• 9.385.499 stemmen

Geregisseerd door: Ridley Scott

Met onder meer: Michael Fassbender, Noomi Rapace en Charlize Theron

Releasedatum: 31 mei 2012

Plot Prometheus

"The search for our beginning could lead to our end."

Een team van ontdekkingsreizigers gaat op een reis door het universum waarbij ze een ontdekking doen die leidt naar de oorsprong van het ontstaan van de mensheid. Hierdoor belanden ze in de gevaarlijkste uithoeken van het universum. Daar zullen ze een angstaanjagend gevecht moeten doorstaan om de toekomst van de mensheid te redden.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Nieuwe poster met een iets duidelijker hoofd.

avatar van rdenheijer

rdenheijer

Badalamenti schreef:

Inderdaad frappant

Als de film dan ook net zo goed is, dan vind ik dat zeker niet erg

avatar van akira124

akira124

Lees hier nu al een hoop commentaar over deze film terwijl de mensen hem nog amper hebben gezien. Wist niet dat je een film aan de hand van een trailer kon beoordelen. Ik kijk hier in ieder geval naar uit, ik weet zeker dat Scott de juiste man voor dit concept is.

akira124 schreef:

Wist niet dat je een film aan de hand van een trailer kon beoordelen.

We uiten onze verwachtingen, mag dat?

avatar van akira124

akira124

Hierboven lees ik geen verwachtingen maar vooral gezeur over deze film, maar voel je vooral niet aangesproken

AC1

Ik lees vooral dat de trailer goed wordt gesmaakt.

avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

Meer lijkt mij ook niet aan de hand. Verzuurde commentaar die nergens op slaat van akira.

avatar van the flash

the flash

hoor overal dat die in 3d is. hopelijk niet want zal totaal overbodig zijn enk ik

the flash schreef:

Is wel echte 3D, niet van die achteraf 3D. Scott is nogal wild van 3D tegenwoordig en ziet zichzelf geen film in 2D meer maken. De DVD/Blu-ray zal wel verkrijgbaar zijn in 2D, denk ik.

avatar van Rmie

Rmie

voor meer info en plaatjes

prometheus forum

Dit is echter geen prequel maar een opzichzelfstaande film. Wat niet wil zeggen dat er geen elementen uit alien in voor komen. Ik heb er al een aantal op de foto's gezien.

en nu maar hopen dat het portie aktie beperkt blijft zoals in Alien..

avatar van clockwork72

clockwork72

Whoo ziet er ziek uit dit! Wordt denk ik wel een topfilm, Ridley Scott, altijd goed.

avatar van legian

legian

clockwork72 schreef:

Ridley Scott, altijd goed.

dat ben ik met je eens, maar toch word er nog wel eens aardig over gediscuseerd.

avatar van the flash

the flash

AC1 schreef:

spijtig van die 3d ze worden altijd slecht gebruikt.

buiten horror films zoals piranha 3d en final destination en kuifje is er geen enkele 3d film die de techniek juist gebruikt.

avatar van Boeikens

Boeikens

Think i'll like this one.

AC1

Die nauwsluitende space suits ... een verwijzing naar 2001: A Space Odyssey?

Maar ernstig nu, wat is er toch gebeurd met die super space suits van Moebius?

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Gezien de trailer hoop ik niet dat het teveel spektakel word... :l

AC1

De film is pure 3D dus een beetje spektakel zal er wel inzitten.

avatar van Skycrawler

Skycrawler

Ridley Scott zit ook flink uit zijn nek te zwetsen wat betreft de enige link die Prometheus met Alien zou hebben:

“The Prometheus is owned by an entrepreneur called Peter Weyland [who] is played by Guy Pearce. That’s the connection between the two films, and nothing more. ‘Prometheus’ is a new film, a new world, and is full of new ideas. And of course, new monsters as well.”

Maar als je dan in de teaser al de Space Jockey, het C-vormige ruimteschip waarin de Aliens zich bevinden in 'Alien', het bijtende zoutzuur (alien-bloed?), en zelfs hoe de letters zich a la Alien op het beeld vormen ziet, dan weet je dus al dat het niet waar is wat meneer Scott in deze quote beweert.

Voor mij is en blijft ALIEN een klassieker. Een geweldige film waarbij ik op het puntje van mijn stoel zat. Wat deze film vooral zo sterk maakt is de mystiek en de onbeantwoorde vragen die worden opgeroepen tijdens de film waarmee de crew van de Nostromo geconfronteerd wordt. Wat was het voor een signaal dat het schip ontving? Wat zit er in het schip, wat zijn de eieren, wat gebeurden er met de bemanning van het schip? Door hiermee vragen op te roepen en gedeeltelijk een eigen invulling over te laten aan de toeschouwer maakt dat juist deze film zo bijzonder en sterk. Die mystiek ontbreekt in de overige delen. Wellicht is PROMETHEUS een film die meer antwoord geeft op wat er voorafging aan ALLIEN. In dat geval zal PROMETHEUS dan ook voor mij niet het niveau kunnen halen van een film als ALIEN alleen al vanwege het feit dat je teveel weet. Ik hoop vooral op een film met veel verassingen want dat voegt iets toe aan de spanning die ik bij ALIEN zo geweldig vindt.

avatar van Saving Pvt. Pyle

Saving Pvt. Pyle

Ja, morgen de lange trailer van over de 2 minuten, dacht ik.

Check de spacejockey!

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Ziet er een beetje uit alsof Scott de eerste Alien wil remaken, maar dan met gewoon veel meer actie erin. Zolang de verwachtingen niet al te hoog oplopen lijkt het me echter een prima filmpje te worden. Niet eentje die dezelfde status als het eerste deel zou kunnen verkrijgen - hoe zou dat ook kunnen? -, maar gewoon een prima scifiblockbuster.

AC1

Dat is een heel realistische 'outlook', Karl, maar ergens hoop je dat een klein beetje van 'the old magic' zal terugkeren. Of is dat totaal absurd?

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Natuurlijk hoop je dat, maar ruim dertig jaar later gaat het gewoon een heel andere film worden. De enige manier waarop deze film écht goed tot zijn recht kan komen, lijkt me door hem niet te vergelijken met het origineel en al helemaal niet te verwachten dat hij daar te veel op gaat lijken. Maar mooi zou het natuurlijk wel zijn, daar kunnen we het allemaal wel over eens zijn, lijkt me. Als het aan mij zou liggen, zou het ook gewoon net zo'n trage film worden als de eerste Alien, maar ik zie het gewoon niet gebeuren.

AC1

Wat ik ook niet zie terugkeren zijn die heerlijk natuurlijke, understated low-key performances ... wat toch voor een zeker realisme zorgde. Je weet wel, het 'Ken Loach in space' aspect van de eerste film.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Ziet er goed uit, vind ik!