• 9.376.808 stemmen

Walking with Dinosaurs 3D (2013)

Animatie / Familie | 87 minuten

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titel: Walking with Dinosaurs: The Movie

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Australië

Geregisseerd door: Barry Cook en Neil Nightingale

Met onder meer: John Leguizamo, Justin Long en Tiya Sircar

Releasedatum: 19 december 2013

Plot Walking with Dinosaurs 3D

"The Greatest Adventure in 70 Million Years"

'Walking with Dinosaurs 3D' creëert een levensechte wereld die het publiek terugbrengt naar de prehistorische wereld zoals deze 70 miljoen jaar geleden bestond. Tegen deze achtergrond wordt een baby dinosaurus gevolgd tot zijn wasdom. Hij raakt zijn familie kwijt en een lange zoektocht begint...

Patchi (stemrol)

Alex (stemrol)

Juniper (stemrol)

Scowler (stemrol)

Radio Announcer (stemrol)

Uncle Zack (stemrol)

Ricky (stemrol)

Jade (stemrol)

Dinosaur ID Card (stemrol)

Dinosaur ID Card (stemrol)

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Een gemoedelijk en onschuldig verhaal over een babydino dat zijn weg moet vinden tussen alle grote beesten en op een gegeven moment zelf ook volwassen wordt. Hij is meestal met zijn broer samen en maakt diverse dingen mee. Visueel vond ik het vrij doorsnee: ik kan nou niet zeggen dat de dinosaurussen er springlevend uit zagen en de landschappen mochten wel wat grauwer en sfeervoller in kaart gebracht worden. De Nederlandse voice-over hoeft van mijn part niet in de prijzen te vallen; het bied in ieder geval wat ondersteuning. Het is eens wat anders, maar ik denk dat er meer in zat.

Vandaag als gezin naar de bioscoop geweest om deze film te gaan kijken. Ik denk dat veel mensen een beetje ontgoocheld zullen zijn na het kijken van deze film. Het zeker niet een film die lijkt op Jurassic Park en het lijkt ook niet op de 6-delige documataire die in 1999 is uitgebracht. Dat zijn meer films die op volwassenen zijn gericht, deze film is dat juist niet. Je volgt de jonge baby Pachyrhinosaurus Patchi totdat hij zijn plekje in de kudde heeft verovert, een weg die vol gevaren is. Ik vond het verhaal wel mooi uitgewerkt, maar dus totaal niet te vergelijken met de eerdere documantaire. Zowel ik als mijn man vonden het wel een leuke film, maar mijn 6-jarige dochtertje vond hem helemaal geweldig. Ik denk dat dit voor de meesten zal gaan gelden, de volwassenen vinden hem best aardig, maar geen topper. De kinderen zullen hem geweldig vinden.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Het is goed te begrijpen dat de wat oudere kijker vrij weinig kan met deze Walking with Dinosaurs 3D. Want de film is geheel gericht op de kleine kinderen. Het verhaal had uitstekend geheel zonder stemmen gekund; de ietwat oudere kijker zou het verhaal met gemak snappen zonder ook maar één zinnetje tekst en zou waarschijnlijk ook blij zijn met karakters die een keer hun mond houden. Want ja, die vogel die eveneens als narrator optreedt, houdt zelden zijn waffel. Maar het moet gezegd worden; als kinderfilm werkt Walking with Dinosaurs uitstekend. Een soort hedendaagse versie van Platvoet en zijn Vriendjes. Sterke visuals, mooi en simpel verhaaltje en het weet nergens niet te vervelen. De film is eigenlijk nergens eng, enkel hier en daar een tikkeltje spannend voor de allerkleinsten. Mijn neefje van 6 zat enkel op het puntje van zijn bioscoopstoel. En zijn oom vond het geenszins vervelend om deze film mee te kijken.

3 sterren.

avatar van Filmhoek.nl

Filmhoek.nl

Walking With Dinosaurs 3D is zeker niet zo’n slechte film als veel van de oude fans doen geloven. Eigenlijk is de grootste zonde van deze film het misplaatste gebruik van de naamsbekendheid van de franchise. Naar verluidt was het originele concept van deze verfilming veel trouwer aan de serie. Halverwege de productie werd er echter toch voor gekozen om de film van dialoog te voorzien zodat deze toegankelijker zou zijn voor een “breder publiek”. Het lijkt er inmiddels op dat de gemaakte keuzes een averechts effect hebben gehad. Voor veel vijfjarigen is deze film te gewelddadig, mensen boven de tien zullen zich mateloos irriteren aan de stemmen.

Nithingale en Cook hadden de kans om iets speciaals te maken wat veel mensen aan zou spreken. Het resultaat is echter een doorsnee kinderfilm die momenteel dreigt te floppen. Wellicht dat ouders van kinderen met een dino-obsessie beter kunnen wachten tot de arena-show een keer langskomt. Of zoals ze aan het einde van de film zeggen: “Elk fossiel vertelt zijn eigen verhaal. Kom ons zeker eens bezoeken in het Museum!”

Recensie Walking with Dinosaurs 3D (Sandro Algra.B.) - Filmhoek.nl

avatar van Theunissen

Visueel zag het er best allemaal fraai uit, maar helaas is deze film bedoeld voor de kleinste onder ons en de toon wordt gelijk gezet in het begin als opeens een vogel begint te praten tegen de jongen die achterbleef. Ik had toen gelijk zoiets van "WTF".

Kinderfilms zijn niet echt mijn ding meer en dus bleef alleen nog het visuele aspect over voor mij. Gelukkig voldoet hij daaraan ruimschoots (ik heb hem wel maar gezien in 2D) en neem ik het kinderverhaal maar met een korreltje zout. De film duurt met circa 80 minuten ook gelukkig niet lang.

P.S. sterke rol overigens van Karl Urban

avatar van LauraArsenal

LauraArsenal

Mooie animatiefilm. Leuke verhaallijn. Maar wanneer die stem zegt welk soort dinosauriër het is en wat het betekent, vind ik er teveel aan. Het is een mooie film, en dan wordt alles verpest door die stem...

avatar van Decec

Decec

Een leuke animatie/avontuur/familie film...

Leuk verhaal..

Leuk gemaakte animatie...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

avatar van K. V.

K. V.

Deze Nederlandstalige versie was een tijdje geleden op tv en dus maar eens meegepikt. Een leerrijke film die er visueel erg goed uitzag. Een heel aantal dino's passeren de revue. De mopjes waren niet altijd even geslaagd, maar die moest je er maar bijnemen.

Leuk om eens gezien te hebben.

avatar van mrklm

mrklm

De naam van de revolutionaire BBC-documentaireserie uit 1999 wordt diep door het slijk gehaald in deze matig geanimeerde en nog slechter geschreven animatiefilm waarin pachyrhinosaurus (en underdog) Patchi [Justin Long] zich ontpopt als een held tijdens een avontuurlijke migratie. De animatie kan ermee door, maar voldoet niet aan de hoge standaard die je verwacht en het heeft er alle schijn van dat op een laat moment is besloten om dialoog toe te voegen. Die dialoog zit vol stupide en vaak irritante pis- poep- en woordgrappen waar niet alleen ouders zich aan kapot zullen ergeren.