• 9.373.160 stemmen

Met onder meer: Freida Pinto, Riz Ahmed en Kalki Koechlin

Gesproken taal: Engels en Hindi

Releasedatum: 30 augustus 2012

Plot Trishna

Dit is het verhaal van Jay en Trishna. Jay Singh is de zoon van een rijke Britse projectontwikkelaar die van oorsprong uit Rajasthan komt. Zijn vader heeft er een prachtig hotel gekocht en Jay komt zes maanden in de zaak werken. Hij ontmoet Trishna, de mooie dochter van een riksja-bestuurder. Haar vader heeft een ongeluk gehad en Jay biedt haar een baan aan in het hotel van zijn vader. Hij wordt verliefd op Trishna. Jay keert terug naar Engeland en vier maanden later ontdekt Trishna dat ze zwanger is. Ze kiest echter voor een abortus en keert terug naar haar geboortedorp. Jay keert echter terug en hun romance flakkert terug op. Ze verhuizen naar Bombay waar ze gelukkig zijn tot Jay ontdekt dat ze zwanger is geweest...

Krijgt NL release: vanaf 30 augustus in de bioscoop 2012 in de bioscoop (A-film)

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Leuk nummer in de trailer, maar het zegt me verder nog weinig. Winterbottoms take on Bollywood?

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Leuk projectje van Winterbottom.

Niet geheel geslaagd. Ik zelf ben wel een liefhebber van Tess of the d'Urbervilles van Thomas Hardy en Winterbottom doet wat zeer goede aanpassingen en wat mindere. Het verplaatsen naar India is een hele interessante door een hele kasten systeem waardoor de druk zowel betreft familie als maatschappij nog meer gewaarborgd blijft. De enige fout die Winterbottom imho maakt is dat hij de rol van zowel Alec als Angel geeft aan Riz Ahmed. Op voorhand ook wle interessant maar het werkt gewoon niet.

De thema's als verstedelijking, industrialisatie en educatie zijn goede substitutiethema's zoals Thomas Hardy zijn thema's had. Ook al werkt niet alles even goed wat wel voor Hardy werkte blijft dit toch een zeer sterke film van Winterbottom. Zeer tragisch en aangrijpend en het helpt wel om te realiseren dat Winterbottom het boek losjes volgt. Hoe het einde zich ontvouwd met het personage van Ahmed is dan ook behoorlijk intrigerend waar Winterbottom toch voor de juiste oplossing kiest voor zijn versie van Tess. Pinto is weer eens subliem. Fijn dat ze weer eens goed gebruikt wordt, dat was in de laatste Hollywood flicks waarin ze speelde niet het geval.

Doordat het boek van Hardy toch vaak de revue passeerde bij de marketing werd ik wat op het verkeerde been gezet dat het toch nog behoorlijk losjes erop gebaseerd was. Toch weer een uitstekende film van Winterbottom met een interessante take op Thomas Hardy's magnum opus. Nu moet ik toch maar eens Polanski's Tess gaan zien.

avatar van gh0stfan

gh0stfan

Ben nog steeds benieuwd naar deze film, alleen vind t meer een film om lekker thuis op de bank te zitten.. dus misschien huren op upc als die er is ?

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Een gemoedelijk uitstapje naar Azië waarin een moslim wordt verleid door een toerist die haar tevens een baan aanbied. Doordat ze geld nodig heeft voor haar familie besluit ze al gauw om met hem mee te gaan maar na heel wat vertrouwen en passie te hebben gedeeld blijkt het niet om ware liefde te gaan en wordt ze misbruikt. Prima gedaan maar pas op het einde wordt het echt boeiend. Zo'n negentig minuten zitten we opgescheept met een tweetal die hun leven invullen met werken, dansen en kussen. Dat kon allemaal wat ingeperkt worden en ik vond ik het een beetje onwerkelijk dat Jay twee hotels draaiende kon houden door te luieren op zijn bank. Trishna kwam hem honderd keer bedienen en we zagen verder geen vakantiegangers voorbij komen.
Het krabbelt dus wat voort en buiten de prachtige plaatjes van de omgeving had het managen van het hotel wat beter naar voren kunnen komen. Ook het besluit om Jay te vermoorden met een keukenmes en zelfmoord te plegen op dezelfde manier is nogal ongeloofwaardig (ze kon bijvoorbeeld makkelijk wat pillen in zijn drinken stoppen en zelf een overdosis nemen. Een sprong voor de trein lijkt me ook nog wat aangenamer dan dit). Het zit wel degelijk in elkaar en de hoofdpersonages zijn goed.

avatar van Dominootje

Dominootje

Toch zeker wel de moeite waard na lage verwachtingen!

avatar van Zeriel

Zeriel

Beetje een aparte film, waarbij ik de hele tijd het gevoel had dat het niet klopte. Dat zal te maken hebben met het feit dat het hier een boekverfilming betreft van Tess of the d'Urbervilles, gepubliceerd in 1891, verplaatst naar deze tijd (en er wel heel erg losjes op gebaseerd). Dat is niet bijzonder goed gelukt.Trishna speelt wat al te nadrukkelijk een schaap, Jay is een beetje vreemde combinatie van naief, verwend en onsympathiek.

Zeker de eerste helft kabbelt het allemaal wat oppervlakkig voort zonder dat de karakters dichtbij komen. India ziet er weer kleurrijk en aangenaam uit, wat maakt dat het toch prettig blijft om naar te kijken.

John Lee Hooker schreef:
Een gemoedelijk uitstapje naar Azië waarin een moslim wordt verleid door een toerist die haar tevens een baan aanbied. niet om ware liefde te gaan en wordt ze misbruikt.
Een Moslim? Dat heb ik er niet in kunnen ontdekken. Eerder christen, want haar broertje dreunt klassikaal het Onze Vader op.
Wordt ze wel of niet misbruikt, dat is de vraag. In de film is dat niet zo duidelijk, een gezonde relatie is het zeker niet van beide kanten, maar ze heeft genoeg gelegenheid om weg te lopen, nee te zeggen, of überhaupt niet met hem mee te gaan elke keer weer.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Het is al een tijdje geleden dat ik 'm zag, je zou zomaar gelijk kunnen hebben. Ik meen te herinneren dat ze een stip in het midden van haar voorhoofd droeg. En weglopen was ook niet zo gemakkelijk dacht ik.

avatar van Zeriel

Zeriel

John Lee Hooker schreef:

Die stip dat is een Bindi, een Hindoe symbool voor het derde oog, alomtegenwoordig in India en omstreken, die wordt tegenwoordig niet alleen door religieuze Hindoes gedragen, iedereen kan een bindi dragen, behalve wellicht moslims.

Bindi (decoration) - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

avatar van Decec

Decec

Een mooie dramafilm...

Mooi verhaal...

Wat een drama over haar leven (ongelukkig)...

Prima acteerwerk...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Mooi landschap...