Timecop (1994)
Releasedatum: 1 december 1994
Bekijk via Videoland
Dinsdag om 22:55 uur op RTL 7
Plot Timecop
"Turn back the clock and you're history."
In de nabije toekomst is het mogelijk om door de tijd te reizen, wat nieuwe mogelijkheden biedt voor criminelen. De overheid stelt een speciale politie-eenheid in om te zorgen dat de nieuwe technologie niet misbruikt wordt. Max Walker, één van deze timecops, ontdekt dat een corrupte politicus het tijdreizen gebruikt om zijn kansen op het presidentschap te vergroten.
Max Walker
Spota
Utley
Shotgun
veron35
Ik snap niet dat ik hier ooit een 2,5 heb voor kunnen geven. Verschikkelijke film. Slecht geacteerd en een slecht verhaal. Ik houd sowiso niet zo van actie films.
Mescaline
Tjah als je niet van actie films houd waarom kijk je dan een film met van damme in de hoofdrol dan kan je dat toch verwachten he?;)
Goede film leuk voor op een zaterdag avond zeker goed vermaak!. van damme acteerd best redelijk zo ook de rest van de cast het verhaal is redelijk uitgewerkt en met spanning en humor gebracht.
Zoals ik al zei goed vermaak nergens saai 4 sterren!.
sherena
Vind ik persoonlijk de beste/leukste film van hem.
Grappige one liners. als hij zijn voet optilt naar die tasjesdief, lees, dief ehh maat 40, Van Damm, nee tussen de regels in...
T.Bos
Leuk vehikel voor actieheld J-C van Damme. Yuri van Gelder zou best als stand-in voor J-C kunnen fungeren.
DragQueen
Een vrij aardig verhaal, met de nodige spanning en actie. van damme doet het uitstekend in deze film. die naar mijn mening, een van z'n betere is. goede actie/sci-fi, met leuke wendingen. 3 sterren.
Roodkapje
Dit was een mooie actiefilm, maar kwa verhaal had ik toch de indruk van: "hebben we dit niet al een paar keer gehad". De film is toch ook al langer dan 10j oud dus dat is grotendeels vergeven. Een politiefilm met wat SF elementen dus.
steventje
Toch een van de betere (zoniet de beste) JCVD films met mooie shots en locaties. Ik vond hem best aardig
Het terugreizen in de tijd vond ik een goed gegeven met telkens een andere toekomst
Krijgt van mij een mooie 4
papaEd
Idd één van de betere films van JCVD.
krijgt van mij een 3.5 *
Film verveeld niet en er wordt goed geacteerd.
Lennert
Na verloop van tijd verliest deze film toch wel wat aan kracht door de belachelijke inconsistenties van tijdreizen (een concept wat in een script toch beter uitgewerkt moet worden dan hier). Het idee is leuk, de uitwerking minder.
Gelukkig is het acteerwerk behoorlijk (een leuke Mia Sara en een lekker sarcastische Ron Silver) terwijl Jean-Claude nog een aantal stevige kicks uitdeelt. Toch deed de film me na meerdere kijkbeurten een stuk minder dan in het begin, vielen de special effects steeds meer tegen en werden de plotgaten te opvallend.
Maar... Mia Sara blijft een genot voor het oog
Het verhaal rammelt een beetje, maar desondanks is dit niet heel onaardig. Zeker niet voor een film met Van Damme. Enigszins onderhoudend en vermakelijk. Redelijk.
mnrk
Leuk filmpje met Vandamme als actieheld.
Een van de actiehelden van de jaren 90...altijd met heel veel plezier naar zijnfilms gekeken. Nog steeds trouwens zijn ze leuk om te kijken.
Timecop was ook zo'n film....de openingsscene op zich was al leuk.
Met machinegeweren de koets overvallen....
De actie in deze film was dik in orde...en ook JCVD speelt goed.
Maakte hij maar weer van zulke films...
niethie
Lang erg lang geleden en ik kan me de film eigenlijk enkel erg fragmatisch herrineren maar weet wel dat ik dit destijds een van Van Damme zijn leukste vond.
Movie Jim
Mooie acteerprestatie weer van Damme. en dit keer geen vechtfilm van hem maar een soort van Scienne-fiction ook wel mooi.
Legan
Een standaard, doch best aardige, Van Damme actiefilm. Het verhaal is redelijk (niet te diep kijken), de actie goed en het acteren matigjes. Spannend is het eigenlijk nooit, maar onderhoudend is het juist weer wel.
Kjell1408
Nostalgie ten top! Een leuke, onderhoudende actie film met Van Damme.
GGG
Laatst wer gezien. Heerlijke nostalgie met een geweldige van Damme! Was leuk om weer eens terug te zien!
jumpstylemovie
Redelijk filmpje met wat tenenkrommende Terminator trekjes.
Hoogte punt was het redden van zijn vrouw.
3***
Muijs
Dit vind ik persoonlijk de enige film waarin VanDamme schittert.
Ik ben eerlijk, alle andere VanDamme films vind ik waardeloos, omdat deze kerel in mijn ogen niet kan acteren.
Als ik weer actiefilms gekocht heb roept mijn vrouw altijd:"EN? Heb je ook weer een VanDamme gekocht?". Toen ik met deze film in de hand, hierop bevestigend antwoordde lag ze in een deuk. Maar na het bekijken van deze film zat ze daar opeens met haar liefelijke mondje vol tanden. Woehahaaa, Neen werkelijk.
Deze film is echt dè uitschieter waarin Vandamme schittert, echt een dikke aanrader.
film88888
Weer een erg leuke JCVD film.
Jean-Claude Van Damme dat weer de held vertolkt, en Sam Raimi als producer klonk ongeloofelijk intressant, en boeiend, en net zoals elke Van Damme film is deze heel vermakelijk, en leuk.
Ron Silver vond ik aardig de badguy vertolken.
Amusante actiescenes, en aardige goedkope special effects, maar ja nu in deze tijd zijn we meer gewoon, maar toch blijft een film als deze vermaken.
Vooral het idee vond ik leuk bedacht. Zoals: de in het begin de overval op die koets met wapens uit zoveel jaar later.
3,5
JacoBaco
Niet echt een goede film, maar wel een goede Van Damme film.
Een film met een vrij geinig verhaal over tijdreizen. Ook best leuk om te weten wat er (volgens deze film) met je gebeurd als je jezelf tegenkomt en lichamelijk contact maakt.
Grappig is het moment in de film wanneer Van Damme zich weer eens heeft staan uitsloven en zegt: ''He must have read my mind.'' Waarop zijn vriendin zegt: ''The way you speak English, he'd have to.''
Over de plotholes en fouten zullen we het maar niet hebben. Dit is een standaard prima Van Damme film.
powerman
Hoewel het verhaal volstrekt ongeloofwaardig is, en acteerwerk niet altijd echt overtuigend, is de film best goed te pruimen, en van Damme doet het best wel leuk in deze film. Gewoon een film waarbij je niet moet nadenken, en achterover met een zakje popcorn ondergaan en laat de actie over je heen komen.
Dit is een vermakelijke film uit de JCVD stal.
Het verhaal bevat alles wat nodig is in zijn genre.
Nergens is het zeer goed, maar slecht wordt het ook nooit.
Zitten wat gaten in het verhaal(waar komt dat huis op het einde vandaan? Hij is twee keer opgeblazen) en je hebt het nodige actiewerk van van Damme.
Toch is het allemaal vermakelijk en onderhoudend, gewoon een lekkere ouderwetse actiefilm
charmed one
dit was wel een film. hij was wel spannend. maar niet de beste van van damme. maar hij was wel te pruimen.
The Almighty
Een van de beste films van van Damme. Goed verhaal, goede actie, en goede acteerprestaties.

Timecop: The Berlin Decision
2003

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Frequency
Sciencefiction / Thriller, 2000