• 9.371.611 stemmen

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits en Italiaans

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • meJane Bekijk via meJane

Plot Red Tails

"High-Octane Action and Daring Dogfights!"

Red Tails vertelt het waargebeurde en aangrijpende verhaal van de Tusekegee-vliegtuigpiloten: de eerste Afro-Amerikaanse piloten die mochten uitkomen voor een vliegende gevechtseenheid tijdens de Tweede Wereldoorlog. Behalve tegen de vijand, moeten ze ook vechten tegen de vele vooroordelen binnen hun eigen leger.

Colonel William Mortamus

Colonel Jack Tomlinson

Lt. David Long

Maurice Wilson

schram101 schreef:

Jammer van Howard, maar die neem ik maar voor lief dan.

Hahaha dat heb ik met Cuba Gooding Jr.

Terrence Howard vind ik wel een goede acteur, ik vond het dan ook erg jammer dat hij niet in Iron Man 2 mee deed.

Trailer ziet er inderdaad erg strak uit, ik ga deze zeker zien!

avatar van schram101

schram101

Die vind ik dan wel weer leuk

Howard vind helaas helemaal niets. Totaal gebrek aan uitstraling die man en vreselijk irritante stem.

Thorak

Zo zie je maar dat smaken heel erg verschillen, Gooding Jr. vind ik juist geen uitstraling hebben. In iedere rol heeft hij dezelfde uitdrukking en geen variatie er in...

Howard heeft wel een aparte stem inderdaad, maar storend vind ik het niet.

Stills, update:

- still 1 (piercing zichtbaar, historisch gezien kan dat niet)

- still 2

Dogie Hogan schreef:

still 1 (piercing zichtbaar, historisch gezien kan dat niet)

Waar zie jij een piercing dan? Of bedoel je die wrat op z'n oor?

avatar van schram101

schram101

Damn, die gast heeft grote lippen zeg!

SnakeDoc

Over 10 dagen al op het grote scherm in de States. Wanneer in Nederland?

avatar van stinissen

Ik denk niet.

stinissen schreef:

Ik denk niet.

Meen je? Zonde, want had deze graag in de bios gezien.

SnakeDoc

Vanaf vandaag op het grote scherm in de VS. Ben erg benieuwd naar de recensies en eerste beoordelingen op IMDB. Verwacht hier toch wel redelijk veel van.

De posters zien er prima uit, de acteurs lijken aardig en de trailers zijn wat mij betreft boven gemiddeld.

SnakeDoc

Op Rotten Tomatoes scoort het nog niet al te best. De eerste recensies op IMDB zijn wisselvallig.

Dogie Hogan

Op MM (nog) niet te zien, maar IMDb rating is al gedaald onder *5,9/10.

Quote: Weak story-line, one dimensional characters, cheesy dialog, cheap looking CGI, and an out of place love story all make up this lousy movie.'.

Op 55" flatscreen met Internet de trailers bekeken in HD: de amimatiesbeelden met WO-II vliegtuigen lijken heel erg veel op die uit Pearl Harbor (2001). Met dat in beide films Cuba Gooding Jr. zit, geeft ook ineens de indruk, dat Red Tails een vervolg is op Pearl Harbor...

PS

The Tuskegee Airmen heeft veel hogere score.

SnakeDoc schreef:

18 febr. 2012: Verlies ca.13 miljoen US-$ (bron),

Thorak

Dat de film in Amerika niet al te best scoort zegt me opzich nog steeds niet veel. Het is tenslotte een film over negers in het leger... De ideeën die ze toentertijd hadden leven daar nog steeds, dus echt veel zeggen doet het ook niet bepaald...

Ik ben wel heel erg benieuwd naar deze film, de trailers beloven veel spektakel en zelfs als dit alle aktie is in de hele film is het nog niet mis.

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1943 stemmen

Thorak schreef:

Lijkt met niet het (grootste) probleem. Dit soort lui gaat sowieso niet naar een dergelijke film. Kijk daarnaast ook naar hoe The Help is uitgepakt. Die werd niet alleen hier gewaardeerd hoor.

Ik denk dat de lagere score vooral te danken is aan het "lollige" gedrag van de groep mannen, die meer van deze tijd is dan dat van 65-70 jaar geleden! Waarschijnlijk gepaard gaande met veel clichés en voorspelbaarheid.. Daarnaast krijg zo nu en dan te horen dat de SE's erg tegenvielen.

Hoe dan ook, ben ook ik nog altijd benieuwd.

deLeeuw schreef:

Dat is dan dus juist het probleem!

Maar ik ben nog steeds benieuwd hoor! Als de SFx er uit zien als in de trailer is er weinig mis mee!

Dogie Hogan

Blu-ray release: 22 mei a.s..

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Effecten zien er inderdaad zeer behoorlijk uit in de trailer.

avatar van towari

towari

Zeer goede special effects.

Zeer zwart/wit qua goed/kwaad, de Amerikanen lijken praktisch onoverwinnelijk...

Het lijkt er op dat het duitse luchtafweer bemand wordt door blinde soldaten want ze raken praktisch niets.

Hiernaast lijkt het er op alsof de P51 de ME262 degradeerd tot een twee-dekker, maar volgens mij was het verschil tussen deze 2 vliegtuigen veel groter dan hier voorgesteld. Had in ieder geval graag meer actie van de ME262 gezien.

avatar van stuifje

stuifje

Matige film, met goede special effects.
Best langdradig en voorspelbaar.

Het aantal gesneuvelde piloten ligt er laag in vergelijking met de historie waar de film op is gebaseerd.

Had veel meer in kunnen zitten, maar helaas.
Niet compleet verveeld met deze film dus 2*

avatar van Le Professionnel

Le Professionnel

Werkelijk de meest belachelijke oorlogsfilm die ik ooit heb gezien na 1.16 uur uitgezet dat is na de scene dat één P51 mustang met een paar machinegeweren een kompleet Duits oorlogsschip tot zinken brengt werkelijk belachlijk voor woorden.

avatar van gauke

gauke

Op zichzelf een briljant gegeven voor een film: zwarte soldaten die zich in de tweede wereldoorlog, dwars door het racisme heen, moesten zien te bewijzen tegenover hun witte metgezellen. Echter de regisseur brengt geen enkele boodschap tegen racisme, maar biedt een ouderwets, schaamteloos medodramatisch en onappetijtelijk patriottisch verhaal met de ingrediënten toewijding, zelfopoffering en moed. De film bereikt nooit een emotionele of instinctieve hoogte. Mede door hopeloze familie-intermezzo's is de film te lang.

avatar van Theunissen

De opening van de film was best aardig en heftig en mocht er visueel best wezen. Daarna wordt het helaas een wat flauwe en vooral saaie bedoeling en alle stereotypen en clichés van zwarte soldaten in het blanke Amerikaanse leger komen naar boven. Alleen de gedeeltes waarin gevochten wordt zijn best aardig en het kijken zeker waard. De cast laat het ook best afweten in deze film, Cuba Gooding Jr is niet meer dan een dertien in een dozen acteur en dat bewijst hij in deze film eens te meer. Hij heeft gelukkig ook geen echte hoofdrol in deze film. Terrence Howard ging nog wel en weet zelfs te overtuigen. De zwarte piloten wisten ook niet echt te overtuigen (vooral Tristan Wilds als Junior en David Oyelowo als Joe 'Lightning'). Deze film moet het vooral hebben van het visuele gedeelte en de gevechten en die mochten er best wezen. De rest van de film is saai en flauw (o.a. de onzin romance tussen David Oyelowo en Daniela Ruah) en het kijken nauwelijks waard. Ik twijfel heel sterk om deze film een 2.5 te geven maar geef hem vanwege het visuele gedeelte toch nog een nipte voldoende.

avatar van grandpa

grandpa

Heb hem wel afgekeken maar kosste de grootste moeite. Opgezegde tekts en nergens overtuigend. Het is blijkbaar gebaseerd op ware gebeurtenissen maar nergens aangrijpend zoals wordt gesuggereerd.

Het visuele gebeuren red de film nog een beetje.

avatar van Raffael77

Raffael77

Draak van een film met zeer matig acteer werk, vaag gefilmd en emotieloos, zelfs de special effects zijn niet goed te praten

avatar van madmax1

madmax1

Niet onaardig,mooie luchtgevechten en een prima setting met goede digitale effecten

Ook de Duitse Messerschmitt Me-262 straal vliegtuig komt in actie, maar komt

in deze film niet goed tot zijn recht.

Prima amusement

avatar van christophel

christophel

Leuke film, de effecten zijn erg goed

avatar van gratis

gratis

De actie in de film is goed. Mooie effecten.

De emotie die de over moet komen in sommige scenes komt dus totaal niet over, daar heeft de regiseur de plank behoorlijk mis geslagen. Ook Cuba Gooding JR had deze rol beter kunnen laten schieten. Hij zet zijn rol slecht neer, totaal geen overtuiging.