• 9.372.347 stemmen

Geregisseerd door: Brian De Palma

Met onder meer: Craig Wasson, Melanie Griffith en Gregg Henry

Releasedatum: 24 januari 1985

Plot Body Double

"You can't believe everything you see."

Jake Scully verliest vrijwel gelijktijdig zijn werk als acteur, zijn vriendin en het dak boven zijn hoofd. Het toeval wil echter dat een vriend een paar maanden naar het buitenland moet, waardoor Jake tijdelijk in zijn luxe appartement kan doorbrengen. Via een telescoop kan hij elke avond een striptease zien van de overbuurvrouw Gloria Revelle. Op een dag is hij getuige van een gevecht op leven en dood tussen Gloria en een inbreker.

avatar van neo

neo

Superspannende film met zo'n typische de palma-sfeer.wel een beetje jatwerk vertigo,maar wel goed gejat dan.Sommige scenes zijn erg gewelddadig. In Amerika waren de mensen dan ook weer geschokt. Dat is nou nooit in Nederland.

Hele goeie thriller.

Geweldige sfeer. Spannend en met een leuke twist op het eind.

avatar van dttom

dttom

Seen it all before.

avatar van You_bastard

You_bastard

Goede spannende film met een wijze les in de soundtrack van Johnny goes to Hollywood: "relax don't push it if you want to come"

avatar van Hitch

Hitch

Johnny? Frankie, bedoel je.

Ranzige film die een combi is van Hitchcock's Rear Window en Vertigo. Toch vermakelijk.

avatar van filmdaas

3e keer voor allebei :evil

kortom geweldig

avatar van Mischa

Mischa

Inderdaad, klasse! Dit is zo'n film waar het zaad bijna door de beeldbuis sijpelt! Wellicht de beste film over voyeurisme ooit!

avatar van ManicM

ManicM

Hele rare film inderdaad. Beetje warrig halverwege, en de smoel van de hoofdpersoon stond me niet zo aan...

avatar van Badalamenti

Badalamenti

Zoals vele thrillers van De Palma is "Body Double" vooral een film over "het kijken" en wat we zien is lang niet altijd wat we denken te zien.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Jaaa deze film is goed! Paar keer gezien op TV. Nodig weer eens zien.

avatar van Quentin

Quentin

Erg spannende film, toen Griffith nog fatsoenlijk uitzag (alleen haar zin: "ik scheer me niet" vond ik minder smakelijk ) en leuke dubbele twist op het einde, beetje ondergewaardeerd op imdb vind ik .... 4 *

avatar van Leno

Leno

Ik vond dit een fantastische film, die op een gegeven moment wel wat doordraait maar verder super spannend en amusant is. Brian dePalma is een meester in het in beeld brengen van situaties en zijn visuele stijl spreek me wel aan. Veel mensen hebben kritiek op hem omdat hij nogal eens wat jat (met name van Hitchcock) maar hij geeft er dan zo'n leuke en eigen twist aan dat dat niet uitmaakt. In dit geval is dat voyeurisme gejat uit Rear Window natuurlijk.

avatar van mikey

mikey

Softporno acteur krijgt een leuke appartement te leen en ziet een gruwelijke moord. Wie is die moordenaar en wie is er vermoord ? De moord is erg spectaculair in beeld gebracht, net zoals de shopping mall scene met daarin een wereldvreemde achtervolging. Al met al: leuk. 3.5.

JoeCabot

Is volgende week na Sniper op VT4. Waarschijnlijk eerste Babes & Bullets film die boven de 3 sterren haalt!

JoeCabot

Is idd erg doordacht voor een erotische film. Is op sommige momenten erg spannend. Verhaal is dik in orde, ook al is het gejat. Soundtrack is ook OK: leuke, goedkope, sfeervolle 80's-achtige muziek, meestal tijdens de iets intiemere momenten.

Toch snap ik een paar dingen niet. Hoe kan die Holly bijvoorbeeld in dat huis binnenkomen?

avatar van Quentin

Quentin

JoeCabot schreef:

voor een erotische film

Quentin schreef:

Ik zal het anders zeggen: voor het soort films dat VT4 de vrijdag op dat uur uitzendt.

P.S.: heb je trouwens geen antwoord op m'n vraag?

avatar van Filmtombe

Filmtombe

JoeCabot schreef:

In dat gekke ronde huis met de telescoop zegt Holly tegen de hoofdpersoon dat ze een keycard had gekregen van de mysterieuze opdrachtgever.

Ik zou graag deze film wel weer eens zien want dit is toch wel een die ik zeer graag mag zien.

Zeker ook dat gedeelte op de set met Frankie goes to Hollywood waarbij de zanger wordt "gemasseerd" op de bar.

Mooi moment, jammer dat die niet in meer films voorkomen.

avatar van twg

twg

Ik had body double al een tijd op m'n verlanglijstje staan.
ik zag hem voor 7 euro in de winkel liggen. gekocht, gekeken, conclussie: geld goed besteed!

Een hele goede thriller zoals die van mij een vaker gemaakt mag worden. Wat me het meeste opviel is dat hij heel langzaam qua opbouw is. Ze schieten niet zoals tegewoordig van de ene naar de andere scene, waardoor de bijvoorbeeld:Als Jake Gloria in het winkelcentrum achtervolgd.de spanning er goed in word gehouden.

Veel mensen hoor ik zeggen dat body double extreem gewelddadig is en dat er veel seks in voorkomt. dat 2de kan ik me iets bij voorstellen, maar extreem geweldadig vind ik hem absoluut niet. Integendeel in veel thrillers gaat het om meerdere moorden en hier om slechts 1 en toch voelt het allemaal heel beladen en blijft de hele film een geweldige spanning behouden.

verder zijn er natuurlijk de mooie camera beelden van mr. De Palma en de acteer perstaties waren ook heel goed.
Het verhaal stak goed in elkaar.
een uitstekende thriller zoals die gemaakt moet worden!
4****

Binnenkort ook blow out en dressed to kill bekijken als ik ze kan vinden.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Erg sterke, spannende en sfeervolle film met twee minpunten: het ietwat vergezochte pornoindustrie verhaaltje, met "Relax", wat allemaal niet echt in de film past, en die ENORME zonnebril van Gloria.

Ik was volledig vergeten hoe de film ging al vond ik hem dit keer wel erg voorspelbaar qua plottwists.

Maar het blijft een goede film en de 4 sterren blijven staan.

P.S. ik vond hem niet ranzig en ook niet seksueel getint. Er komen wat tietjes in voor maar verder niet veel nieuws onder de zon.

En "De Dood klopt Tweemaal aan". waar gaat dat over, het slaat helemaal nergens op, ik zou niet weten op welk aspect in de film die titel zou moeten slaan.

olivier

Zeer matige depalma. Natuurlijk is het zo dat je eerder naar depalma's films gaat kijken voor het gevoel en de sfeer dan wel voor de diepgang van de personages. Maar toch... aan body double hangt er zeer fout geurtje, en dan hebben we het niet over de lekker foute pornosets, maar over de dialogen en de uiteindelijke onthulling. Een depalma zoals er iets te veel zijn. Geef ons maar dressed to kill!

kappeuter schreef:

Inderdaad, hele goeie thriller. Heb ik nog in de jaren tachtig op video gehuurd.. Later nog 'ns gezien en vond 'm toen nog steeds goed.

Ben een grote depalma-aanbidder, maar 'body double' haalt toch nergens naar mijn gevoel het ultieme topniveau van sommige prenten van de regisseur... Het is allemaal zo... zo fout, om eens een stom woord te gebruiken. De aanzwellende muziek, de dialogen, de personages. Soms zit depalma er wel eens op met één scene ofzo, maar over het algemeen is 'body double' nergens meer dan -niettemin zéér onderhoudende - kitsch. 2*

olivier

Hahahah, was helemaal vergeten dat het vorige bericht ook van mij was. Sorry! Ben het erg met mezelf eens moet ik zeggen

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

avatar van Waku

Waku

Geen slechte thriller.

Maar persoonlijk vond ik deze "Body Double"ook weer niet zo ijzersterk zoals beweerd wordt.

Goede beelden, sterke dialogen maar echt een zinderende thriller......nee..

olivier

Wel een pràcht van een poster om eerlijk te zijn. Filmpsychoanalytici krijgen terstond een erectie

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Typische DePalma maar helaas niet zijn beste. Hitchcock is weer duidelijk aanwezig en DePalma komt met een paar erg sterke scenes (de peeping tom scenes met die heerlijk sfeervolle muziek) maar over het geheel en vooral de laatste 40-50 minuten verdwaalt de film een beetje. Het plot blijkt doorzichtig te zijn en er zitten wat wendingen in en scenes die best bizar en misplaatst zijn, zoals het omschakelen naar de vampierenfilm set waardoor Body Double zijn sterke opbouw meteen afbreekt. Het geeft de film wel een apart sfeertje maar het is niet waar ik op zat te wachten baserende op het eerste uur. Muziek is ook vaak te erg aanwezig en het acteerwerk wat statisch. Interessant filmpje maar maakt het helaas niet helemaal waar. DePalma heeft betere films op zijn naam staan.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Binnenkort komt de special edition van de dvd uit in Amerika. Gaaf! Hopen dat ie snel deze kant op komt ook.

avatar van erwku

erwku