• 9.372.602 stemmen

Genre: Sport / Drama

Geregisseerd door: Patrick Hasburgh

Met onder meer: Paul Gross, Peter Berg en Finola Hughes

Plot Aspen Extreme

"Skiing's the easy part."

Twee vrienden geven hun kantoorbaan op voor een baan als skileraar in het mondaine Aspen. Daar ontdekken zij het opwindende leven van mensen met rijkdom en roem, waarmee ze hun vriendschap op de proef stellen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van EmDee

EmDee

Top Gun on the Ski Slopes.

avatar van Richard1189

Richard1189

Moet het van de opwindend ski-opnames hebben en nauwelijks van het verhaal.

avatar van blurp194

blurp194

Haast een stuk jeugdsentiment voor me ondertussen, deze film. Heel lang geleden al gezien, vlak voordat ik in de bus naar Frankrijk stapte - dat zal toch wel in '93 of '94 geweest zijn. En wat een mooie plaatjes van het skien krijgen we te zien.

Maar toch ook met een verhaal wat voor mij welhaast de ultieme droom van elke skier moet zijn, heerlijk een heel seizoen in de sneeuw, romantisch wonen in een oude wagon. En dan heb ik het nog lang niet over Robin Hand. Verreweg de mooiste rol van Teri Polo, ver voordat ze in die ongein van de Fockers terecht kwam. En dat het niet allemaal rozegeur is in het verhaal maakt het alleen maar echter.

Prachtfilm. Kan ik elk jaar zeker drie keer zien, verveelt me nooit.

avatar van Kliko_Green

Kliko_Green

Helemaal eens!!!

blurp194 schreef:

Prachtfilm. Kan ik elk jaar zeker drie keer zien, verveelt me nooit.

avatar van mrklm

mrklm

Als voormalig ski-instructeur in Aspen is het in ieder geval begrijpelijk dat hij het scenario en de regie op zich nam voor deze film over twee aspirant-ski-instructeurs die het proberen te maken in Aspen. T.J. Burke [Paul Gross] ziet eruit als een corpsbal en voelt zich al snel thuis in het wereldje van oppervlakkige rijke stinkerds. Bovendien trekt hij de aandacht van maar liefst twee bevallige dames: yuppie Bryce [Finola Hughes] en radio-DJ Robin [Teri Polo]. Terwijl T.J. worstelt met dit luxeprobleem moet Dexter [Peter Berg] hard werken om te bewijzen dat hij het werk aankan en probeert hij geldproblemen op twijfelachtige manieren op te lossen. Tussendoor skiën de twee vrienden wel eens een heuveltje of een bergje af, maar het blijft grotendeels beperkt tot monotoon slalommen.

Het verhaal is oppervlakkig en rommelig, de film duurt veel te lang en ontsnapt alleen aan de laagst mogelijke waardering omdat er wat mooie plaatjes van de omgeving te zien zijn en er in de finale tenminste nog iets te zien is dat kan doorgaan voor 'extreme skiing', al is ook dat zeker geen rechtvaardiging voor de titel van deze extreem saaie film.