• 9.373.180 stemmen

Videodrome (1983)

Horror / Sciencefiction | 87 minuten / 89 minuten (director's cut)

Genre: Horror / Sciencefiction

Speelduur: 87 minuten / 89 minuten (director's cut)

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: David Cronenberg

Met onder meer: James Woods, Debbie Harry en Sonja Smits

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 15 augustus 1985

Plot Videodrome

"First it controls your mind. Then it destroys your body."

Videopiraat Max Renn runt een eigen kanaal en zoekt nieuw materiaal voor zijn show. Hij ontdekt een snuffmovie-kanaal genaamd Videodrome. Zijn vriendin doet auditie en wanneer hij haar ziet op tv krijgt hij hallucinaties. Dit heeft tevens transformaties tot gevolg.

avatar van neo

neo

de beste david cronenburgfilm.

mysterieus,s pannend en ook erg vreemd.de film neemt ook een loopje met de realiteit.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Vond 't maar 'n wazige film, hoor.

avatar van dttom

dttom

was wel aardig.

avatar van vic

vic

vond hem erg eng de eerste keer dat ik hem zag. Was 12 of zo

avatar van Blindfold

Blindfold

Er zitten een hoop erg vage dingen in deze film, maar of hij nou echt goed is. Mwôh

avatar van Goodfella

Goodfella

Komt eind deze maand op tv. Verwacht er veel van.

Beste rol van James Woods die ik gezien heb.

Bizar verhaal zeg. Het viel me op dat de special fx zo goed zijn, het jaar van productie in aanmerking genomen.

Yak

Jeugd-anekdote: ik had deze film eens op video opgenomen en zat hem overdag met mijn broer te kijken op een moment dat mijn ouders weg waren. Juist in de apotheose van de film (ik zal niet gaan spoilen) wandelde mijn pa de kamer binnen, en hij werd zo woest dat hij de videoband tegen de muur kapot smeet.

De Videodrome-adepten raad ik trouwens aan om eens naar de plaat 'Unknown Territory' van Bomb The Bass te luisteren, die zit vol met samples uit de film.

avatar van Wouter

Rare vader heb je. Vreemde aktie van hem.

Yak

Nou, als je je bedenkt dat ik een redelijk conservatieve vader heb die al in coma raakt wanneer hij 'itchy and scratchy' ziet?

avatar van IamBernie

IamBernie

Krijg nou wat, straks op tv !

Ik was al bang dat het vannacht heel saai ging worden, toch handig die TV sectie

avatar van IamBernie

IamBernie

Film zit vol met gruwelijk toffe scenes, en de gelijkenis met eXistenZ is dan ook opmerkelijk.

Leuke ervan vond ik dat je nooit weet wat werkelijkheid en onwerkelijkheid is, alhoewel dit het verhaal soms toch erg onduidelijk voor me maakte.

Heb je weer zitten slapen Jordy ?

avatar van Jordy

Jordy

?

Nou, hij was op tv. Je hebt 'm nog niet gezien toch ?

avatar van Jordy

Jordy

Aha. Ach dan had ik 'm weer op moeten nemen, en er komt nooit wat van op opgenomen films te kijken (bij mij)

Yak

desalniettemin: kijkt het vod, wanneer mogelijk!

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Heerlijke film die je eigenlijk zo nog een keer kan kijken. Het ziet er allemaal lekker ziekelijk uit en de sfeer is dan ook fantastisch.

avatar van tijmengozer

tijmengozer

Ik vond het toch wel erg ziek soms.

Beetje te overdreven. Maar wel aardig om naar te kijken. Niet echt mijn soort film.

Beetje te overdreven.

Vond ik niet. Alle onzin die in deze film overdreven zou zijn, heeft Cronenberg later als 'ExistenZ' uitgebracht.

avatar van jedymaster

jedymaster

leuk VIDEO voer hahahahha

avatar van Goodfella

Goodfella

Leuke, sfeervolle film. Jammer dat het surrealistische gehalte af en toe wat overdreven wordt. De special effects zien er trouwens wel fantastisch uit! (voor '83...)

avatar van David Visser

David Visser

zieke film, wel erg goed

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Heerlijk bizarre horrorfilm van Cronenberg. Zijn 'flesh-themed' films blijven, ondanks hun leeftijd, nog altijd boeiend.

Prima rol van James Woods.

avatar van Linda

Linda

Toen ik 12 was voor het eerst gezien en ik vond het tijd om hem weer eens te kijken. Ik vond hem toen al heel goed maar ik ga hem nu nog meer waarderen. intelligent verhaal met lekker ranzige scenes en bovendien een erg goede rol van James Woods. 84 minuten is eigenlijk wel wat kort maar dat bederft de pret niet. absolute must see voor de intelligentefilmfan. Ik verhoog mijn stem tot 4,5 sterren.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Long live the new flesh!

avatar van Dionysos

Dionysos

Argh, wat een film!

Naar mijn verwachtingen stoot dit werk eXistenZ vierkant van de troon. Nu merk ik pas echt dat die film eigenlijk een herhalingsoefening is van Videodrome.

Laatstgenoemde zit derhalve weer vol met absurde situaties, gore beelden, sexuele spanningen en toespelingen en natuurlijk de continue overlapping van realiteit en fictie. Surrealisme pur sang.

Dat laatste element is wel zo extreem uitgevoerd dat ik nu met tal van vragen zit, en ik moet de film nog zeker 3 keer zien voordat alles een beetje helder wordt. Maar het feit dat er zoveel vragen opborrelen, is voor mij toch een teken dat ik net een meesterwerkje heb gezien.

Ik ben hier nog lang niet mee klaar, met dit Videodrome.

"There is nothing real outside our perception of reality..."

avatar van The Eye

The Eye

Onderhoudende horrorfilm met een lekkere zieke twist en een heerlijk ondoorzichtig plot. Hoewel de theorieën nog wel lek te schieten zijn, deed dat niet onder voor het verhaal. 4*

avatar van Freud

Freud

Ik vraag mij af wat ik van deze film zou gevonden hebben als ik niet had geweten dat hij van Cronenberg was. Ik merk dat bij hem erg vaak, dat ik veel meer door de vingers zie (qua slechte horror en ongeloofwaardig gedoe en zo) dan bij andere regisseurs. Maar omdat ik dat dus doe, vind ik dit een heel geslaagde film, met inderdaad goede effecten, een spannend verhaal, en onderin een zeer knap en onderbouwd scenario dat door de horror-elementen niet genoeg naar voor komt. In dat opzicht vond ik eXistenZ beter, omdat je daar minder van dat bloederig en vlezerig gedoe hebt. Maar ik wil deze film absoluut niet afkraken, ik was echt onder de indruk. En toen mijn video gedaan was durfde ik hem er niet uithalen, en ik verschoot ook gigantisch bij dat kleine knalletje dat je hebt als het beeld na de film uitvalt, ik was echt even een klein beetje bang

avatar van John Doe

John Doe

tijmengozer schreef:

Ik vond het toch wel erg ziek soms.

Dacht zelf juist tijdens het kijken 'Dit is mijn soort film'. Mooie opbouw. Best goed te volgen voor mij door gewoon 2 of 3 opties open te houden als je niet weet wat de realiteit is. Einde roept wel de vraag op of James Woods nou getrickt is door hallucinaties en zelfmoord heeft gepleegd of dat hij in de laatste fase gaat met de vernietiging van Videodrome. De eerste lijkt me het leukste einde. De standen waarin de camera niet alles laat zien vind ik erg goed voor de film. James speelt trouwens sterk zeg. 4 sterren voor nu.