Genre: Actie / Drama
Speelduur: 99 minuten / 107 minuten (extended version)
Alternatieve titels: Hero / 英雄
Hongkong / China
Geregisseerd door: Yimou Zhang
Met onder meer: Jet Li, Maggie Cheung en Tony Leung Chiu-wai
Gesproken taal: Mandarijn
Releasedatum: 29 januari 2004
Plot Ying Xiong
"One man's strength will unite an empire."
Koning Qin wil heel China in zijn macht hebben, om zo de eerste keizer te worden. Al een tijdje willen huurmoordenaars hem vermoorden. Er zijn drie moordenaars, genaamd Broken Sword, Flying Snow en Sky, waar de koning vooral voor vreest. Hij heeft dan ook al vele jaren een beloning voor degene die deze drie kan uitschakelen. Op een dag krijgt de koning dan bezoek van de mysterieuze zwaardvechter Nameless, die beweert de drie moordenaars te hebben vermoord.
Nameless
Old Servant
Prime Minister
General
dannyB
Waarschijnlijk is het een geweldige film, maar ik kon en had geen zin om het te volgen. Ik had een Kill Bill vergelijkbare film verwacht en werd daarom nogal teleurgesteld. Chinees hoort ook heel irritant aan. Ik heb liever Japans
*1,5 voor de mooie beelden
Tenshinhan
Visueel prachtig, maar het wist me niet altijd even veel boeien en sommige gevechten vond ik niet zo goed, met name die van Donnie Yen’s karakter en Nameless. Ying Xiong is zeker een goede film, maar hij is naar mijn smaak lang niet zo goed als CTHD of HOFD, die ik als meesterwerken beschouw.
Het beste van de film is natuurlijk de confrontatie die er de gehele film is tussen nameless en de koning.
Riddick
Na het lezen van een paar Reacties op deze film ben ik zeer teleurgesteld. Ik snap niet waarom mensen deze film zo zwaar afmaken, en vergelijken met andere films.
Ik heb deze film vandaag gezien, en ik vond hem geweldig. Niet alleen visueel. Maar de boodschap is mij goed bij gebleven. Ik hoef niet uitteleggen welk boodschap, want als je de film goed hebt begrepen weet je het zelf ook wel.
Daarom een dikke 5.
J.S.
Visueel prachtig met mooie actiescene's maar inhoudelijk is het maar niks, erg jammer 2.5*.
Movie_fan#
Het valt me op dat sommige jet li films best heel hoog staan.... Dit is volgensmij wel andere koek dan jackie chan
LEIDENAAR
Riddick leg die boodschap dan maar uit als je hem zo goed weet.Ik heb hem niet begrepen.
J.T.O
Het was onder andere de kleuren die een rol speelden. Het is al ruim 3 jaar geleden, maar rood had bijvoorbeeld een boodschap. Net als rood in de Chinese cultuur betekent voor geluk en voorspoed. Een symbolisch iets
Mrs.Donut
Visueel zeer aantrekkelijke film, echter niet erg bevredigend qua verhaal. Dit komt volgens mij doordat het zo'n typisch Aziatische film is en ik toch niet geheel into het wuxia genre ben.
sinterklaas
Ging wel, ik vond het niet de allerbeste film van Li. Vond hem eigenlijk erg saai. Wel leuk zijn die legendes ertussen maar daar blijft het bij.
2,5
fabbyke
Idd
Hele mooie gevechtsscene's en allemaal heel origineel maar het verhaal kon mij echt nooit boeien soms was het wel wat te ver gezocht.
Groenie
Aardige film...
Het verhaal kabbelde maar een beetje voort en wist me niet echt te pakken... Had meer ingezeten..
Krappe 3*..
neo
Niet de beste Yimou Zhang. Het ligt vooral aan de zoveelste Rashomon-achtige vertelling, die niet zo bijzonder is. Het is ook niet altijd even levendig zoals Shi mian mai fu dat wel is, en die is qua verhaal zelfs veel meer geforceerd. Het visuele gedeelte is werkelijk verbluffend, met prachtige gevechten en betoverende Tan Dun score. 3.5 sterren
eRCee
- 1978 stemmen
Het is ook niet altijd even levendig zoals Shi mian mai fu dat wel is,
Ligt misschien ook aan welke je eerst ziet. Het zijn in zekere zin nogal beperkte films (die veel op elkaar lijken) en dus zal de eerste ervaring niet makkelijk overtroffen worden. Zelf vond ik Hero veel levendiger dan House of Flying Daggers, daarbij ook visueel mooier.
Hercules
Het gezeur over het verhaal snap ik niet helemaal, dat was echt wel te volgen en gewoon goed. De Chinese taal was echt niet storend, ik denk zelfs mooier als engelse taal, omdat de acteurs zelf ook Chinezen zijn. De acteurs deden het goed, alleen dan maken ze de film weer zo dom met die vechtscenes. Vele warriors kunnen meer als we denken, maar echt niet over water rennen en giga hoog viegen. Het verhaal is gebaseerd op een legende, probeer dan een realistische weergave te maken, of konden ze in de legende ook rennen over water en de bladeren besturen en zo nog meer. Zó jammer anders was het gewoon een super-film met een ontroerend maar heel mooi einde.. ***
neo
Het ging er bij sommige mensen dan ook niet erom dat het verhaal 'niet te volgen zou zijn'...
Goodfella_90
Dat je nog op drie sterren uitkomt, wanneer je de film compleet verkeerd begrijpt.
Bladeren besturen
Maar waarschijnlijk wel ja. Heb je wel meer met legendes.
feanaro surion
Inderdaad, voor het verhaal zou ik de film niet kijken.
Hercules
Wat fijn dat jullie de film zeer mooi vonden .
Leviwosc
Als je al niet snapt wat het 武俠 [wuxiá] genre inhoudt, kun je deze film sowieso niet op waarde schatten. Je moet met geheel andere ogen naar 英雄 [Ying Xióng] kijken dan naar Kill Bill.
英雄 is geen snelle Hollywood productie, met gevatte humor, lekkere babes en veel bloed. 英雄 is een 武俠 productie, naar een oude Chinese traditie, het zijn mooie jongensverhalen! Dappere en eervolle krijgers die bereid zijn hun leven te geven voor hun ideaal. Dit gaat veel dieper dan Kill Bill of alle andere Martial Art films uit Hollywood, hier gaat het niet om de slapsticks en de gemakkelijk verkrijgbare lach van het grote publiek. Bij 英雄 heb je een mooi verhaal, een soort van Chinees sprookje, iets waarbij je mag denken! Het wordt niet in hapklare blokken gepresenteerd aan de kijker; dat alleen al maakt 英雄 zoveel aantrekkelijker, althans voor mij, dan Kill Bill.
英雄 is één van de beroemste films in het 武俠 genre en ik denk dat we meer mogen verwachten de komende jaren. De Chinese filmindustrie gaat steeds beter en professioneler te werk en dat vind ik een welkome afwisseling op de vaak wat oppervlakkige en gemakkelijke films uit de V.S.
Mitchagi
Zeer zeker.
Dat Japans is gewoon neurotisch gewouwel.
Terwijl bij Chinees het lijkt alsof er steeds 1 of andere Sensei je wijze woorden toespreekt
In ieder geval.
Film van topklasse!
De wending van het verhaal, het toch wat tragische einde, het gebruik van thema's en kleuren spraken me erg aan.
Toen ik de film voor de eerste keer was het 's nachts op MTV (Asian Screen). Moest de volgende dag vroeg gaan werken maar kon niet anders dan hem volledig uitkijken.
Dit is absoluut 1 van mijn topfilms!
ToNe
Sensei is Japans.
gondwana
!

serpico
Een visueel schitterende film, met een verhaal van niks. Dat is alles wat erover te zeggen is. Elk shot had zo uit een schilderij kunnen komen, het verhaal is niet meer dan een mager sprookje, en weet dan ook niet de volledige lengte te boeien.
Maar visueel is hij onweerstaanbaar. Deze regisseur heeft een geweldig gevoel voor detail en hoe dingen in beeld te brengen.
Daarom 3*
IceTigerGhost
Visueel in orde met een verhaal dat wel leuk is hoewel het beter had mogen uitgewerkt worden. Maar ik blijf het moeilijk hebben met mensen die over het water lopen of over bomen springen.
FrietTV
ikzelf vind dit de beste in het genre van HOFD, CTHD, 7swords etc.
met name omdat deze film naast het veel geprezen visuele aspect ook nog eens voor mij onverwachte plot wendingen gaf.
Het verhaal is origineel. Clichematige kritieken zoals "visueel prachtig maar flinterdun verhaal" zijn meestal voor dit soort films meer dan terecht, echter voor deze film niet. Ja het is visueel prachtig en ook nog eens een mooi verhaal wat niet al te recht toe recht aan is.
prachtige film en zeer mooi gemaakt en schitterende zwaarvechten.
en heeft die koning echt bestaan ofzo omdat bij de aftiteling kwam te staan dat hij de lange muur heeft gebouwd.
Timecop
respect voor diegene die deze film helemaal uit kan zitten. Niet mijn genre. Desalniettemin een 2,5.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Tian Mi Mi
Drama / Romantiek, 1996

Topio Stin Omichli
Drama, 1988
plattelandverlies van geliefdevechtsportenkung furight and justiceancient chinapatriot wuxiawarring states period3rd century bc