• 9.369.500 stemmen

Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012)

Actie / Horror | 105 minuten

Genre: Actie / Horror

Geregisseerd door: Timur Bekmambetov

Met onder meer: Benjamin Walker, Dominic Cooper en Anthony Mackie

Releasedatum: 2 augustus 2012

Plot Abraham Lincoln: Vampire Hunter

"Are you a patriot or a vampire?"

Indiana, 1818. De negenjarige Abraham Lincoln is getuige van de moord op zijn moeder door een bovennatuurlijk wezen; een vampier. Tien jaar later probeert hij de moordenaar van zijn moeder om te brengen, maar faalt. Hij wordt leerling van Henry Sturgess, die hem leert wat nodig is om een vampier te doden. Abraham verhuist naar Springfield. Hij werkt en studeert en jaagt 's nachts op vampieren. Hij trouwt met Mary Todd. Hij is enige jaren president, wanneer hij erachter komt dat er vampieren in het Confederale leger zitten. Hij start een campagne om dit te stoppen.

avatar van VonDirk

VonDirk

kan niet wachten...

avatar van killer13

killer13

zalige film na wanted krijgen we abraham lincoln: vampire hunter.

prachtige special-effects, origineel verhaal, goede en voldoende actie, acteerwerk is over gans de lijn vrij goed, zoals verwacht coole slow-motion stukken,... kortom, hier heb ik echt van genoten! ik zat van het begin tot het einde aan het scherm gekluistert, wachtend op de volgende vampier die er aan gaat. ja hoor, deze film was zijn prijs wel waard. ik kan me inbeelden dat veel mensen hierover gaan muggeziften en het is ook niet voor iedereen weggelegd. maar als je een ijzersterk verhaal, acteerwerk van de bovenste plank, serieuze dialogen, historische correctheid... verwacht. dan ben je aan het verkeerde adres. maar eerlijk gezegd, als je dat serieus verwacht bij een film die als titel "abraham lincoln: vampire hunter" heeft... dat zegt meer over jezelf dan over deze film naar mijn mening. gewoon een leuke film, meer niet. een snack en een drankje erbij, zet je op je gemak en laat maar komen die hap.

een welverdiende 4*, laat er zo nog maar komen bekmambetov

avatar van thunderball

thunderball

RedLine schreef:

Er is nu al gestemd, zouden die mensen deze film al gezien hebben ?

In Belgie draaitt ie nu sinds de 11e, dus ja, dat kan makkelijk!

Ga er 1 dezer dagen ook heen,

de trailer zag er in 3-D geweldig uit, wanneer ze niet alle knappe 3-D shots in de trailer hebben gestopt, maar de hele film zo is, moet het echt een geweldige ervaring worden.

disneystore

Een film die veel te gehaast is maar de hele tijd saai blijft? Abraham Lincoln: Vampire Hunter is er dus een perfect voorbeeld van. Alles ging in zo'n snelheid voorbij, dat het bijna onmogelijk werd om te volgen. Eén scène die me wel echt overtuigd heeft, en me zelfs deed twijfelen naar een 3 was de paardenscène. Prachtig gefilmd en je zat er precies middenin. Heb de film niet in 3D gezien, jammer. Want dat zou wel echt de moeite waard zijn. Alles ging gewoon zo snel dat het bijna belachelijk werd. Het verhaal trok ook op niks, maar daar lagen mijn verwachtingen niet. De cast was niet altijd op en top en eerlijk gezegd zag alles er nogal beroerd uit, ook al waren de vampieren mooi uitgewerkt. De ''plot twists'' zag je ook al van in de verte komen. Leuk concept, slechte uitwerking. Matige cast en weinig emotie's. Aardige effecten en sommige scènes waren erg mooi gedaan (dan heb ik het vooral over camera-werk.) Tof voor als er niets anders draait in de cinema, verder mag dit gewoon bij de '' 3 films voor 10 euro '' kast bij Free Record Shop.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Zo slecht vond ik hem ook niet maar was ook niet hoogstaand,veel te veel *boeh* momenten die je al van 200 km ziet aankomen..zeer snel tempo,net een HST die doorheen vliegt maar zelf is de momentum van Timur weg,hij kon het eenmalig proberen met Wanted en deze gaat er ook mee door (voornamelijk door de prestatie van Dominic Cooper) maar een derde film die het ook moet hebben van zijn tempo en actie momenten is teveel .

Wel leuk om een,keer te bezien maar niet meer goed voor om te huren of zondagnammidag als je niks te doen hebt

disneystore

Wanted vond ik ook een leuke, verassende film. Heb hem vorige week zelfs herzien. Grappig hoe een redelijk onbekende, beginnende regisseur mega sterren als Angelina Jolie en Morgan Freeman kon strikken. James McAvoy zat trouwens ook altijd een tijdje in het wereldje. Die hebben de film dan ook tot een mooi resultaat gebracht. Des te meer ik enthousiast werd toen ik Tim Burton als producer en '' Director of Wanted '' zag staan. Maarja, misschien lagen mijn verwachtingen wel wat hoog voor deze film. Misschien had ik het iets complexer of grootser willen zien. Niet alleen de schrikmomenten zag je van 200km km aankomen.. eigenlijk gewoon alles.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Doorsnee.

Van het verhaal moet Abraham Lincoln: Vampire Hunter het niet hebben, dat moge duidelijk zijn. De jonge Abe ziet zijn moeder sterven door een vampier en loopt jaren later iemand tegen het lijf die hem de kneepjes van het vak leert. Op wraak belust schijnt Abe heel erg naïef te zijn. Hij doodt de vampieren die zijn mentor hem aanwijst en voorts gaat alles z'n gangetje.
Na het matige eerste gedeelte volgt er in de tweede helft een stukje Amerikaanse geschiedenis. Abe is ondertussen president en de Burgeroorlog is aan de gang. Uiteraard komt alles weer samen en krijgen we een deftige climax met de treinscène als hoogtepunt.

De cast is niet altijd overtuigend. Benjamin Walker is net iets te flauw, maar kan tijdens speeches e.d. wel overtuigen, mede te danken aan zijn fysieke présence.
Dominic Cooper is een ellendig acteur met zijn rare manier van praten en komt ook niet echt over als mentorfiguur. Ook Mary Elizabeth Winstead is maar zo zo.
De meeste overtuiging komt - zoals te verwachten - van Rufus Sewell, een veilige keuze als badguy.

De film had mogelijk beter geweest als de 3D achterwege werd gelaten. Veel scènes zijn niet eens in 3D. De scènes die dan wel in 3D zijn zien er vaak lelijk uit. De paardenscène vind ik verschrikkelijk.
Pluspunt is dan weer de make-up. De verouderde versie van Walker ziet er behoorlijk realistisch uit. Van Winstead kan dat helaas niet gezegd worden.
De actiescènes zijn zo nu en dan leuk gechoreografeerd. De coolste hakbewegingen zitten weliswaar in de trailer, maar vervelen of irriteren doet het zeker niet.

avatar van thunderball

thunderball

Deze vanavond gaan zien in Antwerpen op een groot scherm in 3-D.

Goed idee, doorsnee uitgewerkt.

Dit is feitelijk wel vaker met films van Bekmambetov (Night Watch, Wanted).

Niet dat het een slechte film is, maar zeker het eerste gedeelte is nergens speciaal en vrij teleurstellend.

Hoofdrolspeler doet het aardig, maar kwam bij mij toch vooral over als een mindere Liam Neeson.

Eigenlijk had ik het allemaal veel cooler en spektaculairder verwacht, ook had er wel wat meer humor en zelfspot in mogen zitten. Het is natuurlijk een geinig uitgangspunt, maak het dan ook echt leuk en probeer het niet allemaal veelte serieus te brengen.

Ook iedere vechtscene in The Matrix slomotions weergeven is nu onderhand ook niet meer origineel of boeiend.

Pluspunten zijn de achttervolging met de paarden en het eindgevecht in/op de trein.

En toch wel lekker wat hakwerk!

De belangrijkste schurken zijn voor een keer wel goed, alleen had de vampierdame wel wat meer screentijd mogen hebben en zeker haar laatste scene was teleurstellend doorsnee.

Kortom: best geinig, maar idee is beter dan het uiteindelijke resultaat.

Geen must!

Een zeventje, ofwel 3,5 ster.

avatar van psychopath

psychopath

Alsjeblieft hoor alleen die titel al wat wordt de volgende film? "Kennedy, The Zombie Slayer"

jsenden schreef:

Ik heb speciaal een account gemaakt om mijn mening te kunnen geven van deze film.

Persoonlijk over mij:

Ik ben een zeer kritisch persoon op vlak van films. Aangezien mijn familie 20 Jaar zelf 3 grote bioscopen heeft gehad (Euroscoop in lanaken, maasmechelen en Genk) heb ik zelf wel mijn deel van films kunnen zien, en kan ik met zekerheid zeggen dat ik een echte filmliefhebben ben.

Dit zegt echter niks

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Oi, oi, oi wat slecht.

Hier m'n Videoreview

avatar van RuudC

RuudC

Klinkt ultragay als ik zo je argumenten hoor. Ik had er met Bekmambetov sowieso al een beetje mijn twijfels bij. Ik ga me de tien euro aan de kassa bij de bioscoop besparen.

dutchtuga

Erg teleurstellend. Had graag meer pulp willen zien in een film met zo'n uitgangspunt. Nu is het niets meer dan een veilige, soms amusante film, die een regisseur aan het roer heeft die meer wil, maar niet meer kan en concessies moet doen. Heb genoten van o.a. de paardenscène, maar verder is de film te dom en gelikt om mij echt te bekoren.

Langere recensie:

Cult Movies Reviewed: Abraham Lincoln : Vampire Hunter (2012, Timur Bekmambetov) - recensie - cultmoviesreviewed.com

avatar van Theunissen

psychopath schreef:

Zo'n soort variant is er overigens al namelijk "Osombie", ik raad hem je wel niet aan.

avatar van psychopath

psychopath

Hahhaa, toen ik alleen al de info las van Osombie moest ik al lachen

avatar van Pestiis

Pestiis

...en tóch vind ik t knap.... de film heeft nu al bijna 3* terwijl die overmorgen pas uitkomt....

lijkt me vrij onlogisch, maar goed....

net als wanneer ze op tv in reclames zeggen in januari... "Verkozen tot produkt van 2012".

nét zo scheef!

dutchtuga

Er zijn dingen als persvoorstellingen. En volgens mij draait hij ook al in België. Kwestie van wat research doen.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Theunissen schreef:

Abraham Lincoln vs. Zombies (2012)

Zal die waarschijnlijk beter kunnen waarderen

dutchtuga schreef:

Hij draait al sinds ongeveer 10 juli in België.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

dutchtuga schreef:

Zal die waarschijnlijk beter kunnen waarderen

Betwijfel het. Was niet bepaald Asylum's finest..

avatar van Theunissen

Geweldig "Abraham Lincoln vs. Zombies"

Maar ik denk niet dat ik er ooit aan ga beginnen. De film "Osombie" (opzicht wel leuk bedacht) was al een drama om naar te kijken en dat zal die ook wel zijn.

Het zombie genre wordt wel flink verkracht de laatste tijd o.a. met "Zombie Strippers! die toch al wat jaartjes oud is maar wel leuk was om naar te kijken.

avatar van rep_robert

Ondanks alle negatieve kritieken heb ik me prima vermaakt met deze vampieren slasher.

Al moet ik wel zeggen dat de film erg veilig is, echt een typisch Amerikaans product vol sentimenten. Wel een product met hoge productiewaarde, want de film ziet er af en toe echt fingerlicking uit. De actie is behoorlijk bruut, het bloed spat lekker alle kanten op en de koppen rollen ook door het scherm. Misschien dat de film daarom in Amerika geen groot succes is, want de leeftijdskeuring zal hierdoor hoger liggen. Verder een bijzondere notering voor de paarden scene(toch uniek).

Het verhaal verweeft een aantal elementen uit Lincoln's leven met fictie, wat een leuke draai aan de werkelijkheid geeft. Natuurlijk gaat dit niet heel ver en is vooral het eerste uur niet echt heel belangrijk dat je naar Lincoln gaat. Het laatste gedeelte neemt de film een sneltreinvaart om te eindigen met een fraaie climax op de trein. Helaas krijgen de personages hierdoor niet de diepgang die ze pretenderen te hebben, een klein minpunt van de makers. Luchtigheid had de film wel goed gedaan.

Misschien qua storyline erg veilig, maar ik heb me vermaakt met dit brute vermaak.

avatar van Number23

Number23

De pluspunten van deze film, donkere settings en snelle doorloop van het verhaal, zijn gek genoeg ook de minpunten van de film. Door de donkere settings en de snel geschoten actiescenes (al zijn er wel veel slowmo-momentjes) lijkt het net of de makers het gebrek aan kwaliteit willen maskeren. Begrijpelijk, want het budget zou niet echt torenhoog geweest zijn.

De snelheid waarmee het verhaal langskomt is op het ene moment prettig, op het andere moment verlang je naar iets meer diepgang. Nergens bij stil staan, hoppa.

De cast is ook niet heel bijzonder en er steekt niet echt bovenuit. Cooper is nog het best.

cordiacovens

als je dan zo'n film maakt ga dan ook echt over de top, nu wilden ze met zon onnonzel onderwerp wat nergens op slaat een soort van serieus verhaal maken..erg slechte keuze

het is gewoon een heel rare insteek, Lincoln die vampieren killt..ik snap het niet het gaat nergens over en dat had ik me van te voren bedacht, maar het is gewoon zo stom dat ik me tijdens het kijken eraan ergerde..

toegegeven die slomo scenes zijn wel cool en soms is het leuk als er een hoofd afvliegt en dat levert soms humor op..met een 'gewoon' persoon in de titelrol was de film misschien iets beter te doen geweest maar dit vond ik niet goed. ook de 3D vond ik weer niet goed, het was geen echte 3D door dat er een conversie had plaatsgevonden in mijn ogen, als je je bril af deed was alleen de ondertiteling wazig..erg jammer want bij zon film kan je dat dan in je voordeel gebruiken..veel gemiste kansen en een slecht insteek, slecht script..redelijke acteurs..soms korte stukjes die wel kwaliteit uitstralen, ik vond wanted namelijk wel goed..deze niet

avatar van vonco

vonco

film net gezien in 3d. Beelden en techniek zijn super, van begin tot einde in 3d verfilmd (dus niet alleen de aktiescene's) ook tijdens de 'dooie dialogen' hier en daar een pluisje of rookpluimpje wat 3d door beeld dwarrelt. zelf de ondertiteling is aangepast. is er links in beeld een 3d effect word de ondertiteling rechts weer gegeven zodat het effect niet opgeheven word. het verhaal vond ik niet echt vermakelijk, soms langdradig. (had een vampierenfilm voorgesteld met meer aktie, maar dat is mijn visie(!)) al met al vind ik dit een aanrader voor kijkers die willen zien hoever de 3d techniek is gevorderd. Uitstekende 3d effecten (behalve de paardjes), Geen overmatige bloederige-aktie scene's (helaas), wel een leuk avondje uit met mooie plaatjes.

ik heb gisteren de film in de bios gezien en ik vond het toch best een aardige film. vanaf het begin tot het eind aardig vermaakt.

alleen jammer van de 3D want daar merk je niet veel van...daar had ik wel iets meer van verwacht!

deze film is niet in 3D opgenomen

avatar van Kosjenot

Kosjenot

Gisteravond in de bioscoop gezien in 3D. Over de gehele avond heb ik me redelijk vermaakt. Een nadeel aan deze film is dat het zo verschrikkelijk snel gaat. Het springt van hak op de tak. De actie scenes waren vermakelijk, geen super film maar goed om naar te kijken. 3pnt.

avatar van RipCurl

RipCurl

Gewoon een leuke vampieren film. Dat het verder over Abraham Lincoln ging zal vooral voor de Amerikanen en geschiedenisliefhebbers een puntje van wenkbrauwfronzing zijn. Gewoon popcorn erbij en prima vermaak. Als je gaat roepen dat dit een serieuze ondertoon had dan geloof je ook vast nog in Sinterklaas. Dat je je er vervolgens aan gaat ergeren is een teken dat je het hele leven een tikje te serieus neemt en een beetje losser dient te worden.

cordiacovens

Het probleem is dat deze film zichzelf als serieus wil laten overkomen, terwijl het nergens over gaat, ze proberen er een soort van dramatische laag aan te geven en dat pakte voor mij slecht uit.