Pohwasogeuro (2010)
Geregisseerd door: John H. Lee
Met onder meer: Seung-Won Cha, Sang-Woo Kwon en David Lee McInnis
Gesproken taal: Engels en Koreaans
Plot Pohwasogeuro
"The day that courage came of age."
De Koreaanse oorlog, 1950. De Noord-Koreanen trekken zuidwaarts op en iedereen wordt gemobiliseerd om weerstand te bieden. Onder hen ook Kap-jo, een scholier die is veroordeeld voor moord. Hij krijgt de keuze om te vechten in plaats van om zijn straf uit te zitten. Hij komt terecht voor een middelbare school, waar hij met 70 andere scholieren klem zit en de horde oprukkende Noord-Koreanen moet zien tegen te houden. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
Ku Kap-Jo
Hwa-ran
Oh Jang-Beom's mother
Minotaures
Naast Brotherhood of War en Beyond the Border, beiden Koreaanse oorlogfilms
Beyond the Border een Koreaanse oorlogsfilm?
popcorn en cola
Inderdaad een mindere film als Brotherhood of War, maar zonder meer nog steeds een prima film. 71 into Fire is waargebeurd, dus de film kan niet spannender zijn dan het verhaal. Het verhaal is eenvoudig, maar wel interessant is de machtsstrijd tussen een student en een crimineel. Uitstekend gefilmd, goede geacteerd, geweldige sfeer neergezet. Ik geef er 4 sterren voor, stem nr. 71 toevallig.
Cleanshot
Oorlogsfilm Aziatische stijl met veel emotie en idealen. Als er van houdt een prima film.
Diederik58
Zuid-Koreanen eren hun oorlogshelden. Met veel theater wordt de oorlog in beeld gebracht.
Het wordt allemaal uitvergroot. De anders zo emotieloze Koreaan tonen hierin hun emotie tegenover kameraden en vaderland.
De visuele effecten zijn goed gedaan.
Niet heel veel minder dan The Brotherhood of War.
Je moet deze films met een korreltje zout nemen als het gaat om de onoverwinbare hoofdpersonen. ZIj trotseren alle bommen en granaten. Helden, dat zijn het.
Phantasm
Onderhoudende film met het nodige geweld erin, leuk om een keer gezien te hebben.
Gang_Star
Een zeer sterke uitwerking van een waargebeurde situatie. De cast doet het vrij goed, en hoe verder je in de film komt, hoe meer sympathie je krijgt voor de scholieren die vrijwillig het leger gingen helpen en door een verkeerde aanpak aan hun lot werden overgelaten uiteindelijk. Ondanks dat deze jongens vrijwel allemaal nooit eerder hadden geschoten, werden zij belangrijk in de oorlog die toen plaatsvond. En doordat zij uiteindelijk allen na 11 uur lang vechten om het leven kwamen, zat ik achteraf met een dubbel gevoel.
Qua actiescènes zeer geslaagd, maar ook de portie dramatiek raakt.
Goede film.
Jordi
Jammer dat de maker gekozen heeft voor Rambo-achtige taferelen. De kracht, gezien de achtergrond, had op een ander punt moeten liggen. Desondanks toch een goede film omdat er buiten de enkele overdreven vechtscenes (ik miste de counter uit een parodie) heel sterke momenten waren.
Movsin
"Jij bent van Zuid-Korea en ik van Noord-Amerika. Zo is het nu éénmaal..." onderstreept de onzin van de oorlog die doodgewone en gelijkaardige mensen als vijanden tegenover elkaar plaatst, dit in een beenharde film met spectaculaire gevechtsscènes waarvan deze op het einde van de film er toch wel over is en eerder uitvalt als uit een Japanse maffia-film waar ze met trossen vallen en waar uiteindelijk de bijzonderste kemphanen het finaal uitvechten. Jammer.
Uitstekende oorlogsfilm uit Zuid-Korea, enigzins te vergelijken met eerdere toppers als Brotherhood en My Way. Subliem in beeld gebrachte aktiescenes en natuurlijk veel tragische heroïek. Dik aangezet qua emoties, alles wordt uit de kast gehaald, maar de film is zo spectaculair en spannend dat je dit best door de vingers wilt zien.
BBarbie
Volgens de openingscredits is deze film gebaseerd op een strijd, die in augustus 1950 plaatsvond tussen een Noord-Koreaanse legereenheid en een groep ongeoefende studentsoldaten. Dat zal best zo zijn, maar de uitwerking in deze film zoekt overduidelijk de grenzen van geloofwaardigheid op en gaat daar, zeker in het laatste deel, overheen. Het is in mijn ogen een patriottisch pamflet met vet aangezette dramatiek, die —afgezien van het realistisch ogende begin— niet weet te overtuigen. Best spannend, maar aannemelijk? Niet echt. Ik heb die twijfels trouwens wel vaker bij Koreaanse actiefilms met veel geweld.
DiamondsRealDeal
"Jij bent van Zuid-Korea en ik van Noord-Amerika..
Kondoro
Ik weet niet hoe jij de film gekeken hebt, maar er komen wel degelijk Noord-Amerikanen voor in deze film en wat Movsin zegt kan gewoon kloppen, heb de film nu niet zo bij de hand om dit na te kijken.
Kondoro
Ik heb gisteren twee films gekeken, samen met een maatje van me. Dit was het derde deel uit de zombiefilmreeks ‘[REC]’ en s’ avonds viel de keuze op deze Zuid-Koreaanse oorlog film ’71: into fire’. Ik ben de laatste tijd al wat langer bezig met het kijken van de films die de Zuid-Koreanen te bieden hebben en ook met dit derde filmpje ben ik aardig onder de indruk van wat hun in petto hebben. Ik ben vaak fan dit soort films, niet omdat ze nou persé het leukste onderwerp hebben en de geschiedenis is ook bij deze film niet bepaald leuk te noemen, de film stond vaak sterk in zijn schoenen waarmee hij goeie en leuke scénes liet zien wat mij in principe van begin tot eind wel wist te boeien.
Normaal staan de zaterdagen bekend bij ons om de horror films die we dan aanslingeren, beiden fan van deze genre en ik kijk het persoonlijk ook het liefst in het weekend dan doordeweeks, vaak wil ik liever mijn volle aandacht schenken aan deze films omdat ze soms wat lastig te begrijpen zijn. Echter was een keer iets anders op de zaterdagavond ook geen totale ramp en dan kan deze oorlogs film wel mooi in de plaats vallen, een film wat wist te boeien maar inderdaad zoals ik boven mij al zag zijn de Rambo taferelen soms best irritant, en kunnen op mijn gevoel de geloofwaardigheid van het ‘echte verhaal’ wel een beetje afdwingen.
Qua actie zit het dus wel helemaal snor in deze film, dat kun je vooral wel zeggen van de mooie slachtvelden die er gecreëerd worden in bijvoorbeeld de stad in het begin van de film, maar ook op het moment wanneer de jongens de school moeten bewaken tegen de Noord-Koreanen wat ze nog best goed wisten te doen. Zo werden we ook nog mooi meegenomen in het feit hoe de hinderlagen in werking werden gesteld van de Noord-Koreanen én de Zuid-Koreanen, natuurlijk de grote verschillen qua man kracht van noord en de minderheid van zuid en de film kent een leuk vleugje drama waarbij je nog wat geraakt kan worden ook.
Het concept is goed, er werd verteld dat het een ‘waargebeurd verhaal’ is waarvan ik soms kippenvel kan krijgen omdat dat tegenwoordig overal zo is, toch wist mij deze film wel degelijk te boeien. De keuze van 71 jonge soldaten in een school te stoppen was goed, echter waren deze jongens ongetraind en zonder enige ervaring moesten ze de strijd aangaan tegen moordlustige en wilden noord-koreanen. Zo kon je zien dat onwetendheid ook nog een belangrijke rol speelt in deze film met een vleugje angst en wat jongens die denken dat ze onverslaanbaar zijn, ene punt waarop ze zelfs aan het geinen zijn met een handgranaat die ze gevonden hadden in de aardappel schuur waarna eentje de pin uit de handgranaat trekt om dat hij niet wist wat het deed, en zo de hele aardappelschuur liet ontploffen en de groep dan voor 2 weken aan de maiskolven vast zaten, als ik dat wel helemaal goed heb, en dat kwam natuurlijk door de onwetendheid van de jongens die zonder ervaring opgescheept zaten.
De Koreaanse oorlog sluit natuurlijk nog wel deels aan op de Tweede Wereldoorlog die dan wel niet meer doorvoerde als ‘wereldoorlog’, de wereld had er wel zijn handen vol mee aangezien Zuid-Korea gesteund werd door de Verenigde Naties waaronder naast Amerika ook nog Nederland, België, Frankrijk en twaalf andere landen tegen de Noord-Koreanen vochten, echter kreeg Noord-Korea steun van twee communistische landen China en Rusland, dit was ook mooi te zien in de film waar de Zuid-Koreanen het vrijwel moesten doen met de M1 Carbine van de Amerikanen (althans daar leken de wapens wel op), en het was zo dat Noord-Korea wel wat betere wapens in handen hadden, die veel weg hadden van de Russische PPD-40 of de PPSj-41. Beiden landen kregen dus veel steun van buiten af.
Hoe dictatorisch Noord-Korea wel niet is werd ook nog wel eens aangekaart door de Noord-Koreaanse generaal die zich in deze film op liet trekken met zijn leger en zo een ongekende hoeveelheid aan verwoesting achterliet, en dat was ook veel te merken. Toch wel dom dat Noord-Korea zijn kans schoon zag om aan te vallen terwijl Zuid-Korea veel steun kreeg van buiten af dankzij hun anticommunistische instelling.
Het verhaal heb ik zo’n beetje al uitgelegd door mijn mening heen. We volgen een jonge soldaat die vervolgens de leiding kreeg over 70 mede soldaten die gevorderd worden om het daadwerkelijke leger een tijd steun te geven om de Noord-Koreanen tegen te houden. Ze vestigen zich in een school en na wat wachten komen de eerste Noordelingen aangezet die geëxecuteerd worden. Vervolgens maakt Noord-Korea een enorme opmars en na hier en daar wat kleinschalige aanvallen worden de jongens aangevallen in hun school die ze nog aardig goed vast weten te houden door bijvoorbeeld boobytraps en molotov cocktails te maken kunnen ze de Noord-Koreaanse opmars stoppen en hebben de jongens van het echte leger wat meer tijd gehad om hun aanval en verdediging goed in te zetten.
Erg mooi Zuid-Koreaanse film die ik nog best aantrekkelijk vond om te kijken, dit is echt ook mijn eerste film die ik heb gezien wat over de Koreaanse oorlog ging, dus er gaan er ook nog wat volgen maar dit onderwerp heeft een mooi begin gemaakt.
Lovelyboy
Dat de Koreaanse cinema uitstekende oorlogsfilms kunnen maken zag we al eerder met The Frontline en The Brotherhood of War. Dat men ook niet vies is van een beetje drama en helden verering is ook duidelijk, het resultaat is dan ook een uitstekend film die kan wedijveren met The Frontline maar toch net zijn meerdere moet erkennen in The Brotherhood.
71 into the fire behelst een uitermate simpel maar niet minder waar verhaal. Een aantal geronselde studenten die als taak krijgen een onbelangrijk punt te bewaken maar de volle toorn van de noordelijke troepen over zich heen krijgen. Aardig is het verhaaltje van de verschillende karakters die met elkaar botsen maar elkaar richting het einde toch vinden om hun geschillen aan de kant te zetten. Het doet er eigenlijk allemaal niet echt toe want 71 into the fire draait om oorlog en verdorie wat kunnen ze dat goed in beeld brengen.
De getoonde oorlogs is dan ook om te smullen en spektakel ten top. Van een beetje drama is men ook niet vies, iets dat aardig slaagt. De soundtrack, het acteren, het is allemaal ruim voldoende. Een van de weinige dingen die ik kan vinden als kritiek is dat men kennelijk geen T-34's ter beschikking had en dat Sherman's doorgaan voor tanks van de noordelijke troepen. Ach, detail. Kennelijk was het budget op...Het maakt niet uit. 71 into the fire is een prima film en een mooie toevoeging tot mijn oorlogscollectie.
filmkul
Redelijke oorlogsfilm. Het verhaal is eenvoudig maar wordt wel vakkundig uitgewerkt. De opbouw is goed en men neemt de tijd voor de karakterontwikkelingen van de hoofdrolspelers. Maar al snel worden deze geconfronteerd met de gruwelen van de oorlog. De actiescènes worden sterk in beeld gebracht maar wel met de nodige dramatiek en heroïek. Niet dat dat erg is want het is een redelijk spektakel dat van het scherm spat. Visueel allemaal mooi in beeld gebracht.3.5
mcdaktari
Ik heb de film nog niet gezien maar ik weet niet of er voor Rambo-achtige taferelen is gekozen, want het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal toch? Dus ik ga ervan uit dat het zo ongeveer gebeurd is. Oke, het zal allemaal wel spannender gemaakt zijn, maar wie zal het zeggen, misschien is het wel zo gegaan.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Ta-weo
Actie / Avontuur, 2012

H
Thriller / Misdaad, 2002
koreaanse oorlogoorloggebaseerd op een waargebeurd verhaalleerlinghistorischfight to the deathstudent soldier