Genre: Actie / Komedie
Geregisseerd door: Barry Battles
Met onder meer: Clayne Crawford, Travis Fimmel en Eva Longoria
Gesproken taal: Spaans en Engels
Plot The Baytown Outlaws
"A Southern Whip-Ass Extravaganza!"
Nadat haar ex-man Carlos (Billy Bob Thornton) Celeste (Eva Longoria) drie keer in haar buik geschoten heeft, is het tijd om wraak te nemen. In de strijd om haar petekind Rob (Thomas Brodie-Sangster) huurt ze drie vogelvrij verklaarde redneck broers in om hem terug bij haar te brengen. Maar niets is ooit zo simpel in het Amerikaanse zuiden. Wat begint als een eenvoudige reddingsactie verandert in een groots gevecht. Dit vreemde team moet zich een weg banen langs knappe vrouwelijke huurlingen, Indiaanse jagers en federale agenten, terwijl ze Celestes onschuldige kind moeten beschermen.
Brick Oodie
Carlos
Lucky
Ariana
schumacher
Leuke film, vond het een goeie film.
Die 3 broers vondk wel leuk, paar grappige momenten tussen deze.
ralfsjam
Moet zeggen dat ik het best een aardige film was. Idd erg over de top, maar de zweterige sfeer maakte een hoop goed. Aardig verhaal, prima acteer werk en lekker gindhouse achtig aangezet... De personages had je snel door, en dat keek prettig. naast dat ik een paar keer heb zitten glimlachen, was het niet echt komedie. Misschien moest Billy Bob daar voor zorgen, maar dit was minimaal. Lekkere wegkijker, lekkere jongens film. Prima gedaan.
klein 4tje ***
Elmotje
Inderdaad een prima wegkijker. Acteerwerk voldoende, sfeer goed! verhaal matig.
andijvie
Lekker filmpie, ik vermoed zo dat het genre niet voor iedereen leuk is ... maar als je houdt van Tarantino achtige movies, dan is dit er zeker eentje die je moet gaan zien. Ik geef 4 sterren, das een goeie 8. Vooral voor het machtige acteren van de heren "boeven" en het toch wel verrassende verhaal. Een klein minpuntje ... het eind had iets beter gekund.
Toontje G
Een prima film, goed acteerwerk, muziek die lekker bij het sfeertje van de film past, wat actie en komedie, goed gefilmd en een leuk verhaal. Wat wil je nog meer.
Echter let op, want zo als je ook in de recensie hieronder leest van Andijvie zal niet iedereen de film waarderen. Ik wel in ieder geval.
Viva VHS!
Het regiedebuut van Barry Battles is er eentje om trots op te zijn. De onbekende regisseur heeft met zijn eerste full feature een zeer prettige actiefilm weten te vervaardigen. Met een knipoog naar de low-budgetfilms van weleer: de exploitation. En dus wordt het boevenvolk in The Baytown Outlaws vertegenwoordigd door motorrijdende Apaches en Mad Max-achtige roadwarriors die zo uit een eighties-flick lijken te zijn gestapt. Sommige mosterd kun je nu eenmaal decennia lang bewaren. En hij smaakt nog steeds goed, zo blijkt.
De film kent een zeer welkome dosis humor, een relatief onbekende maar charismatische cast die wordt bijgestaan door een tweetal veteranen, Thornton en Braugher, en de mooie Desperate Housewife Longoria. Niet altijd alles werkt even goed en sommige boeven vallen een beetje door de mand, maar wat rest is een vermakelijke film die de aandacht moeiteloos vasthoudt. Zo had je ze vroeger graag op VHS. En nu dus gewoon op de zilveren schijf: lekker knokken, schieten en stoere dialogen uitkramen. Viva de Baytown Outlaws!
Goed.
Met dank aan Paradiso voor het recensie-exemplaar.
joolstein
Wannebe -tarantino film. Opzicht niet eens zo héél slecht! Al worden er wel veel van die "wegschurken" opgevoerd. Dat had ik naar een tijdje wel gezien! En tja het mis de souplesse van de meester!
Al met al toch genoten van de film daarom ook drie sterren
mixmaster
geen slechte film, maar ook geen topper.
doorsnee actie met wat humor en mooie dames , het verhaal is flinterdun maar daar moet deze film het dan ook niet van hebben.
gewoon kijken en er niet te veel van verwachten , dan is deze film best het kijken waard.
DragQueen
Leuke Film. Enigzins over de top, maar zeer vermakelijk. Ook zit er een goede vaart in de film. Verder prima acteerwerk, veel prima actie en een flinterdun, maar leuk uitgevoerd verhaal. 3,5 Ster.
Pazmaster
Best een leuke film met een redelijk verhaal, leuke actie en hier en daar een vleugje humor. Acteerwerk is ook in orde. 3 dikke sterren
kuiponok
Vermakelijke actiefilm met een wat apart leuk sfeertje.
Paar leuke komische stukjes tussendoor kwamen ook goed uit de verf.
Ruime voldoende dus.
erik1677
lekkere actiefilm met inderdaad wat tarantino invloeden.
Heb me hier uitstekend mee vermaakt en vind de sfeer zwaar geslaagdt en doet nergens geforceerd aan.
myster01
niks mis mee.
garant voor een avond vermaak.
genoten van Longoria (maar ja, daar hoeft ze alleen maar al voor in beeld te komen)
verhaal is wel vermakelijk en origineel met die verschillende bendes die overal opduiken.
schram101
Aardig filmpje dat hard zijn best doet om de Rodriguez look te creëren. Dit lukt echter niet helemaal waardoor het af en toe iets te veel aanvoelt als 'net niet'.
Veel elementen zijn best aardig. Een aantal vrij toffe characters, eyecandy en een prima sfeertje. Uberhaupt is south America natuurlijk een locatie die zich perfect leent voor dit soort taferelen maar je moet er wel gebruik van maken. Wat dat betreft zag ik ook gelijkenissen met wijlen Tony Scott's ondergewaardeerde Domino. Stukken minder natuurlijk, want de drie broers die hier de hoofdrol op zich nemen hebben niets van de coolness van Edgar Ramirez in die film. Toch mag The Baytown Outlaws er best zijn al verliest het in het laatste half uur van kracht.
Frank Slade
Heerlijke over the top movie. Niet bij nadenken, maar gewoon lekker kijken. Verwacht geen spannend verhaal met een goed plot, maar gewoon lompe actie met een paar lekkere chicks en geweld. Lekker overdreven zuidelijke nonsense.
Tarkus
Een topfilm is dit niet, maar slecht is ie zeker ook niet.
Het is een beetje in de stijl van Rodriguez/Tarantino, dezelfde ingrediënten, veel actie, geweld en een puike soundtrack, en dit alles "over the top".
Ik heb me zeker niet verveeld met deze prent.
Toch één kanttekening, beide namen op de affiche Billy Bob Thornton en Eva Longoria, hun karakters spelen een grote rol in het verhaal, maar alleen inhoudelijk.. ze komen amper in beeld, dus liefhebbers van beide sterren, U bent eraan voor de moeite.
gauke
Het verhaal is simpel en uiterst minimaal, zonder enige diepgang of opsmuk (in de kern gebeurt er niet zoveel). Maar daar gaat het hier niet om bij deze snelle, dwaze en clichématige actiekomedie vol met bloederige geweld en geweersalvo's. De personages zijn rauw en onplezierig en dan druk ik me mild uit.
6-6-6
Gewoon één verstand op núl, Aktie- toppertje, over drie vogelvrij verklaarde redneck hill billy broers. Mijn soort van psycho-komedie film, i-love-it met een cijfer van 8,2.
mar007
Leuke actie/komedie!
Zoals al vaker vermeld lijkt dit inderdaad op de stijl van Rodriguez.
Actie,geweld en humor zijn in ieder geval volop aanwezig in deze leuke en vlotte film.
De broers vond ik erg sympathiek en even dacht ik nog deze jongens zouden zo mee
kunnen doen in The Expendables 3
Voor nu 3,5* maar ik neig toch om er 4* van te maken.
Echt een goeie film en zeker de moeite waard als je van het actie genre houdt.
Rodger
Zeker niet verkeerd, een lekkere wegkijk film, ik vond het eigenlijk een harde versie van THE À team...
2.5. ..
Glacius
Begint uiterst aardig met een fijne komische noot, echter op den duur begint het een beetje langdraderig te worden. Aan de karakters ligt het niet zozeer, maar des te meer aan de actiemomenten die te vaak teleurstellend zijn, daar waar je wrede, keiharde confrontaties verwacht. Het gaat allemaal te makkelijk en teveel actie vindt plaats buiten beeld. De vele drama momenten hadden best minder aanwezig mogen zijn, net als het achtergrond verhaal met de politieagenten die van mij ook weggelaten had gemogen. Echter geen slechte poging voor een debuutfilm.
Aardige film waarin drie ruige broers worden ingehuurd om een ontvoerde jongen terug te vinden. Een redelijk simpel en voorspelbaar verhaal met een heleboel lekker overdreven en stoere personages. Weinig origineel allemaal, maar zeker wel vermakelijk. Meer dan genoeg actie en Billy Bob Thornton in een leuke vuilbekkende bijrol.
Glacius
Vond Billy Bob Thornton en Travis Fimmel beide fijne personages neerzetten.
Decec
Een goede actie/misdaad/komedie film...
Leuk verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteur Andre Braugher...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
oemoemenoe
Dit is zo absurd dat het bijna een meesterwerkje wordt...
Hulde voor de casting met veel idiote karakters zoals hilbilly,s , bikerwijven , scalperende idianen etc....
Heel leuk allemaal ondanks de eenzijdige winnende kant van geweld .
Behoorlijk flauwe 13 in een dozijn actie film. De film is niet echt heel slecht (wel selcht) en kijkt zich nog redelijk weg (duurt gelukkig ook niet lang) maar faalt eigenlijk op alle vlakken waarvoor hij gemaakt is. Er valt nauwelijks iets te lachen (alleen Billy Bob Thornton was nog een beetje leuk), de uitvoering is beroerd, de saaie actie stelt eigenlijk ook weinig voor en hetzelfde geldt eigenlijk voor de cast (Eva Longoria was niet meer dan beeldvulling en de rol van Thomas Brodie-Sangster als gehandicapt jochie sloeg al helemaal nergens op. Dat die gasten sympathie voor hem kregen sloeg ook nergens op want dat jochie deed niets anders dan wat stom uit zijn ogen kijken). De drie redneck broers moesten zogenaamd leuk en stoer voorstellen maar ik vond het maar een stelletje achterlijke inteelt rednecks waar ik ook geen enkele sympathie voor kon opbrengen. Sowieso zaten er allemaal kleurloze figuren in deze film die nergens weten te overtuigen.
Ook het hele flauwe cliché verhaal heeft weinig om handen en over boeiend of spannend zullen we het maar niet hebben want dat was totaal niet aanwezig. Dat Zoe Bell heeft meegedaan aan deze film is me een raadsel want ze is vooral een stuntvrouw en in deze film zaten er geen vrouwelijke stunts in
P.S. de regisseur geilt volgens mij op de kleuren geel en groen want die waren zeer dominant (en ook te overdreven) te aanwezig.

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

The Warrior's Way
Fantasy / Actie, 2010

The Experiment
Drama / Thriller, 2010
gas stationstrijdanti heromoordmuteschietpartijmidnight moviemotorbendegeweldcultfilmbrawlpainted faceface paintpantyless