Genre: Actie / Misdaad
Geregisseerd door: John Hyams
Met onder meer: Cung Le, Peter Weller en Jean-Claude Van Damme
Bekijk via Videoland
Plot Dragon Eyes
Een buurt leeft in angst en wanhoop wegens het geweld tussen rivaliserende bendes. De lokale bazen Dash en Antuan terroriseren met hun bendeleden de straten en de burgers hebben alle hoop laten varen. Totdat de mysterieuze Ryan Hong arriveert. Hij begint de bendes tegen elkaar uit te spelen en schuwt daarbij geen geweld. Ook krijgt hij hulp van zijn mentor Tiano.
Tiano
J-Dog
Sgt. Feldman
n mooie poster
Vind deze mooier:
Dragon Eyes [DVD]: Amazon.co.uk: Cung Le, Jean-Claude Van Damme, Peter Weller, John Hyams: Film & TV
Tonypulp
Het lijkt voor lange tijd te werken met geestige interrupties zoals bij de junk thuis en de scene op het bed, maar richting het einde kakt het enkele malen in om vervolgens niet eens met een écht noemenswaardige finale aan te komen. Neemt niet weg dat Chung Le lekker kan knokken en het als tussendoortje boven het Amerikaanse gemiddelde komt.
Iron Maiden
Film met een aantal zeer spectaculaire gevechten, maar het verhaal is niet echt boeiend en stelt ook vrij weinig voor.
Iets wat ik normaal gesproken niet zo heel erg vind bij een actiefilm, maar ook vanwege het zwakke einde liet het me toch een beetje met een onbevredigend gevoel achter.
De rol van van Damme was nog kleiner dan ik had gedacht, maar ik vond het een heel goed personage voor zijn leeftijd en hij doet het leuk.
Al met al zeker een aanrader om een keer gezien te hebben vanwege het goede camerawerk en de beukpartijen, maar helaas laat het geen diepe indruk achter.
pindope
Robocop doet ook mee hahaha ...maar ik vind het aparte film beetje te traag eerlijk gezegt
M.J.SS
Leuke actiefilm, En goed dat JCVD zich even heeft geleend voor deze film. Geen super vechtfilm maar vond het aardig genoeg om bij de les te blijven, de actie is goed in beeld gebracht met goeie rake klappen
schumacher
Kutfilm. Ik dacht dit een film was mee van damme maar buiten wat blabla komt deze niet in de film voor, het is zo'n [edit mod: beledigende opmerking verwijderd] die de hoofdrol speelt die voor mij totaal niet overtuigend over kwam.
Pure tijdverspilling deze film, had ik het op voorhand geweten had ik me de moeite bespaard.
Filmkriebel
Gangs of St. Jude
Standaard vechtfilm met latino's tegen negers tegen russen tegen corrupte flikken. De zwijgzame Cung Le mag op anderhalf uur een tiental zinnetjes zeggen en maakt gelukkig een beetje meer indruk wanneer hij in actie schiet. Peter Weller speelt de bad guy en maakt de film nog enigszins de moeite want verder is het allemaal nonsens en zelfs de actiescènes waren tegenvallend. JCVD mag op pensioen. Niet veel soeps dit.
vranque
Naargeestig, simpel vermaak maar wel voortreffelijk geschoten.
Strak geluid ook.
madmax2011
niks aan vandaag 2 films gekeken (bad ass ) en allebei waardeloos jammer van mijn zondag
- 1948 berichten
Martial Arts film die niet echt geslaagt is. Warrig gefilmt, slecht geacteerd en kleuren die me mateloos irriteerde. Zelfs Peter "Robocop" Weller acteerde dramatisch. Het verhaal was simpel, ongeloofwaardig en erg slecht. Opzich hoeft dat ook niet echt bij zo' n film als deze, maar dan zijn de actie scénes en de humor nog prima te vertoeven. Dat was helaas bij deze film ver te zoeken. De vecht scénes kwamen geforceerd en amateuristisch over. Het enige leuke aan deze film vond ik het rolletje van Jean-Claude van Damme. De man zal wel erg hard geld nodig hebben gehad om aan zo'n wanproduct als dit mee te werken. De grote schreeuwerige letters in beeld als er een bende lid word geïntroduceerd werkte nog het meest op mijn zenuwen. Quinten Tarantino heeft daar ook een handje van en ik vind dat echt verschrikkelijk irritant en overbodig, zo ook in deze film. 1.5* omdat ik in een erg gulle bui ben.
tal1b
begin van de film was veelbelovend, vette soundtrack gaaf gefilmd strakke beelden.
maar naar het einde toe, saaie dialogen, slappe flashbacks, inspiratieloze trainginen met JCVD, en filmmuziek was op 'n gegeven moment niet om aan te horen, verschrikkelijk. begin sterk 3,5, maar zakt snel in naar een 2
cm_punk
Ja echt wel, als je ziet wat voor films er nog aankomen, of het feit dat ie "king straight-to-dvd movies" is van zijn generatie.
werry
movies" is van zijn generatie.
Sorry maar je snap er echt niks van hé?
Ten eerste is hij niet King-straight-to-dvd...
Sinds 2000 is hij inderdaad niet meer in de bioscoop geweest maar wegens problemen in zijn privé leven en hij heeft ook elk jaar maar 1 film gemaakt omdat hij zijn motivatie om films te maken was verloren.
Nu heeft hij dit weer terug en is hij ook weer in vorm en speelt in Expendables 2.
Zijn carriere is weer back on track en hij zal binnenkort weer meer in de bioscoop te zien zijn.
Verder is dit gewoon een gunst aan de maker van de film. Producent geloof ik.
Snap je niet hoe het werkt!?
Als hij een film wilt maken voor 3 miljoen met Van Damme er een paar minuutjes in zodat hij de film kan verkopen als een Van Damme film en hem op de cover kan zetten zodat de film 20 miljoen ophaalt zal hij volgende keer zorgen voor een film met een budget van 10 miljoen met Van Damme in de hoofdrol.
Schijbaar weet je niet veel van de zakenwereld. Is ook niet erg maargoed om iets te krijgen moet je soms iets geven;).
Zelfs bij je vriendin (tip).
Prettige dag en kijk maar Expendables 2 waar hij de show gaat stelen....
Brabants
Qua verhaal en eigen acteerprestaties zakt Jean-Claude Van Damme tot een echt dieptepunt binnen zijn carriere. De vechtscenes met het decor zijn wel vermakelijk maar ook niet om over naar huis te schrijven.
cm_punk
Sorry maar je snap er echt niks van hé?
Ten eerste is hij niet King-straight-to-dvd...
Verder is dit gewoon een gunst aan de maker van de film. Producent geloof ik.
Snap je niet hoe het werkt!?
Zelfs bij je vriendin (tip).
Prettige dag en kijk maar Expendables 2 waar hij de show gaat stelen....
Wow, jullie snappen beiden niet wat ik met King-Straight-to-DVD bedoel en sarcasme in mijn bericht al helemaal niet...
Afzender, 1 van de grootste NL fans van Van Damme.
- 1948 berichten
Ik snap prima wat je met King-straight-to-DVD bedoelt, en je sarcasme snap ik ook wel. Maar nogmaals straight-to-DVD betekend niet per definitie slecht, en dat was deze film zeker wel. Van Damme kan veel beter, maar na Legionaire ben ik een beetje afgehaakt. Daarvoor had hij een boel goeie films. Ik hoop dat hij dit soort rommel snel achter zich gaat laten en weer eens een goeie film gaat maken. Met Expendables 2 zal dat wel lukken, maar met dit soort films en al die belachelijke vervolgen op Universal Soldiers vrees ik dat van Damme net zoals Steven Seagal afstreeft op bagger.
cm_punk
Waar maak je op uit dat ik het negatief bedoel?
- 1948 berichten
Haha, nou ik bedoelde het ook niet negatief hoor. Ik maakte ook nergens uit op dat je het negatief bedoelde, het enige wat ik bedoelde was dat straight to dvd niet meteen maar slechte film betekend, al vond ik dat met deze film wel.
cm_punk
Ah zo. Nu snappen we elkaar
DiDa
Ik heb contact gehad met Dutch FilmWorks en ze zullen deze film in NL op 21 augustus 2012 uitbrengen.
eka81
met of zonder van Damme was het een leuke vecht film, niet meer dan dat. Ik denk dat 2 beter wordt.
2.5 * voor de moeite
mnrk
Dit was een vermakelijke knok/actie film van John Hyams....
Het verhaal is redelijk standaard maar de actie is gewoon in orde...
Jean-Claude Van Damme is in orde als de trainer en Cung Le deelt ook prima klappen uit, voor de rest gewoon lekker naar kijken en niet teveel over nadenken
barcam
Voor mij een verrassing. Zeer amusante over de top actiefilm die de jaren 80 sfeer uitademt. Eénmansleger die een ganse stad zuivert van alle mogelijke bendes gecoacht door de Jean-Claude Van Damme. Ridicule maar zeer goed dankzij fantastisch camerawerk en flitsende montage. Topper in zijn genre.
sofripa
Nieuwe wijn in oude zakken...
Geldt wat mij betreft wel voor JCVD. Na het alleraardigste Assassination Games nu weer prettig aanwezig. Wel zeer beperkte rol
. Dragon Eyes is een beetje een vreemde film. Stillistisch fraai en door camerawerk en kleurgebruik kwalitatief bovengemiddeld. De gevechtsscenes en de nodige slow-motions waar ook best lekker.
Waar deze film mank aan gaat is het wel heel simpele verhaal, wat nogal springerig wordt verteld. En, Le kan goed vechten maar heeft het charisma van een gekookte aardappel. En ook een beetje raar. Iedereen loopt zo ongeveer met blaffers rond maar deze worden slechts op zeer gezette tijden gebruikt. Anyway, een fijn knok filmpje en een extra halfje voor de productiekwaliteit. 3 sterren
joywen
Ik houd enorm van goede actiefilms, maar dit was echt één van de slechtste die ik tot dusverre gezien heb. Straalt echt niets uit.

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod