Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Scott Walker
Met onder meer: Nicolas Cage, John Cusack en Vanessa Hudgens
Releasedatum: 11 juli 2013
Plot The Frozen Ground
"The hunter becomes the hunted"
Glenn Flothe (Nicolas Cage), een rechercheur uit Alaska, is vast van plan een einde te maken aan de moorden van Robert Hansen (John Cusack), een seriemoordenaar die dertien jaar lang onopgemerkt bleef. Naarmate de lichamen zich opstapelen in de straten van Anchorage slaat de angst toe onder de bevolking. Flothe start een persoonlijke klopjacht om de moordenaar te vinden, waarbij hij zijn eigen leven op het spel zet. Wanneer een 17-jarig meisje ontsnapt aan Hansen, vindt Flothe eindelijk een aanknopingspunt.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
Jack Halcombe
Debbie Peters
Lt. Bob Jent
AHWA
Dat is bij mij
En ze beginnen op de 4*. Of ze daar blijven, ligt aan de film. Vaak wel, maar niet altijd.
bjerik76
vond er toch wel heftige scenes inzitten als dit filmkeuring 12 jaar is.
vrij lange zit, maar als je bij de aftiteling alle foto's van de werkelijke ( en hoeveelheid) slachtoffers te zien krijg ga je toch wel even nadenken over de ziekelijke fantasie van de dader.
( is gebaseerd op waar gebeurde feiten)
Curriculum
onzamen hangend langdradig geouwe zeik hoer en de kills zijn ook niet bruut het feit dat goede acteurs als Nicolas Cage,en John Cusack hier aan meedoen maak geen zak uit de rest is zo slecht dat ik bijna zelfmoord wilde plegen de puntjes zijn voor Nicolas Cage, John Cusack want die spelen hun rol; goed maar wat een zaad film zeg heb hem ook niet afgekeken
Deze film is gebaseerd op waargebeurde feiten, dan kun je de kills niet bruter maken dan dat ze zijn, Einstein. Daarbij, waarom stem je op de film, als je hem niet eens af hebt gekeken? Ik erger me vreselijk aan personen die dit doen. Eenmaal stemmen zonder dat je de film afkijkt is een waarschuwing, de tweede keer een schorsing en de derde keer gewoon een verbanning. Zo zou het moeten zijn.
Ralf81
Aardig en onderhoudend, niet meer en niet minder. Begrijp niet waarom de 'kills' bruter moeten, daar draait het hier helemaal niet om. Zoals nu in beeld gebracht is voldoende om het beoogde publiek het verhaal te vertellen. Kun je beter een stevige actie of horrorfilm opzetten.
schumacher
Waargebeurd verhaal en zijn vaak ook goeie films en deze is dat ook, niet de beste die ik al gezien heb dat niet maar wel zeker een film die je eens wil gezien hebben.
En langdradig is het toch niet? Het gaat over een waargebeurd verhaal, logisch dat ze alles gestaag opbouwen en de belangrijkste zaken tonen aan de kijkers?
Dit is geen aktie of horror film, het is een waargebeurde misdaad/drama.
MichaelMovie
Je hebt echt zin om deze film te bekijken als je de omschrijving van de film leest. Teleurgesteld ben ik, nu ik het effectief gezien heb.
Er is geen spanning, de angst neemt helemaal niet toe bij de bevolking en het verhaal is flauw uitgewerkt.
50 Cent past echt niet in deze film. Vanessa Hudgens speelt haar rol als crackhoertje goed.
Dat het waargebeurd is, zorgt ervoor dat de film net de helft van de punten haalt.
otherfool
Een nikszeggende werkje dat eigenlijk gewoon rechtstreeks naar dvd had moeten gaan, maarja die cast he... Cage heeft er wel weer zin in maar Cusack heeft z'n automatische piloot (weer eens) opstaan en Hudgens is maar vervelend met haar constante overacting. Een paar onzalige keuzes (killer snel bekend, geen spanningsboog, cliché van 'de laatste zaak voor m'n pensioen') en je weet het al wel weer: dit wordt hem niet. Zelfs van de bijzondere locatie wordt vrijwel geen gebruik gemaakt, buiten wat standaard helicoptershots die blijkbaar nog ergens in het archief lagen.
1,5*.
Stijn B.
Klassiek opgebouwd verhaal over de jacht op een seriemoordenaar. Hier gaat de film over de beruchte seriemoordenaar Robert Hansen in de jaren '80.
Het intense acteerwerk van John Cusack en Nicolas Cage maken naast het gegeven dat het waargebeurde feiten zijn van de film een best intense thriller.
Het meest beklemmende is de eindgeneriek waar alle gekende slachtoffers van Hansen (gevonden en niet gevonden) opgesomd worden.
merijn82
- 1931 berichten
Zoals otherfool al zei op deze pagina: een nietszeggend werkje.
Het is allemaal niet heel slecht in The Frozen Ground, maar goed ook zeker niet. Middle of the road formulewerk. Van een goede verhaalopbouw is geen sprake en het begin is ook vrij rommelig daardoor. Het acteerwerk is niet van de bovenste plank, maar stoort niet echt. Verhaaltechnisch heeft de film niets om het lijf en ik vroeg me soms af waarom er überhaupt een film van gemaakt is. In de uitwerking wordt verder gretig gestrooid met clichés en ongeloofwaardigheden en ook het geforceerde sentiment mag natuurlijk niet ontbreken.
Nee, het deed me allemaal bijzonder weinig. Wat ik verder erg storend vond was het camerawerk. Onnodig onrustig.
2* dan maar.
mixmaster
ik heb ooit is een documentaire gezien over deze zieke serie verkrachter/moordenaar.
daarin kreeg je meer te zien als in deze film , maar.....toch is dit een goeie film met goed acteerwerk en het waargebeurde verhaal is prima verfilmd.
een film hoeft niet altijd veel schokkende beelden of gore te heben om indruk te maken !
xrupert94
Ik vond deze film heel goed. Er zat een goed verhaal in en veel spanning. Ik wou echt weten hoe t afliep en keek de film ook af op het puntje van me stoel. Dat de film waargebeurd is dat maakt het verhaal nog aangrijpender.
Ook goed acteerwerk.
popcorn en cola
Goede thriller. Goede vertolkingen van de hoofdrolspelers. Waar gebeurd, of gebaseerd op waargebeurde feiten. Daar kun je alle kanten mee op, voordeel van de twijfel, daarom een dikke voldoende.
cales77
Doorsnee filmpje. Geen topper maar zeker niet slecht.
Cage eindelijk weer eens in een film die mij inziens voldoende scoort.
spoenk
Lang geleden dat Cage nog eens op dit niveau presteerde, maar deze prent is toch geen echte topper vind ik.
Je voelt de hele film dat het wel "goed" komt, en vraagt je eigenlijk gewoon af hoe ze het voor elkaar zullen krijgen.
Captain Pervert
The Frozen Ground is een aardige thriller met de merkwaardige situatie dat zowel de kijker als de inspecteur eigenlijk al weet wie de dader is - alleen moeten ze hem nog zien te pakken. De sfeerschepping van zowel het gehuchterige Alaska alsook de 80's sfeer is geweldig gedaan.
Helaas is het in het begin erg moeilijk om lekker "in de film" te komen. Je wordt midden in het verhaal gegooid en het is lastig de draad op te pakken. Halverwege de film is het ook even onduidelijk wat nou een flashback is en wat niet, omdat het overlevende slachtoffer en een nieuwe slachtoffer nogal op elkaar lijken, zowel qua uiterlijk, als de situatie waarin zijn belanden. Niet echt handig.
Als het verhaal dan eenmaal begint te lopen overheerst vooral de irritatie richting het enige overlevende slachtoffer, die keer op keer wegloopt en domme keuzes maakt. Naar het einde toe wordt het redelijk spannend maar echt bloedstollend - nee.
John Cusack is geweldig als seriemoordenaar. 50 Cent doet een leuke bijrol. Nicolas Cage is volkomen inwisselbaar, helaas. Eén van zijn mindere rollen. Ik vind hem, met name door zijn "shit, dat heb ik weer..." hoofd, toch het best in tragi-komedies als "The Weather Man".
2,5 sterren
Left4Dead
Tijdje geleden was ik aan deze film begonnen maar kreeg bezoek. Bummer dacht ik toen want de film trok me erg sterk, ik houd van dit soort verhalen maar tevens verafschuw ik het omdat dit gebaseerd is op waargebeurde feiten. Helaas bestaan er nog steeds mensen die minder dan beesten zijn. Ik heb hem een tijdje met opzet laten liggen om het begin te vergeten maar dat was niet gelukt. maar goed opnieuw het eerste deel zien was zeker geen straf, nee verre van dat.
Cusack en Cage moeten dit bloedserieus verhaal dragen en mijn vraag was meteen: "Gaat dat wel goedkomen?"
Meteen worden we geconfronteerd met een ontsnapte slachtoffer waardoor de zaak begint te rollen en een verdachte aangewezen wordt. Men neemt haar niet serieus maar de detective die we volgen juist des te meer en zet zich volledig in voor de zaak. Steeds meer lijken worden ontdekt en een patroon vormt zich.
Binnen no time was ik compleet in het verhaal gezogen, je voelt mee met de detective en je wilt graag dat de dader opgepakt wordt. Al snel maken we kennis met de sadistische maniak en zijn getuige van zijn methode. Ongelooflijk verhaal waar je stijl van achterover slaat.
De casting is geslaagd, het acteerwerk voelt de film geweldig aan. Mijn vermoeden dat Cusack en Cage het niet zouden redden was voorbarig en ze doen het juist erg prima. Maar niet alleen deze twee acteurs doen het best, nee eigenlijk kun je stellen dat de gehele cast prima werkt en geloofwaardig overkwam.
Het script en de regie met het camerawerk vond ik erg sterk. Je kreeg het idee dat je er steeds bovenop zat en de ellende voelde, als ware stond je er steeds naast. De soundtrack was prima te noemen en werkte goed nauw samen met de beelden.
Prima film die een 7.5 0p een schaal van 10 zou verdienen. Hier een 3.5** want 4** is net iets teveel.
Eén van de betere van 2013 en zal zeker weer eens gedraaid worden.
Elineloves
Positief verrast.
Toegegeven: Ik ben niet de grootste Hudgens fan, maar ze zet een sterke, overtuigende rol neer. Had niet verwacht dat zij in staat was om een film op die manier te dragen. Vanaf de eerste seconde was ze geloofwaardig als verknipte prostituee, iets wat de film goed doet. Zeker in samenspel met Cage was ze op haar best. Cage vond ik ook zeer geschikt voor deze rol, samen met Hudgens steelt hij de show. Cusack was even wennen in het begin, moest even in zijn personage komen, ofja: Meer het fysieke voorkomen van het personage.
De spanningsopbouw is goed, de grimmige, grauwe sfeer is vanaf het begin voelbaar en het tempo is perfect, nergens overhaast of te traag. De goede settings maken de kijkervaring zelfs nog beter.
Toch kan ik er niet meer dan 3.5* voor geven, omdat ik toch te vaak het gevoel had dat ik naar een dubbele aflevering van Criminal Minds zat te kijken (Maar dan zonder dat leuke team). Ergens knaagt het gevoel dat er 'meer' ingezeten had kunnen hebben. De echte angst voor de serialkiller. Het voelde allemaal net iets te 13 in een dozijn, en weinig vernieuwend. Dat zijn dan ook een van de weinige minpunten die ik kan noemen.
Vond de serialkiller trouwens wel erg interessant, ga zeker meer er over opzoeken/kijken/lezen.
Naomi Watts
. Aangename verrassing, vooral leuk om bevestiging te krijgen van iemand die er wat objectiever in staat. Blijft opvallend hoe weinig ze genoemd wordt (positief of negatief maakt niet echt uit) terwijl het verhaal toch echt om Cindy Paulson gaat.
Eens. Verhaaltechnisch doet de film in zijn genre helemaal niets bijzonders en wordt het inderdaad erg clichematig, vooral de stukken die wel heel losjes gebaseerd zijn op Paulson's verhaal of de segmenten die volledig uit de duim gezogen is. Vooral tegen het einde aan. Gelukkig is de film ook enorm performance driven, waar ook Cage enorm goed is waardoor de film toch nog authentiek word t.ov. genregenoten. Grappig dat je Criminal Minds noemt, aflevering Open Season is op Hansen gebaseerd.
Zeker Hunter's game (FBI Files) en Hunting Humans (Alaska: Ice Cold Killers) meepikken. Heel informatief.
Banjo
- 2036 berichten
Ik vond het allemaal iets te rommelig en het verhaal liep wel heel toevallig...
Ik miste ook de spanning in de film maar Nicolas Cage acteerde wel prima
John cusack dee het ook goed.
Ajax&Filmfreak
Dit verhaal verdiend een iets betere film naar mijn smaak.
Tarkus
Goede thriller, waar gebeurd bovendien.
Ook een goede rol van Nicolas Cage, een 'normale' rol nog eens, niet in een of ander pakje.
Maar de rol van John Cusack heeft me nog het meest aangenaam verrast, persoonlijk vind ik dit een van zijn beste vertolkingen, overtuigend.
Dat het verhaal waar gebeurd is maakt het allemaal des te interessanter en het boeide me echt wel.
Voor mij dus een geslaagde prent.
Rodger
Goede middelmatige thriller.. geen topper,.. maar ook zeker niet slecht..
Gewoon zo film die je een keertje ziet,.. en dan is het ok..
3.0**
surfplankje
ik vond het een prima thrillertje die gedurende de tijd gewoon lekker wegkeek. Dat is precies wat de bedoeling is van een film. 3 sterren
muse
Gewoon een goede doorsnee thriller.
Niets speciaal, maar ook zeker niet slecht.
Daarom 3 sterren.
DBTim
Jammer dat het af en toe wat rommelig overkomt. Voor de rest echt een prima film die lekker wegkijkt
sinterklaas
Erg sterke "based on a true story" verhaal weer, waar Nicolas Cage weer aardig op dreef is als rechercher Flohte die al jaren bewijs probeert te vinden voor seriemoordenaar Robert Hansen, die hier erg overtreffend word neergezet door John Cussack waarbij een vergelijking met een gemiddelde film psycho niet zou misstaan, met zijn gladde praatjes waardoor hij altijd weer overal mee wegkomt terwijl de lijken maar blijven komen. Dit ontpopt ook in een kat en muisspel waarbij Flothe alles ervoor op het spel zet, zeker nu hij ook weer een nieuwe getuige (een 17 jarige ex-prostituee Cindy) op de proppen krijgt, die hier ook haar schokkende verhaal verteld. Zij word overigens ook erg goed neergezet door "Spring Breaker" Vannessa Hudges.
En inderdaad, zoals hierboven werd gezegt, de film is af en toe wel behoorlijk ziek voor een 12+ keuring, vooral als het om de flashbacks van Cindy gaat, en weet dit ook een grimmige detective-verhaal te worden, met de ijskoude, grimmige Alaska locaties op de achtergrond. The Frozen Ground is voor mij zelfs beter dan verwacht, zeker nu Nicolas Cage de laatste tijd uit wanhoop films maakt om zijn schulden af te betalen.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Rumble Fish
Drama, 1983