The Watch (2012)
Met onder meer: Jonah Hill, Ben Stiller en Vince Vaughn
Releasedatum: 23 augustus 2012
Plot The Watch
"Got protection?"
Een groep vrienden (Stiller, Vaughn, Hill en Ayoade) vormt een burgerwacht in hun woonwijk om meer tijd met elkaar door te brengen en even aan het familieleven te kunnen ontsnappen. Echter, wanneer de groep een complot ontdekt dat de hele wereld bedreigt, zullen ze tot actie moeten overgaan.
Evan
City Council Woman
Sergeant Bressman
Chucho
darthconner
Ik kan mij aansluiten bij de mening van schumacher. Het eerste deel van de film is inderdaad niet boeiend genoeg. Er zijn te weinig komische momenten aanwezig, terwijl er veel meer mee kon worden gedaan.
Gelukkig wordt de film na een tijdje veel interessanter. De actie zit goed en de acteurs doen wat ze moeten doen bij dit genre, de kijker aan het lachen brengen.
Ik heb het gevoel dat de film nog veel meer potentiëel had, zeker met deze topacteurs. Geen topfilm, maar net de moeite om hem in de cinema te zien.
wwelover
Hilarische film, had ook niet anders verwacht met deze regisseur, schrijvers en cast. Het is lekker flauw en de karakters zijn leuk en goed gecast. Blij ook dat Seth Rogen zichzelf niet heeft voorgedragen voor een rol want dat zou niet echt gepast hebben. Vooral leuk is Ayoade, zowel als acteur als regisseur geniaal. En Will Forte is perfect als de agent.
cordiacovens
De film is zeker grappig te noemen, ik moest zeker een aantal Keer lachen maar ik vond het geen goede film. Vond hem toch leuk
Shinobi
Gisteren in de bios gezien en op zich wel een vermakelijke film. Kent een ietwat rustig begin, maar gelukkig gaat het in de tweede helft van de film wel lekker los als ze het tegen de aliens moeten opnemen.
Er zaten ook wat absurdistische scènes in waarbij ik echt stuk ging, zoals de scène waarbij ze maar op de alien blijven schieten vanuit het niets.
Leuk filmpje voor tussendoor, 3,0 sterren.
tukkerstein
Leuke film. Lekkere flauwe humor en gelukkig nooit te serieus. Deed me een beetje denken aan "Attack the Block" qua opzet. De personages zitten goed in hun rol en ook de actie is leuk.
The Watch is toch een verrassend leuke film die vooral qua droge, schunnige humor af en toe flink geniaal uit de hoek komt. Wie houdt van subtiliteit kan maar beter een andere film gaan zoeken, want bulldozers gaan nog subtieler te werk. De hoofdrolspelers zitten stuk voor stuk prima in hun rol en weten allemaal bijzonder komisch uit de hoek te komen.
Over het alien gedeelte kan je af en toe je twijfels trekken, maar uiteindelijk weet het toch te overtuigen. Jammer is dat er juist op dit gebied wat meer uitgehaald had kunnen worden. Toch weet Schaffer je hier ook af en toe weer te verbazen met bizarre humor.
Zo verwacht je natuurlijk nooit dat bij iemand die je ervan verdenkt een Alien te zijn eigenlijk geen Alien is, maar een geile donder die een mega orgie in zijn sekskelder houdt
Absurder kan het niet.
Wanneer je niet tegen dit soort humor kan of een hekel hebt aan bijvoorbeeld Stiller of Vaughn zal je waarschijnlijk niet kunnen genieten van the Watch. Gezien het gemiddelde zal the Watch niet bij de massa in de smaak vallen.
Voor mensen die wel van banale humor zonder grenzen houden: watch The Watch!
NERD
Ik had de film zo graag leuk en grappig gevonden, maar het lukte slechts sporadisch. 2 sterren.
Number23
Evan: 'Wait a second, I've seen this stuff before.'
Franklin: 'Had you just won a Nickelodeon Kid's choice award?'
Vaker niet grappig, dan wel grappig.
Ik had het vantevoren moeten weten met een cast als deze en het bijbehorende, niet bijster originele 'alien-invasion'verhaal.
Ten eerste heb ik een hekel aan Vince Vaughn en zijn humor/stijl/manier van acteren. Stiller kan me vaak wel bekoren, maar hij heeft hier weer zo'n saaie rol. Jonah Hill valt ook steeds vaker in de herhaling wat zijn rollen betreft, al heeft hij zijn momenten. En Ayoade is daarom het meest fris en het grappigst, maar de film redden is een te grote taak voor 'the young lad'.
Saai, voorspelbaar verhaaltje dat dus niet gered kan worden door de cast, totaal recyclebaar.
John Lee Hooker
Alhoewel ik de onvruchtbaarheid van Evan en het feestje met de dochter niet helemaal nodig vond is dit een pico bello verassing die minder overdreven is dan de gemiddelde onzinnige fratsen op het grote doek. Lekkere combinatie van scyfy en humor met een cast waar ik bijzonder weinig moeite mee had. Dit dankt zich vooral een de mogelijkheden om ook sirieuze dialogen te brengen zonder eindeloze pogingen vanuit misplaatste hoeken. Een buurtwacht met aliens op hun hielen, eigenlijk niet eens zo gek verzonnen en de motieven van de deelnemers worden duidelijk weergegeven wanneer ze op de bank zitten. Ook wel gepast dat ze na die enorme explosie wat zwarte vegen en krassen op hun gezicht hadden. Dit lijkt vanzelfsprekend maar vele regisseurs laten de neuzen blinken ongeacht de omstandigheden. Toffe suprise.
Honey Blossom
Wanneer je naar een comedy gaat met Ben Stiller, Vince Vaughn en Jonah Hill erin, dan weet je dat je goed zit. Dat heeft deThe Watch maar weer bewezen.
Ben Stiller en Vince Vaughn hebben al eerder samen gewerkt in films al Starsky&Hutch en Dodgeball: a true onderdog story. De droge humor spatte van het doek af. Jonah Hill (bekend van o.a. Superbad, Get him to the greek) doet er in deze film nog eens een flinke schep bovenop met zijn stiletto.
De casting van Jamarcus, Richard Ayoade, was mij niet helemaal duidelijk in het begin, maar uiteindelijk blijkt het juist net wat deze film nodig heeft: een britse goofy outsider, trying to live the American dream and 'happily divorced'.
Boven verwachting vind ik de aliens wel goed gedaan. Ok, het zijn geen smerige enge wezens als in Alien, maar het kan er prima mee door. Leuk ook de komische twist die is gegeven aan ze met bloed wat lijkt op 'cum' en erg gevoelige testikels!
Verassend was ook het gebruik van 'gore' in deze film. Ik persoonlijk kan niet goed tegen bloed, en heb wel even een paar keer moeten weg kijken.
De bijrollen van Sgt.Bressman (Will Forte) en Chucho(Mel Rodriguez): Hilarisch!
Al met al een goede comedy, die het met Aliens op de hak neemt. Daar was ik wel aan toe.
Rating: ruime 3*
Sergio Leone
Magertjes.
Vooral het eerste uur is amper door te komen. De inleidende voice-over is slaapverwekkend en de samenstelling van The Neighborhood Watch moeizaam. De moppen zijn vaak pijnlijk ongrappig.
Na dat vreselijke eerste uur komt er dan toch enige schwung in de boel. De moppen - hoewel vaak heel erg flauw - worden wat beter en ook het verhaal wordt wat vlotter - hoewel het allemaal al meer dan eens eerder gedaan is.
Ben Stiller is en blijft een erg matig komedie-acteur. Hij is saai, kan geen enthousiasme uiten tenzij wat geroep en ook zijn mimiek is erg eenzijdig.
Hij wordt dit keer bijgestaan door Vince Vaughn - ook al zo'n flutacteur -, Jonah Hill - die hier zijn talent te weinig kan gebruiken, maar toch voor de beste momenten zorgt -, en Richard Ayoade - de enige die enigszins droogkomisch uit de hoek kan komen.
Waar de moppen weinig kwaliteitsvol zijn, is het design van de aliens dat wel. Ik schrok er zelfs van hoe goed ze er uitzien.
Andere effecten zoals de explosies van de vingerbal zien er dan weer wél amateuristisch uit.
diedier
The watch ..
Ach, wat moet ik veel zeggen over deze film?! Maar ik ga het toch doen..
Wou vandaag nog eens naar de cinema gaan, maar er speelde niet iets waar ik écht speciaal zou voor komen, de films die ik écht wou zien had ik natuurlijk gezien !
Dan maar 'The watch' genomen - ookal had ik veel negatieve recensies gelezen op moviemeter.
Ik ga er niet te veel woorden aan vuil maken
Bij de eerst paar beelden had ik al het gevoel, ohja die komt écht niet goed. En ik had gelijk .. én er volgde een belachelijk film - die probeerde intressant én grappig te zijn ( ik ben voor veel humor in, de meest uiteenlopende - maar dit sloeg nergens op - heel de film met film pis kak én sperma grappen is teveel van het goede). Het verhaal was zo simpel én zo dom als het maar kon zijn, én de scenarist had duidelijk zijn inspiratie gehaald bij een andere film Aliens die zich verschuilen in het lichaam van een persoon, hebben we dit ookal niet gezien bij MIB ?
En Ben Stiller is ook een beetje de dool op ! De laatste paar jaren maakte hij niet al te goede films. De man moet eens inzien dat zijn Glorie-jaren waren in de jaren 90'
The Watch een film die je beter links laat liggen ! Er valt niet veel te beleven ..
1* (omwille van de mooie vrouwelijke wederhelft van Ben Stiller in de film)
Vullero
Helaas...
Heb deze film gekeken als 'tussendoortje' tussen The Expandables 2 en Total Recall.
De bedoeling was de The Watch wat simpel vermaak zou brengen tussen het 'geweld' van de andere 2 films door. Helaas slaagt deze film er maar spaarzaam in om echt te vermaken. Veel stukken zijn saai of niet leuk, een enkele keer daargelaten waar ik wel duidelijk moest lachen.
Gelukkig waren mijn verwachtingen niet heel hoog, maar was toch een tikkeltje teleurgesteld.
Verrassend leuk.
WIst op voorhand eigenlijk niks over deze film en dat helpt. Het alien gedeelte is onverwacht scherp en op zichzelfstaand uitgewerkt, waardoor de film eigenlijk op twee fronten weet te scoren.
Leuk viertal die elk hun momenten hebben. Enkel Ayoade kende ik nog niet, de mag best meer aandraven in dit soort filmpjes. Stiller, Vaugh en Hill doen het alledrie naar behoren. Naar het einde weer iets te serieus soms (het impotentie plotje is bijv. compleet overbodig) maar het blijft beperkt tot een beknopt aantal scenes.
Verder genoeg leuke en grappige momenten, opvallend goed alien design en ook best tof uitgewerkt. Daar lag voor mij toch wel het unieke aan deze film en de reden waarom ik me extra geamuseerd heb in de bioscoop. Verder nét iets te lang, maar eigenlijk één van de betere films die ik dit jaar al in de bios heb kunnen meepikken.
Erg matige en bepaald niet grappige film. Op zich geen verrassing, want ik ben al heel lang op Ben Stiller uitgekeken. Zoveel komisch talent heeft de man echt niet, buiten de Meet the parents-reeks. Ook deze The Watch heeft het niet. Het wil een mix zijn van humor in combinatie met een op zich wat serieuzer alien-verhaaltje. Maar op beide fronten schiet de film tekort. Gelukkig zit er wel een erg leuke Richard Ayoade (The IT Crowd
) in, waardoor er nog wel af en toe wat te lachen viel. Van Stiller moesten we het niet hebben en Vaughn & Hill waren soms nog wel te pruimen.
JacoBaco
Een beetje wat ik ervan verwachtte. Een middelmatige komedie. In dit geval moet de film het toch gewoon hebben van mensen als Jonah Hill, Ben Stiller en Vince Vaughn. Zij zijn van toegevoegde waarde omdat zij bedreven komedieacteurs zijn. Ze doen het ook goed, maar ik vind ze in deze film niet op hun grappigst. Daarbij viel het mij ook op dat de film grof taalgebruik toepast, gore en bloot. Dit had ik dan weer niet verwacht en verwachtte eerder een film met iets meer braafheid zoals in Tower Heist. (ook met Ben Stiller) Ik heb mij hier niet aan gestoord en ik weet ook niet voor welke leeftijd deze film is, maar dit lijkt mij geen film voor alle leeftijden.
Insignificance
Eentje met twee gezichten. De eerste is die van een gezapige komedie met vier weinig boeiende personages. Alleen Bob, die verder iedereen, inclusief de kijker, maar suf blijft lullen, is aardig op dreef wanneer zijn dochter in de buurt is. Via Lee Ermey slaat even de vlam in de pan, maar de platte humor is ook hier weer flauw aanwezig.
De buurman is te gemakkelijk en Evan's onvruchtbaarheid is ballast. Wanneer de alien gevonden wordt, komt het dan allemaal toch nog tot leven. Niet eens malle beesten, het wordt allemaal wat dynamischer en zo'n droog momentje als het maar blijven schieten op zo'n wezen, doet het goed, maar alles bijelkaar blijft het aan de te magere kant.
Metalfist
Had you just won a Nickelodeon Kid's choice award?
The Watch was oorspronkelijk een film waar ik niet veel interesse in had. Ben Stiller heb ik nooit erg veel aan gevonden en Vince Vaughn heeft even veel goede films als slechte dus is ook altijd een twijfelgeval. Het was echter de aanwezigheid van Richard Ayoade die me uiteindelijk over de streep trok om dit eens op te zetten.
Ik had wel eens wat losse fragmenten gezien van de film maar ik had eigenlijk totaal geen idee wat het uitgangspunt was. En dat is maar goed ook want juist hierdoor heeft de film nog een paar leuke verrassingen in petto zoals het geheim van de bizarre buurman. Verwacht echter geen film die doordrongen is met subtiliteit want Schaffer kiest resoluut voor soms erg banale en visuele humor. Voor de rest blinkt The Watch dan ook uit in hetgeen hij moet doen, namelijk lachen met een buurtwacht die het tegen aliens gaan opnemen. Erg vermakelijk in ieder geval, al wordt het hier en daar soms wel erg flauw. Het grootste minpunt moet toch echter het bij de haren getrokken subplot rond de impotentie van Evan zijn. Het haalt de vaart wat uit de film en was ook volstrekt onnodig. Verbazingwekkend goed design van de aliens trouwens. Normaal gezien ben ik nooit zo te spreken met hoe ze dit soort toestanden in beeld brengen maar dat is hier een erg goede meevaller.
De combinatie Vince Vaughn - Ben Stiller wekte eigenlijk nog een beetje interesse op. Ik zei daarjuist al dat ik niet meteen een grote fan ben van de twee maar in Dodgeball waren ze allebei erg goed op hun plaats. Vaughn is hier ook af en toe lekker op dreef maar Stiller gaat vooral aan het begin van de film de mist in. De voice-over is slaapverwekkend en het goody-two-shoes gehalte dat zijn personage heeft is vrij vervelend. Naarmate de film vordert, en Evan ook meer begint te durven om het zo maar te noemen, wordt hij wel een stuk leuker. Ik zie hem echter het liefste als een notoire klootzak zoals in Dodgeball. Jonah Hill is een acteur die ik het meeste van de tijd wel weet te pruimen. In Superbad was hij wat op het randje maar de samenwerking met Russel Brand in Get Him to the Greek was het beste uit heel de film. Hier is hij wederom terug op het randje en heeft hij even veel leuke als niet-leuke momenten. Er is er echter één die compleet de show weet te stelen en dat is Richard Ayoade. Al jarenlang fan van The I.T. Crowd en daar is hij ook zo heerlijk droog. Die Britse stijl gaat hem hier ook perfect af en hij zorgt toch op zijn minst voor een halfje extra.
Amusante komedie die soms pijnlijkere situaties (de cum dialoog bijvoorbeeld) afwisselt met erg leuke vondsten. Het verhaal verloopt vrij vlot en verveelt nergens maar het is voornamelijk dankzij de cast dat dit de moeite waard is, zeker Ayoade is een held als het op humor aankomt. Blij dat ik uiteindelijk toch gezien heb.
Toch nog best een leuke film dit, ook al is het gemiddelde vrij laag. Dat is vooral te danken aan een leuk uitgewerkt verhaal en het Alien concept, dat goed gebruikt wordt en ik vooraf niet had verwacht, omdat ik vooraf niet zo heel veel van The Watch af wist.
Meestal vind ik Ben Stiller en Vince Vaughn wel leuk en zij waren dan ook de belangrijkste reden om The Watch te gaan zien. Het zijn echter Jonah Hill en Richard Ayoade, die hier duidelijk voor de leukste momenten zorgen. Vooral die laatste is erg leuk, en kende ik nog totaal niet. Vooral zijn manier van praten is leuk.
Ook de actiemomenten zien er best goed uit. Er zitten ook zeker wat mindere momenten in en het hele gebeuren rondom de problemen tussen Stiller en zijn vrouw en Vaughn en zijn dochter, had van mij niet zo gehoeven. Maar over het algemeen is het leuk en is The Watch toch aardig in zijn opzet geslaagd.
Leuk dus en Ayoade wil ik in de toekomst nog wel eens vaker in een film zien.
Tonypulp
Ahh.. nu weet ik ´t weer. Ik heb een hekel aan Vaugn en Stiller. Echt niet uit te staan gewoon. Platte humor? Ha..
Gewoon compleet stompzinnig en zonder enige gedachte. Onder 't mom van ''smerig-woordje-hihi-haha''. Ayoade en Hill moeten 't ook maar doen met wat ze voorgeschoteld krijgen. Komt er nauwelijks uit, terwijl ik Hill toch écht één van de grootste komische talenten vind. Het alien gedeelte is wel verbazingwekkend aardig uitgevoerd.
Hier en daar best grappig, maar hoofdzakelijk is deze komedie met SF-elementen te gemakzuchtig en te flauw. De cast is een pluspuntje, al verveelt het personage van Ben Stiller snel. Vince Vaughn en Jonah Hill komen er nog het beste vanaf. Hun voortdurende stroom van vuilgebekte en vooral stompzinnige dialogen werkt in ieder geval op de lachspieren.
ibendb
Flauw als komedie, best leuk als sci-fi.
The Watch is een matige film met erg flauwe humor. Geen enkele keer heb ik kunnen lachen. De personages zijn ook best irritant. Het enige leuke aan de film zijn de aliens. Ze zien er best leuk uit. Alleen hun zwakke plek was dan weer erg typisch. Het goede is dat de film niet te lang duurt, anders zou het echt saai geweest zijn. Een kleine 2,5*.
otherfool
Vermoeiende, mislukte komedie zonder echt grappige momenten of karakters. Vooral Vaughn is strontvervelend, maar eigenlijk is het hele groepje Watchers verre van amusant en van enige chemie is ook al geen sprake. Het verhaaltje komt moeizaampjes op gang en weet voor de rest ook al niet te boeien. Een slappe, nikszeggende prent, een verspilling van de komische cast.
1* voor de agent.
Arneaux
Op zich best een aardige comedy, alleen jammer dat het weer op z'n Amerikaans wordt verpest door een niet aflatende stroom opmerkingen over genitaliën.
Leukste moment: Richard Ayoade die achteruitlopend een paar geweren leeg schiet op het aliengespuis. Tussen alle teleurstelling was dit toch wel een cool shot.
StevenMighty
Heb me goed geamuseerd met deze erg grappige komedie.
Het idee van een buurtwacht op te richten die al snel een uitvlucht blijkt om lol met mannen onder elkaar te maken vond ik goed bedacht. Ik vond de 4 ook heel erg geschikt voor deze rol, echt lachen hun dialogen en situaties waarin ze verzeilen.
De laatste 20 minuten wordt de film ineens een erg vette actie film met coole effecten en geloofwaardige aliens, te gek vond ik dat.
Dit was m'n 4 film ofzo met Jonah Hill, ik vind hem steeds grappig, ik ben fan
Blij dat ik The Watch gezien heb, ik had hem niet willen missen.
Parisa
Werkelijk te flauwe film. Van het plot zou nog wel wat te maken zijn, maar het bleef bij plat vermaak. Ook als je deze als parodie zou zien, vind ik hem niet geslaagd.
Logisch dus, dat de acteurs hier ook in leken te staan alsof dit enkel een manier van snel geld verdienen (met wat lol) was.
1,5* Lijkt me genoeg voor deze film.
El ralpho
Lock and load, bitches!
Een leuk bedacht concept met een rijtje acteurs waarmee je wel verwacht dat het wel goed zou komen, maar niks is minder waar. The watch is namelijk grotendeels vervelend en ik heb dan ook slechts een enkele keer hoeven te lachen, steeds wachtte ik op dat moment waarop ik mezelf zou gaan bescheuren, maar helaas bleef dit de volledige film uit. De aliens passen hier niet goed tussen en de actie die in de film zit past ook totaal niet bij het groepje acteurs.
Het voorkomen van de aliens vond ik wel goed gedaan, maar er werd helaas te weinig mee gedaan doordat deze dreiging zo serieus bleef terwijl er veel meer leukere scene's denkbaar waren zoals de foto camera scene. Verder komen er een aantal zijplotjes naar voren die echt typisch Amerikaans zijn en een bak cliche's over de kijker heen storten waar je gewoon niet goed van wordt. De film is wel uit te zitten en kent daarnaast ook wel een aantal leuke momenten, maar echt vaak grappig wordt het helaas nooit.
Elkie Brooks
Een film met Stiller en Vaughn staat niet op mijn lijstje, maar toen ik het commentaar van de anderen las was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Film viel niet tegen. Een beetje humor en actie.
Jezus wat een dertien in een dozijn flauwe Ben Stiller (zag er best oud uit) en Vince Vaughn meuk was dit. Hoewel deze film betiteld staat als een komedie was de humor vaak tenenkromend slecht en zeer flauw. Er zit wel geteld één geweldige scene in deze film en dat was de scene waarbij ze foto's maken van de Alien (het had wel een hoog "The Hangover" gehalte). Het verhaal slaat als tiet op een drumstel en de uitvoering was ook best beroerd. Dat laatste geldt zeker ook voor de cast, met name Vince Vaughn was verschrikkelijk slecht. Ik moet wel toegeven dat de muziekkeuze vaak best goed en leuk was. Twijfel je om deze film wel of niet te bekijken dan is mijn advies "niet kijken".
P.S. wel leuk om R. Lee Ermey weer eens terug te zien. Hij speelt altijd typische hufter rollen.
dualcia
Verrassend leuk.
Ik ging met heel weinig voorkennis deze film in, dus toen er opeens aliens langs kwamen, was dit wel het laatste wat ik verwacht had. Het werd opeens een compleet ander soort film, maar niet op de negatieve manier.
De cast is erg leuk, met Vince Vaughn en Jonah Hill als leukste castmembers en Ben Stiller die zijn zelfde kunstje doet. Zonder de leuke cast was de film waarschijnlijk een stuk minder geweest zijn, want op het simpele verhaallijntje kan de film niet leunen.
Er zitten een paar echt hele toffe scenes in, zoals de koe-explosie, het brengen van de skateboarder naar het politiebureau en het fotograferen met de alien. Ik heb best wel een beetje genoten van zulke scenes
Ik twijfel tussen een *3 en een *3.5, maar ik ga nu gewoon voor een *3.5, het was heel fijn vermaak zo in de middag

Klaar met de Nederlandse Netflix-hit 'Bad Boa's'? Déze vergelijkbare films kan je nu gelijk kijken

The Hound of the Baskervilles

The Wackness
Komedie / Drama, 2008

Big Nothing
Komedie / Thriller, 2006
vssterility castratiehuwelijkvriendschapbuitenaards wezenvoorstadbuitenaardse invasiedoodteenage daughterneighborhood watchcreepy neighbor