Genre: Actie / Horror
Met onder meer: Benjamin Walker, Dominic Cooper en Anthony Mackie
Releasedatum: 2 augustus 2012
Bekijk via Disney+
Plot Abraham Lincoln: Vampire Hunter
"Are you a patriot or a vampire?"
Indiana, 1818. De negenjarige Abraham Lincoln is getuige van de moord op zijn moeder door een bovennatuurlijk wezen; een vampier. Tien jaar later probeert hij de moordenaar van zijn moeder om te brengen, maar faalt. Hij wordt leerling van Henry Sturgess, die hem leert wat nodig is om een vampier te doden. Abraham verhuist naar Springfield. Hij werkt en studeert en jaagt 's nachts op vampieren. Hij trouwt met Mary Todd. Hij is enige jaren president, wanneer hij erachter komt dat er vampieren in het Confederale leger zitten. Hij start een campagne om dit te stoppen.
Abraham Lincoln
Gabrielle
Joshua Speed
Henry's Wife
Dunder Mifflin
Die dramatische laag vond ik juist wel tof.
Net als de metafictie, die toch best goed gedaan was. Het einde, bijvoorbeeld, waar Henry aan Abraham voorstelt om hem onsterfelijk te maken, net op het moment dat Abraham vertrekt naar het theater (waar hij wsl zal worden doodgeschoten).
John Lee Hooker
In de tijd van koetsen, hoge hoeden en burgeroorlogen duiken er bloeddorstige vampiers op die natuurlijk uitgeschakeld moeten worden. Er wordt aardig wat tijd genomen om alles in te leiden maar de slotfase zet dit recht met fraaie slowmo's, close-ups, soepele overgangen en rake klappen met de hakbijl.
SENGOK
Goede actie + leuke alternatieve geschiedenis
Jessica Harper
Niet het spektakel waar Bekmanbetov om bekend staat. Hij beperkt zich, tussen lange stukken dialoog, veel te vaak tot een lauwe herhaling van high kicks in slow-motion. Ik vond het niet veel meer dan doorsnee. Hier is de recensie die ik voor Schokkend Nieuws schreef: Abraham Lincoln: Vampire Hunter 3D (bios) - schokkendnieuws.nl
Noodless
Het verhaal op zich boeide mij alleszins al niet, ik vond het zelfs een beetje saai.
Qua sfeer en gore stelt de film ook teleur. Veel donkere, grijze beelden die niet dat duister tintje weet te geven en de vele bloederige actiescènes kwamen niet zo goed over. Te veel slow-motion en nep-achtig gedoe. Voor mij een zwakke film ! 3/10
tattoobob
Ik ben een enorme horror freak,vampieren zijn daar groot onderdeel van.
Deze film heb ik vanavond mogen bezichtigen in 3d in de bios,en dat vond ik zeker een toevoeging.
Leuk verhaal....een film waar je gelijk lekker in gaat zitten,zit visueel goed in elkaar,vooral de vampieren zien er heerlijk uit...toch weer een tikkeltje anders, zo had ik ze nog niet gezien!
Ja eindelijk weer eens een vampieren filmpje....en ja zeker eentje die je niet mag missen..
Voor mij twee minpuntjes
1=het had van mij iets meer horror gemogen
2=beetje jammer dat ik alleen moest kijken
.....piemel!!
thunderball
Ik ben een enorme horror freak,vampieren zijn daar groot onderdeel van.
Wat vond je zo anders aan deze vampiers?
tattoobob
Ik vond de manier hoe hun gezicht er uit kwam te zien,toch wel vet en origineel.
Je praat natuurlijk over kleine dingen,maar ik had ze nog niet zo gezien!
Die dikke aders en die grote bek ....ja ik vond het er top uit zien
thunderball
Ok, op die fiets.
Ze zagen er iid cool uit, vooral die vrouwelijke vampier was wel.... fijn!
Jammer dat ze er zo weinig in voor kwam en haar laatste scene was erg doorsnee.
soom
Jahoor. Ik schrijf zo uit de losse pols een stuk bij Step Up 4, en als ik hier wat bij wil schrijven, ontglipt de inspiratie me ineens... Vaag, maar goed, poging 3 moet lukken.
Vampieren zijn natuurlijk ontsproten uit het brein van mensen. Wat niet heel erg verwonderlijk is, aangezien de hele wereld, van hier tot Amerika, tot aan Azië, bevolkt is met onze soort. En ja, je moet iets met de tijd die je op aarde mag rondbanjeren, dus verzinnen mensen van alles. Ik schreef ooit dat ik vampieren liever heb dan weerwolven. Wellicht is het omdat ik ergens onbewust ook een beetje een vampier ben, en niets heb met hondachtige figuren.
Mary Elizabeth is leuk opvulsel, Dominic Cooper mag weer een musical doen, Benjamin Walker is wel goed. Verhaal is origineel, redelijk goed bedacht, enigszins leuk uitgewerkt. Sfeertje is hier en daar wel wat donker, dan weer luchthartig. Maar de balans is 'n beetje moeilijk te vinden. Komedie? Actie? Horror? Wat is het nou? De film lijkt de hele tijd een beetje te zwalken tussen komedie en actie, om vervolgens uiteindelijk toch maar naar de actie kant te gaan hellen.
Geen meesterwerk, maar wel leuk genoeg. Dit is natuurlijk wel hoe vampieren horen te zijn. In elk geval zouden de vampieren uit Twilight 2000 jaar in de leer moeten bij deze vampieren. Of Stephenie Meyer op vampierenkamp sturen. Haha.
Ik ben niet direct benieuwd naar meer van deze regisseur. Maar hee, ik heb nog wel even de tijd, mag ik hopen. Wie weet wat de toekomst brengt, misschien ga ik wel meer zien.
Katharina
Geweldig! Ik ben niet bepaald een horrorfan, maar ik vond deze film echt superleuk bedacht! Het verhaal, de actie...het klopte allemaal wel. Alleen jammer dat ik me steeds doodschrok (maar dat is soort van het risico bij horror
Feanatieke
Wie purre horror verwacht, kan zich bedrogen voelen. Zelfs zo spannend als een thriller wordt het nergens. Wel is het vermaak. Een fraaie 'avonturenfilm' met schitterende hoogtepunten, zoals de scenes met de paarden, de veldslagen en de brandende spoorbrug. Absoluut een leuke film die een bioscoopbezoek waard is, maar wellicht ten onder zal gaan door de (verkeerde) (te hoge) verwachtingen.
Fryce
Leuke vampier slasher. Vond Benjamin Walker wel een beetje een kneus, maar lekker veel bloed en een aanral zeer smaakmakende scenes.
underground
Toch maar gekeken had best wel hoge verwavhtingen na dat ik de TV-Spot had gezien,
Zoals op MovieMeter beschreven staat als Horror/Thriller vind ik niet kloppen.
Er zat meer actie in dan Horror !!!
Verder een lekker wegkijk verhaal met mooie actie scene's
Ook mooi was de vervorming van Mens tot Vampier
Eind Resultaat :
Lekkere wegkijk film met veel actie en mooie Scene's
Cijfer : 3.5
Driello
Tja.
Film met twee verhalen. Enerzijds een wraak-vampier film en anderzijds de opkomst van een van de beroemdste Amerikaanse presidenten.
Op zich een interesant aanknopingspunt voor een 'out of the ordinary' film. En daarin, moet ik zeggen, is de verzinner van het hele verhaal behoorlijk geslaagd.
Een ander pluspunt is de sfeer van de film. Die is, zeker in het eerste anderhalf uur ongeveer, behoorlijk geslaagd. Het ontspoort een beetje als Abe presiodent is geworden. Dan wordt het vor mij allemaal wat minder boeiend.
Jammer dat er is gekozen voor een ontzettende sukkel van een hoofdrol speler. Echt een tragische casting-fout, deze bieslook-sliert. Nul uitstraling en dat bleef me een beetje ergeren door de hele film heen.
Het laatste zeg maar 20 minuten doen de rest van de film weinig eer aan. De eindgevechten, de climax: het is allemaal een beetje over the top en teveel power play om echt mee te slepen. Jammer, want aanvankelijk is het een redelijk boeiende, sfeervolle film.
Omdat ik me er toch lekker mee heb vermaakt, een 3.
cees72
Tsja...goed oplaten als je pindakaast...dacht ik eindelijk DE film te pakken te hebben, zat ik naar die Zombies te kijken. Begrijp uit alle reacties dat deze beter is. Verheug me er alsnog op. Dacht mijn ervaring toch maar ff te beschrijven; misschien zijn er meer mensen die die fout maken ;-(
The Beast
Ik heb hem nog niet gezien, toch word ik wel gek van de reclames over deze film "save mankind Mr. Lincoln" die zin zit helemaal in mijn hoofd gestampt.
pethunia
Mooi, vermakelijk, origineel (vampiers & Lincoln/amerikaanse burgeroorlog).
Casting beslist niet bezwaarlijk, Driello~!
Paar losse eindjes, rommeligheidjes (o.a. waarom zagen de vampiers Speed en Abe niet door het raam van de 'mansion' gluren? Hoe zat het nou met de 'fiancee' van Mary?), beetje teveel nadruk op bijlgezwaai en bloedspatten, maar toch en dikke 3.
Zeker na enige uren verspild te hebben aan die verschrikkelijke Underworld films.. (met die verschrikkelijke weerwolven)
Bla
Eigenlijk doet meneer Bekmambetov het trucje wat hij uithaalde met Wanted nog eens dunnetjes over. Echter zitten er nu elementen uit de ware geschiedenis in. Hij creëert het op het eerste gezicht meest idiote verhaal wat er bestaat, pompt het vervolgens vol met harde actie en mooie plaatjes. Voilà, je hebt Wanted, en dus ook Abraham Lincoln: Vampire Hunter. Hij viel me reuze hard mee, nadat ik enkele recensies had gelezen vreesde ik het ergste maar deze film is goed te doen!
mcdaktari
Deze film moet ik nog steeds kijken, ik heb em al even maar ben er nog niet aan toegekomen, zoals bij die andere films die ik nog steeds moet kijken. Als we straks weer langere avonden krijgen dan heb ik weer meer zin om films te kijken en zeker horror films kijk ik over het algemeen heel graag, maar zombie films stond nooit hoog in mijn favorieten horror films. Toch zal ik er binnenkort naar kijken.
djginod
Vandaag gezien, in helaas 3D.. Kan er maar niet blij van worden. Zeker als ze met scherp versus onscherp gaan werken... Maar goed, de film zelf was wel leuk, voor een avondje. Benjamin Walker deed me (in deze film) beetje denken aan Liam Neeson. Maar dat is wellicht al eerder gezegd ?
Toch wel de moeite waard moet ik bekennen. Ik had geen idee of dit leuk zou worden. Het idee is geweldig, maar de uitwerking laat vaak te wensen over. Gelukkig zit er een fatsoenlijk budget achter de film, waardoor ik er geen B-film gevoel bij kreeg met slecht geschminkte vampiers. Nee, de film ziet er zelfs subliem uit. Veel kleur, veel mooie locaties, geweldige 3D effecten en uitstekende, goed werkende slow motions. Op dat vlak was het gewoon genieten. Het slot met de trein zag er echt prachtig uit! Buiten de beelden is de film wel vrij standaard. Het eerste deel van de film is wat eentonig na een goede intro, maar het tweede deel maakt toch wel het nodige goed als we ook heel wat historische momenten zien rondom Lincoln. De slag bij Gettysburg was wel erg fraai en stoer in beeld gebracht. Sowieso waren de korte scènes rondom veldslagen erg de moeite. Alles bij elkaar is het niks bijzonders, maar wel absoluut de moeite om eens te kijken.
Beun de Haas BV
Deze film in een paar woorden? Hersenloos vermaak.
De voormalige president van Amerika die met een hakbijl vampieren in mootjes hakt. Tja, van zo'n verhaal moet je natuurlijk niet al teveel verwachtingen hebben. Lukt het je als kijker het verstand op nul te zetten, dan weet de film mede door de visuele actiescènes en grappige twist op de Amerikaanse geschiedenis staande te houden. Maar meer zit er helaas niet in.
Een krappe 3 *
hendriks
flauw,saai en fantasieloos
met zo een titel verwacht je heel wat maar wat een laag tempo
gewoon om bij in slaap te vallen had er zoveel van verwacht
Colombo
Tijdverspilling dit. In 2 minuten is een student-type omgebouwd in een superhero. En die zelfde student krijgt een paard van 500 kilo vol tegen z'n harsens en in 1 seconden gaat ie vrolijk verder. Lekker iets anders kijken zelfs als je je verveelt! 0,5*
Rabbitto
Ik ging naar deze film kijken met leer lage verwachtingen. Uiteraard de bioscoopuitvoering geskipped. Maar toen ik op IMDB toch nog een 6.7 zag staan op basis van een groot aantal stemmen heb ik toch besloten om hem te downloaden.
Er zitten zo af en toe wat slechte CGI scenes die er wat mij betreft uit mogen. Verder was het verhaal vrij voorspelbaar maar geeft de geschiedenis tint een ontzettend leuke twist. De film is 1 uur en 45 minuten en wist me te boeien tot het einde.
Omdat ik plezier heb gehad krijgt deze film ondanks alle verwachtingen toch een 3.5*
gauke
Het blijft een leuk idee met een mix van fantasie en historie: Abraham Lincoln als superheld op vampierenjacht.
Wat jammer van het zwakke script en de te fletse hoofdrolspeler (Benjamin Walker), want de beelden zijn fantastisch, de special effects geweldig, zeker in combinatie met de grijze en bruine kleurstelling, en de actiescènes maken indruk en zijn overdreven.

Abraham Lincoln vs. Zombies
2012