• 9.409.928 stemmen

Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012)

Actie / Horror | 105 minuten

Genre: Actie / Horror

Geregisseerd door: Timur Bekmambetov

Met onder meer: Benjamin Walker, Dominic Cooper en Anthony Mackie

Releasedatum: 2 augustus 2012

Plot Abraham Lincoln: Vampire Hunter

"Are you a patriot or a vampire?"

Indiana, 1818. De negenjarige Abraham Lincoln is getuige van de moord op zijn moeder door een bovennatuurlijk wezen; een vampier. Tien jaar later probeert hij de moordenaar van zijn moeder om te brengen, maar faalt. Hij wordt leerling van Henry Sturgess, die hem leert wat nodig is om een vampier te doden. Abraham verhuist naar Springfield. Hij werkt en studeert en jaagt 's nachts op vampieren. Hij trouwt met Mary Todd. Hij is enige jaren president, wanneer hij erachter komt dat er vampieren in het Confederale leger zitten. Hij start een campagne om dit te stoppen.

avatar van 2504naomi

2504naomi

Goede film, misschien af en toe wel wat ongeloofwaardig (denk aan de transformatie van gewone jongen naar sterke man), maar ik denk dat dit genre één en al ongeloofwaardigheid bevat. Dat kun je immers verwachten al voordat je de film kijkt en als je daar niet van houdt, tja, focussen op ander genre misschien?

Maar al met al goede film, heb er erg van genoten.

avatar van cor1946

cor1946

Hele goede horror/thriller met heerlijke acties. Zo worden er niet veel gemaakt. Niet zeuren mensen gewoon verstand op nul en kijken naar de special effects.

avatar van Rodger

Rodger

Film is niet slecht, een paar mooie special effects, en een prachtig decor..

Ik vond hem halverwege wat weg zakken, maar op het einde kwam deze weer goed terug..

2.5**

avatar van CJN11

CJN11

Goeie keek lekker weg !

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Toen ik de titel zag dacht ik eigenlijk dat dit niet veel soeps zou kunnen zijn. Maar ik werd toch aangenaam verrast! Goed verhaal, goed acteerwerk en goede special FX. Het gaat allemaal lekker door met lekkere actie en visueel ziet het er gewoon goed uit. Prima filmpje dus! 3,5 ster

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Wat hou ik toch van dit soort films. Heerlijke actie scenes, uitstekende special effects en die slowmotions... awesome! Had op zich redelijk hoge verwachtingen en ben absoluut niet teleurgesteld. Het hele gegeven van Abraham Lincoln als vampierjager vind ik nog steeds wat moeilijk te bevatten (ze hadden wat mij betreft gewoon Van Helsing kunnen gebruiken) maar goed, uiteindelijk maakt het voor de film niet uit. Voor de liefhebber een heerlijke film die makkelijk wegkijkt (de tijd vliegt werkelijk voorbij!). Tof!

avatar van jippie2010

jippie2010

Dit is een film die veel in zich kon hebben, maar er waren een aantal zaken die afbreuk deden aan de film.

Zo werden cruciale momenten in de film niet goed uitgewerkt, was Benjamin Walker nooit echt overtuigend als slayer, en waren sommige scenes over the top en daarmee ongeloofwaardig. Ook stoorde ik me aan het feit dat veroudering van de hoofdrolspelers slordig waren uitgewerkt (op de vampieren na uiteraard).

Dat gezegd hebbende heb ik wel geboeid zitten kijken, waarbij ik van het verhaal heb genoten. Ik vond het mooi dat kleine elementen steeds weer terug kwamen later in de film. Ook de special effects waren van behoorlijk niveau.

Maar als ik de minpunten in acht neem kan ik niet verder gaan dan een *2,5

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Een redelijke film, maar ook niet meer dan dat. Met een aantal aardige sterke actiescene's, film is niet echt gory te noemen. Vond hem alleen net iets te lang duren, maar op dat na toch goed te doen.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Ja ja ik heb hem,zo kijken,recensie volgt.

avatar van Livefree70

Livefree70

Kijkt lekker weg, leuke twist dit verhaaltje over de president van de States. Veel grof geweld en leuke special effects. Niks mis mee (zolang je geen historicus bent)

avatar van bladerunner2007

bladerunner2007

Blik op oneindig en kijken naar de special effects, en niet letten op de storyline.

Is al eerder gezegd, maar had dat al gelezen en ging er juist op letten. Keek misschien daarom toch naar een film die me toch niet helemaal kon boeien.

Effecten waren leuk, meer niet.

avatar van jerre1982

jerre1982

kijkt zeker makkelijk weg, al vond ik hem op sommige momenten iets te langdradig en vond ik sommige scènes zelfs overbodig...

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

"My kind of movie".

105 minuten pure vermaak,naar mijn mening een goede film dus.Kostuums goed,de sfeer in de film goed,actie en special effects goed,voice-over goed.

(Verhaal simpel,maar zeker niet als storend ervaren).

Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012) is voor mij een zeer geslaagde filmproductie geworden,die ik zeker in de toekomst nog meerdere malen kan bekijken zonder dat de verveling toeslaat.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Vrij pover.

Vooral erg jammer dat Bekmambetov binnen de lijntjes kleurt, zijn visuele stijl is ook niet meer wat het geweest is en tenslotte is het narratief ook erg fragmentarisch en onsamenhangend. Het is allemaal vrij braaf en brengt ook geen enkele leuke vondsten aan de oppervlakte. Abe Lincoln als Protagonist is dan wel weer vrij aardig. Erg gelikt ziet het er wel uit maar Bekmambetov laat zien dat dat dus niet altijd een pro wil zijn. Echt met moeite uitgezeten en dat is misschien nog het beste referentiekader om te illustreren dat dit niet best was, ondanks de rijke resources.

avatar van zerodopa

zerodopa

Sja jaaa Het is echt geen film die je lang bijblijft, maar wel een uitermate entertainend gebeuren. Op een mooie grote 3d tv is t visueel zeer sterk, het verhaal wat om deze beelden heen is verzonnen is ook gewoon grappig. Paar leuke vampire slashes, wat landschappen bla bla.. mooie opsomming van leuk vormgegeven scenes.3 sterren

avatar van Timba69

Timba69

Erg onsamenhangend verhaaltje, vooral de 2e helft. Verder een erg vergezocht plot wat mij niet echt aansprak. De special effects waren erg wisselend en ik stoorde mij af en toe aan het kleurgebruik (bv. paarden/brug.

Inderdaad leek de hoofdrolspeler op Liam Neeson. Heb op het eind de aftiteling er nog op nageslagen, maar bleek dus geen familie te zijn.

avatar van sofripa

sofripa

Daar haalde Abraham dus de mosterd...

Nogal wiedes, bij vampieren. Hoe kom je erop. Wat een heerlijke mash up! En best wel slim verweven tegen de achtergrond van de amerikaanse burgeroorlog. De film heeft een lekkere vaart, mooie vecht choreografie en is rijk aangekleed met beelden van het Amerika van destijds.

De cast doet zijn werk naar behoren zonder uitschieters. Grappig is inderdaad de gelijkenis van Walker met Neeson. Bij deze door Hollywood ter vervanging voorgesorteerd.

3,5 ster

avatar van antilasergun

antilasergun

Ik zag de lage waardering maar gaf de film gelukkig het voordeel van de twijfel.

Ik vond hem super,spannend tot de laatste minuut.

avatar van MaNiAc E

MaNiAc E

Had graag gezien dat ze wat meer volgens het boek hadden gedaan.

Abraham Lincoln: Vampire Hunter movie review by SlashingThrough.com

avatar van Re73

Re73

Voor nu 3.5 leuk ammusent.

avatar van Film Pegasus

In afwachting van de Spielberg-film rond de Amerikaanse president Lincoln, maak ik graag kennis met hem in deze fantasyfilm. Ik ken helaas te weinig van de man om veel gelijkenissen op te merken. Ik ken wel z'n strijd in de afschaffing van de slavernij, de Amerikaanse burgeroorlog en de moord op hem in het theater. Niet dat deze vampierenfilm zo historisch correct moet zijn, maar anderzijds geef je de hoofdrol toch graag wat meer achtergrond. Zeker als het een bestaand historisch figuur is.

Timur Bekmambetov had ik al bezig gezien met de film Wanted. Deze licht toch wel ietwat in de lijn qua stijl. Het is moeilijk om nog origineel uit de hoek te komen met een vampierenfilm en dan is vormgeving of een originele setting toch wel mooi meegenomen. Hij maakt van deze film een best wel leuke blockbuster. Genieten dus en hopelijk nog meer van dat!

avatar van mixmaster

mixmaster

heerlijke film met mooie settings en effecten.

ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat deze film zo goed zou zijn.

105 minuten puur vermaak !

avatar van Keane1983

Keane1983

Een redelijk goede actie/horror film.

Verhaal is prima en onderhouden met een vleugje humor.

SFX zien er gelikt uit. Actie scenes prima in elkaar gezet. Veel slowmo's.

Acteerwerk is goed. Score ligt goed in het gehoor.

Al met al een leuk filmpje voor de zaterdagavond om eens gezien te hebben,

maar weet in mijn ogen niet ergens echt in uit te blinken.

Van mij een 3,5*

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Aardige film waar heel wat meer in had kunnen zitten. De wellicht grootste president van de USA ooit als vampierjager, dat is een leuk en origineel idee. Ook wordt de strijd tegen de vampiers heel aardig verwerkt met enkele grote gebeurtenissen die ook echt hebben plaatsgevonden. Al had de echte Lincoln (onder meer 4 kinderen) wel iets meer gelijk mogen zijn aan deze filmvariant.
Het acteerwerk is heel behoorlijk, al is er niemand die echt een memorabele rol heeft. Allen doen hun werk, maar ook niet meer dan dat. De fotografie is best mooi met goede belichting. Ook de decors, kostuums en hele aankleding zien er goed uit. Enkel de CGI in grootse scènes laat te wensen over. Wel is de hele setting in het Amerika van toen (met het oude Zuiden, het Capitool in aanbouw etc) wel leuk om te zien. Blijft immers een uiterst boeiende periode.

Maar het is wel een actiefilm, dan is het wel zo jammer dat de vele actie zo slecht geregisseerd is. De ideeën zijn niet slecht (op die paarden bijvoorbeeld is iets nieuws voor mij maar veelal erg rommelig, onoverzichtelijk en nogal over the top dus volstrekt ongeloofwaardig. Vampieren wil ik accepteren, gewone mensen die onmogelijke dingen doen voor gewone mensen niet. Ook is de actie te veel van hetzelfde. Op een gegeven moment weet je het wel met het afhakken van hoofden met een bijl.

Neemt niet weg dat ik me meestentijds wel heb vermaakt, alleen jammer dat de actie zelf zo mager was uitgewerkt. 2,5*

avatar van rsc

rsc

misschien een 4 wat te overdreven, maar dat het gemiddelde onder een 3 is... :S

Ik ga hem niet te kritisch beoordelen... ik vond hem wel soms wel slordig in elkaar gezet...

Maar voor een aktiefilm in die era was hij wel erg mooi.

Nu is de Amerikaanse revolutie een erg boeiende tijd naar mijn mening.

wel werd het vechten met de bijl continu wel erg vervelend...

Maar goed, met pistolen zou de aktie misschien ook wel beperkt zijn dus zou wel een bepaalde rede zijn...

avatar van Jesus 101

Jesus 101

Normaal houd ik wel van wat vampieren actie (bv underworld) maar dit verhaal sprong wel erg van de hak op de tak. Kon mij niet geboeid houden, erg jammer.

avatar van Stijn B.

Stijn B.

Plezanter dan verhoopt maar even voorspelbaar als gedacht . Laat dat laatste het plezier niet volledig vergallen want de actiescènes zijn best cool.

avatar van welat

welat

2.5 sterren puur voor grappige momenten(bijna hele film is een grap) en wat special-effects.
Als je het niet serieus kan nemen en erom kan lachen is het zeker waard.

Seconde dat je je ergert of serieus neemt stop dan met kijken, want dan is het gewoon schijt slechte film.

lachte me kapot toen ze zeiden vampires whiped out indians wuhahahaha

avatar van missy85

missy85

Mooie film, keek lekker weg! Veel mooie special effect. Voor de geloofwaardigheid moet je deze film niet kijken, helemaal geen film in dit genre. I like!

avatar van Spetie

Een redelijke vampieren-film, met een origineel uitgangspunt, dat moet gezegd worden.

Verhaaltechnisch is het allemaal aan de rommelige kant. Het gaat een beetje van de hak op de tak, al moet gezegd worden dat dit ook niet het belangrijkste aspect is bij een film als deze. De actie die erin voor komt is best vermakelijk met soms best goede CGI, zoals het einde, maar soms ook CGI die minder is en wat nepper oogt.

De acteurs doen allemaal hun ding, maar vallen niet bijzonder op of buiten de boot. Ik vond het vooral jammer, dat er niet wat meer goede humor in voorkwam. Dat miste ik op sommige momenten toch wel een beetje. Het had ook nog wel iets meer overdreven en iets minder serieus gemogen, maar dat zat er helaas niet in.

Bekmambetov is in ieder geval een regisseur met goede ideeën, maar moet het een en ander hier en daar nog wel wat beter onder de knie krijgen om een echt goede film te kunnen afleveren. Abraham Lincoln: Vampire Hunter is zeker niet heel slecht, onderhoudt voldoende, maar komt in zijn geheel net wat te kort om echt goed te kunnen vermaken.