Genre: Actie / Horror
Met onder meer: Benjamin Walker, Dominic Cooper en Anthony Mackie
Releasedatum: 2 augustus 2012
Bekijk via Disney+
Plot Abraham Lincoln: Vampire Hunter
"Are you a patriot or a vampire?"
Indiana, 1818. De negenjarige Abraham Lincoln is getuige van de moord op zijn moeder door een bovennatuurlijk wezen; een vampier. Tien jaar later probeert hij de moordenaar van zijn moeder om te brengen, maar faalt. Hij wordt leerling van Henry Sturgess, die hem leert wat nodig is om een vampier te doden. Abraham verhuist naar Springfield. Hij werkt en studeert en jaagt 's nachts op vampieren. Hij trouwt met Mary Todd. Hij is enige jaren president, wanneer hij erachter komt dat er vampieren in het Confederale leger zitten. Hij start een campagne om dit te stoppen.
Abraham Lincoln
jarno1975 (moderator series)
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11915 berichten
eltorro
Een sfeervolle trailer met lekker veel actie. Laat maar komen zou ik zeggen!
brujeria
Mary Elizabeth Winstead
is dat een reden om enthousiast te worden?
vind het maar een saaie doos.....
stkolaf
mag het een saaie doos zijn, blijft haar schoonheid nog wel overeind
as
Gebaseerd op het boek van Graham Greene. Leuk verhaal (hoewel een doorzichtig trucje) maar ben door de trailer totaal niet overtuigt dat dit wat gaat worden.
Nicholas
TimZor
Vandaag de trailer gezien en dat ik eenmaal Burton zijn naam voorbij zag komen was ik al verkocht haha
Deze gaan ik zeker kijken.
PEN15
LOL!! De een tegen vampieren en de copycat natuurlijk tegen zombies. Ze zijn van alle tijden zo te zien...
Best knap om zoiets belachelijks te verzinnen als deze film. Zag hem ook vandaag voor het eerst als trailer bij de film "Prometheus". Zal mij benieuwen als dit wat gaat worden. Maar met namen als Dominic Cooper en Mary Elizabeth Winstead heeft men in deze film toch enigszins uitgehaald.
the knight
in de bioscoop dat ik altijd ga staat er boven elk wc een bord daarop staat
don't piss me off blood sucker
tal1b
grappig dat er vaak tijdens zo'n film als deze ook zo'n neppe b film ertussen zit (Abraham Lincoln vs Zombies (2012)
RedLine
Er is nu al gestemd, zouden die mensen deze film al gezien hebben ?
ibendb
Dinner is served...
Toen ik voor het eerst over Abraham Lincoln: Vampire Hunter hoorde, vond ik het allemaal nogal belachelijk. Hoe kan je nu in godsnaam een horrorfilm over de Amerikaanse geschiedenis maken? Wel, zo moet het dus.
De film is een perfecte mix van horror, actie en een beetje drama. Het eerste deel draait vooral om Abe die wraak wil omwille van zijn ouders. Het middenstuk gaat eerder om de president zelf en of het einde wordt zowel actie en horror gecombineerd.
De special effects zagen er oogverblindend uit. Letterlijk, want m'n ogen deden pijn van die stomme 3D-bril. Sommige scènes (zoals de trein en de paarden) waren gemaakt voor 3D. Er waren wel een paar belachelijke stukken. Bv: tijdens het gevecht tussen de paarden pakt die vampier een paard en gooit die naar Lincoln.
Verder was het acteerwerk ook overal in orde. Mary Elizabeth Winstead, die geweldig was in Final Destination 3 en erg slecht in The Thing (2011), speelde verassend goed. Ook Dominic Cooper en Benjamin Walker speelden oké.
Wat me af en toe stoorde, was dat het geen traditionele vampiers zijn. Ze kunnen lopen door de zon, en een zilveren kogel kan ze doden. Normaal verbranden ze in de zon en moeten ze een staak door het hart krijgen als ze moeten sterven. Maar ja, er zijn zoveel varianten van vampiers (denk maar aan Twilight).
De film duurt ongeveer 1h 45m, maar ik had soms het gevoel dat 'ie wat langer duurde. Het was soms wel wat saai. Vooral in het middenstuk verloor de film zijn snelheid een beetje.
jsenden
Ik heb speciaal een account gemaakt om mijn mening te kunnen geven van deze film.
Persoonlijk over mij:
Ik ben een zeer kritisch persoon op vlak van films. Aangezien mijn familie 20 Jaar zelf 3 grote bioscopen heeft gehad (Euroscoop in lanaken, maasmechelen en Genk) heb ik zelf wel mijn deel van films kunnen zien, en kan ik met zekerheid zeggen dat ik een echte filmliefhebben ben.
Ik hou van films zoals Shawshank Redemption, Schindler's list, Interview with the vampire, Slumdog millionaire.
Echter hou ik zeker van het science fiction/Fantasy genre.
Over de film:
Kort --> 1 van de beste films in jaren met betrekking tot vampieren.
Ik ben naar deze film gaan kijken zonder ook maar enig idee te hebben over wat het gaat, geen trailers bekeken of iets erover gelezen (uit mijn ervaring zijn de films dan altijd beter als je binnen gaat zonder verwachtingen)
De film heeft een sterk verhaal, boordevol actie in de stijl van 300, een nieuwe kijk op het vampier gebeuren, lichtjes gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis, en als je een Fantasy liefhebber bent, zou je door deze film zelfs geloven dat het in die tijd toen zo echt gebeurd is. (uiteraard is dat niet zo)
Het geheel is sterk gefilmd, en brengt het verhaal net genoeg in detail zodat het niet saai gaat worden. Je leert wie de personages zijn, je ziet welke betrekking ze hebben tot de film en dat maakt voor mij de film nog meer interessanter.
De film is ook niet afgerafeld op het einde, het einde gaf mij een (reeds verwacht) gevoel van voldoening, ik voelde niet alsof het einde nog een stuk mistte.
Ik ga niet teveel verklappen over de film, ik zou zeggen, ga hem kijken want dit is meer dan de moeite waard (en 11€ aan de kassa).

Abraham Lincoln vs. Zombies
2012