dit in feite ongelooflijke waargebeurde verhaal[..]

Scheelt weer dat het redelijk recht-toe-recht-aan de ware gebeurtenissen volgt.

avatar van stinissen

Meer dan geslaagde film over het leven van huur-moordenaar Richard Kuklinski , ook de cast was zeer goed zelfs weer een goede rol van Ray Liotta verder nog rollen van Chris Evans, David Schwimmer , Robert Davi , James Franco ( zijn beste rol sinds jaren..... ) en Stephen Dorff. Michael Shannon als Richard Kuklinski was een verademing net als de setting en de uitmuntende soundtrack . Ik kreeg zelfs sympathie voor het karakter van Richard Kuklinski en vond het ook jammer dat aan deze prima film een einde kwam.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Wat een goede film, en wat heeft die Shannon toch een mooie kop! Boeide van eerste tot laatste minuut... Verdiend de aandacht! 4***

avatar van Macmanus

Macmanus

Volledig eens met Starbrightboy. Goede rol van Shannon, verzorgde film, maar het bleef allemaal erg aan de oppervlakte. Op youtube heb je een docu met de echte Iceman. Daar zie je toch wel dat hij een bepaalde trots heeft over de moorden. Hier merk je dat wat weinig van en dat ligt vooral aan het scenario.

tattoobob

Ja die docu is erg indrukwekkend vond ik toen.

Ooit uitgezonden op sbs...

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik vond "the Iceman" niet verkeerd maar had er toch meer van verwacht. Het acteren van Michael Shannon maakt natuurlijk wel veel goed maar ik had toch liever wat meer over Richard Kuklinski te weten gekomen. Maar toch heb ik wel genoten van de film.

avatar van Diederik58

Diederik58

Michael Shannon was geknipt voor de rol.Ik vind het wel erg snel gaan in de tijd. De motieven van de agressieve huurmoordenaar om het klote leven in stand te houden komen weinig naar voren. Het blijft allemaal wat oppervlakkig. Hoewel er iets in de jeugd is gebeurd van Kuklinscki blijft het allemaal wazig. De film had een betere uitwerking verdient. Ondanks dat was de film het kijken waard.

avatar van tal1b

tal1b

Phil Leotardo schreef:

Hij heeft wel een wat opschepperige houding in de interview, ben wel zeer benieuwd naar de film, dit interview maakt me toch wel nieuwsgierig.

maakt het waargebeurd idee echter

interview is te vinden op youtube

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Prima filmpje maar het einde vond ik nét niet goed genoeg. Wel goed gespeeld door Michael Shannon. 3 dikke sterren

avatar van Waku

Waku

Wat een heerlijk boeiende misdaadfilm is deze " The Iceman".

Film die je vanaf het begin tot eind meezuigt dankzij uitstekend acteerwerk en een boeiend verhaal. Vooral Michael Shannon ( Boardwalk Empire serie) imponeert als Richard Kuklinski.

Maar ook Ray Liotta bloeit helemaal op in zijn rol als maffia kopstuk.

De rol die hem toch het beste past na wat matige B films.

Het prima uitgebeelde jaren 70 sfeertje maakt de film compleet.

Resultaat is een ijzersterk misdaad/maffia verhaal die als de aftiteling loopt nog zeker blijft hangen in je hoofd.

4*/4.5*

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Hoe weerzinwekkend wellicht ook, het is intrigerend om te zien hoe enerzijds de devoot echtgenoot en vader, en anderzijds de sociopaat zonder énig empathisch vermogen verenigd zijn in één man.

En daar schiet mijns inziens de film ietwat tekort; behoudens een verwijzing naar een getormenteerde jeugd, krijg je nauwelijks zich in de psyche van Kuklinski.

avatar van _Casper_

_Casper_

Redelijke film, niet perse een aan of afrader... Leuk om te zien ,maar zie je hem niet mis je ook niets,

Voor mijn gevoel miste het verhaal veel van het echte verhaal, en bleef het allemaal maar oppervlakkig.. en doordat het oppervlakkig bleef vond ik de film nergens echt heel spannend of meelevend worden.

De acteerprestaties waren wel goed, en het verhaal opzich is wel interessant maar had gewoon beter gekunt..

Dus geinig om te zien maar meer niet

Eens met Norman Mailer: je komt te weinig te weten van de hoofdpersoon. Dat maakt het plot af en toe moeilijk te begrijpen: waarom gebeurt er wat er gebeurt? Al met al toch een behoorlijke film.

avatar van hoffhaan

hoffhaan