• 9.372.182 stemmen

Geregisseerd door: Ji-hoon Kim

Met onder meer: Sol Kyung-gu, Son Ye-jin en Kim Sang-kyung

Gesproken taal: Koreaans, Frans en Japans

Plot Ta-weo

"Tower Sky. 108 Stories. Survive at any cost."

'The Tower' volgt een groep mensen die tijdens kerstavond vast komen te zitten in één van de hoogste wolkenkrabbers in de stad Seoel, door een brand die is ontstaan in het gebouw. Terwijl de brand steeds meer uit de hand begint te lopen en dreigt te verspreiden naar de hogere verdiepingen moeten de overlevende mensen zich een veilige weg zien te banen naar de begane grond.

Kang Young-ki

Kim Jang-ro

President Jo

avatar van studio dewolf

studio dewolf

Wanneer komt die film uit?

avatar van jarno1975

j3r03n

Dit is een remake van the towering inferno uit 1974,

avatar van russo

russo

verhaal zal niet zo boeiend zijn maar qua sfx ziet het er best goed uit in de trailer

avatar van stinissen

Een grote teleurstelling de film mag nog niet in de schaduw staan van het meesterlijke The Towering Inferno (1974) die de moeder van alle rampenfilms is. Flauwe humor wordt afgewisseld met geforceerde drama elementen en ook de karakters uit deze film zijn erg flets de special effects zijn standaard en zijn echt niet beter dan de film uit '74 , kortom een echte tegenvaller. Toch vind ik dit raar vinden want de mensen uit Zuid-Korea zijn normaal gesproken meesters in drama films maar hebben hier de plank flink misgeslagen.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Wow, wat een vette spektakel rampenfilm! Echt geweldig. Het verhaal is niet heel bijzonder (The towering inferno uit de 70's) maar die effecten... wow. Een 1,5 uur durende adrenaline rush.

avatar van vranque

vranque

vreselijk om weer het traditionele concept voorbij te zien komen. Alle fucking ingredienten weer schaamteloos gekopieerd. Film is best vermakelijk als je daar doorheen kijkt en ook wel goed gemaakt maar ik ben er klaar mee. allemaal geschreeuw, ach, zelfs een koreaanse Ernest Borgnine ontbrak niet. Erg flauw dus allemaal

avatar van jex

jex

Rampenfilm hollywood style maar dan in koreaans. Veel beelden deden me denken aan world trade center live beelden toen manhattan helemaal in puin laag op 11/09 vond dat wel raar overkomen. Geef hem ondanks de spectaculaire aktie scenes een 5. Te veel gehuil.

avatar van John Milton

John Milton

2,5 ster vanwege het aardige camerawerk, een aantal spannende scenes en over het algemeen goede effecten, al lag de CGI er soms wel erg dik bovenop. Toch vind ik actie en (melo)drama mixen iets wat weinig filmmakers kunnen. Dit was voor mij een voorbeeld hoe het niet moet. Inderdaad erg veel hysterisch gehuil en het acteerwerk was ook niet echt van de bovenste plank.

avatar van kampsie1

kampsie1

Ik ken het origineel niet, maar vond dit toch een alleraardigst filmpje.

Spanning en toch ook een vleugje humor zoals alleen de Aziaten het kunnen.

Daarbij opgeteld de mooie sfx, een ruime voldoende voor deze film.

avatar van Etickettrein

Etickettrein

Ken het eventuele origineel ook niet, maar vond de film prima te bekijken. Op zich goeie special effects en allerlei andere elementen. Vind het voor Zuid-Korea een aardige film. Dikke voldoende.

avatar van Rodger

Rodger

Aardig, zat wel goeie actie in, en redelijk spannend.. Er zat zelfs wat leuke humor in..

2.5 ,.

avatar van BBarbie

BBarbie

Sinds haar meespelen in mijn favoriete film A Moment to Remember (2004) heb ik een zwak voor de lieftallige Ye-jin Son. Ik heb sindsdien een tiental films van haar gezien en daar zijn een paar hele mooie bij, met name Keulrasik (2003) en Oechul (2005). Maar ik hoop dat zij niet te veel verzeild raakt in spectaculaire publiekstrekkers als deze rampenfilm, die duidelijk geïnspireerd is door The Towering Inferno met een vleugje “09/11”. Want dat is toch wel erg zonde van haar talent.

Op zich is het best een aardige film met prima speciale effecten, maar qua spanning blijft hij duidelijk achter bij het origineel uit 1974. De film heeft zo z’n momenten, maar kon mij toch niet echt bekoren. Dat kan ook komen omdat het genre rampenfilm mij niet zo ligt.

avatar van gauke

gauke

Een productie die onmiddellijk aan 'The Towering Inferno' uit 1974 doet denken en een ieder die hoopt op spannende actie zal teleurgesteld worden. Bovendien is er niets nieuws onder de zon: ieder beeld, hoe spectaculair in beeld gebracht, heb je al eerder gezien. Deze overdreven dramatische wolkenkrabber-rampenfilm, met veel vuur en de bijhorende explosies, veel geschreeuw en geren, is technisch solide, maar het verhaal is uiterst simpele kitsch. Kortom sloopbioscoop van het zuiverste water.

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima film die lekker wegkijkt, als is de vroegere film The Towering Inferno toch stukken beter.

avatar van 606

Wow, heb echt adembenemend zitten kijken, naar dit fantastische spektakel. En ja schreeuwen en huilen dat hoort erbij, wat zou jij doen als je in zo'n situatie zat? Dit is gewoon realistisch. Acteurs zijn goed in hun rol en het verhaal wordt mooi opgebouwd. Super Special effects ook in heel de film.

Dikke 4 sterren

avatar van ipman-99

ipman-99

"108 Floors Up, No Way Down." ... " !!!

Fantastische Aziatische Rampenfilm !!! Wat een film zeg ... , het eerste half uur wordt de film mooi opgebouwd

om dan nadien letterlijk en figuurlijk te ontploffen !

De film heeft uiteraard 'DNA' trekken van o.a "The Towering Inferno" maar drukt in mijn

ogen toch zijn eigen bloedstaal eruit !

Deze film lokte in zijn thuisland meer dan 4 miljoen bioscoopgangers en werd een regelrecht succes !

De actie, ontploffingen en speciale effecten kwamen prima tot hun recht !

De actie raast als een vuurzee over ons scherm met de nodige dramatische accenten in verweven !

Prima Aziatische grootse cinema !

avatar van Goodfella1812

Goodfella1812

Snap het negatieve commentaar niet, mogen de Koreanen ook eens een keertje kopieren. Meestal is het andersom. Veel geschreeuw en gehuil lijkt me ook niet meer dan logisch in een situatie als deze, niks overdreven aan verder. Solide acteerwerk, prima sfx, gewoon een vermakelijke film.

avatar van Ricardos

Ricardos

Super film, goed gedaan hoor!

avatar van Shinobi

Shinobi

Zuid-Koreaanse Towering Inferno.

En nog geen eens zo slecht moet ik zeggen.

In het eerste halfuur lijkt het verre van een rampenfilm; meer een verkapte romcom. Dit gedeelte wordt gebruikt om de personages te introduceren, wat redelijk lukt. Alleen jammer dat een paar personages vrij generiek overkomen, hierdoor had ik later enigszins moeite om ze van elkaar te onderscheiden.

Gelukkig gaat het na de rustige opening goed los met de nodige: explosies, heldendaden, vuurzeeën enz. Wat dat betreft zat ik er gelijk in. De hierbij gebruikte CGI is prima te noemen, dat mag ook wel als ik lees dat 'Ta-weo' een postproductie van twee jaar heeft gehad.

Helaas keert de humor op momenten terug wanneer de ramp gaande is. Bijvoorbeeld met het groepje gelovigen dat steeds zat te bidden om wonderen. Daarnaast ergerde ik me ietwat aan het krijsende kleine meisje.

Al met al best vermakelijk om eens gezien te hebben. Wel had de humor van mij weggelaten mogen worden om een serieuzere toon te creëren.

3,0 Sterren.

avatar van scorsese

Aardige film waarin een helikopter zich in een wolkenkrabber boort door een ongeval. De opbouw van de film is die van een typische, ouderwetse Hollywood-rampenfilm, maar dan van 2012 en uit Korea. Flink wat spektakel en special effects. De humor komt hier en daar wel wat ongelukkig uit de hoek.

avatar van Decec

Decec

Een goede actie/komedie/dramafilm...

Prima verhaal en af en toe leuk (komedie) grappig verhaal...

Prima acteerwerk...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

avatar van HNCX700

HNCX700

Van alle originele jaren '70 / '80 rampenfilms heeft de

Towering Inferno (1974) dan toch ook, na bijna 40 jaar, een remake.

Wellicht is de reden dat de helicopters scenes anders te veel aan 9/11 zou doen denken.

Welliswaar van Koreaanse makelarij maar dat maakt de film niet minder spectaculair.

Al was het maar door de hedendaagse digitale technologie die er op los gelaten is.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Geen al te beste vertoning van de Koreanen die hier een brand in een wolkenkrabber portretteren als een groots avontuur. We moeten eerst door een inleiding heen van exact dertig minuten waarin ze telkens wanhopig komisch uit de hoek proberen te komen (wat meestal mislukte). Het geheel is vrij lelijk belicht en ondanks alle heisa en catastrofe vond ik het er vrij goedkoop uit zien. Ik begon ook lichtelijk moe te worden van die chefs bij de brandweer die daar als een stelletje zoutzakken stonden opgesteld bij een of andere brillenmans die zogenaamd alle informatie tot de beschikking had. Verder is het dikwijls voorspelbaar en werkt de vlugge montage voornamelijk als een soort uitputtingsslag.

avatar van Theunissen

Helemaal mee eens "Rampenfilm Hollywood style maar dan in Koreaans".

Opzicht is dit geen slechte rampenfilm (op de eerste 30 tenenkrommende minuten na), maar veel explosies en weinig echt drama en weinig overtuigende acteurs (men krijste/schreeuwde wel erg veel en het was ook best geregeld irritant) maakt het ook geen geweldige film. Zodra de ramp zich voltooid is de vaart wel hoog en is er ook behoorlijk wat actie, welke er geregeld best spectaculair uitziet. Doordat er veel gebeurt, kijkt de film zich in het algemeen ook lekker weg. Wel jammer dat het eigenlijk nergens echt spannend wordt en wie eraan gaat en overleefd is ook best voorspelbaar. Het einde had veel overeenkomsten met de Twin Towers van het World Trade Center in New York.

Al met aardig om eens gezien te hebben (op "Film 1" heb ik hem overigens gezien) maar meer ook niet. En inderdaad, deze film kan zeker niet tippen aan het nu 40 jaar oude "The Towering Inferno (1974)".

avatar van Lucitair

Lucitair

Ben er echt heerlijk door in slaap gevallen. Daarmee ook alles gezegd.

avatar van carla007

carla007

leuke actiefilm, met bijzonder humor.

avatar van EasyRider66

EasyRider66

Heb me door deze film heen moeten worstelen. Eén en al clichés en verschrikkelijk slecht geacteerd. Voor de moeite toch nog een 1,5