• 9.373.086 stemmen

Gesproken taal: Frans, Engels, Latijn en Spaans

Releasedatum: 15 april 1999

Plot Rushmore

"Love. Expulsion. Revolution."

Max is een scholier op een privé-school. Hij haalt slechte resultaten maar organiseert van alles en nog wat rond school. Hij raakt bevriend met de rijke en depressieve fabrieksmagnaat Blume en wordt verliefd op zijn lerares, Miss Cross. Hij komt er achter dat Blume ook verliefd is op Cross, en zoekt wraak.

Herman Blume

Magnus Buchan

Dr. Peter Flynn

avatar van Jordy

Jordy

Leuk, vermakelijk filmpje. Leuke rol van de jongen die Max speelt, maar vooral een geweldige rol van Murray. Echt bijzonder vond ik het ook weer niet, gewoon erg vermakelijk, 3 sterren.

dttom

zaten wel wat leuke stukjes in.

dttom

ik ga hem wel kijken denk ik, kijken of mijn stem terecht is

avatar van neo

neo

wel een leuke film.bill murray vond ik soms wel grappig,maar voor de rest viel er niet veel te lachen.toch vond ik de film erg leuk.ook een goed script van luke en owen wilson.3 sterren

0,5 ster er bij op, ik moest dit keer meer lachen

avatar van tom

tom

Bill murray was gewoon geniaal, dat kereltje ook wel aardig. Leuke grappen en een aardig verhaal. Zker de moeite waard om te kijken. 3.5 sterren

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Slechts ZES stemmen???

There's something utterly strange goin' on here!

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

plezant filmpje, Bill Murray is overtuigend.

***' 3,5 op 5 ***'

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Bill Murray goed zoals altijd maar de rest was niet echt bijzonder. Beetje een irritante rol van Jason Schwartzman die ik eigenlijk alleen kende uit de nog irritantere Slackers.

avatar van Goodfella

Goodfella

Categorie: niet hoogstaand maar wel zeer vermakelijk. 3 sterren

avatar van gotti

Dit was nou een leuke en vermakelijke film, zonder dat hij ergens echt hee goed wordt. Heb met plezier naar Bill Murray zitten kijken, die ik steeds beter begin te vinden. 3*

avatar van as

as

Leuk gebruik ook van de muziek. Zeer plezant filmpke!

avatar van as

as

Oh ja, ik ***1/2 sterries

avatar van starbright boy

Leuke film. Minder geforceerd en daardoor leuker dan The Royal Tenenbaums. Bill Murray is altijd goed, maar ook Jason Schwartzman vond ik leuk. Tegen het einde iets minder scherp, maar over het geheel toch een fijne film met af en toe leuke wendingen. Mooie liedjes ook, Andersen heeft smaak. Toch begrijp ik de enorme cultstatus die Wes Andersen in (vooral) de VS heeft niet helemaal.

avatar van Blokland

Blokland

Wat een onderkoelde reacties allemaal! Deze film is een meesterwerk. De Ultieme citeerfilm en bovendien een aandacht voor detail die sindsdien nooit meer is vertoond. Maar let op, je merkt pas echt hoe goed deze film is als je hem een tweede of een derde keer ziet. Voor je het weet heb je hem 40 keer gezien!

"These are O.R. scrubs."

(cynisch) "Oh, are they?"

5 sterren!

avatar van pjkappen

pjkappen

Eens - als je voor de tweede of derde keer naar deze film kijkt dan worden heel veel scènes steeds grappiger. Wat dacht je van:

Max Fischer: "I'm applying to Oxford and the Sorbonne. Harvard's my safety"

of

Max Fischer: "So tell me Curly, how do you know Miss Cross?"

Dr. Peter Flynn: "We went to Harvard together."

Max Fischer: "Oh that's great. I wrote a hit play and directed it, so I'm not sweating it either"

Onverklaarbaar waarom maar het is echt een feit. Achter elk detail, elke zin zit een bepaald soort psychologische lading waar Anderson veel humor uit haalt.

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

In een woord geniaal!

avatar van dalma

dalma

vandaag te zien op vijftv (belgie)

avatar van dave

dave

echt een hele goede film

een streling voor het oog!

avatar van james_cameron

Geweldige subtiele komedie, vol originele vondsten en unieke personages. Zag hem onlangs voor de tweede keer en besefte dat de film vol zit met grappige vooruitwijzingen (zowel inhoudelijk als visueel) naar het zes jaar later gemaakte The Life Aquatic. Bijvoorbeeld het geleende bibliotheek-boek over Jacques Cousteau en de vele shots van allerlei aquariums. De film wordt inderdaad nog beter als je hem opnieuw bekijkt.

avatar van Sander D.

Sander D.

Meesterlijk. Dit soort films worden niet erkend met Oscars, maar oh zo goed. Er heeft ook nog niemand iets over de soundtrack gezegd! Die is geweldig mensen! Ook de shots die Anderson gebruikt, de humor die op geweldige wijze wordt afgewisseld met het drama en de serieuzere onderwerpen.

stond op 4.5, maar na gisteren voor de 5e keer gezien te hebben naar 5.

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Net voor de tweede maal gezien. Ik houd het nog even op 4,5*, maar Rushmore zit toch zeker op het randje van 5*. Dit is een van de beste komedies van de laatste jaren, en met gemak Anderson's beste tot nu toe. De subtiele humor varieert van hilarisch tot gitzwart tot bijna tragisch, en de hoofdrollen zijn stuk voor stuk perfect. Bill Murray is altijd briljant (samen met DeNiro is hij mijn favoriete acteur), dus ook nu weer. De meest simpele dingen die hij doet (de duikplank oplopen met sigaret en glas whiskey in de hand, of zelfs maar een wortel aannemen om een ongemakkelijke stilte te breken) brengen mij enorm aan het lachen. Enfin, 4,5* dus voorlopig, maar ik ga hem zeker nog vaker zien.

avatar van danuz

danuz

Zeer prettig kijkende komedie dit. Heb nu alle Wes Andersons gezien, en vond ze allemaal goed. Degene die er toch bovenuit steekt is voor mij Bottle Rocket, daar komt de vreemde humor het best naar voren.

Deze film steunde wat mij betreft minder op de 'vreemdheden' die je terug ziet in zijn andere films, maar had zeker een fijne sfeer. De hele film trekt gewoon langzaam aan je voorbij, verteld zichzelf op een heerlijke manier. Dit maakt de film daarom zeer leuk om te kijken.

Bill Murray zet wederom een leuke rol neer, als een man die het eigenlijk allemaal niet veel meer boeit.

Niet super dit, maar zeker vermakelijk.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Een aparte film, met een heel sterk begin, maar die helaas al voor het midden in elkaar zakt.

Beetje een forrest Gump achtig filmpje, met aardige rollen en verhaal.

Maar eigenlijk vanaf het moment dat die lerares in beeld komt begint het steeds saaier en langdradiger te worden.

Maar dankzij o.a. Murray toch nog goed voor een:

avatar van Purmerend

Purmerend

Ik vind het een speciale komedie, die naar mijn smaak iets te ingetogen is. Wel anders als anders, maar niet echt iets voor mij.

avatar van D-ark

D-ark

ik ben helemaal weg van de films van Anderson.

Ik vond juist het begin slecht maar het midden en eind stuk geweldig.

Murray is als altijd top.

4,5

avatar van jimbo79

jimbo79

spitsvondige leuke komedie met romantische en ook zeer donkere kantjes, schitterend geakteerd door schwartzman en murray, als je iets meer wilt dan de domme amerikaanse high school comedys geef dit een kans

avatar van Mojo Pin

Mojo Pin

Bijzonder leuke film vond ik dit. De humor is gortdroog en het verhaal is ook niet alledaags. Zeer zeker een van mijn favoriete comedy's

avatar van Norma

Norma

Na eerst The Royal Tenenbaums gezien te hebben vind ik deze film tegen vallen. Het verhaal komt onsamenhangend over en de hoofdpersoon is nogal een triest figuur. Hier en daar wel wat fijne subtiele grapjes, maar niet genoeg om de film echt leuk te maken. De soundtrack echter is wel geweldig!