• 9.376.105 stemmen

Gesproken taal: Engels, Afrikaans en Spaans

Releasedatum: 23 februari 2012

Plot Safe House

"No one is safe"

Wanneer een schuiladres van de CIA het doel is van een groep criminelen, krijgt de leider (Reynolds) van dit schuiladres de taak om de crimineel (Washington) die daar op het moment ondergedoken zit, over te brengen naar een andere veilige locatie.

avatar van DiDa

DiDa

In Amerika wordt voorafgaand van deze film de teaser trailer van The Expendables 2 getoond. Is dat hier in Nederland/Belgie ook? Ga er vanavond heen!

avatar van Carealot Carrot

Carealot Carrot

Ik heb gister iig geen trailer van The Expendables gezien.

Masterbrain

Safe House is een overdreven amerikaanse Docu in de stijl van

een film dat je elke dag op National Ghiographic ziet.

djinnax schreef:

Kortom, eerste echte bios toppertje van 2012!

Alsjemenou zeg ik dacht dat dat CHRONICLE was

avatar van Number23

Number23

Een film waar ik erg naar uitkeek, want Denzel is altijd goed en ook het meedoen van Reynolds maakte me nieuwsgierig. Helaas is het 'slechts' een doorsnee actiefilm geworden met wellicht een prima Washington, maar een vaak gedaan verhaaltje en richting het einde stapelen zich dingen op die heel de film al gedaan werden. Wel wordt de actie erg op een 'in your face' manier op het scherm neergezet, lekker luid en hard

avatar van Nohands

Nohands

Prima actie/thriller, heb weer eens ouderwets genoten van Denzel Wahington die eindelijk weer eens een fatsoenlijke goede rol speelde, had een beetje het 'Training Day" gevoel maar dat is alleen maar positief.

Ryan Reynolds zie je groeien als acteur van de nieuwe generatie, hoop nog veel van hem in de toekomst te mogen zien.

Wat betreft de film, tja redelijk aardig verhaal, de spanning en sensatie zitten hem puur in de achtervolgingen en actie en kat en muis spel tussen de twee hoofdrolspelers.

De rest van de cast was ook goed, en de regie was ook goed gedaan.

Kortom, goede film voor een spannend avondje vermaak!!!

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

De hoge pieven van de CIA krijgen het weer te verduren en moeten ditmaal een lastige cliënt inclusief een belangrijk dossier afleveren. Dit lukt natuurlijk niet zonder tegenslagen en de kogels vliegen dan ook in het rond. Maar heel erg fascinerend vond ik het allemaal niet en op het laatste werden de kills een beetje slordig aangepakt. Er vielen onnodige slachtoffers en met iets meer nauwkeurigheid had het net zo goed anders kunnen aflopen. De mensen achter de schermen in het hoofdkwartier werden ook weer lekker uitgekauwd neergezet met een knappe vrouw en een vetzak. Actie was gemiddeld maar diende genoeg voor een prettige zit.

avatar van underground

underground

In het begin even saai gedeelte,

Faarna toch bikkelharde actie,

Het verhaal is een beetje slap jammer genoeg,

Na een tijdje begint de film ook te vervlen (Hij duurt veel te lang )

Had er veel meer van verwacht!

Mijn eindoordeel over deze film is geworden : 3.0*

avatar van Justinw

Justinw

Goed verteerbaar. Thriller waarvan er per jaar velen komen. Standaard Hollywood acteur die momenteel veel werkt krijgt en een geroutineerd acteur op de auto pilot. Toch is het allemaal wel vermakelijk en het plot is gebruikelijk maar oké. Leuk om te zien maar als ik morgen wakker word zal ik me er weinig meer van herinneren.

Jammer dat er tegenwoordig echt weinig thrillers boven dit niveau uitsteken. Zowel qua plot als cinematografie.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

ik hou van dit soort films, alleen jammer dat er bijna nooit echt goede gemaakt worden, hoewel dit zeker geen slechte film was.

de film had een lekker tempo en het zag er goed uit. het verhaal kon je zelf wel invullen maar was alsnog vermakelijk..Denzel Washington was weer erg sterk en ik vond Ryan Reynolds ook meevallen..die kan best wel acteren.

zoals gezegd hou ik van dit soort films, lekker actie, mooie beelden, leuk verhaal..goede acteerprestaties..alleen is de film in totaal niet super. gewoon een leuke film om te zien..en daarna vergeet je hem weer.toch een halfje erbij voor de amusementswaarde.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Zwakke thriller waarin de enige verrassing de opmerkelijk goede rol van Reynolds is. Washington speelt op de automatische piloot (niet slecht maar ook niet bijzonder goed) en het voorspelbare plot wordt verder teniet gedaan door de verschrikkelijke combinatie van een shaky cam en quick cuts die alle actie in een onnavolgbare lelijke waas veranderen.

avatar van evervaet

evervaet

Een zeer goed spelende Denzel in een aardige CIA thriller met een simpel draaiboek. Sommige acties waren met te snelle shots geschoten. Toch is dit 1 van de betere films van de laatste tijd.

avatar van edzo70

edzo70

Net in de bios gezien. Zeer goede film, spannend, harde en realistische actie en goed acterende Denzel, zoals altijd en Reynolds inderdaad zeer verrassend, zoals eerder gezegd. Mr. White met zijn 1,5 ster snapt niet echt veel van films. Misschien is de Muppets wat voor jou?

avatar van Theunissen

Beetje cliché allemaal en ook allemaal zeer voorspelbaar. Daarom werd de film ook eigenlijk nergens echt spannend. Een dergelijk verhaal is al verschillende keren verfilmd en het hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de actie. Vervelend is het wel niet want de vaart zit er goed in en er is ook veel actie. De cast deed het ook best aardig en dan natuurlijk vooral de beiden hoofdrolspelers Ryan Reynolds en Denzel Washington. De rol van Vera Farmiga stelde eigenlijk weinig voor. Was wel leuk weer Robert Patrick eens terug te zien in zijn rolletje. Het is gewoon een aardige Actie / Thriller die zich wel lekker wegkijkt maar nergens bijzonder is.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

edzo70 schreef:

edzo70 schreef:

Oh, MR. White had er zelfs...2 sterren voor over. Gezien je tfavoriete top 10 snap ik niet dat je uberhaupt naar deze film gekeken hebt.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Het is toch jammer dat een ontzettend charismatische acteur als Denzel Washington alleen maar lijkt te fungeren om middelmaat naar een iets hoger niveau te tillen. Ook Safe House doet niks dat we niet eerder al eens voorbij hebben zien komen, maar om de een of andere manier slik je het voor zoete koek omdat hij de show trekt. Maar misschien ben ik niet helemaal fair, want op zich is het best een onderhoudende actiethriller. De actie is lekker luidruchtig en wordt met een goed passende korrelige docu-stijl in beeld gebracht. Maar meneer Washington, kies uw volgende project alstublieft een fractie zorgvuldiger uit!

avatar van Alonzo

Alonzo

Beetje teleurstellend. Denzel tegenspeler had beter Di Caprio kunnen zijn. Weinig verhaal

Veel actie, helaas moeten we opnieuw wachten op Denzel zijn volgende film.

En nu maar hopen dat we zijn echte acteerwerk kunnen zien zoals, trainingsday, jhon q,

Man on fire etc.

avatar van Metalfist

Metalfist

You've done a fine job, Son. We'll take it from here. That's when you know you're screwed

Gisteravond nog eens afgesproken met een paar vrienden in de cinema maar eens daar aangekomen kwamen we tot de conclusie dat het lastig was om een film te vinden die ons allemaal aansprak. Safe House was een film waar ik wel wat beelden van had gezien maar voor de rest niets meer. Dit leek ons echter de aangenaamste keus dus werd het het nieuwe actiespektakel van Denzel Washington.

En de film is op zich wel vermakelijk te noemen maar is ook erg voorspelbaar. Espinosa doet een poging om een intelligente thriller voor te schotelen maar over het algemeen kun je perfect voorspellen wat er gaat gebeuren (een explosie hier en daar) maar ook heel de 'twist' waar de film op lijkt te steunen zie je van ver aankomen. Het is dan ook werkelijk de meest standaard twist die je in dit soort films kunt verwachten. Je weet dat er een mol is in de CIA en wie zou het dan anders kunnen zijn dan de enige man die het voor de held durft op te nemen? Juist, niemand anders. De film zet je dus nooit ergens op het verkeerde been, althans toch niet als je al wat meer films in dit genre hebt gezien, maar toch heeft het wel een zekere charme. Toegegeven, verrassingen zijn er dus niet maar over het algemeen boeit de film wel. Dat ligt voornamelijk ook aan het feit dat deze film eens geen 3D heeft want het blijkt wederom dat een film zonder het idiote brilletje een stuk beter eruit ziet dan met en in dat opzicht scoort Safe House wel wat punten. De actie is vlot gemonteerd en in de cinema geeft dit toch net altijd dat beetje extra sfeer.

Vroeger was ik wel fan van Denzel Washington maar in zijn laatste films lijkt hij precies maar wat aan te modderen. De acteur die ons rollen zoals Coach Boone uit Remember the Titans of Rubin 'Hurricane' Carter uit The Hurricane heeft dit niveau nooit meer gehaald en ook Safe House lijkt een routine klus te zijn. Op zich dus wederom niet slecht maar Washington wordt nergens hoogstaand. Interessant weetje misschien is dat Washington effectief werd gewaterboard (als dat überhaupt een woord is) tijdens het filmen van de martelscène aan het begin van de film. Het was maar voor enkele seconden per take maar ik kreeg al de indruk dat Washington er bij vlagen erg realistisch uit zag. Soit, Ryan Reynolds doet het ook wel weer leuk. Voor het eerst gezien in Van Wilder maar de laatste jaren begint die meer en meer betere rollen te spelen. Oké, de helft ervan is nu niet echt hoogstaand te noemen maar ook dit doet hij wel weer leuk. Het samenspel tussen Washington en Reynolds is geslaagd en zorgt ervoor dat de film niet verveelt. De rest van de cast komt redelijk standaard over maar ook daar is weer niets op aan te merken.

Standaard maar op zich blijft de film de gehele speelduur wel boeien. Het verhaal is redelijk voorspelbaar, de actie is geslaagd en de cast is van een degelijk niveau maar het is al zo beter verfilmd. Ik blijf wachten op de film van Washington die terug van eenzelfde niveau is als zijn vroegere rollen.

avatar van christophel

christophel

ik vind deze film echt helemaal niets..geen verhaal.

Masterbrain

De Pure CIA , FBI een standaart Amerikaanse Actie Vermaak.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Spannende actie film, waarbij je zeker in het eerste deel van de film op het puntje van je stoel zit. De film raast ontzettend snel voort. Ook de beelden flitsen voorbij, je hebt bijna geen tijd om is goed te kijken wat er nou allemaal gebeurd. Ik hou daar eigenlijk niet zo van, maar ondanks dat vind ik het toch een toffe film. 3,5 - 4*

De achtervolgingen met auto's zijn behoorlijk vet gedaan! En wat een geluid!

avatar van elandenburg

elandenburg

Vond het een goeie actie film maar heel onrustig om te kijken met alle flitsende en snelle camera beelden en bewegingen. Behoorlijk geweldadig. Je moet er van houden.

avatar van choller

choller

top geacteerd door denzel maar t verhaal was te simpel om r een echte topper van te maken a la man on fire

avatar van RipCurl

RipCurl

Iedereen heeft het over Denzel die een geweldige acteer prestatie neer zet, maar ik vond dat Ryan Renyolds het ook erg goed heeft gedaan voor iemand die eigenlijk vooral bekend was van chickflicks. Gewoon een leuke actiefilm waarvan er van mij best meer mogen zijn.

avatar van wwelover

wwelover

Een vermakelijke actie/thriller die wel erg snel heen en weer gaat qua camerawerk. Vond het sowieso niet heel mooi gefilmd. Het verhaal was wel aardig, wel beetje voorspelbaar, maar voor dit soort films goed genoeg. De film moet het vooral hebben van de actie en de cast. Denzel is erg goed en Reynolds is ook weer erg sterk. En met bijrollen als Cummingham, Gleeson en Patrick mag je niet klagen.

avatar van EdJaH

EdJaH

Prima film en "my man" Denzel draagt de film. Wellicht voorspelbaar, maar daarmee niet minder interessant. Leuk waren ook de herkenbare beelden van Kaapstad (de mensen die daar wel eens geweest zijn moeten het met mij eens zijn). Ik heb mij prima vermaakt en ga de film zodra hij op dvd is zeker nog eens zien,

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Verhaal is niet bijzonder maar de achtervolgingen en interactie tussen Reynolds & Washington maken veel goed. Het harde geluid van elke kogel die afgevuurd wordt doet het in de bios prima De actie ziet er ook gelikt uit moet ik zeggen dus ik heb me prima vermaakt. jammer dat Gleeson maar klein rolletje heeft, Washington als vanouds en Reynolds wordt idd steeds beter.

**3.5

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

djinnax schreef:
Ijzersterke actie thriller! Heerlijk sfeertje door de setting in Zuid Afrika.

Maar was daar nou echt zoveel van te merken? Voor mij bracht dat weinig extra.
Degelijk filmpje hoor, dit. Kijkt lekker weg, maar het is geen hoogtepunt. Het acteren is redelijk oke. Denzel was nou niet echt ontzettend op dreef, maar goed. Het bibberende camerawerk vond ik op een gegeven moment irritant worden en sommige aspecten van het verhaal vond ik nogal ongeloofwaardig. Dat cliché met Weston en zijn vriendin bezorgde me kromme tenen. Het kwam wel erg geforceerd over allemaal. Ook werd Weston vriendelijk verteld dat zijn taak erop zat, maar zat de hele CIA zich de volgende scène weer af te vragen waar hij uithing. Dat ze hem afserveerden sloeg nergens op. Bovendien snapte ik niet waarom ze naar een nieuw safe-house zouden moeten gaan. Een onbekende locatie lijkt me logischer gezien het feit dat de vorige al werd ontdekt.. Al met al leuk materiaal voor doordeweeks, maar geen topper.

avatar van Kai

Kai

Bijzonder clichématig actiefilmpje, dat geen moment spannend is en weinig nieuwe inzichten brengt.

1.5* en 2 uur tijdsverspilling.

avatar van Timecop

Timecop

Beste van Denzel sinds Deja Vu. Wat is het toch een fantastisch acteur.