• 9.183.222 stemmen

Genre: Drama / Sport

Geregisseerd door: John Badham

Met onder meer: Kevin Costner, David Marshall Grant en Rae Dawn Chong

Plot American Flyers

"Two brothers challenge the road. And life itself."

Marcus' vader stierf aan een hersenziekte en hij zal er ook aan sterven, maar is te bang om het aan zijn broer te vertellen. Hij vreest ook dat zijn broer David de ziekte heeft en spreekt met zijn moeder af om hem op zijn sportschool te laten testen. Hij wil ook na jaren weer met hem op trekken en hem te trainen voor een zware wielerronde. Dit zal misschien de laatste keer dat ze samen met elkaar zullen optrekken.

avatar van dttom

dttom

Gister op tv en ik had niks anders te doen maar anders had ik niet gekeken.

avatar van Lt-zero

Lt-zero

Boring fietsen.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Zeg, Eddy Merckx doet mee hé !!

** 2 op 5 **

Tony

avatar van Yak

Yak

Zeg, Eddy Merckx doet mee hé !!

** 2 op 5 **

Heeft het één met het ander te maken?

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

't was maar om te lachen hoor !

Eddy Merckx geeft gewoon een startschot, dat is al.

Anders ... saaie film ...

avatar van savi_7

savi_7

erg goede film die meer bied dan alleen FIETSEN!!!

avatar van Waku

Waku

Aangrijpende en mooie familiefilm.

Goed voor een avondje brok in de keel.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Ik heb deze film net gezien. Absoluut niet saai. Heb mij geen enkel moment verveeld.

Kijken waard.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Helemaal niet mis deze film, en redelijk ondergesneeuwd. Heeft nooit een release gekend in ons land. Een positieve mix van familiedrama en sportfilm, met een Kevin Costner met pornosnor als één van de broers die meedoet aan the Hell of the West. Het verloop van die competitie komt knullig over als je vergelijkt met nu : haha, iemand van de weg rijden, trainen in fitnesszalen, wielrenners op hoogtes van 4000 meter doen rijden... . Soms viert de onzin hoogtij en de cheesy momenten komen bij de vleet, maar het was allemaal zeer vermakelijk en heb me geen moment verveeld.

avatar van scorsese

Redelijke film over twee broers die meedoen aan een wielerronde genaamd hell of the west. Een roadmovie en sportdrama die gemakkelijk wegkijkt. Genoeg mooie plaatjes van het Amerikaanse landschap en ook de wieler-scenes zijn mooi in beeld gebracht. Niet overal even goed uitgewerkt, vooral op het dramatische vlak.

avatar van CINEMATEKbe

CINEMATEKbe