Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Jonas McCord
Met onder meer: Antonio Banderas, Olivia Williams en John Shrapnel
Gesproken taal: Arabisch, Hebreeuws en Engels
Plot The Body
"It would change history and destroy the belief of millions,,,"
Een archeologe vindt in een grot in Jeruzalem een gekruisigd lichaam dat afkomstig is uit de eerste eeuw na Christus. Een theoloog arriveert ter plekke om haar vondst te onderzoeken. Maar als het nieuws van de vondst zich verspreidt, beginnen de problemen.
Father Matt Gutierrez
Nasir Hamid
Monsignor
Dr. Sproul
neo
heb ik op vakantie in Frankrijk gezien.snapte er niet zo veel van,komt natuurlijk omdat ik zowat niks versta van dat frans.toch best aardig.
Jordy
je hebt een film gekeken met franse nasynchronisatie?!?? je lijkt wel gek!
neo
ach mijn ouders betaalden.als ik volegns jaar weer naaar frankrijk ga,ga ik wel naar een zomer blockbuster waarin de actie belangrijker is dan de dialogen
You_bastard
De zoveelste film van Banderas achtereenvolgend die tegenvalt echt jammer.
Jordy
matige film... het is wel origineel dat de film zich in Israel afspeelt, maar ik had het allemaal wel eens gezien. Heel veel oninteressant religieus geneuzel, verpestte de film een beetje, Banderas en Williams speelden wel leuk. 2 sterren.
gert-jan
deze film vorige week gezien op video. Mij sprak het plot wel aan, terwijl mijn vrouw Antonio vooral aansprak.
De regiseur verwacht dat de kijker alles van de bijbel afweet, wat heel jammer is wanneer dit niet het geval is daar je dan het e.e.a. mist.
Ik moest mijn vrouw daarom regelmatig tekst en uitleg geven. Een kleine inleiding had op zijn plaats geweest.
Het gekonkel binnen de
katholieke kerk werd goed naar vorengebracht. Terwijl ook de Israel-Palestina kwestie aardig naar voren kwam.
Bekwame rol van Derek Jacobi;
Leuk tussendoortje van Antonio.
De film had naar mijn mening meer een thriller kunnen zijn, was nu teveel aktie film
Totaal beoordeling: aardig.
Leuke film voor de Antonio fans.
Linda
Blegh , ongelooflijk saaie film.
Het verhaal sprak me al totaal niet aan maar ik heb hem toch gekeken maar ik vond het maar niks. Daarbij was de dvd ook nog eens heel slecht wat het ook wel weer verpestte. 2 sterren
Jerome-B
Het idee van het verhaal is wel interessant, maar de film is een beetje voorspelbaar en langdradig tegen het einde. Verder een leuk kijkspel, met aardig acteerwerk. 2 sterren.
Stephan
Wat een amateuristische regie! Dramatische momenten in totalen. Montage op verkeerde momenten en personen. Spelregie is schokkend. Zelden zo kwaad geworden bij een film want het gegeven was leuk. Bah, bah en nog eens bah!!!
0,5
Agony
- 1985 berichten
vond het niet eens zo'n onaardige film. Het uitgangspunt is erg origineel, maar wordt helaas niet helemaal goed uitgebuit. Vaak werd nodeloos de spanning en vaart eruit gehaalt. Toch nipt 3 sterren.
Droopy
Inderdaad een origineel uitgangspunt alleen erg traag en ik vond de acteerprestatie van Banderas tegenvallen.
chiquita
Het idee is aardig, maar slecht uitgewerkt. De film duurt 109 minuten, maar gaat werkelijk nergens over.
De politiek/religieuze lading in het verhaal was wel interessant.
2.5 *
Stevo
Het ultieme middel tegen slapeloosheid. Toen ik op een gegeven moment mijn strijd had opgegeven en het bed ingedoken ben, riep mijn vriendin dat de film nu echt spannend begon te worden. Helaas (voor haar) begon de film zijn werk als een overdosis slaaptabletten al te doen en was ik zo vertrokken. 1,5 voor de moeite
Purmerend
Het onderwerp is boeiend. Maar hoe het is uitgewerkt, veel te veel gepraat op niks af. En de actie scene's vond ik ook nep, net zoals de personages.
Leno
Best een interessante film, alleen zijn er te veel scenes die de vaart eruit halen. Tegen het einde vond ik het al wel mooi geweest, maar er moest nog een niet te vermijden climax aan gebreid worden.
Het acteren was prima in orde.
Ghecko
Een zeer boeiende film. Als je de verhalen uit de Bijbel tenminste kent, anders zal je er niet veel van snappen.
De film sprak mij zeer aan omdat het een zeer origineel verhaal is, het verhaal is goed doordacht en het is iets waar in de werkelijkheid veel mensen niet eens aan zouden durven/kunnen denken, dat geeft de film ook wel weer iets. Het einde daarentegen is behoorlijk zwak, al had ik zelf niet veel anders kunnen bedenken. Het zou teveel zijn om er ook bij te laten zien wat er met de westerse wereld zou gebeuren als die informatie bekend zou worden.
Ik vind ook niet dat je kunt zeggen dat het een slechte actiefilm is, aangezien het dat niet is. Het acteren van Banderas vond ik zeer goed en realistisch, gezien zijn rol.
Het slechte acteren in deze film was die vrouw, een moeder die haar kinderen achterlaat midden in een schietgevecht lijkt me een beetje vreemd.
Maar goed, verder een leuke film die van mij 4 sterren krijgt.
petra pitt
Een erg mooie film, echt eentje waar je over gaat denken, want het zou echt kunnen gebeuren toch? en dan ook nog goed gespeeld. ook leuke karakters zo naast elkaar. De een wil heel graag bewijzen dat het het lichaam van Jezus Christus is, terwijl het de ander zijn opdract is om juist het tegendeel te bewijzen. Ook was het een goed einde.
finaldestiny
het verhaal is leuk verzonnen, maar niet goed uitgewerkt.
verschrikkelijk saai, viel me tegen.
Niriath
Ben ik nou gek? maar volgens mij was dit een zeer aardige film! ik ben niet eens een enorme bijbel-kenner maar ik kon het geheel goed volgen.
Gaat nog vele keren gekeken worden...
Slapstick
De opzet van de film is meer dan aardig. Het eerste half uur biedt spanning en intrigeert.
Helaas bloedt het geheel snel dood en het laatste half uur had ik zelfs de neiging om te denken "was de film maar afgelopen!".
Een vraagje over het katholieke aspect van deze film: is de man van wie Guttierrez (Banderas) zijn opdracht ontvangt de Paus of een kardinaal?
Waku
Het verhaal lijkt op eerste gezicht origineel gevonden en maakt nieuwsgierig. Helaas is de uitwerking een sof...
Banderas komt al helemaal niet geloofwaardig over in zijn rol en het lijkt wel of hij zelf het project kansloos acht.
AGoos
helemaal met je eens eigenlijk....
Waverick
Ik vind deze film, als beleidend christen, een mooi idee. helaas is het geen film die goed geregiseerd is (klungelig hier en daar). Er had naar mijn idee meer in kunnen zitten.
Neemt niet weg dat er goede momenten in voorkomen. Neem bijvoorbeeld het moment dat Banderas aan het rennen is en niet meer weet hoe die het heeft. "Als het nu echt waar is?" En de geestelijke die het echt niet meer ziet zitten en de eer aan zichzelf houdt.
De film en het idee erachter hebben mij wel geboeid. Ik vraag me alleen af of het geheel over kan komen op "heidense filmliefhebbers"
In dit genre vind ik The Passion Of The Christ toch veel beter.
3 sterren voor deze productie.
wyatt earp
Gisteravond gezien, maar ik denk niet dat ik hem ooit nog een keer ga zien. Diep wegstoppen en snel weer vergeten. Als je echt niks heb te doen, dan moet je er maar is aan gaan denken of je hem misschien gaat kijken. maar eerder ook niet.
Het verhaal is gewoon niet interessant genoeg. Halverwege hoopte ik dat er nog iets ging gebeuren, maar dat gebeurde niet. Hoewel het idee dat ze het lichaam van jezus vinden toch wel een piepklein beetje leuk is.
2,5 *. Net niet voldoende.
Carl
Het verhaal is juist wel interessant. En er werd alleszins redelijk geacteerd. Het idee blijft mij (christen) dan ook wel bezig houden, ofschoon dat natuurlijk ondergeschikt is cq moet zijn aan de film en de kritiek erop.
Kort en goed:
1. plot? ja - heel origineel. Zeker een plus in de film.
2. acteurs? ja - goede prestatie
3. cameratechniek? gemiddeld.
4. regie? gemiddeld
5. sfeer? ja - goed.
Van mij dus een verdiende 3
Tarkus
De film heeft een interessant verhaal, maar het is bijzonder saai gebracht.
Niemand van de cast kon me echt overtuigen, ook niet Banderas.
Het is een langdradig geheel waarbij je aftelt naar het einde.
De locaties, Israel en Rome zijn wel mooi, maar dan heb je het wel gehad.
Een van de mindere filmen met Banderas die ik al heb gezien.
brielen
Is helaas niet altijd even boeiend en beklijvend. Antonio Banderas doet echter zijn uiterste best om de film drijvend te houden en slaagt daarbij aardig in zijn opzet.3.

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

Smoke