• 9.377.956 stemmen

Gesproken taal: Engels, Afrikaans en Spaans

Releasedatum: 23 februari 2012

Plot Safe House

"No one is safe"

Wanneer een schuiladres van de CIA het doel is van een groep criminelen, krijgt de leider (Reynolds) van dit schuiladres de taak om de crimineel (Washington) die daar op het moment ondergedoken zit, over te brengen naar een andere veilige locatie.

avatar van Nielskie

Nielskie

Resh schreef:

De spanning en actie zat er vanaf het begin tot aan het eind er dik in. Dit is de koning van de films binnen zijn genre. Zeer vermakelijk. Ook het verhaal zat goed in elkaar, en de personages en hun ontwikkelingen zijn goed neergezet. Bovendien was de acteerwerk erg sterk, vooral van Denzel W. natuurlijk. Dit is typisch zo een Denzel W. film, dat kan maar één ding betekenen: een geslaagd actiefilm.

Jij bent niet goed!

avatar van Gaiswhisperer

Gaiswhisperer

Leuke film, wel erg veel nadruk op het geluid. Prima acteerwerk van Washington en Reynolds. Ik lees dat iedereen het plot voorspelbaar vond, maar ik zag hem niet aankomen

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Gaiswhisperer schreef:

Ik lees dat iedereen het plot voorspelbaar vond, maar ik zag hem niet aankomen

Welk plot?

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Onderhoudend actiefilmpje, type 13 in een dozijn.

avatar van SgtP

SgtP

matige film waar geen einde aan leek te komen.

avatar van DDT

DDT

Een typische Denzel film maw goed ! Ok type 13 in een dozijn maar dat maakt em niet minder goed hoor.

avatar van yellowflag

yellowflag

wel goed, maar ook traag na circa de helft van de film. Voorspelbaar en onlogisch einde omdat hij nu zeker weten de sjaak is omdat niemand anders die info naar de diensten gelekt kan hebben.... Denzel Washington blijft goed. (Ook al leek hij in het begin wel een beetje op Morgan Freeman

avatar van timbo_

timbo_

Lang geleden dat ik me zo vermaakt heb met een echte actiefilm. Denzel Washington laat nog maar eens zien dat hij in de rol van (sympathieke) bad guy of actieheld het best tot zijn recht komt. Als de manipulatieve ex-CIA agent Tobin Frost domineert hij met zijn persoonlijkheid en uitstraling praktisch iedere scene. Ryan Reynolds geeft hem bovendien prima tegenspel en tel daar de flitsende montage, het mooie Kaapstad en geslaagde actiescènes bij op en Safe House is twee uur topentertainment.

avatar van De GeuS

De GeuS

Standaard ´recht toe recht aan´ aktiefilm die lekker wegkijkt; 3*

avatar van Noodless

Noodless

Degelijk, maar uiteindelijk niet meer dan dat.

De actie bleef soms maar duren en echt spannend wordt de film niet. Daarvoor is het allemaal wat te voorspelbaar en clichématig. 6/10

avatar van boemboem27

boemboem27

hele goede actiefilm met de geweldige Washington en Reynolds.

die er samen een uitstekend aktiefilmpje van hebben gemaakt.

genieten tot de laatste minuut,aanrader

avatar van dionny

dionny

Prima film.

Denzel stelt nooit teleur, ook Reynolds laat goed acteerwerk zien. De film heeft mij geen moment verveeld. Lekkere actie en mooie beelden, daarom 3,5*.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Prima kijkvoer.

Zoals mijn bovenbuurman al vermeld lekkere actie en mooie beelden,met als gevolg dat deze film ook mij geen minuut heeft verveeld.

avatar van joey1973

joey1973

Flauw en voorspelbaar kat en muisspelletje wat halverwege eigenlijk al niet meer boeit. Wordt nergens echt spannend en had gerust een half uur korter kunnen zijn.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Daniel Espinosa is na het zeer geslaagde Zweedse misdaadwerkje Snabba Cash ook maar zijn heil gaan zoeken in Amerika en maakt met zijn roots ook hier weer een aangenaam filmpje klaar. Inderdaad, het verhaal stelt niet heel veel voor maar de film is wel doordrengt met hier en daar een vet actiescenetje en een paar fikse autoachtervolgingen (Wat ik merk is dat de snelwegen in Jo-Burg of Kaapstad op een een of andere manier nog best wel lekker werken voor autoachtervolgingen, zo ook bij Who Am I). Denzel Washington is weer een kei hierin en op zijn oude dag laat hij nog wat fraaie vechtkunsjes zien. Ook Ryan Rynolds was goed bezig als die undercover agent. Verder ook nog genoeg fraaie beelden en alles is erg piekfijn gemonteerd. Wat dan nog wel af en toe storend kan zijn zijn de tussenscenes, die nog wel eens kunnen blijven hangen (of het moet eraan liggen dat ik deze film zonder ondertiteling heb bekeken)

Verder heb ik me wel prima vermaakt met de heren Washington en Rynolds en natuurlijk de regiewerk van Espinosa.

avatar van BB_Shields

BB_Shields

Een film naar mijn hart, alles klopte voor mij.

avatar van MatthijsGr00t

MatthijsGr00t

Redelijk vermakelijke thriller van Espinoza.

Een thriller zoals die al zo vaak is gemaakt maar ondanks dat vermaakt het wel. Het welbekende verhaal vind ik toch altijd wel weer boeiend genoeg om van te genieten. Ook in Safe House is het verhaal redelijk uitgewerkt. Het tempo zit er voldoende in en ook het acteerwerk van zowel Reynolds als Washington is voldoende. Beide acteurs zijn als het ware gemaakt voor deze films en dat doen ze dan ook redelijk in Safe House.

Kortom; redelijk Amerikaans vermaak, niets vernieuwends maar het kijkt wel lekker weg. 3,5*!

avatar van m1701

m1701

Goeie actie film.

Veel spanning en flinke vaart.

Einde was goed maar niet bijzonder.

leuk om gezien te hebben.

Acteerwerk was ook goed en overtuigend!

avatar van tevelenco

tevelenco

Ik kijk niet vaak actiefilms maar deze leek me wel aardig.

En dat klopte ook.

Deze film had alles in zich wat een goede actiefilm moet hebben.

Veel aktie, achtervolgingen, vaart, en spanning.

Het verhaal stelt natuurlijk niet zo veel voor maar dat geeft bij een film als deze niet zo veel.

Tel daarbij op het prima akteerwerk en je hebt een prima actiefilm.

avatar van pim-klaver

pim-klaver

bleef aan de bourne reeks denken alleen is deze film rauwer

avatar van quinten1

quinten1

Denzel ! ! ! Weer mooi acteerwerk in goede actie film

avatar van Vinco

Vinco

Weer een prima thriller van Denzel, netjes uitgewerkt verhaal met spanning van begin tot eind.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Leuke film, alleen zo ontzettend voorspelbaar. De acteerprestaties van Washington en Reynolds waren goed. Alleen weet ik niet helemaal zeker of Reynolds de juiste keuze was voor deze film door zijn imago.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

3,5 ster geef ik deze film. Ik vind het toch een bovengemiddelde actiefilm, omdat hij toch zijn gehele speelduur weet te boeien en niet snel inzakt. De acteerprestaties van Washington en Reynolds waren zeer goed naar mijn mening, vooral Washington schittert! Hij speelt ontzettend subtiel en weet zijn rol ontzettend geloofwaardig neer te zetten.

Ook de actiescènes waren goed uitgevoerd en zagen er lekker realistisch uit. Ook een beetje rauw op momenten.

Helaas blijft de film dan ook een popcorn Hollywoodfilm! Niet meer en niet minder! Dit dankzij de zwakke punten in het scenario en de redelijke voorspelbaarheid van het verhaal.

Desalnietemin bleef het me toch boeien 2 uur lang en heb ik me zeker niet verveeld!

avatar van Cordyvdb

Cordyvdb

Goede en spannende film. Geweldig acteerwerk van Denzel Washington & Ryan Reynolds. 3,5 sterren is deze film zeker waard. Een aanrader dus!

avatar van Mr.Miyagi

Mr.Miyagi

het verhaal viel eigenlijk erg tegen, het idee met de ''safe house'' was heel vaag. voor de rest was het wel een redelijke film qua spanning en gevechten enzo

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Ik zie geregeld het woordje standaard voorbij komen en ik denk dat dat woord precies past bij deze film.

Het is dat Washington en Reynolds het niveau nog een beetje opkrikken, maar veel nieuws valt er niet te zien in deze actiethriller.

Het thema Safe House vond ik zeer slecht naar voren komen. Het is meer een klopjacht op een schurk die een enorm belangrijk iets bij zich draagt.

Gelukkig zijn de actiescenes ook wel gaaf en het camerawerk is bij tijd en wijle ook erg goed. Genieten valt er dus zat met deze film, maar zeur achteraf niet dat je de thema's corruptie, onmogelijke ontsnappingen en onrealistische scenes al eerder voorbij hebt zien komen.

Een voldoende.

avatar van Dominootje

Dominootje

Vanwege de acteurs toch nog 3* waard.

Verder werd je wel goed meegezogen in de spanning maar qua verhaal had er meer in gezeten, zeker gezien de titel zie ook voorgaande reactie!

avatar van Zinema

Op safe.

Onder een deken van het betere actie- en thrillerwerk, zitten Washington en Reynolds de bekende buddies-formule uit te voeren. Met name Washinton heeft een dankbare rol als de oude rot die groentje Reynolds nog een dingetje of twee kan bijleren. Vooral de psychologische oorlogsvoering die hij voert is een welkome afwisseling aan de goed uitgevoerde, maar nogal voorspelbare achtbaanrit. De film bewandelt op prettige wijze de clichés en speelt daardoor behoorlijk op safe.

Goed.

avatar van SENGOK