• 9.376.839 stemmen

Gesproken taal: Engels, Afrikaans en Spaans

Releasedatum: 23 februari 2012

Plot Safe House

"No one is safe"

Wanneer een schuiladres van de CIA het doel is van een groep criminelen, krijgt de leider (Reynolds) van dit schuiladres de taak om de crimineel (Washington) die daar op het moment ondergedoken zit, over te brengen naar een andere veilige locatie.

avatar van oscaron

oscaron

Er laten een hoop mensen het leven in deze film, good guys en bad guys, soms is de lijn daartussen, ook in deze film, flinterdun.

Het is echt een mannen film met een hoop kabaal, geschiet en achtervolgingen die wel weer spectaculair in beeld gebracht zijn. Denzel is als vanouds, een degelijk acteur die wel enige emotie aan zijn rol weet toe te voegen, Reynolds verraste mij echter ook in positieve zin.

Een film voor een avond adrenaline vermaak.

avatar van K. V.

K. V.

Deze actiefilm ook eens geprobeerd en dit was een ideaal filmpje na een drukke dag. Niet echt een moeilijk verhaal, maar wel eentje die voldoende boeit. Er valt ook genoeg actie te beleven en ook de acteerprestaties waren goed in orde maar dit was wel te verwachten.

'k had niet echt verwachtingen bij deze film, maar 'k vond hem wel de moeite om te bekijken. Niet meteen de film van 2012, maar een teleurstelling was het zeker ook niet.

avatar van Tarkus

Tarkus

Prima actiefilm, al begint de film wel een beetje verwarrend, na 10 minuten komt alles echt op dreef en ben je vertrokken voor bijna 2 uur pure actie en spanning.

Denzel Washington in een harde rol evenals Ryan Reynolds en beiden doen het puik samen.

Echt nog eens een goede film met veel shoot-outs en wilde achtervolgingen.

Een aanrader voor de pure actieliefhebbers die tevreden zijn met een simpel maar goed verhaal.

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Nielskie schreef:

Jij bent niet goed!

Nielske, jongen , laat mensen hun mening geven s.v.p.?

avatar van DieselWalker

DieselWalker

Leuke actiefilm, maar ook niet meer dan dat.

avatar van Keane1983

Keane1983

oscaron schreef:

Een film voor een avond adrenaline vermaak.

mee eens, 3,5*

avatar van paradis

paradis

Goede actiefilm. Ik heb me prima vermaakt. Wel erg voorspelbaar.

Ik mis verder in deze film wat diepgang. Verder prima acteerwerk wat je wel mag verwachten van deze 2 acteurs.

avatar van Dirtdiver

Dirtdiver

Prima film! Kijkt lekker weg.

avatar van roeman

roeman

Uitstekend acteerwerk gecombineerd met pittige actie en goede vechtscene's. Ook de achtervolgingen overtuigen genoeg om je aandacht vast te houden voor de volle 115 min. Washington is niet aardig en met moeite krijg je dan ook sympathie voor de man. Reynolds overtuigd sterk als sullige goodguy naast Washington en wekt al snel je sympatie. Jammer dat het einde toch een beetje in het water valt niet doordat hij beter (hij geeft de files aan de media) was dan Washington maar door de te lange verliefde blikken in Parijs nb, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben ons uitstekend vermaakt.

avatar van Fortune

Fortune

Vermakelijk standaard.

Een recht toe recht aan actie, spionage, thriller met alle gebruikelijke ingrediënten. We hebben het allemaal eerder gezien en zelfs de liefhebbers van dit genre zullen ook een groot 'mwa' gevoel overhouden.

Gelukkig zijn Reynolds en Washington erg goed op dreef en houden ze de film overeind. De film blijft boeien maar niet omdat je nu zo graag wilt weten hoe de vork in de steel zit maar door de vele actierijke scènes en het acteerwerk.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

zwakke film, nergens sprint het boven de middelmaat uit en ben hem morgen vast al weer vergeten.

avatar van Ralf81

Ralf81

Gemiddeld vermakelijk, prima geschikt voor een avondje popcornvermaak. Verwacht echter niet al teveel diepgang.

avatar van Derrick

Derrick

Leuk om Denzel Washinton een keer als badguy te zien . Voldoende vaart in de film . Leuk vermaak als er niets op tv is

avatar van VforVictor

VforVictor

Derrick schreef:

Moeje Training Day kijken, daarin acteerd ie veel beter, en issie een grotere klootzak

avatar van Marteineke

Marteineke

VforVictor schreef:

En die film is ook zooooooooooooveel beter.

Maar heb me goed vermaakt, zoals ik eigenlijk altijd wel doe bij Dezel Washington

avatar van kiliuea

kiliuea

Aardige film, jammer dat Denzel Washington er in speelt. Het is mijn favoriete acteur, maar in deze film komt hij niet goed tot zijn recht. Ja, als slechterik gaat 'm goed af, maar de rol is te klein. Echter speelt hij wel enorm goed. Verder is de film degelijk en goed verhaal.

avatar van stipstap

stipstap

Wat een saaie film, pff. De spanning kon me niet bekoren, de verhaallijnen waren slaapwekkend en wat een zonde van mijn geld!

avatar van blurp194

blurp194

Zeker wel de eerste film in heel erg lang waarin ik Denzel Washington niet bezig zie op de automatische piloot een of ander standaard typetje af te draaien. Eindelijk zien we 'm weer een beetje z'n best doen. En daarbij is hij is niet de enige - ook Ryan Reynolds is geloofwaardig en echt op dreef. Sterker nog, het hele verhaal klopt eigenlijk gewoon prima, alle acteurs - met uitzondering van eentje dan, ok - zijn prima op hun plaats en overduidelijk met plezier bezig om er wat van te maken. De beelden zijn prachtig, mooi fris kleurig van af en to beelden ertussen door van wat misschien toch wel het mooiste land van de aarde is. Er is actie zat - en goed ook, misschien niet het meest spectaculaire wat we ooit gezien hebben maar het klopt gewoon, achtervolgingen met sporen vers gemorste olie op het wegdek. Echt goed. En, wat misschien nog wel het belangrijkste van alles is voor een actiefilm: het is gewoon domweg spannend. Als er al een kritiekpuntje mogelijk is, dan is het dat het liefje van onze held niet al te goed speelt. Maar gelukkig is ze niet heel vaak met tekst in beeld.

Eigenlijk best een perfecte film... wat wil je dan nog meer. Ik kom er zo even direct niet op.

avatar van rtt

rtt

Goede film waarin niet op het aantal kogels is bespaard.

Denzel Washington speelt een bescheiden rol en ik had daar wat meer van verwacht. Begin van de film wat overweldigend en ging er echt voor zitten. De rol die Denzel Washington moest vervullen zakte wat in.

Het slot vond ik matig en teleurstellend. Maar zeer zeker een prima film om gezien te moeten hebben.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

prima recht toe recht aan actie film,beide hoofdrol-spelers op dreef.

duurde ook niet te kort of te lang.

TOP actie film.

avatar van qwertzu

qwertzu

Erg sterke film, spannend, zit leuk in elkaar!

Wordt er goed in geacteerd en met name washington was goed op dreef!

Maar ook Reynolds zet een erg sterke rol neer!

Aanrader!

avatar van Insignificance

Insignificance

Opvallend veel mensen rondom het stadion terwijl er binnen wordt gevoetbald. Niet het enige plekje van Zuid-Afrika dat Espinosa kleurrijk onder de lens neemt, het ziet er allemaal best aantrekkelijk uit. De actie is van de kinetische soort met in ieder geval een heftige dollemansrit per auto. Verder heeft het weinig om het lijf en is de blauwdruk van de film vrij snel zichtbaar wanneer er eentje At this point Weston is all we got! roept.

Met Washington aan boord weet je ook wel ongeveer hoe laat het is, net als het fysieke aspect iets dat hij onderhand wel eens achter zich mag laten. Gleeson en Farmiga zie ik graag spelen, maar krijgen hier te weinig te doen om een factor van belang te zijn. Wat rest is een rookie agent die allesbehalve een routineklus voor de kiezen krijgt, maar veel van Safe House komt wel zo over. De laatste twintig minuten zijn zelfs een grote sof.

avatar van Guardian2010

Guardian2010

spannend en soms wel beetje standaard. Je weet al zodra hij hem kwijt raakt dat hij hem wel terug zal krijgen.

Toch goeie actie en blijft spannend tot het eind.

avatar van the new guy

the new guy

Goede zelfs geloofwaardige film. Vooral het eerste uur is erg sterk. Absolute aanrader.

avatar van Timba69

Timba69

Sterke actiefilm met goed spel van de acteurs. Minpuntje vond ik wel het chaotische camerawerk in vooral het begin van de film.

avatar van Zeriel

Zeriel

Een film met een hoog het-zal-allemaal-wel gehalte.

Redelijk vermakelijk, maar snel weer vergeten.

avatar van Triple G

Triple G

Lekkere film. Niet al te gecompliceerd, redelijk verhaal, acceptabel acteerwerk en aardig wat vaart. Niet schokkend, wel behoorlijk onderhoudend.

avatar van PersianKill

PersianKill

Safe House is vrij voorspelbaar soms, maar het beschikt ook over brutaal intens, rand-van-je stoel actie en grote ster optredens van Reynolds en Washington.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Degelijke film met een degelijk verhaal, degelijk acteerwerk en degelijke actie. Toch is het allemaal niet echt bijzonder. Een standaard spionage film die nergens uitblinkt. Zoiets hebben we al ik weet niet hoe vaak voorbij zien komen. Niet erg origineel dus, maar wel degelijk. 3,5 ster

avatar van Boneka

Boneka

Beetje teleurgesteld in deze film. Had er toch best veel van verwacht en zeker van Denzel Washington. Maar het is niet meer dan een standaard actiefilm met wel erg veel (schiet)gevechten.Meer een film voor Jean-Claude Van Damme (niet mijn genre) Het was allemaal een beetje teveel van het goede. Jammer want de locaties waren schitterend! Het stadion van Cape Ajax de vergezichten en de Tafelberg, maar veel kregen we er niet van mee. De hele film is nogal gehaast en wat vooral heel storend is is de handcamera! Hebben ze nog nooit van een statief gehoor?. Zowat in de hele film schokken de beelden wat ik al eens eerder zag in Trade en toen vond ik het ook al zo storend. Ziet er bovendien low budget uit. Het verhaal op zich is bovendien nogal dun. De autoachtervolging is mooi gemaakt, maar het is vaak allemaal net teveel too overdone. Ik miste in deze CIA film een goede balans. Rust actie en een goed dialoog. Maar de accenten zijn teveel gelegd op actie. Jammer.