• 9.216.597 stemmen

Bachelor Mother (1939)

Komedie / Romantiek | 81 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Alternatieve titel: Wie Is de Vader?

Geregisseerd door: Garson Kanin

Met onder meer: Ginger Rogers, David Niven en Charles Coburn

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot Bachelor Mother

""And a little child shall lead them"... into the most delightfully surprising complications you've seen on the screen!"

Een verkoopster wordt aangezien voor de moeder van een vondeling die ze op de trappen van een weeshuis vindt. Als men haar opspoort, denken haar collega's dat ze haar naam te grabbel heeft gegooid, evenals de zoon van de eigenaar, die een oogje op haar heeft.

logo tmdbimage

avatar van gonnie

gonnie

Verrukkelijke en bijna perfecte komedie. Ginger Rogers is subliem. Ze is vooral bekend geworden door haar dansnummers met Astaire, maar haar komedie talent is wellicht nog groter dan haar kwaliteiten als danseres. Fantastisch hoe ze de vlijmscherpe dialogen een eigen interpretatie meegeeft: ze maakt haar zinnen soms amper af en gaat over in gemurmel, ze verslikt zich in woorden, ze heeft prachtige vragende blikken, etc. En gelukkig doet David Niven mee, die haar acteerniveau aankan en sommige scenes ook voor hemzelf weet op te eisen. Het aantal hilarische scenes is te groot om allemaal op te noemen, hier zijn enkele: oudejaarsavond met Rogers als Zweedse, gesprekje boven de kinderwagen tussen twee ouderkoppels, Niven probeert een kapotte Donald Duck in zijn winkel om te ruilen, de danswedstrijd, gesprek boven het gehuil van de baby uit, eetscene tussen vader en zoon waar de lepels maar blijven verdwijnen, enzovoort.. Ik heb bijna elke minuut genoten. Alleen het einde is net iets te abrupt. En wat fraai hoe de speelgoed Donald Duck altijd en overal weer opduikt. Geweldige comedy, waarin op voortreffelijke wijze ijzersterke dialogen met ijzersterke stiltes wordt afgewisseld. Een ontdekking deze 'gem'.

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

He wat een leuke film zeg. Ik had er nog nooit van gehoord en nam hem een beetje op de gok op van de bbc. Maar dat was een verstandige beslissing, want Bachelor Mother is inderdaad een van die buried treasures van de filmgeschiedenis. Dikke 4*

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Inderdaad een verborgen parel. Geen meesterwerk, maar wel zeer vermakelijk en vlot. Ik begin Rogers steeds meer te waarderen.

avatar van Movsin

Movsin

Amusant en charmant van het begin tot het einde. Om nostalgisch te worden bij het zien van dergelijke wit-zwart filmpjes, ongekunsteld en zeker niet hoogdravend, en doorgaans gesteund op een aaneenschakeling van misverstanden de één al grappiger dan de andere.

Ginger Rogers en David Niven vervelen geen seconde en ook een gelukkige "opa" Charles Coburn zit goed in zijn act.

Heel prettige ontspanning.

avatar van gauke

gauke

Een amusante romantische klucht met een ongeloofwaardig (hoe goed het ook in elkaar zat) verhaal over een ongehuwde vrouw die in een tijd van crisis voor de moeder van een vondeling werd aangezien. De cast speelde geweldig en tussen Ginger Rogers en David Niven was ontegenzeggelijk sprake van chemie.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Alternatieve titel: Wie Is de Vader?

avatar van BBarbie

BBarbie

Bijzonder plezierige komedie over een winkelmeisje, dat zich van het niets opgezadeld ziet met een te vondeling gelegde baby waarvan iedereen denkt dat zij de moeder is. Een simpel, maar knap geconstrueerd verhaal.

Het is voor mij al lang geen verrassing meer dat Ginger Rogers (wellicht in haar beste rol ooit) wederom laat zien dat zij veel meer is dan de danspartner van Fred Astaire. Haar voortreffelijke mimiek en timing tonen andermaal aan dat zij een uitstekende comédienne is. In David Niven vindt zij in deze film een haast gelijkwaardige tegenspeler. En Charles Coburn is gewoon Charles Coburn zoals we hem het beste kennen, een beetje lomp maar goedmoedig.Toch wel zonde dat dit soort eenvoudige, maar uiterst vermakelijke films tegenwoordig uitermate schaars zijn.

avatar van Dutchfan

Dutchfan

Hele goede komedie.

Ginger Riogers, David Niven en Charles Coburn zijn geweldig in de hoofdrollen.

avatar van Mescaline

Mescaline

Leuke klassieker! Wat mij vooral opviel is dat het acteerniveau hoog is voor een komische film en dat de personages daardoor ook sterk worden neergezet. Sowieso al Ginger Rogers die niet alleen leuk is om naar te kijken maar ook erg naturel kan acteren.

Het verhaaltje is natuurlijk voorspelbaar, maar in ieder geval wel overtuigend uitgevoerd.

Leuk filmpje ook rond de kerstdagen! Ik ben er een beetje vroeg mee.

3,5(Dicht tegen 4 aan.)

avatar van clubsport

clubsport

bij momenten een vemakelijke komedie waarin Rogers er maar niet in slaagd om iemand te overtuigen dat de baby die ze voor de stoep van een weeshuis vond niet van haar is .

Vooral Rogers maar ook Niven doen het op het komische vlak heel behoorlijk .