• 9.375.227 stemmen

Gesproken taal: Engels, Afrikaans en Spaans

Releasedatum: 23 februari 2012

Plot Safe House

"No one is safe"

Wanneer een schuiladres van de CIA het doel is van een groep criminelen, krijgt de leider (Reynolds) van dit schuiladres de taak om de crimineel (Washington) die daar op het moment ondergedoken zit, over te brengen naar een andere veilige locatie.

avatar van arno74

arno74

Mooie actiethriller met een lekker tempo. Qua verhaal is het weliswaar niets nieuws, maar vermaak biedt het zeker als je van deze genre houdt.

avatar van NERD

NERD

Goede film, prima geacteerd, leuke actie. Maar eigenlijk toch een behoorlijk middelmatig weer een "evil CIA" verhaal. 3 sterren.

avatar van Number23

Number23

Een film waar ik erg naar uitkeek, want Denzel is altijd goed en ook het meedoen van Reynolds maakte me nieuwsgierig. Helaas is het 'slechts' een doorsnee actiefilm geworden met wellicht een prima Washington, maar een vaak gedaan verhaaltje en richting het einde stapelen zich dingen op die heel de film al gedaan werden. Wel wordt de actie erg op een 'in your face' manier op het scherm neergezet, lekker luid en hard

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

De hoge pieven van de CIA krijgen het weer te verduren en moeten ditmaal een lastige cliënt inclusief een belangrijk dossier afleveren. Dit lukt natuurlijk niet zonder tegenslagen en de kogels vliegen dan ook in het rond. Maar heel erg fascinerend vond ik het allemaal niet en op het laatste werden de kills een beetje slordig aangepakt. Er vielen onnodige slachtoffers en met iets meer nauwkeurigheid had het net zo goed anders kunnen aflopen. De mensen achter de schermen in het hoofdkwartier werden ook weer lekker uitgekauwd neergezet met een knappe vrouw en een vetzak. Actie was gemiddeld maar diende genoeg voor een prettige zit.

avatar van Justinw

Justinw

Goed verteerbaar. Thriller waarvan er per jaar velen komen. Standaard Hollywood acteur die momenteel veel werkt krijgt en een geroutineerd acteur op de auto pilot. Toch is het allemaal wel vermakelijk en het plot is gebruikelijk maar oké. Leuk om te zien maar als ik morgen wakker word zal ik me er weinig meer van herinneren.

Jammer dat er tegenwoordig echt weinig thrillers boven dit niveau uitsteken. Zowel qua plot als cinematografie.

avatar van Theunissen

Beetje cliché allemaal en ook allemaal zeer voorspelbaar. Daarom werd de film ook eigenlijk nergens echt spannend. Een dergelijk verhaal is al verschillende keren verfilmd en het hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de actie. Vervelend is het wel niet want de vaart zit er goed in en er is ook veel actie. De cast deed het ook best aardig en dan natuurlijk vooral de beiden hoofdrolspelers Ryan Reynolds en Denzel Washington. De rol van Vera Farmiga stelde eigenlijk weinig voor. Was wel leuk weer Robert Patrick eens terug te zien in zijn rolletje. Het is gewoon een aardige Actie / Thriller die zich wel lekker wegkijkt maar nergens bijzonder is.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Het is toch jammer dat een ontzettend charismatische acteur als Denzel Washington alleen maar lijkt te fungeren om middelmaat naar een iets hoger niveau te tillen. Ook Safe House doet niks dat we niet eerder al eens voorbij hebben zien komen, maar om de een of andere manier slik je het voor zoete koek omdat hij de show trekt. Maar misschien ben ik niet helemaal fair, want op zich is het best een onderhoudende actiethriller. De actie is lekker luidruchtig en wordt met een goed passende korrelige docu-stijl in beeld gebracht. Maar meneer Washington, kies uw volgende project alstublieft een fractie zorgvuldiger uit!

avatar van Metalfist

Metalfist

You've done a fine job, Son. We'll take it from here. That's when you know you're screwed

Gisteravond nog eens afgesproken met een paar vrienden in de cinema maar eens daar aangekomen kwamen we tot de conclusie dat het lastig was om een film te vinden die ons allemaal aansprak. Safe House was een film waar ik wel wat beelden van had gezien maar voor de rest niets meer. Dit leek ons echter de aangenaamste keus dus werd het het nieuwe actiespektakel van Denzel Washington.

En de film is op zich wel vermakelijk te noemen maar is ook erg voorspelbaar. Espinosa doet een poging om een intelligente thriller voor te schotelen maar over het algemeen kun je perfect voorspellen wat er gaat gebeuren (een explosie hier en daar) maar ook heel de 'twist' waar de film op lijkt te steunen zie je van ver aankomen. Het is dan ook werkelijk de meest standaard twist die je in dit soort films kunt verwachten. Je weet dat er een mol is in de CIA en wie zou het dan anders kunnen zijn dan de enige man die het voor de held durft op te nemen? Juist, niemand anders. De film zet je dus nooit ergens op het verkeerde been, althans toch niet als je al wat meer films in dit genre hebt gezien, maar toch heeft het wel een zekere charme. Toegegeven, verrassingen zijn er dus niet maar over het algemeen boeit de film wel. Dat ligt voornamelijk ook aan het feit dat deze film eens geen 3D heeft want het blijkt wederom dat een film zonder het idiote brilletje een stuk beter eruit ziet dan met en in dat opzicht scoort Safe House wel wat punten. De actie is vlot gemonteerd en in de cinema geeft dit toch net altijd dat beetje extra sfeer.

Vroeger was ik wel fan van Denzel Washington maar in zijn laatste films lijkt hij precies maar wat aan te modderen. De acteur die ons rollen zoals Coach Boone uit Remember the Titans of Rubin 'Hurricane' Carter uit The Hurricane heeft dit niveau nooit meer gehaald en ook Safe House lijkt een routine klus te zijn. Op zich dus wederom niet slecht maar Washington wordt nergens hoogstaand. Interessant weetje misschien is dat Washington effectief werd gewaterboard (als dat überhaupt een woord is) tijdens het filmen van de martelscène aan het begin van de film. Het was maar voor enkele seconden per take maar ik kreeg al de indruk dat Washington er bij vlagen erg realistisch uit zag. Soit, Ryan Reynolds doet het ook wel weer leuk. Voor het eerst gezien in Van Wilder maar de laatste jaren begint die meer en meer betere rollen te spelen. Oké, de helft ervan is nu niet echt hoogstaand te noemen maar ook dit doet hij wel weer leuk. Het samenspel tussen Washington en Reynolds is geslaagd en zorgt ervoor dat de film niet verveelt. De rest van de cast komt redelijk standaard over maar ook daar is weer niets op aan te merken.

Standaard maar op zich blijft de film de gehele speelduur wel boeien. Het verhaal is redelijk voorspelbaar, de actie is geslaagd en de cast is van een degelijk niveau maar het is al zo beter verfilmd. Ik blijf wachten op de film van Washington die terug van eenzelfde niveau is als zijn vroegere rollen.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Spannende actie film, waarbij je zeker in het eerste deel van de film op het puntje van je stoel zit. De film raast ontzettend snel voort. Ook de beelden flitsen voorbij, je hebt bijna geen tijd om is goed te kijken wat er nou allemaal gebeurd. Ik hou daar eigenlijk niet zo van, maar ondanks dat vind ik het toch een toffe film. 3,5 - 4*

De achtervolgingen met auto's zijn behoorlijk vet gedaan! En wat een geluid!

avatar van wwelover

wwelover

Een vermakelijke actie/thriller die wel erg snel heen en weer gaat qua camerawerk. Vond het sowieso niet heel mooi gefilmd. Het verhaal was wel aardig, wel beetje voorspelbaar, maar voor dit soort films goed genoeg. De film moet het vooral hebben van de actie en de cast. Denzel is erg goed en Reynolds is ook weer erg sterk. En met bijrollen als Cummingham, Gleeson en Patrick mag je niet klagen.

avatar van schram101

schram101

Prototype moderne actiefilm

Safe House is een uitstekend voorbeeld van de moderne actiefilm. Flitsende montage, snelle achtervolgingen, harde actiescene's en prima kleurgebruik. Zoals ik het dus graag zie. Films als Fast Five, MI:4, Man on Fire en Shooter. Uiteraard totaal verschillende films qua plot maar wel vergelijkbaar qua toegankelijkheid en amusementswaarde.

Met Reynolds, die na Buried weer een goede rol neerzet, en Washington, dit keer een ietwat ander type dan we van hem gewend zijn (vind zijn typetjes meestal redelijk vergelijkbaar) bezit de film twee prima acteurs in de hoofdrollen en ook visueel is de film absoluut dik in orde. De regisseur brengt ons dicht op de huid van de cast en dat vind ik altijd wel prettig.

Kaapstand blijkt een prima locatie, zoals we onder andere zien in de scene's in het township. Met Safe House brengt Espinoza ons een coole moderne actiefilm, zonder bijzonder ingenieus plot, maar die lekker recht-toe-recht-aan popcorn vermaak bied, en dat is ook vooral wat je van zo'n film moet verwachten.

Vier dikke sterren!

avatar van david bohm

david bohm

Onderhoudende maar vrij standaard misdaadfilm met sterke rollen van de heren Washington die een ouwe rot in het spionagevak speelt en Mr Reynolds die een wat kwetsbaar groentje neerzet. Denk dat deze film nog wel een vervolg zal krijgen.

avatar van The Oceanic Six

De nieuwste thriller met in de hoofdrol de koning van de middelmaat. Wat speelt die Denzel Washington tegenwoordig in suffe standaard thrillertjes mee zeg. Ik mis de kwaliteit van zijn oudere films zoals Training Day of Man on Fire. Nou was dit nog niet zo'n bagger als Unstoppable, maar het was wederom niet best. En het duurde wederom veel te lang. Zoiets hoor je in 90 minuten te stoppen. Na een vrij boeiende intro met de aanval kakte de film enorm in. Als Ajacied vond ik het wel leuk om onze Zuid Afrikaanse vestiging Ajax Cape Town te zien, inclusief Ajax vlaggen, maar het kon de film niet redden. Langdradig, simpel, saai.

2,5*, ben ik nog gul mee.

avatar van grandpa

grandpa

Verrasend goede film, Denzel Washington weer op de weg terug in vergelijking met, zoals al gezegt , Unstoppable. Vaart blijft er goed in zitten en verveeld nergens. Verhaal is goed, nergens echt overdreven. 1 ding vond ik jammer en dat is dat je al snel kan raden wie de BadGuy(s) zijn dat is volgens mij het enige minpunt aan de film. Aanrader!

avatar van TMP

TMP

Prima actiefilm met goede acteerprestaties van Ryan Reynolds en Denzel Washington. Het verhaal is niet zo spectaculair of vernieuwend, maar de film vermaakt van begin tot eind. Fijne actiescenes, mooie locaties en leuke bijrollen voor onder andere Brendan Gleeson en Vera Farmiga.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Veel actie in Safe House, dat zich in Zuid-Afrika afspeelt. Reynolds zit tussen twee vuren, met een internationale terrorist die wil ontsnappen en mysterieuze belagers die er op los schieten.

Behalve dit is het echt je standaard hollywood blockbuster met een Denzel in een rol die hij intussen bijna als een aapje kan spelen. De eerste helft vond ik prima maar daarna gaan we verder met de blik op oneindig. In de tweede helft wordt het namelijk sterk overdreven, clichématig en vallen de lijken als vliegen waardoor het belachelijk begint te worden. 3* voor de goede en talrijke actiescènes

avatar van james_cameron

Vrij grimmige, serieuze aktiethriller met een acceptabel maar uiteindelijk wel wat karig plot. Ryan Reynolds is helaas nogal vlak in de hoofdrol, ik heb hem wel eens beter gezien, maar gelukkig zet Denzel Washington weer een interessant, onvoorspelbaar personage neer. De zuid-afrikaanse locaties geven de film een aantrekkelijke look mee. Regisseur Daniel Espinosa weet hoe hij aktiescenes goed in beeld moet brengen, maar ik werd soms wel een beetje moe van het nerveuze camerawerk en de fragmentarische montage. Leuk overigens dat Joel Kinnaman, hoofdrolspeler van Espinosa's vorige film, Snabba Cash, nog even komt opdragen in een effectief bijrolletje.

avatar van rosta1980

rosta1980

Top film!

Als Denzel Washington ooit gaat stoppen is het een gigantisch gemis voor de filmindustrie, want hij is en blijft gewoon geweldig goed. Ik kan werkelijk geen enkele film opnoemen van Denzel die niet goed is of matig, altijd steen goed en zeer zeker een aanrader.

Ieder z`n mening, maar al die negatieve commentaren gaan echt nergens over. Persoonlijk zou ik ieder die van een steen goede actie/triller houd willen adviseren er lekker voor te gaan zitten en je lekker mee te laten slepen in deze geweldige film.

Groetjes aan alle Denzel Washington fans

Ron

avatar van Spetie

Onderhoudende actiefilm met een degelijke Reynolds en een behoorlijk goede Washington.

Des te jammer is het daarom, dat het verhaal niet heel sterk is en ook vrij voorspelbaar. Dat de dikke baas van Reynolds niet deugde, is van tevoren niet zo heel moeilijk te raden. Ook wordt de CIA wel op een redelijk standaard manier neergezet.

Toch is het ook geen vervelende film. De acteurs doen het, zoals gezegd, behoorlijk goed en de actie is vermakelijk en ook behoorlijk goed in beeld gebracht. De setting is ook mooi,want het speelt zich allemaal in Zuid-Afrika af, en daar wordt goed gebruik gemaakt van enkele mooie locaties, zoals bijvoorbeeld het voetbalstadion aldaar.

Safe House is vermakelijk en heeft een leuke cast, maar het verhaal is niet bijzonder en voorspelbaar en vervelen doet het niet. Het houdt elkaar allemaal goed in balans.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Goede actie thriller. Vrij standaard qua ontwikkeling maar de cinematografie en filtertjes van Oliver Wood missen hun effect niet. Zijn stijl was in de Bourne films was al goed maar hij gooit er hier toch nog een schepje bovenop. Geen Daniel Mindel niveau maar toch nog zeer alleraardigst. Komt zeer in de buurt van Paul Cameron.

Plot is op momenten toch nog best spannend. Kaapstad is een prima setting en door de kleurrijke filters nog extra sfeervol (wel jammer van Ajax Cape Town ) en een solide vertelling. Reynolds hobbelt aardig mee, Washington is altijd uitstekend en ook de bekende twists hebben een uitstekende timing. Film begint wat rommelig maar wordt toch al snel wat duidelijker.

Prima tussendoortje maar de visuele stijl van Wood zorgt voor een extra halfje erbij. Ik blijf toch wel een enorm zwak hebben voor dergelijke visuele actiefilms. Qua plot hoef je dan niet echt veel meer te doen.

O ja; No Church In The Wild .

avatar van Elineloves

Elineloves

Best aardig, maar had er meer van verwacht. Heb de trailer meerdere malen voorbij zien komen in de bioscoop en dat schepte goede hoop. Reynolds vind ik een lekkere vent en Denzel is toch wel één van die acteur waarvan ik vrijwel elke nieuwe film waarin hij speelt kijk.

Het acteerwerk is dan ook prima, het ziet er allemaal goed verzorgd uit, fijne actiescènes, ijzersterke dialogen, voldoende spanning.. Maar toch is het allemaal nét niet goed genoeg om echt binnen te komen. Komt misschien ook omdat ik er in het begin van de film niet lekker in zat, moest echt blijven opletten hoe de vork in de steel zat, want ik vond het vrij chaotisch allemaal.

Standaard, maar onderhoudend genoeg. Eigenlijk vind ik 3.5 een beetje aan de hoge kant, maar met name vanwege het spel van Washington laat ik dit cijfer staan.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Spannende film met een weinig verrassend plot maar een goeie uitvoering.

avatar van rep_robert

Vermakelijke en vlotte actiefilm dat echter op geen enkel punt echt uitblinkt en uiteindelijk ook geen ontuitwisbare indruk heeft gelaten. Reynolds en Washington voelen zich wel thuis in dit genre, dat scheelt gelukkig wel weer. Al kan Washington zich tegenwoordig ook niet meer onderscheiden door echt goede rollen. Erg jammer.

Half sterrtje extra voor Ajax Cape Town!!

avatar van timbo_

timbo_

Lang geleden dat ik me zo vermaakt heb met een echte actiefilm. Denzel Washington laat nog maar eens zien dat hij in de rol van (sympathieke) bad guy of actieheld het best tot zijn recht komt. Als de manipulatieve ex-CIA agent Tobin Frost domineert hij met zijn persoonlijkheid en uitstraling praktisch iedere scene. Ryan Reynolds geeft hem bovendien prima tegenspel en tel daar de flitsende montage, het mooie Kaapstad en geslaagde actiescènes bij op en Safe House is twee uur topentertainment.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Daniel Espinosa is na het zeer geslaagde Zweedse misdaadwerkje Snabba Cash ook maar zijn heil gaan zoeken in Amerika en maakt met zijn roots ook hier weer een aangenaam filmpje klaar. Inderdaad, het verhaal stelt niet heel veel voor maar de film is wel doordrengt met hier en daar een vet actiescenetje en een paar fikse autoachtervolgingen (Wat ik merk is dat de snelwegen in Jo-Burg of Kaapstad op een een of andere manier nog best wel lekker werken voor autoachtervolgingen, zo ook bij Who Am I). Denzel Washington is weer een kei hierin en op zijn oude dag laat hij nog wat fraaie vechtkunsjes zien. Ook Ryan Rynolds was goed bezig als die undercover agent. Verder ook nog genoeg fraaie beelden en alles is erg piekfijn gemonteerd. Wat dan nog wel af en toe storend kan zijn zijn de tussenscenes, die nog wel eens kunnen blijven hangen (of het moet eraan liggen dat ik deze film zonder ondertiteling heb bekeken)

Verder heb ik me wel prima vermaakt met de heren Washington en Rynolds en natuurlijk de regiewerk van Espinosa.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Leuke film, alleen zo ontzettend voorspelbaar. De acteerprestaties van Washington en Reynolds waren goed. Alleen weet ik niet helemaal zeker of Reynolds de juiste keuze was voor deze film door zijn imago.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Ik zie geregeld het woordje standaard voorbij komen en ik denk dat dat woord precies past bij deze film.

Het is dat Washington en Reynolds het niveau nog een beetje opkrikken, maar veel nieuws valt er niet te zien in deze actiethriller.

Het thema Safe House vond ik zeer slecht naar voren komen. Het is meer een klopjacht op een schurk die een enorm belangrijk iets bij zich draagt.

Gelukkig zijn de actiescenes ook wel gaaf en het camerawerk is bij tijd en wijle ook erg goed. Genieten valt er dus zat met deze film, maar zeur achteraf niet dat je de thema's corruptie, onmogelijke ontsnappingen en onrealistische scenes al eerder voorbij hebt zien komen.

Een voldoende.

avatar van Zinema

Op safe.

Onder een deken van het betere actie- en thrillerwerk, zitten Washington en Reynolds de bekende buddies-formule uit te voeren. Met name Washinton heeft een dankbare rol als de oude rot die groentje Reynolds nog een dingetje of twee kan bijleren. Vooral de psychologische oorlogsvoering die hij voert is een welkome afwisseling aan de goed uitgevoerde, maar nogal voorspelbare achtbaanrit. De film bewandelt op prettige wijze de clichés en speelt daardoor behoorlijk op safe.

Goed.

avatar van K. V.

K. V.

Deze actiefilm ook eens geprobeerd en dit was een ideaal filmpje na een drukke dag. Niet echt een moeilijk verhaal, maar wel eentje die voldoende boeit. Er valt ook genoeg actie te beleven en ook de acteerprestaties waren goed in orde maar dit was wel te verwachten.

'k had niet echt verwachtingen bij deze film, maar 'k vond hem wel de moeite om te bekijken. Niet meteen de film van 2012, maar een teleurstelling was het zeker ook niet.

avatar van Fortune

Fortune

Vermakelijk standaard.

Een recht toe recht aan actie, spionage, thriller met alle gebruikelijke ingrediënten. We hebben het allemaal eerder gezien en zelfs de liefhebbers van dit genre zullen ook een groot 'mwa' gevoel overhouden.

Gelukkig zijn Reynolds en Washington erg goed op dreef en houden ze de film overeind. De film blijft boeien maar niet omdat je nu zo graag wilt weten hoe de vork in de steel zit maar door de vele actierijke scènes en het acteerwerk.