Genre: Animatie / Familie
Met onder meer: John Leguizamo, Justin Long en Tiya Sircar
Releasedatum: 19 december 2013
Bekijk via Videoland
Plot Walking with Dinosaurs 3D
"The Greatest Adventure in 70 Million Years"
'Walking with Dinosaurs 3D' creëert een levensechte wereld die het publiek terugbrengt naar de prehistorische wereld zoals deze 70 miljoen jaar geleden bestond. Tegen deze achtergrond wordt een baby dinosaurus gevolgd tot zijn wasdom. Hij raakt zijn familie kwijt en een lange zoektocht begint...
Patchi (stemrol)
Alex (stemrol)
Juniper (stemrol)
Scowler (stemrol)
Radio Announcer (stemrol)
Uncle Zack (stemrol)
Ricky (stemrol)
Jade (stemrol)
Dinosaur ID Card (stemrol)
Dinosaur ID Card (stemrol)
jarno1975 (moderator series)
Met een budget van $80 miljoen dollar en James Cameron die meewerkt aan het 3D filmen (de film wordt met dezelfde techniek gemaakt als Avatar) kan dit best wel eens verbluffende beelden op leveren.
Gebaseerd op de gelijknamige 6-delige documentaire uit 1999.
Justinvdk
Klinkt goed dit. Sowieso vind ik dingen met dino's altijd erg tof, dus deze sowieso in de gaten houden.
Was ook toen zo'n serie die ook zo heette, geloof dat deze het is: bol.com | Walking With Dinosaurs | Dvd Weet niet of deze daar iets mee te maken heeft?
Thorongil
Als kleine jongen de BBC-serie elke week gevolgd, was toen altijd bezig met figuurtjes, boeken en spreekbeurten op de lagere school over Dinosaurussen. Dit wordt wel de moeite denk ik.
jarno1975 (moderator series)
Vanaf 19 december in de bioscoop (Dutch FilmWorks)
Syrake
Vandaag naar de cinema gegaan en trailer van deze film gezien ! lijkt me echt goed ! ik hou van dinosaurus-films, jurrasic park heb ik al ontelbare keren gezien ... krijg er niet genoeg van.
Trailer van deze 3D film ziet er goed uit ! vermoed wel dat hij iets minder 'echt' gemaakt is dan jurrasic park, maar misschien vergis ik me...
lijkt me ook zeer tof om in 3D te zien, want je zag nu al welke verschillende dingen 3D gaan zijn ...
Wordt zeker een film die ik dan ook in de cinema ga kijken om de 3D effecten niet te hoeven missen !
John Lee Hooker
Een gemoedelijk en onschuldig verhaal over een babydino dat zijn weg moet vinden tussen alle grote beesten en op een gegeven moment zelf ook volwassen wordt. Hij is meestal met zijn broer samen en maakt diverse dingen mee. Visueel vond ik het vrij doorsnee: ik kan nou niet zeggen dat de dinosaurussen er springlevend uit zagen en de landschappen mochten wel wat grauwer en sfeervoller in kaart gebracht worden. De Nederlandse voice-over hoeft van mijn part niet in de prijzen te vallen; het bied in ieder geval wat ondersteuning. Het is eens wat anders, maar ik denk dat er meer in zat.
Mrs.Congeniality
Vandaag als gezin naar de bioscoop geweest om deze film te gaan kijken. Ik denk dat veel mensen een beetje ontgoocheld zullen zijn na het kijken van deze film. Het zeker niet een film die lijkt op Jurassic Park en het lijkt ook niet op de 6-delige documataire die in 1999 is uitgebracht. Dat zijn meer films die op volwassenen zijn gericht, deze film is dat juist niet. Je volgt de jonge baby Pachyrhinosaurus Patchi totdat hij zijn plekje in de kudde heeft verovert, een weg die vol gevaren is. Ik vond het verhaal wel mooi uitgewerkt, maar dus totaal niet te vergelijken met de eerdere documantaire. Zowel ik als mijn man vonden het wel een leuke film, maar mijn 6-jarige dochtertje vond hem helemaal geweldig. Ik denk dat dit voor de meesten zal gaan gelden, de volwassenen vinden hem best aardig, maar geen topper. De kinderen zullen hem geweldig vinden.
freek_93
Leuke film. Niet spectaculair. Gewoon goed. Had echter iets totaal anders verwacht. Dacht dat het een soort docu zou zijn, zonder een echt verhaal en dino's die kunnen praten. Het viel me echter niks tegen. Hier en daar wat leuke humor. Het verhaal zelf is in het begin leuk maar naarmate de film vordert wordt het voorspelbaar en minder boeiend. De kinderen zullen het wel heel mooi vinden aan de reacties in de zaal te horen.
Starscream
Opzich een leuke film! Ben met me neefje van 8 gegaan moet wel eerlijk bekennen dat ik hem als dekmantel heb gebruikt:p ! Verhaal is voor de oudere onder ons niets zeggend voor de jongste mss wel! Informatie over de dinosauriërs is mss wat moeilijk voor de jongeren voor oudere zijn sommige namen al moeilijk uit te spreken! Ik vind het zelf jammer dat ze ongv 75 miljoen jaar pakken. Mss wat het slimmer geweest om de tijd 68/65 miljoen jaa terug te nemen.. Ik denk zelf dat een tyrannosaurus rex meer aan spreekt dan een gorgosaurus! Maar goed de special effects waren dik in orde niet zo goed als ze zeiden! En 3D blijft irritant
predator
- 1952 stemmen
Zoals al eerder vermeld, echt een film voor kinderen. Dat maakt het zo af en toe flauw, maar in het algemeen is het ook voor de oudere kijker goed te doen. Ik vond de vogel echter nogal suf, had voor mij niet gehoeven.
psycholamp
- 1960 berichten
Best leuk. Het is wel mooi gemaakt allemaal, maar de titel is erg misleidend. Het doet meer denken aan Disney's Dinosaur, dan aan de documentaires die eerder uitgebracht zijn.
Chainsaw
Het is goed te begrijpen dat de wat oudere kijker vrij weinig kan met deze Walking with Dinosaurs 3D. Want de film is geheel gericht op de kleine kinderen. Het verhaal had uitstekend geheel zonder stemmen gekund; de ietwat oudere kijker zou het verhaal met gemak snappen zonder ook maar één zinnetje tekst en zou waarschijnlijk ook blij zijn met karakters die een keer hun mond houden. Want ja, die vogel die eveneens als narrator optreedt, houdt zelden zijn waffel. Maar het moet gezegd worden; als kinderfilm werkt Walking with Dinosaurs uitstekend. Een soort hedendaagse versie van Platvoet en zijn Vriendjes. Sterke visuals, mooi en simpel verhaaltje en het weet nergens niet te vervelen. De film is eigenlijk nergens eng, enkel hier en daar een tikkeltje spannend voor de allerkleinsten. Mijn neefje van 6 zat enkel op het puntje van zijn bioscoopstoel. En zijn oom vond het geenszins vervelend om deze film mee te kijken.
3 sterren.
missl
Film ziet er prachtig uit maar is wel echt voor de hele kleintjes onder ons, ik was dus met de verkeerde doelgroep. Daardoor ziet de film er na 1,5uur nog steeds prachtig uit maar dat is dan niet meer genoeg.
Filmhoek.nl
Walking With Dinosaurs 3D is zeker niet zo’n slechte film als veel van de oude fans doen geloven. Eigenlijk is de grootste zonde van deze film het misplaatste gebruik van de naamsbekendheid van de franchise. Naar verluidt was het originele concept van deze verfilming veel trouwer aan de serie. Halverwege de productie werd er echter toch voor gekozen om de film van dialoog te voorzien zodat deze toegankelijker zou zijn voor een “breder publiek”. Het lijkt er inmiddels op dat de gemaakte keuzes een averechts effect hebben gehad. Voor veel vijfjarigen is deze film te gewelddadig, mensen boven de tien zullen zich mateloos irriteren aan de stemmen.
Nithingale en Cook hadden de kans om iets speciaals te maken wat veel mensen aan zou spreken. Het resultaat is echter een doorsnee kinderfilm die momenteel dreigt te floppen. Wellicht dat ouders van kinderen met een dino-obsessie beter kunnen wachten tot de arena-show een keer langskomt. Of zoals ze aan het einde van de film zeggen: “Elk fossiel vertelt zijn eigen verhaal. Kom ons zeker eens bezoeken in het Museum!”
Recensie Walking with Dinosaurs 3D (Sandro Algra.B.) - Filmhoek.nl
soom
Wandelen met dino's, en dan de helft van de tientallen soorten niet eens voorbij laten komen? Nee, dat is geen beste. Ik miste er een stuk of wat, hoeveel keer dit ook voor kinderen bedoeld is.
Verder een aardige biologieles gericht op 100.000 jaar geleden. Ik had ongeveer evenwel hetzelfde euvel als bij One Day.. Ik voelde (voel me op dit moment) me zo ongelooflijk ziek tijdens het bekijken. Hoofdpijn, keelpijn, misselijkheid. Dat brengt de kijkervaring wel een bepaalde slag toe, zeg maar, als je je gezonder voelt, ben je hoe dan ook beter in staat wat te beoordelen. Desondanks zeker genoten van deze wandeling. Al ergerde ik me mateloos aan de dinosaurus die het hoofdpersonage was. Wat een achterlijke, stomme dino is hij, zeg. Pff. Ik kon niet zo heel veel met het hoofdpersonage, dat moge duidelijk zijn. Verder probeert Wandeling met Dino's een klein beetje affectie te tonen jegens de ouders, en slaagt daar toch wel goed in. Niet alleen interessant voor kinderen, dus. Een echte familie film. Kortom, sleur de kindertjes mee en ga dit met het gehele gezin zien!!
gillie24
Irritant.
Ik vond er maar bar weinig aan. Te veel irritaties. Het is een combinatie van een animatiefilm en een natuurles waarbij het beeld meerdere keren wordt bevroren als er een nieuwe dino wordt geïntroduceerd. Elke keer wordt dan aangegeven of het een herbivoor, carnivoor of omnivoor is. Dat zegt de allerkleinsten nog niets. Vrij irritant. De bekken van de dino's bewegen niet mee met de gesproken tekst alsof pas later besloten is tekst aan het verhaal toe te voegen (edit: ik lees hierboven zojuist dat dit daadwerkelijk het geval was: slechte zaak dus).
De stemmencast met Long en Leguizamo voorop is erg matig en het verhaal boeide ook niet.
De animatie was nou ook niet echt om vrolijk van te worden. Dat dit 80 miljoen dollar heeft gekost was niet aan de film af te lezen.
Met moeite 1*.
sdr
Gezien en het is ons tegen gevallen.
Met name de keuze's van de stemmen viel ons zwaar tegen.
Misschien leuk voor de echte kleintjes onder ons , maar ik wil ook naar dit soort films kunnen kijken.
En dat is met deze dus niet het geval, en ik geef de schuld helemaal aan de stemmen .
Ook het landschap had wat mij betreft veel ruwer/wilder/ruiger gemogen.
Niet echt bijzonder dus en dat is een gemiste kans
Visueel zag het er best allemaal fraai uit, maar helaas is deze film bedoeld voor de kleinste onder ons en de toon wordt gelijk gezet in het begin als opeens een vogel begint te praten tegen de jongen die achterbleef. Ik had toen gelijk zoiets van "WTF".
Kinderfilms zijn niet echt mijn ding meer en dus bleef alleen nog het visuele aspect over voor mij. Gelukkig voldoet hij daaraan ruimschoots (ik heb hem wel maar gezien in 2D) en neem ik het kinderverhaal maar met een korreltje zout. De film duurt met circa 80 minuten ook gelukkig niet lang.
P.S. sterke rol overigens van Karl Urban
SnakeDoc
Toch wat te weinig aan. De dino's waren leuk, zagen er goed uit, maar het verhaal had weinig om handen.
Had meer in gezeten.
schumacher
Oeioeioei, niks voor mij deze film.
Vond er gewoon niet veel aan.
Nightfalls
Deze film verdeeld over 3 dagen gezien, omdat ik het eigenlijk niet zo boeiend vond allemaal,
maar hem wel af wilde zien.
Je kan merken dat het puur op kinderen gericht is, met pratende dino's.
Het was allemaal wel leuk gedaan, maar zowel in het verhaal als in de omgevingsbeelden
had veel meer gezeten, ook ben ik blij dat die vogel gelukkig nu uitgestorven is...
cantforgetyou
- 1954 berichten
We vonden deze film wel oké. Ik was al voorbereid dat het wat kinderlijk zou zijn. De computer animaties zagen er best goed uit. Ik vond de stemmen/conversaties wel wat druk. Verder een leuk tussen doortje als dino's je ding zijn.
Barry83
Zoals de meesten hier behoor ook ik tot de verkeerde doelgroep. Echt een film voor de kids dus.
egelhunter
Vandaag bekeken in 3D. Het is meer een kinderfilm maar buiten dat zag het er wel erg goed uit allemaal. Waar ik me wel aan irriteerde, de dino's praten... maar geen bewegende bekken. Beetje raar.
Toch 3*

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen