Genre: Biografie / Misdaad
Met onder meer: Michael Shannon, Winona Ryder en Ray Liotta
Releasedatum: 6 juni 2013
Bekijk via Videoland
Plot The Iceman
"Loving husband. Devoted father. Ruthless killer."
Het waargebeurde verhaal over één van de meest beruchte huurmoordenaars van de Verenigde Staten: Richard Kuklinski. Een man die ogenschijnlijk een brave huisvader was met een modelgezin, was in werkelijkheid een ijskoude huurmoordenaar die grof geld verdiende van criminelen. Op de hielen gezeten door federaal agent Pat Kane, krijgt Kuklinski lucratieve opdrachten van Roy Demeo, een belangrijk lid van de Gambino maffia-familie.
Richard Kuklinski
Leo Marks
Mickey Scicoli
Dino Lapron
Barry83
Los van de sfeer viel de film mij toch tegen. Langdradig en na een tijdje had ik het wel gezien.
soho
Goeie cast, degelijk neergezet, maar al bij al toch een 13-in-een-dozijn misdaadfilm, gebaseerd op discutabele feiten.
Insignificance
Kijkje in de carrière van een familieman en huurmoordenaar. Iemand die blijkbaar een indrukwekkend CV bij elkaar heeft gemoord. Je kan wel merken dat Vromen z'n best heeft gedaan om de film te voorzien van een specifiek signatuur. Het resultaat is een sober portret, verstoken van glamour en sensatie, maar ook een nogal stugge en stroeve film. Imposante verschijning, deze Pool, dat wel. IJskoud in z'n opdrachten, intens wanneer z'n gezin op het spel staat.
Maar wanneer zijn verleden enkele keren aan bod komt, komt dat geforceerd over. Een povere poging om iets van z'n psyche bloot te leggen. Verder valt er op dat vlak vrij weinig te beleven. Visueel nog minder. De film gaat kopje onder in vale, doffe kleuren. Daar valt wel wat voor te zeggen, maar het pakt vooral lelijk uit. Shannon doet wat hij kan, maar krijgt te weinig om handen. Kuklinkski zal wel een legendarisch figuur zijn in misdaadkringen, de film is een grijze muis.
JJ_D
Goed gemaakt, spannend (hoewel de afloop eigenlijk al van bij het begin vaststaat), een sterke hoofdrol van Michael Shannon, cinematografisch hier en daar een buitengewone flits. Psychologisch echter niet interessant genoeg (niet bepaald een moreel sujet waarmee je je kunt identificeren, die Richard Kuklinski), zodanig dat de film zelden echt gaat beklijven. Een doorsnee thriller zou ik ‘The Iceman’ nog niet noemen, maar ik zit me hier af te vragen of ‘ie werkelijk zoveel meer is dan dat.
HALVE TAMME. (moderator series)
Zeer sterke film over het leven van Richard Kuklinski.Michael Shannon zet een zeer
overtuigende rol neer(diepe buiging daarvoor
).En ja Ray Liotta die hoort naar
mijn mening in het misdaad genre thuis,daar komen zijn persoonlijkheid en
acteerprestaties toch het best tot zijn recht(vind ik zelf).
Bacchero
Michael Shannon zet de rol van "The Iceman" zeer goed neer (ideale casting) maar de film boeide mij weinig. Ik had er meer van verwacht. Het leek mij ook een doorsnee misdaadfilm met weinig diepgang. We zien in de film de jaren voorbij gaan maar er wordt nergens dieper op ingegaan. Als je zijn biografie leest (men moet zijn anekdotes wel met het nodige korreltje zou nemen) vind je een aantal kenmerkende dingen hiervan niet terug in de film. Voor mij is het vooral Shannon die het personage heel sterk en geloofwaardig vertolt die de film redt...
Stelling 12
Mooi en intrigerend verhaal. Goed acteerwerk en vooral niet overdreven. Michael Shannon zet een mooi stukje acteerwerk neer: karakteristiek die blik, totaal emotieloos. Na het kijken van de film is het de moeite waard om het interview met Iceman te kijken. Grappig genoeg zijn er fysieke gelijkenissen te vinden tussen Iceman en Michael Shannon. De rolwisseling die de iceman heeft als vader/ man en dan weer als killer for the mob/ cleaner lijkt bijna autistisch.....of is het een vorm van autisme?
tattoobob
Nice buurman nice
Waarom heeft hij avatar nog geen sterren gegeven
Curriculum
Toch wel een redelijke accurate verfilming van het leven van Richard Kuklinski. Wat mij opviel was, dat hij in de film 2 dochters en en in werkelheid had hij 3 kinderen. 2 dochters en een zoon, maar verder een prima film, die geen moment verveelde en uitstekend geacteerd door Michael Shannon onder andere.
Mooiste was toch wel de scene waarin, Richard een man liet bidden tot god om hem te redden, maar natuurlijk niet kwam en vervolgens overhoop werd geknald..Dit verklaarde de echte Richard ook tijdens een interview.
Confusie
Als iemand die altijd erg gefascineerd is geweest door Kuklinski en alle leipe verhalen die hij op heeft lopen hangen, wilde ik deze film toch wel redelijk graag zien. En toen was het moment dan daar.
Uiteindelijk vond ik het geen buitengewoon sterk geheel. Vond vooral de wijze waarop letterlijke situaties uit de Kuklinski interviews zelf in de film verwerkt zaten wat geforceerd uitgevoerd overkomen. Met name bovenstaand voorbeeld kwam in mijn beleving niet echt sterk uit de verf.
Wel groot pluspunt was de acteur. Hoewel in mijn ogen niet echt een echte Kuklinski, zette hij toch een noemenswaardige performance neer. Zijn imitatie aan het eind was daarnaast wel erg treffend.
Een film over dit onderwerp sprak mij altijd wel aan, maar deze uiteindelijke uitvoering viel me toch wat tegen.
Norman Mailer
De afsluitende scène vond ik dan wel weer treffend. Naast de uiterlijke gelijkenis; het gekauw, die welhaast theatrale onderkoeldheid en weerzinwekkende zelfingenomenheid.
Confusie
Inderdaad. Dat was een erg geslaagde imitatie. Ook wel haast het hoogtepunt van de film en dat lijkt me dan weer niet de bedoeling.
De sterke rol van Michael Shannon tilt dit standaard misdaadfilmpje iets boven de grijze middelmaat uit. Het voornaamste probleem ligt bij het nogal voorspelbaar uitgewerkte script en de saaie cameravoering. Shannon is evenwel uitstekend als koelbloedige huurmoordenaar en de supporting cast (met oa Winona Ryder en Ray Liotta) is prima.
Noodless
Michael Shannon
De film wordt volledig gedragen door Shannon die hier een staaltje van acteerwerk neerzet.
Hij straalt een geweldig charisma uit waarbij zijn mimiek , zijn ijskoude houding en zijn droge dialogen een beangstigend figuur van hem maken. The Iceman is een boeiend portret van een meedogenloze killer die ook niet weet te ontsnappen uit de wereld van de maffia met alle gevolgen voor hem en zijn gezin. 7/10
mixmaster
klasse film met een geweldige Michael Shannon die een goede Kuklinski neerzet.
het waargebeurde verhaal word goed in beeld gebracht en geeft dan ook een prima kijk in het leven van deze huurmoordenaar.
ik heb het interview met de ''echte'' Kuklinski vanuit de gevangenis ook gezien en vooral de eindscene is perfect nagespeeld door Shannon.
bjerik76
Redelijke film.
Wel goed geacteerd, alleen ik haalde op een gegeven moment alle namen door de war en de personen en begreep ik niet meer echt wie/wie was en ook hun belangen niet echt meer.
dat haalde voor mij toch wel een ster minder op een gegeven moment.
MRDammann
Goeie film die vooral zo goed is dankzij de acteerprestaties van Michael Shannon. Die speelt erg goed en is erg geloofwaardig. Hij laat heel mooi de transformatie van zijn personage. Hoe verder in de film, hoe ijskouder hij wordt. Vooral de laatste scene van Chris Evans op het bankje vind ik erg mooi. Zo ijskoud, heel goed gedaan. Mooi gefilmd en mooie sfeer.
Piratje
Gebaseerd op een waargebeurd verhaal van de gespleten persoonlijkheid van Richard Kuklinski is deze film prachtig vertolkt door de hoofdpersonages. Spijtig dat het verhaal zich toespitst op vooral de moorden en te weinig aandacht besteedt aan de blijkbaar (zieke) moordenaar die ruim 100 mensen om het leven bracht.
Heel spannend verhaal waarin de politie te weinig betrokken wordt om het nog spannender te maken.
Heerlijk van genoten, ook al kende je het verhaal en wist je hoe het verloop was en het einde in zicht was. Maar toch Michael Shannon was de blikvanger die ondanks zijn moordzucht zijn familie bovenaan zette.
4,5* mits een klein tekort aan de regie en verhaal.
Guardian2010
Vond het een goede film, alleen een paar vreemde scenes waarvan ik de logica niet echt snap.
Toch bleef het wel boeien, alleen miste er wat meer uitleg. Soms beetje hak op de tak verhaal en einde was echt vreemd, opeens werd hij gepakt.....
3 ster
Michael Shannon levert hier een voortreffelijke acteerprestatie af als de koele Richard Kuklinski, die een dubbelleven leidt. Sowieso zit het met het acteerwerk hier wel goed, want ook de bijrollen van o.a. Winona Ryder, Ray Liotta en Chris Evans zijn meer dan in orde. Ook het verhaal is op papier erg interessant en heeft op zich alles in zich om er een topper van te maken, maar regisseur Ariel Vromen weet er bij lange na niet het maximale uit te halen.
Naast een vlakke regie, blijft het verhaal inhoudelijk ook nogal aan de oppervlakte. Er wordt vooral maar weinig stilgestaan bij het moment hoe Richard verworden is tot een gevaarlijke huurmoordenaar. Hij moet vooral in zijn jeugd de nodige problemen gehad hebben. Van die jeugd zien we echter slechts een tiental seconden in beeld. Daarnaast wordt er iets te weinig tijd besteed aan het gezinsleven van Richard. Pas laat in de film komen de problemen wat naar voren en krijgt hij twee keer een aanvaring met zijn vrouw. Daarvoor lijkt het Richard namelijk allemaal geen moeite te kosten om zijn criminele dubbelleven voor zijn gezin te verbergen.
Verder is het wel een redelijk sfeervolle film geworden. Er is duidelijk veel tijd besteed aan het meegaan met het tijdsbeeld en vooral de uiterlijke veranderingen van Richard zijn erg zorgvuldig gedaan en ik kan me ook maar weinig films herinneren waarin iemand zo vaak een andere baard of snor heeft. Ook is het trouwens wel grappig dat Richard de Iceman is, terwijl hij op een gegeven moment ook samenwerkt met een ijscoman. Het moment dat Richard hem vermoord, kon wat dat betreft niet kouder zijn.
Het had van mij nog wel wat langer mogen duren en meer uitdieping mogen krijgen. Het prima acteerwerk en de goede sfeer zorgen er echter wel voor dat het allemaal geen moment verveelt.
SnakeDoc
Prima Misdaad / Thriller met een geweldig gespeelde rol door Michael Shannon als Kuklinski.
huiguh
Goede film, met een geweldige Michael Shannon. Begin een steeds grotere fan van deze acteur te worden
VincentL
The Iceman
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen hé: uitstekende acteerprestaties met een matig uitgewerkt verhaal. Over deze Richard Kuklinski wist ik echt helemaal niets. Ik had nog nooit van de man gehoord. Daarom maar eerst even de literatuur in gedoken om te kijken wat ik kon verwachten. En dat was niet niks. Dit beloofde een spannend spektakel te worden met familiedrama, moord, intriges en complotten. Uiteindelijk was niets minder waar, maar toch had het allemaal wat beter gekund.
De uitwerking was helaas zo oppervlakkig ben ik bang. Ook ben ik met een paar vraagjes blijven zitten. Die komen zo aan bod.
Het begint met een zeer rustige, koelbloedige en zelfs timide setting. Grote introducties blijven achterwege en je valt lekker in het verhaal. Hiermee moet je rustig wachten op antwoorden, en die blijven een beetje achterwegen. Zo is zowel de aanleiding als de oorzaak van Kuklinski's karakter en keuze om te moorden een beetje vaag gebleven. Wat deed de man nou direct besluiten om tot moorden over te gaan. Simpel ontslag alleen? Ik denk het niet. Daarbij komt dat de oorzaak in 10 secondes voorbij komt. En dat dat dus ook veel beter uitgediept had kunnen worden.
Zo is niet alleen Kuklinski's verleden niet uitgediept, maar ook zijn familieproblemen, mentale gesteldheid en handelswijze blijven oppervlakkig. Dat is heel zonde, want Vroman had er zo een half uur aan kunnen plakken.
Het tweede uur daarna is sterker en diepzinniger dan het eerste. Toch vond ik het nog een beetje mager. Jammer...
Michael Shannon is de grote man in de film. Hij tilt in zijn eentje deze film naar een hoger platform. Waar het verhaal het laat liggen pakt hij alles en maakt er het beste van. Zijn emoties en gevoelens houdt hij schitterend onder de duim. Een koud en zielloos wezen blijft er over.
Daar tegenover staat dat hij met zijn gezicht heel goed weet te spelen. Het hier boven genoemde ontkracht hij met schitterende uitdrukkingen met zijn ogen en mond. Deze combinatie leidt tot een menggevoel van empathie en afstandelijkheid. Er sterk gedaan.
De rest van de rollen waren niet bijzonder speciaal. Mede omdat ze niet heel vaak aan bod komen. Winona Ryder kan je nog noemen. Ze weet goed de verhouding tussen haar vreemde man en zichzelf neer te zetten.
De timide sfeer uit het eerste uur van de film vond ik een beetje ergerlijk. Ik wist niet zo goed wat ik er mee aan moest. Op enkele momenten vond ik het zelfs ietwat saai worden. Toch weet Vromen daarna een beter stuk werk af te leveren door die saaiere sfeer om te toveren naar een vol met paranoïde, wraakgevoel en sympathie.
Ook de setting is prima. Goed terug naar de tijd gebracht en uitgewerkt. De muziek in de film was niet bewonderenswaardig. Gewoon op niveau.
The Iceman is een film met twee kanten. Een ijzersterke van Shannon en een zwakkere van Vroman. Toch is het een leuk verhaal om te zien en is hij zeker aan te raden.
Bovendien vind ik het wel leuk dat zowel de 400e stem bij deze film ook mijn 400e stem op MM is ^^
EliasZ
Leuk, verveelt nergens maar ook nergens bijzonder
The Director
Goede casting door Michael Shannon als hoofdrolspeler te kiezen. Film zit redelijk in elkaar, al vind ik het jammer dat ze niet meer uit dit verhaal gehaald hebben. De meest beruchte huurmoordenaar uit de geschiedenis van de VS pfff, daar had je meer uit kunnen halen.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Carlos