• 9.370.364 stemmen

Doppelganger (1993)

Horror / Thriller | 104 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titels: Doppelganger: The Evil Within / Dual Ghost / Mask of Murder

Geregisseerd door: Avi Nesher

Met onder meer: Drew Barrymore, George Newbern en Leslie Hope

Releasedatum: 24 april 1993

Plot Doppelganger

"In every good, there is evil. In Holly Gooding there is something worse. Much worse."

De moeder van Holly Gooding werd vermoord. Holly vlucht naar Los Angeles waar ze kamergenote wordt van de beginnende schrijver Patrick Highsmith. Op een dag vertelt Patrick haar dat hij haar op straat zag, terwijl Holly zeker weet dat ze in bed lag. Dit maakt haar angst voor haar dubbelgangster weer zeer sterk. Het is duidelijk dat deze dubbelgangster haar naar Los Angeles is gevolgd. Wat later verneemt de jonge schrijver van een FBI-agent dat Holly van de moord op haar moeder wordt verdacht.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Diesel

Diesel

Jaren geleden gezien.

Het is geen slechte film maar verder dan 2 sterren kom ik niet.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Deze film is echt grappig: Alles is slecht: Acteerwerk, cast en vooral plot!

*0,5

avatar van XZtephan

XZtephan

Mijn vriendin heeft deze film net van haar pa gekregen, en ze wil hem vanavond met mij zien, maar nadat ik dit zo zie denk ik dat ik haar maar op de bios trakteer, haha

avatar van Boeikens

Boeikens

Prul.

Camerawerk is niet denderend en de acteurs waren ook beter thuis gebleven.

Het verhaal is niet echt meeslepend, fut- en sfeerloos. Ook de spanning wil er niet echt komen.

Zonde van de kijktijd.

avatar van HK Senator

HK Senator

Waardeloos. De makers keken af bij Dario Argento. Vooral het kleurgebruik doet af en toe flink aan Suspiria denken. Ook een deel van het plot lijkt op een giallo. De special effects aan het eind doen jaren 70 aan en zouden in een film uit die tijd ook niet misstaan. Maar voor 1993 zijn ze gedateerd. Maar goed, geen goedkope cgi dus dat is een pluspunt. Ook een pluspunt, Drew Barrymore was in deze periode op haar mooist en de makers doen geen moeite dit te verhullen. Alleen daarom al een 2 en geen 1,5.

avatar van blurp194

blurp194

Mix een enorme hoeveelheid suspension of disbelief met een goede snuif cliches en dan zal er wel zoiets als dit uitkomen. Wellicht het zwakste plot ooit, en qua timing vliegt het geheel ook nog eens stevig de bocht uit - de scenes aan het einde zijn een mooi voorbeeld van een volstrekt gebrek aan beheersing. En Barrymore, mwah - ik herinner me wel dat ik haar toen de film net in de videotheek lag zeker wel een knappe meid vond, maar zo’n barre indruk maakt dat nu ook niet meer op me. Hoewel, met dat ene jurkje aan…

In de bijrolletjes zien we Danny Trejo even langskomen. Die heeft het ook over een jurkje, geloof ik. Absurd hoeveel rollen hij ondertussen gespeeld heeft, overigens, ik zocht het even op, en kreeg zowat een lamme duim van het scrollen. En dit is nog lang niet zijn eerste.

avatar van blackwolves

blackwolves

vele hebben echt totaal geen verstand van toch zeker wel een goede film ik vind dat zo stom slecht camera werk slechte acteer prestaties wel jongens ze heeft het toch wel gemaakt van kind tot nu stel je eens in haar plaats kunnen jullie dan beter acteren dan zei en zal jullie camera werk ook nog goed zijn? het is natuurlijk geen kaskraker gelijk er zo vele zijn maar om hem zo de grond in teboren ik heb echt in de oude tijd veel slechtere horror films gezien hoor en deze krijgen dan echte goede kritiek maar vele weten gewoon ook niet hoe je naar een horror film moet kijken maar ach waarom maak ik mij druk over deze opmerkingen ik vond er zat genoeg spanning in om hem met veel plezier uit te kijken tot het einde heb tijdens het kijken geen minuut met iets anders bezig geweest wat anders wel is door verveling geen spanning genoeg en zo verder. neen deze film totaal niet ik houw van horror films die mij gewoon aan mijn kijker buis blijven nagelen door dat er spanning in zit hij lijkt een beetje op een andere film waar in ze heeft gespeelt maar deze vond ik toch beter. was gewoon een lekkere genoten van deze bizarre iets wat vreemde horror film en nu eens vind ik dat Drew Barimore goed heet gespeelt

avatar van frans123

frans123

blackwolves schreef:

Met zulk taalgebruik kunnen we je niet serieus nemen.