• 9.370.282 stemmen

This Means War (2012)

Komedie / Actie | 98 minuten / 103 minuten (director's cut)

Genre: Komedie / Actie

Speelduur: 98 minuten / 103 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: McG

Met onder meer: Tom Hardy, Chris Pine en Reese Witherspoon

Releasedatum: 23 februari 2012

Plot This Means War

"It's SPY Against SPY"

’s Werelds dodelijkste CIA-agenten zijn onafscheidelijke partners en beste vrienden tot ze beiden verliefd worden op dezelfde vrouw. Eens waren ze verantwoordelijk voor de ondergang van vijandelijke naties, nu echter gebruiken ze hun onvergelijkbare vaardigheden en een eindeloze reeks van hoogtechnologische gadgets tegen hun grootste aartsvijand ooit – elkaar.

avatar van wwelover

wwelover

Verassend genoeg vond iK This Means War heel erg leuk. Ik heb echt super vaak dubbel gelegen en de actie is ook best aardig geschoten. Het slaat natuurlijk nergens op, maar het is zeer goed entertainment. Het Duo Pine-Hardy vond ik echt goed gecast. En Reese is ook schitterend om te zien.

Misschien wat hoog, maar voor in de bios 4*

avatar van Metalfist

Metalfist

Spy against spy

Vanwege school zit ik dagelijks op het openbaar vervoer en in de buskotjes zag ik altijd een poster hangen van een blonde vrouw in een mooie rode jurk die laag uitgesneden is. Het was pas bij de 4e of 5e keer dat ik doorhad dat er nog twee andere gasten rond stonden en nog eens 2 keer eer ik doorhad dat het een poster voor een nieuwe film was. Vandaag in Antwerpen afgesproken met één van mijn beste maten en besloten om een filmpje mee te pikken in de UGC en het werd deze.

We hadden allebei totaal geen idee over wat de film ging maar de aanwezigheid van Tom Hardy, ik kende hem van Inception en mijn maat kende hem van Warrior, was genoeg om om de film eens een kans te geven en die schone blonde van op de poster was ook mooi meegenomen natuurlijk. Het is niet de eerste keer dat we een komedie voorgeschoteld krijgen met een paar spionnen in de hoofdrol (herinnert er zich nog iemand die Brangelina film?) maar dit is zonder twijfel één van de leukste die ik heb gezien. This Means War heeft een redelijk voorspelbaar verhaal (alleen was het tot op het einde afvragen met wie Lauren ging eindigen) maar de situaties zijn amusant om de gehele film te blijven boeien. McG (die ook persoonlijke favorieten zoals The OC en Chuck produceerde) zorgt ervoor dat het nergens echt te klef te wordt door de humor vooral te situeren tussen de twee spionnen. De Britse Tuck en de gladde FDR maken dan ook goed gebruik van het kunnen van de CIA om zowel hun liefje als de andere in het oog te houden en dat zorgt voor een aantal erg leuke momenten. Zeker het laatste moment waaruit blijkt dat FDR vroeger met Tuck zijn vrouw heeft geslapen is geweldig.

Het samenspel tussen de cast is om van te smullen, zoveel is duidelijk. Het zijn vooral Chris Pine en Tom Hardy tezamen die de show meermaals stelen met hun langzaamaan bitter wordende pesterijtjes naar elkaar. De ene schiet de andere neer met een tranquillizer pistool, de andere zorgt ervoor dat het appartement van de ene compleet onder water komt te staan en ondertussen moeten ze nog proberen Lauren het hof te maken. Leuk concept en vermakelijk om naar te kijken en daar komt Reese Witherspoon goed bij van pas. Met haar 36 jaar is ze niet meer één van de jongste in Tinseltown en zijn er talloze andere actrices die dit soort rollen met gemak zouden aankunnen (ik denk aan Kristen Bell of Elisha Cuthbert) maar dat deert Witherspoon niet om te gaan paraderen in korte rokjes. Het is niet meteen een actrice waarvoor ik speciaal een film voor zal kopen maar dit doet ze wel erg goed. De kleine bijrol van Til Schweiger als noodzakelijke bad-guy was trouwens ook wel leuk. De enige die niet echt leek te passen was Chelsea Handler die de wel heel stereotiepe rol speelt van vriendin van het hoofdpersonage. Het personage van Handler is luidruchtig, scheldt de gehele tijd (heeft er ook bijna eigenhandig voor gezorgd dat de film een R rating kreeg) en dat soort personages zijn mij iets te stereotiep. De commentaar geldt dan ook niet meteen voor Handler zelf maar ze was toch een tikkeltje een stoorfactor.

Met geen verwachtingen de zaal binnen gegaan maar erg tevreden buiten gekomen. McG weet netjes de teveel platgetreden paadjes te ontwijken en komt met een vermakelijke spionage komedie af. Velen zullen het desalniettemin voorspelbaar vinden maar toch, ik kon het in ieder geval erg waarderen vanwege de rollen van Hardy, Witherspoon en Pine. Enige minpuntje is dat de actie soms wel wat chaotisch wordt geschoten maar daar blijft het dan ook bij.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Zo'n voorspelbaar niemendalletje als dit valt of staat met de chemie tussen de acteurs en die was helaas niet zo best. Voornamelijk tussen Tom Hardy en Chris Pine blijven de spanningen en de frustraties maar wat aan de oppervlakte borrelen. De driehoeksverhouding met Reese Witherspoon blijft veel te lang onbeslist, maar wanneer zij dan eindelijk haar keuze maakt is het eigenlijk volstrekt oninteressant. Niet per definitie slecht, maar deze puberfratsen zijn beslist niet mijn soort humor (terwijl ik dan wel weer het hardst van de zaal moest lachen om Tom Hardy die tegen zijn kloten wordt geschoten;))

avatar van rep_robert

This Means War is een vrolijk niemandalletje met enkele geslaagde grappen. De uitwerking is aanstekelijk en heeft een hoog factor van vermaak.

Alleen is de actie soms wel iets te chaotisch in beeld gebracht. Ook is het jammer dat je het einde van mijlenver ziet aankomen, wat toch wel een beetje funeste is voor de onderlinge spanning tussen de drie.

Typisch biosvoer dat anderhalf uur vermaakt, maar je ook snel weer vergeten bent.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Film doet wat het moet doen met het gegeven, maar een saai gegeven zorgt dan wel voor een saaie film. Typisch vrouwenvoer natuurlijk.

Met Tom Hardy hebben ze al een enorme troef in handen en dat is ook wel het grote pluspunt van de film. Pine doet de film geen pijn maar Witherspoon blijft toch de achilleshiel bij zo'n film. Ook totaal onprettig om naar te kijken. Ook hieruit blijkt dat vrouwen de doelgroep zijn. Ook erg spijtig dat de chemie totaal ontbreekt. Ik heb weinig problemen met cliche's maar het wordt hier zo overdadig dat ik er wel klaar mee was op een gegeven moment.

De actie segmenten zijn dan ook tenenkrommend slecht, mag dan ook maar een bijkomstigheid zijn, dat had veel beter gekunt en gemoeten. Ook is de humor ook iets te vrouwelijk en bovendien zaten al de grappen al in de trailer. Vooral als je de trailer al gezien hebt komt het allemaal vrij pover over.

Wat me eerst toch wel aardig leek blijft toch een veredelde vrouwenfilm. Vaak niet leuk, soms een beetje maar het niveau blijft toch wel ondermaats. Tom, je hebt je uitstapje weer gehad, nu graag weer 'echte' films maken.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Vrij oppervlakkige bedoeling waarin twee collega's hun prioriteiten leggen bij een jongedame terwijl ze net de missie hebben ontvangen om een aantal badguys uit te schakelen. Qua genre wordt er geen duidelijke kant gekozen waardoor we belanden in een nonchalante competitie met hier en daar een korte actiescène maar vooral bekende factoren die keurig binnen de lijntjes blijven. Als geheel kwam het niet erg strak op me over en het stuk met de rollende auto op de snelweg was wel heel erg vreemd in elkaar gemonteerd. Toch zijn er ook enkele leuke vindingen zoals een zwembad boven een huiskamer, een paintballwedstrijd waar een verfbom in een hutje vol met mensen wordt gegooid en het influisteren van verkeerde schilderij-gegevens tijdens de date in de kunstgalerie. Daarbij ziet Witherspoon er goed uit en komen de frustraties van beide agenten mooi naar voren dus een echte straf was deze 'oorlog' niet.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Jeetje, wat een ontzettend voorspelbare film! Erg jammer, want hij was af en toe best grappig. Ook erg jammer dat ze Reese Witherspoon hebben gecast. Dat vind ik zo'n slechte actrice. Buiten het feit dat ze niet kan acteren, snap ik niet waarom zij een rol krijgt aangeboden als deze. Reese Witherspoon is okay qua uiterlijk, maar zeker niet mooi genoeg om zo'n rol als deze uit te voeren. Haar massieve onderkaak is nou niet bepaald iets mooi. Kate Hudson zou een betere keuze geweest zijn. Chris Pine deed het ook niet echt goed. Buiten zijn looks om heeft de acteur eigenlijk helemaal niks te bieden. Tom Hardy vond ik wel goed. Deze onbekende acteur vond ik goed, stoer en erg passend bij zijn rol. De script van de film was echt te simpel voor woorden en die vond ik dus echt niet goed. Hoewel er zeker een aantal grappen in staan, zitten er ook veel mislukte en pijnlijk slechte grappen in. Ook snap ik het ongelooflijk slechte eind niet. Waarom zou je dat er in zetten? Jammer.

De film is af en toe grappig en het idee is leuk, maar mist toch veel op gebied van romantiek en is dus geen geslaagde rom-com.

avatar van ibendb

ibendb

Ik wilde liever The Muppets zien want we hadden een gratis ticket en ik hou wel van nonsens, maar mijn ouders zagen liever een cheesy romcom. Ikzelf vond de film best wel te pruimen en ik heb zeker wel een paar keer goed gelachen. Maar het probleem met deze film is dat er niet veel verhaal in zit. Het actiegedeelte kon erg gemakkelijk worden weggelaten en zo een gewone romcom kunnen worden. Het einde is best voorspelbaar en nogal snel afgewimpeld. Ik wachtte steeds op een climax die er nooit zou komen. Chris Pine herkende ik al snel als Kirk uit Star Trek, en hier heeft hij ook ongeveer dezelfde rol: uitbundige man opzoek naar een one night stand. Reese Witherspoon vind ik een erg aantrekkelijke vrouw en hier speelt ze ook erg goed. Voor de rest, heb ik mij zeker niet verveeld, maar met de Muppets zou ik me beter vermaakt hebben, denk ik. 3*

avatar van Number23

Number23

Stukken beter dan ik had verwacht. In het begin liep het nog allemaal stroef vanwege nogal cliche introductie v/d hoofdpersonages. Vooral bij Witherspoon dacht ik dat het helemaal fout zou gaan, maar het is allemaal reuze meegevallen. Het verhaal is natuurlijk makkelijk en ook enigzins voorspelbaar, al betrapte ik me toch op meeleven met 'the guys'. Ik gunde Witherspoon eerst aan Hardy en daarna weer aan Pine. Ook de humor vond ik soms oprecht grappig, het meeste kwam van Hardy en de hulpjes die hij en Pine inschakelde voor hun 'missie'. Jammer van dat 'bad guy'-plotlijntje, was eigenlijk alleen maar opvulling. Over de cast: Pine kan dit soort werk geblinddoekt, Witherspoon geeft zich letterlijk iets meer bloot dan normaal en bij Hardy, ookal deed hij het prima, had ik constant het gevoel dat zijn uitstraling en charisma niet bij dit soort films hoort, veel te dreigend. Wat ik ook een groot minpunt vond: nadat de 2 vrienden elkaar en het restaurant hebben vernield tijdens een vechtpartij komt Reese terug van de plee en hoort de 2 praten over hun vriendschap. Ze wordt boos. Onterecht! Als er iemand kwaad mag zijn, zijn het die 2 gasten, omdat hun aan het lijntje zijn gehouden door haar!! Erg jammer.

Tot slot HET moment v/d film, 2 deze keer:
- Hulpje van FDR (Pine) leest smsje voor met bijkomende uitleg over de afkortingen.
- Tuck (Hardy) laat zich een beetje gaan tijdens een potje paintball. 'It's just a game!'

avatar van voskat

voskat

Vermakelijk tussendoortje. De grapdichtheid kon inderdaad beter, maar er zaten in elk geval weinig echt slechte grappen tussen en dat is ook wel eens verfrissend. Liever een film met een kleine handvol redelijke grappen dan eentje die krampachtig om de 20 seconden lollig probeert te zijn en daar misschien vier keer in slaagt. Toch?

Tegenvaller is het ultra-brave einde. Maar ja, dat kon je zien aankomen.

Bonuspuntje voor Tom Hardy.

avatar van james_cameron

Flinke tegenvaller, deze romantische aktiekomedie met een toch zeer degelijke cast. Helaas staat regisseur McG aan het roer van deze onderneming en ogen de drie hoofdrolspelers allen niet echt op hun gemak. Chemie ontbreekt en het script haast zich van de ene geforceerde en vergezochte gebeurtenis naar de andere. Het hoge tempo voorkomt verveling, maar dit is echt pure Hollywood middelmaat.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik verafschuw Reese Witherspoon en zij is daarom meteen het dieptepunt van de film. Dat Legally Blonde label is gewoon permanent! Haar rol in Walk the Line is goed, maar daarmee is het haar nog niet vergeven.

This Means War is een hele simpele romantische actiefilm. Denk aan The Bounty Hunter met Gerard Butler en Jennifer Aniston. Laat je in elk geval niet misleiden door de trailer van TMW, want het is verre van een actiefilm. De film begint met actie en eindigd met actie. Alles daartussen is romantiek. Na de actie in het begin komt de film ook vrij moeizaam op gang, maar wordt gelukkig wel iets leuker. Alleen dan is de film al bijna afgelopen.

Geen slechte film met hier en daar een leuke grap. Chris Pine is goed als Kirk in Star Trek, maar verder vind ik het een erg standaard acteur met een standaard Amerikaanse kop. Tom Hardy ken ik natuurlijk al een tijdje, maar ook wanneer dit niet het geval zou zijn, is hij degene die er nog wat van weet te maken. Dat zegt wat, want dit is zijn minst goede prestatie tot nu toe! De paintball scène is inderdaad het hoogtepunt!

avatar van Duuckje

Duuckje

JacoBaco schreef:

Verschikkelijk witherspoon.

Daarnaast ligt er alles zo ongelofelijk dik bovenop en is elk spanningsboog door de kijker meteen al in te vullen. 0 spanning dus. 0 leuke actie. Alleen wat romantiek, wat er (naar mijn mening) veel te dik bovenop ligt. Een romcom kan soms wel leuk zijn maar er moet dan wel goede humor in zitten en het plot moet niet door een vijfjarige geschreven kunnen zijn...

avatar van blurp194

blurp194

Erg grappig.

Gelukkig eindelijk weer eens een romcom die zichzelf niet zo krampachtig serieus neemt, niet verzinkt in eindeloze zwijmelarij of relatiegetrut, maar in plaats daarvan een soort Arnold Schwarzenegger-achtige komedie met een romantisch tintje eraan. Met een leuke grappige en energieke Reese Witherspoon die door het beeld huppelt en een net leuk meisje uithangt, en het duo Tom Hardy en Chris Pine als zwart-witte tegenpolen. Met overduidelijk plezier gemaakt simpel onpretentieus over the top pubervermaak. Voor mij werkt dat wel. En zeuren dat er zo weinig diepgang in de film zit en geen karakterrollen gespeeld worden is natuurlijk niet zo zinvol - dat past echt niet bij het genre. Ga dan naar een andere film.

avatar van Theunissen

Mijn god wat was dit weer een zeik romantische / actie film met een 13 in een dozijn cliché verhaaltje. Het verhaal is zo triest en flauw als maar wat en hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de uitvoering. Hoe de film zal eindigen heb je ook in een paar minuten door want de voorspelbaarheid bij dit soort films is altijd enorm hoog. Tom Hardy moet zich schamen om in zo'n achterlijke film mee te spelen want dit zijn toch echt films ver onder zijn niveau. Reese Witherspoon zit er nog altijd zeer fraai uit (heerlijke benen), tenminste tot haar hals, maar het acteren van haar blijft een groot drama. Het deed me pijn aan de ogen en oren toen ze in haar huis was aan het zingen en ik schaamde me er kapot voor. Er zitten sporadisch wat leuke momenten in deze film maar veel stelt het allemaal niet voor. Kijk je naar de best wel indrukwekkende cast dan heb je zoiets van "had men daar niets beter van kunnen maken", maar helaas is men daar niet in geslaagd.

De film zal ongetwijfeld bij veel dames in de smaak vallen maar dit soort flauwe troep is helaas niet aan mij besteedt. Met pijn en moeite en vooral de fast-forward knop heb ik deze film kunnen overleven en uitkijken. Misschien moet het Amerikaanse leger deze film eens toepassen op Guantanamo Bay als ze gevangen ondervragen. Zou me niet verbazen als ze dan snel antwoord geven.

Meh, wat een shit film. Hopelijk richt Tom Hardy zich snel weer op andere genres want dit was echt flut.

Erg vervelende mix, dat spion cq romantische komedie genre. Gaat echt nergens over.

Hier en daar wel aardig, met name door Witherspoon en haar vriendin, maar verder veel vreselijke humor met als dieptepunt natuurlijk dat Engelse familiediner . man man.

avatar van Montorsi

Montorsi

Eigenlijk vooral gekeken vanwege Hardy, was op dat moment ook de beste optie, veel beters was er niet te zien. Leek me sterk dat hij thuis zou horen in een film als deze, maar dat viel me nog best mee.

Veel is er niet te beleven ook. Beetje een halve mix van spionnengedoe met de onvermijdelijke Europese tegenstander, maar voor de overige 90% is dit een romantische komedie met slechts enkele aardige grapjes. Hardy wist nog aardig wat sjeu te geven aan een nogal inwisselbaar flutverhaaltje, maar voor de rest is het uitzingen tot de streep. Grootste verwondering is eigenlijk waarom die 2 zo bezeten zijn van die griet. Niet om het een of ander, maar je had toch best een sympathieker en aantrekkelijker geval kunnen bedenken.

Het gaat ook maar door met die duelletjes, leek echt geen einde aan te komen, tot het onvermijdelijke dubbel happy end.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Verrassed leuk filmpje. In tegenstelling tot veel anderen heb ik me hier prima mee vermaakt en kon ik de meeste grappen zeker waarderen. Vond de battle tussen Tom Hary en Chris Pine over het algemeen zeker geslaagd en Reese Witherspoon ziet er niet alleen leuk uit, ze heeft ook zeker persoonlijkheid.

Het plotje met die schurk Heinrich had er helemaal niet in hoeven zitten, was alleen maar pure afleiding om waar het allemaal om draaide. En daarmee hoeft deze film zich zeker niet te schamen want voor een avondje kosteloos vermaak is het zeker een aanradertje!

avatar van patrick17

patrick17

Leuke, zoetsappige romantische film! Ach voor een keer tussendoor

vond ik hem meer dan prima pruimen.

Tom Hardy vind ik na zijn laatste 2 films (deze en Warrior) sowieso wel goed!

Ook in deze film speelt hij een prima rol maar Chris Pine ook zeker.

Reese Witherspoon is de sexy andere helft. Alleen voor het oog is dat al mooi!

Het is indd GEEN actie film, want op de eerste 10 en laatste 5 minuten na is

het gewoon een romantische film.

Al met al een leuke tussendoortje.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Behoorlijke crap. Een film die je al gezien hebt...zonder hem gezien te hebben. Je weet iedere grap al van tevoren te plaatsen. Dat is geen nieuws, maar er moet wel altijd een cast klaarstaan om dit gemis op te vangen. Jammer dat Witherspoon mij niet aanspreekt en dan in de rol van hypocriete trut al helemaal niet goed te praten valt. Hardy is nog wel aardig in zo'n rol. Met name de scene met de fake-family is geweldig gecast, helaas is daar veel te weinig van.

avatar van Honey Blossom

Honey Blossom

Aardige film.. maar meer ook niet. Chris Pine en Tom Hardy zijn leuke eyecandy's voor de dames

Rating: 3*

avatar van K. V.

K. V.

Bij deze had 'k eigenlijk geen grote verwachtingen en alweer is hij me beter meegevallen. 'k vond het wel een leuke actiefilm/komedie. Van beiden zat er weer genoeg in om je een anderhalf uur te entertainen. De cast deed het ook niet slecht en wist me wel te overtuigen. 'k bleef toch wel geboeid kijken om te weten voor wie ze dan uiteindelijk ging kiezen. Het verhaal is natuurlijk wel voorspelbaar, maar storend vond 'k het zeker niet. Een puik filmpje om eens gezien te hebben, 'k heb het me alvast niet beklaagd.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Brol.

Na ongeveer vijf minuten is het al duidelijk hoe alles gaat aflopen (natúúrlijk bijt Tuck in het zand want hij hééft al een familie). Het is dan te hopen op een paar geslaagde moppen en geen onnodige zijplotjes.
Dat eerste valt behoorlijk tegen. Op de paintballverfbom na zit er geen enkel spitsvondig moment in die 100 minuten. Qua storende zijplotjes valt het dan weer wél mee, al is het "misdaad"plotje er bij de haren bijgesleurd.

Dat This Means War geen totale ramp is is grotendeels te danken aan de twee hoofdrolspelers. Chris Pine doet het niet slecht, maar het is Tom Hardy die toch het meeste van z'n rol kan maken.
Over Reese Witherspoon zwijg ik gewoon.

Een hoop "romantisch" gewauwel, weinig grappen en grollen en een irritante "inzet": This Means War is er eentje om rap te vergeten.

1,5

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Een matige film eerder.

Ik lag niet in een deuk wat de humor betreft en verder was alles iets te ongeloofwaardig.

Dat laatste is niet per se altijd een minpunt, het maakte de film nog enigzins te volgen.

Het probleem zat hem in de cast, ik vind de 3 hoofdrollen niet zo geschikt voor een komedie.

Chris Pine vind ik bevoorbeeld goed in een rol als Unstoppable, maar in deze een pak minder.

Reese Witherspoon mag dan weer stilaan stoppen er uit te zien en zich te gedragen als een vroege twintiger op haar 36ste.

Zoals gezegd, het best aan de film waren de ongeloofwaardige snufjes die de heren inzetten en af en toe kwam er ook goede muziek langs.

Zeker geen top komedie, ver van, maar genietbaar voor 1 keertje.

2,5 sterren

avatar van Spetie

Redelijke film, die volgens de vaste formule wordt afgewerkt.

Het onderhoudt allemaal voldoende, maar echt heel leuk of grappig wordt het nooit. De cast is wisselend. Tom Hardy is bij vlagen best grappig, terwijl Chris Pine toch een stuk minder leuk voor de dag weet te komen. Reese Witherspoon zelf is redelijk en het is vooral haar vriendin in de film, die voor een paar leuke momenten weet te zorgen.

Verder vrij degelijke actie en een behoorlijk tempo. Daarnaast is het meest positieve dat het geen seconde verveelt en dat is ook wel wat waard, maar een iets meer originele insteek had This Means War op sommige momenten uiteindelijk zeker goed gedaan.

Geen hoogvlieger dus, die in de middelmaat vast blijft zitten

avatar van xMilennx

xMilennx

Leuk verhaal, leuke personages, best wel genoten van dat anderhalf uur.

Ook wel origineel op sommige vlakken, niet storend veel clichés.

Maar als ik deze film niet samen met een paar vriendinnen op een filmavond had gezien, zou ik hem waarschijnlijk minder gevonden hebben.

Er komen niet zodanig veel goede grappen in en soms waren er wat saaiere stukken.

Ook had ik inderdaad meer actie verwacht, de trailer is in die zin nogal misleidend.

Ik vind Reese Witherspoon altijd leuk, zo ook in deze film. Nee, ze is geen Meryl Streep, maar het is lekker wegkijken op een zondagavond zoals gisteren. Is er iemand die, net als ik ook vind, dat Tom Hardy haar had moeten krijgen? Hij is toch veel leuker als de the boy next door met mooie ogen Chris Pine? Hij zag haar het eerst.

Ik vond het script magertjes, het ging om uiterlijk vertoon, zie het mooie appartement van Pine en de dialogen niet echt sterk. En wat betreft de actie, nou, nou, dat viel wat tegen. Ze brengen het als een actiefilm met romantiek, maar van de combinatie ben ik niet echt gecharmeerd. Of keiharde actie of romantiek, ik vind die combinatie een beetje belachelijk aandoen. Zo van dan kijken man en vrouw samen.

avatar van El ralpho

El ralpho

Geheim agentje spelen

Al met al redelijk te noemen maar de drie sterren die This means war op het moment van schrijven gemiddeld staat vindt ik ze toch net niet waard. Over het algemeen vond ik alles namelijk net wat te braaf en een te hoog ''lekker gezellig met de hele familie op de bank'' gehalte hebben. Kijkers die dit soort producties weten te waarderen zullen ongetwijfeld een hogere beoordeling geven en de vraag zal ongetwijfeld rijzen over welke soort films ik het nu precies heb, maar kijkers die zich aan dit soort typische gevallen zullen storen zullen weten wat ik bedoel als ze de film gezien hebben.

Er zit genoeg humor in het verhaal maar het wordt nooit echt grappig. Hetzelfde valt te zeggen over de actie scene's waarbij het tegen het einde wel allemaal net een stukje beter wordt maar nooit echt goed wordt. Ook de personages van Pine en Witherspoon irriteerde me mateloos. Toch lastig als dit twee hoofdrolspelers zijn. Witherspoon kwam blij en blond over en het personage van Pine was zo overacted dat ik me al binnen twee minuten aan hem zat te irriteren. Als kers op de taart is er ook nog een oppervlakkige bad guy die het verhaal de nodige suspense moet geven, maar dit speelt zich zo ver op de achtergrond af en is zo slecht uitgewerkt dat het eigenlijk helemaal niet van belang is.

Wat overblijft is een film waarbij je absoluut niet na moet gaan denken omdat het dan finaal fout gaat. De film wordt nergens echt goed en het verhaal is dodelijk eenvoudig maar het is verder wel een film die voor een groot publiek toegankelijk is en daardoor weinig fout zal doen in een wat groter gezelschap.

avatar van _Se7en_

_Se7en_

• 2041 berichten

Weet niet echt wat ik hier mee moet. Het eerste uur stoorde ik me aan de slechte gevechts-choreografie, overacting in de bijrollen (met name de 'baas' bij de CIA), slappe dialogen en nog slappere 'grappen'. Tom Hardy leek totaal 'out of place'. Na het eerste uur werd het wat leuker maar erg voorspelbaar. Reese doet haar werk, maar de scènes met Chelsea Handler waren verrassend genoeg het leukst. Kiezen tussen Chris Pine en Tom Hardy lijkt me geen moeilijke keuze, of je het nu over acteerkunsten of 'hotness' hebt. De uiteindelijke keuze van de hoofdpersoon voor Pine verbaast me ten zeerste. Een geforceerde poging tot een twist, want wie verwacht nou dat ze voor de vervelende populaire jongen gaat die alles al heeft i.p.v. ubersexy familieloze Hardy?

Al met al heb ik me het laatste half uur vermaakt, maar dat is niet genoeg om deze film een voldoende te geven. Het zou een comedy moeten zijn, maar ik heb één keer gegniffeld ("If he couldn't find a stick he would use his dick"). Dus daar faalt deze film. Het actiegedeelte is een lachertje op enkele leuke shots na, dus ook daar wordt gefaald. Jammer.

avatar van gvlaere

gvlaere

Flauwe en ongeloofwaardige film. Kan totaal niet boeien en na 35 minuten uit gezet...