• 9.378.301 stemmen

Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012)

Actie / Horror | 105 minuten

Genre: Actie / Horror

Geregisseerd door: Timur Bekmambetov

Met onder meer: Benjamin Walker, Dominic Cooper en Anthony Mackie

Releasedatum: 2 augustus 2012

Plot Abraham Lincoln: Vampire Hunter

"Are you a patriot or a vampire?"

Indiana, 1818. De negenjarige Abraham Lincoln is getuige van de moord op zijn moeder door een bovennatuurlijk wezen; een vampier. Tien jaar later probeert hij de moordenaar van zijn moeder om te brengen, maar faalt. Hij wordt leerling van Henry Sturgess, die hem leert wat nodig is om een vampier te doden. Abraham verhuist naar Springfield. Hij werkt en studeert en jaagt 's nachts op vampieren. Hij trouwt met Mary Todd. Hij is enige jaren president, wanneer hij erachter komt dat er vampieren in het Confederale leger zitten. Hij start een campagne om dit te stoppen.

avatar van Alonzo

Alonzo

Redelijke film. Verhaallijn klopt niet echt. Draait de film nu op het levensverhaal van Abe of gaat het om de vampierkiller. Categorie echt maar een keer zien.

avatar van Diederik58

Diederik58

Onderhoudende film dat op het eind een haastklus leek. Ze hadden zich beter kunnen beperken tot een bepaald deel uit het leven van Lincoln.

De Zuiderlingen zullen de film minder leuk vinden, omdat ze toch als vampiers worden gezien.

Uitzuigers zijn het natuurlijk wel.

De Matrix-achtige slow motions had ik op een gegeven moment wel gezien.

De CGI vond ik bij de veldslag erg nep.

avatar van TheBigGreenday

TheBigGreenday

Degelijke film, maar de verhaallijn loopt hier en daar toch een beetje mank.

avatar van Tarkus

Tarkus

Prachtige beelden, indrukwekkende special effects, ook in 2D (al merk je dat het voor 3D is bedoeld), maar het gaat, alweer, ten koste van een degelijk scenario.

Dat is één van de redenen waarom ik zo gekant ben tegen 3D, er worden kosten noch moeite bespaard om alles er zo indrukwekkend mogelijk laten uit te zien, maar geld voor een goed scenario schiet er amper over en menig film wordt hiermee herleid tot een flutverhaal.

Er zijn bewijzen dat het anders kan, maar de budgetten worden blijkbaar niet altijd goed verdeeld.

Kortom: mooi dus, maar zonder goed verhaal.

avatar van roeman

roeman

Ik twijfel tussen een 3.5 of 4*. Waarom, ik vond het een uitermate vermakende film, met een aardig gegeven verweven met de geschiedenis van Lincoln/Amerika. En ik moet zeggen ze hebben het zeker niet slecht gedaan.
Omwille van de film hebben ze hier en daar wat aangepast, maar dat is zeker niet storend voor het verhaal. De special FX, vooral het gevecht op/onder en tussen de kudde paarden vond ik spectaculair, en de CGI waren fantastisch gedaan. De decors en kostuums waren werkelijk heel mooi gemaakt en ook de score was passend.
Ik kreeg al snel sympathie met Lincoln en Todd, dat wil zeggen dat ik de acteurs zeer goed en overtuigend vond spelen, ook de vampieren waren mooi en toch wel een beetje eng gemaakt (ok ze zijn er die enger en angstaanjagender zijn) maar deze waren een onderdeel van het verhaal en niet het verhaal zelf, dus konden en mochten ze niet de gehele overhand krtijgen en dat is uitstekend gelukt. Ook het einde vond ik buitengewoon, zeker voor Hollywood begrippen.In alle rust, we weten allemaal hoe Lincoln aan zijn einde is gekomen, zonder veel poespas reed hij op weg naar het theater zijn dood tegemoet.. Ik geef hem toch een 4* gewoon omdat ik me 105 min kostelijk heb vermaakt.

avatar van MrProper

MrProper

had er iets meer van verwacht,al bij al 2 sterretjes voor mij...pertant liefhebber van dit genre films

avatar van Schumann

Schumann

Louter en alleen op basis van de titel ben ik deze film gaan kijken.

Ik geef het eerlijk toe, ik heb een zwak voor foute films die gigantisch over de top gaan. Helaas gaat Abe niet zo over de top als ik had gehoopt. Het eerste half uur is vermakelijk zonder dat het echt grappig wordt. Vampiers worden routineus afgeslacht zonder enige vorm van relativering van het onzinnige plot. Ik had toch minstens gehoopt op een dozijn foute quotes, maar dat zat er helaas niet in.

Bij vlagen had ik dan ook het gevoel dat de film zichzelf enigszins serieus nam. Wanneer men het presidentschap van het hoofdpersonage er nog bij haalt zakt het geheel in en eindigt de film op de automatische piloot. Ik denk dat hier meer in gezeten had als men wat meer tijd aan het script had besteed.

avatar van doctari

doctari

Ik heb me verbazend genoeg nog redelijk vermaakt met deze film. Het is niet helemaal wat ik verwacht had en ook niet alles dat het had kunnen zijn, maar ik vond hem toch redelijk onderhoudend.

Hoewel dit natuurlijk zeker geen serieuze film is, ging hij toch minder ver over de top dan ik verwacht/gehoopt had. Het is i.i.g. meer actie/horror dan komedie. De actie is daarbij best aardig gedaan, ik kon zelfs leven met de vele slow motion.

Wat ook wel punten scoort is dat Lincoln & consorten erg sympathiek overkomen en dat de (toch redelijk onbekende) acteurs het allemaal goed doen.

De effecten vond ik een beetje nep en het verhaal laat wel eens een paar steekjes vallen maar al met al is dit toch wel een aardige film

avatar van marvelfreak85

marvelfreak85

Tsja deze film begon goed leuke actie leuke CGI wel een simpel verhaal maar meer heb je ook niet nodig voor dit soort films.
En toen waren de eerste 3 kwartier voorbij en sprong de film van de hak op de tak hij stopt met vampieren jagen en gaat ze bestrijden met woorden WTF dit maak de film zo zwak, van actie naar preken.

Enzo heb ik me ook gruwelijk geirriteerd aan het feit dat hij gewaarschuwd word krijg geen gezin want ze pakken je af waar je het meeste van houd en wat doet ie hij vormt een gezin en hij legt zijn hamer neer pak zijn boek gaat overal preken in het openbaar met zijn eigen naam wat bekend is bij de vampieren wat hem ook nog zoeken en dan word hij ook nog president dus hij is heel makkelijk te vinden.
Dan is hij gelukkig met zijn gezin maar hij heeft niet met zijn verleden afgehandeld dus komen die bij hem vermoorden zijn zoon wat Abraham vrij weinig doet of niks doet terwijl de film begint met wraak voor zijn moeder maar als zijn zoon dood gaat dat doet hem blijkbaar niks.

Dat vind ik zo een domme fout dat ie na de helft van de film gaat leven alsof die nog nooit een vampier heeft gezien en daarna ook nog bijna verbaasd is dat ze hem niet met rust laten jah duhhhh
Hij kan niemand vertrouwen maar heeft wel zijn hele huis vol met vreemden lopen. Dit zijn allemaal van die punten wat zorg dat ik tot de conclusie kom dat Abraham een domme gast is als je zo'n fouten maak in zo'n wereld ik bedoel come on man.

Al met al had dit een goeie actiefilm kunnen zijn maar slaat de plank helemaal mis.
Het beste is als je deze film kijk dat je alleen de actie scenes kijk de rest is overbodig en verwarrend

avatar van Lof78

Lof78

heb me wel aardig vermaakt bij deze film, maar vraag me af wie dat heeft bedacht dat Lincoln ooit met duistere gedrochten in aanraking zou zijn gekomen... ja het is natuurlijk fantasy maar hoe kom je erop? Nou is het ook nog een must om die nu al tot Oscar-kandidaat geprezen film ''Lincoln'' te gaan zien... om te weten te komen wat hij nou eigenlijk echt heeft gesjouwd in die tijd.

maar voor deze film **/ sterren

avatar van weberanja

weberanja

Kijk dit is nu een film dat je denkt dat word 3x niks, en ik werd erg verrast door de film ik heb geboeid tot het einde zitten kijken, heel mooi gemaakt vooral met die paarden zeer origineel.Voor mij 4 sterren waard.

avatar van mock turtle

mock turtle

Heel mooi gemaakte, niet doorsnee film. Geweldige beelden en effects. Verhaal zit goed in elkaar.

avatar van Skywalker'

Skywalker'

mock turtle schreef:

Niets op aan te merken!

avatar van otherfool

otherfool

Redelijk amusante nonsens, had er niks van verwacht maar het kon er al met al wel mee door. Walker doet het eigenlijk best goed als honest Abe en de actie is adequaat. Nu alleen nog Abraham Lincoln vs. Zombies (2012) en het trio uit 2012 zit er weer op.

Vampire Hunter krijgt hetzelfde cijfer als het niet geheel vergelijkbare Lincoln van Spielberg: 2,5*.

avatar van Betamax

Betamax

Midstream aktie horrofilmpje.

Verder geen woorden aan vuil maken.

avatar van Zinema

Driedimensionale Dracula’s.

De Russische regisseur Timur Bekmambetov, onder andere bekend van ‘Wanted’, verzorgt opnieuw een visueel flitsend filmpje dat bomvol actie zit. Dat laatste zit hem in een op vampieren jagende Lincoln die, bewapend met een zilveren bijl, vechtmachine Tony Jaa naar de troon tracht te steken. Iets wat vooral bij steken blijft uiteraard, maar vermakelijk is het wel. De aan Liam Neeson doen denkende hoofdrolspeler Benjamin Walker doet zijn dodelijke dans het liefst in actierijke scènes, die meestal wonderschoon zijn. Een vechtballet in een kudde op hol geslagen paarden spant daarbij de kunstmatige kroon. Want hoeveel CGI er ook aan te pas kwam, visueel gezien komt men bijna overal mee weg. Ook met overdaad. En dus vliegt het bloed lustig in het rond, evenals de ledematen, tijdens bijna Matrix-achtige taferelen. Het verstand mag dus gedempt en het volume juist niet.

Het verhaal over een jonge Abraham Lincoln die zich, met behulp van krijgskunstmeester Dominic Cooper en maatje Anthony Mackie, ontpopt tot presidentiële leider van de Verenigde Staten, biedt een vermakelijke kapstok aan een hoop spektakel dat in 3D nog beter tot zijn recht komt. De regisseur had deze vreemde historische leidraad eventueel nog meer kunnen uitbuiten, maar door dat niet al te veel te doen blijft het allemaal luchtig. Gelukkig maar, want een president die jaagt op Dracula’s belooft sowieso een hoop kolder. Toch blijft de serieuze ondertoon redelijk in balans met de gekkigheid en laat het verhaal zich lezen als een serieus bedoelde comic. Daarbij moet gezegd dat het 3D in deze film indrukwekkend is en menige andere filmpoging tot die dimensie verpulvert. Het gebruik van vonkjes, stofjes en vakmanschap levert een van de betere 3D-ervaringen op.

Abraham Lincoln: Vampire Hunter is o.a. uitgebracht als drie-disk-pack met daarin de DVD, de Bluray en de 3D-Bluray die voorzien is van een 7.1 HD-Master audio-track. De extra’s van de Bluray bestaan uit een kijkje achter de schermen middels ‘The Making of Abraham Lincoln: Vampire Hunter’ & ‘Het Grote Ongeluk’. Ook is de videoclip ‘Powerless’ van Linkin Park toegevoegd. Via de bijgesloten DVD kan men het audio-commentaar van schrijver Seth Grahame-Smith beluisteren.

Goed.

Met dank aan 20th Century Fox voor het recensie-exemplaar.

avatar van El ralpho

El ralpho

vampiertje jagen

Complete nonsens waar Abraham Lincoln aanvankelijk weinig mee te maken leek te hebben. In de tweede helft van de film werd mij duidelijker waarom hiervoor gekozen is, maar werd ook des te duidelijker dat fantasy en de voormalig president maar bar slecht samen gaan. Het was ook op dit punt dat ik het verhaal een stuk minder interessant begon te vinden. Dit in tegenstelling tot de eerste helft, waarbij het hoofdpersonage ieder willekeurig persoon had kunnen voorstellen. Het is op deze momenten dat de film heerlijk simpel in eenvoud is en op zijn best is. De extra dimensie van Lincoln, die met name in de tweede helft naar voren komt is gewaagd en origineel, maar dat wil niet zeggen dat het leuk is.

Vanaf dit punt wordt de luchtigheid weliswaar nog steeds behouden maar is het personage van Lincoln in combinatie met dit onderwerp te ongeloofwaardig. Op een gegeven moment is de president een behoorlijk aantal jaren ouder geworden, en dit doet de film geen goed. zowel verhaaltechnisch als visueel. Lincoln wordt namelijk nog steeds door dezelfde acteur vertolkt waarbij de make-up om de acteur ouder te laten lijken bij mij een behoorlijke flater sloeg. Hetzelfde geldt voor zijn grote liefde die ineens voor 20 jaar ouder door moet gaan, wat er bij mij dan ook echt niet inging. Het is op dit punt dat de film zich te serieus wil laten nemen, maar het totaal niet is. Dit is zeker geen slechte film maar Lincoln als hoofdpersonage werkte hier voor mij niet, en haalde de vaart er ook uit. Zeker toen hier de nadruk op werd gelegd.

Daar komt bij dat veel actie lekker spetterend wordt neergezet maar sommige scene's (met name die met de paarden) een typisch geval is van overdaad schaadt en te CGI achtig aandoet.

avatar van Black Math

Black Math

Al tijden naar uitgekeken vanwege het belachelijke uitgangspunt, en ook omdat de regisseur ook Wanted heeft geregisseerd, een film die ik een interessante mislukking vond, maar die wel verwachtingen voor de toekomst schiep.

Afgelopen week dan eindelijk gezien. Met een flinke groep collega's, dus de sfeer zat er goed in, en dat heeft wellicht mijn indruk in positieve zin beïnvloed. Of dat werkelijk zo is, zal ik zien bij herziening. Na deze kijkbeurt kan ik in ieder geval niet anders zeggen dat ik het een erg leuke film vond.

Films met een gestoord uitgangspunt als deze hebben nog wel eens de neiging om flink uit de bocht te vliegen (dat ging uiteindelijk mis bij Wanted), maar daar niets van hier. Ja het verhaal gaat nergens over, maar er is toch een soort van interne logica, waardoor het voor mij niet te random wordt. En ondertussen probeer je elke gebeurtenis te rijmen met de echte geschiedenis, wat het alleen maar leuker maakt. Lincoln zelf is natuurlijk ook te grappig zoals hij met zijn bijl staat te zwaaien, en tel daar nog een paar gave actiescenes bij op en het kan niet echt mis meer gaan.

Van die actiescenes staan vooral de paardenscène (Lion King meets The Matrix) en de treinscene bij. Natuurlijk compleet ongeloofwaardig, maar om geloofwaardigheid gaat het niet. Grootste minpuntjes: de dialogen waren wel aan de zwakke kant, en verder zagen de beelden er soms oververzadigd uit. Laatste kan ook gelegen hebben aan de kijkhoek waarin ik heb gezeten, dus ik geef de film het voordeel van de twijfel. 4*.

avatar van Roxane

Roxane

Ik vind dit een zeer indrukwekkende film. Ik schrok af en toe wel van een vampier. Vooral aan het begin, dat Lincoln er een neerschoot en dat hij opeens weer kwam.

Het was erg goed acteerwerk. Ik ben echt heel tevreden over deze film. Alleen het enige nadeel is dat het soms net een Computerspelletje lijkt en dan opeens met echte mensen. Dat vond ik nogal irritant.

avatar van Boeikens

Boeikens

Vrij langzaam en heel wat geleuter tussen de actie door.
Acteurs doen het best goed en sfeer en actie vallen best mee.
De gore is wat braaf en het verhaal op zich best onderhoudend.
Persoonlijk verkies ik wel de standaard vampiers. Dat ze hier tegen zonlicht kunnen, onzichtbaar kunnen worden en gedood worden met zilver is niet zo mijn ding. Hadden ze beter weerwolven genomen i.p.v. vampiers

avatar van xJoker

xJoker

Het verhaal was best wel afgeraffeld, de special effects waren soms wat slap. Maar

geen spijt dat ik het heb bekeken.

avatar van frolunda

frolunda

Fraai stukje geschiedvervalsing wat beter uitpakt dan dat ik op voorhand had verwacht.Natuurlijk proberen ze te met het verhaal een te grote tijdperiode te overbruggen maar met het visuele gedeelte is absoluut niks mis.De rollen worden ondanks de redelijk onbekende acteurs goed ingevuld (Benjamin Walker deed me denken aan een jonge Liam Neeson) en de film bevatte vele prachtige shots.Abraham Lincoln Vampire hunter is dan ook goed voor een dik anderhalf uur topamusement en dat is ook precies waar ik vooraf op hoopte.

avatar van Noodless

Noodless

Dus nu pas gezien, eerder heb ik me vergist met een andere filmtitel....maar dat ging over zombies.....en dat vond ik een draak van een film.

Deze film is ondanks de fantasievolle, maar belachelijk plot toch wel best te doen.

Beter dan ik had verwacht. De vampiers zien er vaak goed uit en er zitten vooral in het eerste gedeelte een paar leuke scènes in met betrekking tot hun gezichtsuitdrukkingen die leiden tot eventuele schrikmomenten. Nadien wordt het duidelijk wat minder op dat gebied.

Het acteerwerk is zonder meer degelijk te noemen. Maar qua spanning schiet deze film wel tekort. Het verloop van het verhaal komt wat gezapig over. 6/10

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Op 1 spectaculair gefilmde vecht-scene in slow-mo na , was dit een prul-film tot en met !

Zo snel mogelijk vergeten

avatar van schram101

schram101

Toch nog vrij aardig. De verwachtinge waren wel wat gekelderd na de lage beoordelingen. Dat een variant met vampieren op een film met een historisch en overbekend figuur geen knaller zou worden was wel te verwachten echter is de 2,88 wel wat overdreven. Toch is Abraham Lincoln: Vampire Hunter inderdaad geen topper. Het begint weliswaar uitstekend. De jonge jaren van Bejanmin, die ongeveer de helft van de film in beslag nemen, zijn met al het visuele pracht en praal en bloerderig geweld een lust voor het oog. Zonde is het dan ook dat de film in de tweede helft, wanneer we de president Licoln te zien krijgen, een stuk aan kracht in boet. Het karakter is plotseling stukken minder interessant en ook het plot is minder boeiend ondanks de naderende climax. Die mag er dan wel weer zijn. Hoewel het wat lang duurt is het einde in en op de trein weer vrij sterk te noemen.

avatar van bjerik76

bjerik76

Toch wel een goede film.

Leek mij niet veel aan, omdat het perse Abraham Lincoln moest zijn, maar het was toch wel leuk verzonnen.

Goeie decors en special effects en verhaal lijn die toch wel steeds spannender word.

avatar van notsub

notsub

Het ziet er allemaal veel te nep uit in deze vampierenfilm. Soms denk je naar animatie te kijken, zo glad ziet het er uit. Ook de kleuren lijken zo uit een stripverhaal te komen. Het verhaal begint op zich wel aardig, maar slaat te ver door als Lincoln president wordt. Dan neigt het weer meer naar een Indiana Jones film. Ik heb ze liever rauwer, die vampieren. Dit is echt niet goed.

avatar van Barry83

Barry83

Met de verwachting dat deze film zou teleurstellen toch gaan kijken, maar viel gelukkig achteraf best wel mee. Het verhaal is aardig, sfeer is goed en er zitten af en toe leuke gevechten bij. Special effects waren daarentegen wel erg belabberd en heel nep. Kortom gewoon een leuke film voor tussendoor, niks meer en niks minder.

avatar van Metalfist

Metalfist

We'll be late for the theater!

Om de horroravond die we gestart waren met Alone in the Dark II en Wrong Turn 4 af te sluiten kozen we voor één van de Abraham Lincoln meet Vampires/Zombies film. We hadden ze allebei tot onze beschikking en waren wat aan het twijfelen welke van de twee we eigenlijk gingen zien. Uiteindelijk dan toch voor de meer bekendere versie gegaan. Niet echt een idee wat we goed moesten verwachten maar Bekmambetov zijn stijl kwam in Wanted goed tot zijn recht dus ik was wel benieuwd wat hij hier van ging maken.

Op visueel vlak is dit dan ook een geslaagde film. De vechtscènes zien er goed uit en het gebruik van de slow-motion past in de film. Het is dan ook jammer dat de vampiers op zich er niet zo goed uitzien. Als longtime Buffy/Angel fan heb ik wat een vastgeroest beeld qua vampiers maar wat Bekmambetov er hier van maakt zag er maar vrij lelijk uit. Ook de regels die de regisseur rond de vampiers gebruikt zijn op zijn minst merkwaardig te noemen. Dat ze elkander niet kunnen doden was op zich nog wel een toevoeging (al wordt het wel vrij inconsistent gebruikt) waar ik mee kon leven maar het feit dat ze niet tegen zilver kunnen is natuurlijk compleet van de pot gerukt. In de loop der jaren zijn de regels rond vampiers menig maal herschreven maar dit is toch de ultieme karaktertrek die aan weerwolven wordt toegewezen. Op zich niets mis met het herschrijven van een aantal aspecten maar zorg er dan op zijn minst voor dat het geen aftreksel wordt van een ander legendarisch monster. De toevoeging van 3D was zoals gewoonlijk volstrekt waardeloos maar bon, dat is toch tegenwoordig de standaard bij dit soort films.

Altijd tof om Alan Tudyk terug te zien. Als er nu één acteur is die dringend wat meer in films moet gaan verschijnen, is hij het wel. Hier heeft hij een compleet onbelangrijke bijrol en hij verdwijnt geruisloos van het scherm om hem nooit meer terug te zien maar ik ben al blij dat hij zich eens wat kan mengen met grotere Hollywood producties. Om de één of andere reden dacht ik dat James McAvoy de rol van Lincoln ging spelen maar blijkbaar is die naar Benjamin Walker gegaan. Een vertolking die op zijn minst merkwaardig is te noemen doordat hij pas in de laatste 10 minuten van de film gebruik maakt van het kenmerkende stemgeluid van Lincoln. De rest van de cast met Dominic Cooper op top doet wat ze moeten doen maar zijn weinig memorabel.

Een origineel idee en de uitwerking kan er ook wel mee door maar toch is 105 minuten te lang voor dit soort nonsens. Het laatste stuk waar Henry terug in een bar zit en met iemand (een toekomstig president?) praat had echt niet gehoeven. Visueel ziet dit er vrij goed uit maar hier had toch net iets meer in kunnen zitten.

avatar van nightbreed

nightbreed

Matig werkje die de eerste 40 minuten maar niet op gang wil komen. Na die vervelende 40 minuten wordt het gelukkig wat beter, maar meer dan licht vermakelijk wordt het nergens.