Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Victor Salva
Met onder meer: Rose McGowan, Ray Wise en Lin Shaye
Plot Rosewood Lane
"Evil dwells in the most unlikely places"
Dr. Sonny Blake is een psychiater die radio-talkshows doet. Wanneer haar alcoholistische vader sterft, besluit ze weer in het huis waarin ze is opgegroeid te gaan wonen. Ze doet echter de ontdekking dat haar buren doodsbang zijn voor de lokale krantenjongen. Sonny denkt dat de buren gek zijn, totdat ze de jongen ontmoet...
Sonny Blake
Kid Hawthorne
Derek Barber
Barrett Tanner
%%%%%%
Ben benieuwd ! Heb zowiezo wel een zwak voor sterke thrillers.
Jeepers Creepers delen vond ik redelijk vermakelijk van deze regiseur.
Spartaan1986
Ben ook benieuwd naar de nieuwe van Salva. Plot klinkt interessant
marlijnzzz
haha klinkt wel random, maar ben benieuwd!!! Films maken mij altijd nieuwsgierig !!
dope
- 20060 stemmen
Ben benieuwd ! Heb zowiezo wel een zwak voor sterke thrillers..
Deze valt helaas niet onder de noemer sterk, eerder irritant! Dom verhaal, irritant kind dat de dader speelt en zelfs Rose mcGowan kan het zooitje niet redden....
Richard_Voorhees
Hij wist mij opzich nog wel redelijk te vermaken. Er waren zo nu en dan wel wat spannende stukken, het kind was niet altijd 'eng' (terwijl dat wel de bedoeling was volgens mij). Het verhaal was helaas een beetje voorspelbaar, waardoor hij niet altijd wist te boeien. Ik kan hem nog net 2,5* schenken.
Matig.
Best jammer, want het idee is eigenlijk best wel aardig. Niet zomaar een bad guy deze keer, de ware aard achter de slechterik wordt ook nooit echt onthuld, al wordt er op het einde wel een klein tipje van de sluier gelicht.
Maar verder is het een iets te droge thriller, met een licht jaren '90 randje aan. Spaarzaam spannend, maar verder niet zo sfeervol. Qua acteergeweld ook zeker niet te veel verwachten, al zit er met McGowan wel een bekende naam in. Dat bekend niet meteen gelijk staat aan goed wordt al snel duidelijk.
Verder een vlot filmpje, dat wel, maar het mist een hoogtepunt, écht spannende scenes en een nijpender sfeertje. Het blijft allemaal iets te gelaten. Jammer, want het idee was wel tof, had iets meer mee gedaan mogen worden.
dutchtuga
al zit er met McGowan wel een bekende naam in.
Wat dacht je van Lin Shaye, Rance Howard en vooral de legendarische Ray Wise? Qua cast zit het sowieso wel goed in Rosewood Lane, maar niet alleen met de cast, want Salva maakt hier gewoon een behoorlijk onderhoudende film van.
Het mysterie-effect houdt gedurende bijna de gehele film stand en het uitgangspunt is een erg fijne. Inderdaad eens een ander soort bad guy, waarvan de identiteit nooit helemaal wordt verhuld. Salva weet zijn film goed spannend te houden met behulp van geloofwaardige personages en een vlot script, dat nergens echt inkakt, al begint de film ergens na de helft wel een klein beetje te sleuren.
Ook een beetje jammer is de manier waarop de paperboy zich erg makkelijk weggeeft tegen het einde, maar Salva had mij tot dan al overtuigd. Rosewood Lane bewijst maar weer eens dat je geen onnodig ingewikkeld of origineel script nodig hebt om de spanning op te kunnen drijven.
Shaye zit overal in, meestal maar 5 minuten. Zo'n horror icoon dat in allerlei films even komt langsdraven om de voorkant van de DVD hoes te vullen. De andere twee ken ik eerlijk gezegd niet. Wat Shaye betreft vind ik het wel jammer trouwens, zou haar graag weer eens een grotere rol zien vervullen.
Heb me nooit zo bezig gehouden met Twin Peaks, ben ook niet zo'n fan van series. Ooit wel het eerste deel gezien, maar trok me niet genoeg om er meer tijd in te steken.
dutchtuga
Speelt ook nog in Dead End en Robocop, maar als je weinig met Twin Peaks hebt dan zegt zijn naam inderdaad weinig. Veruit hetgeen waardoor hij geliefd is.
Jake the muss
Ben het eens met onderhond.
Ik vond verder dat de paperboy wel aardig werdt neergezet, en was bij vlagen echt wel creepy.
Het einde is al wel op diverse momenten voorspelbaar in de film, maar heeft ook zeker wel verassende stukken erin.
Ja, heb echt wel beroerder gezien laatste tijd.
madmax1
Flauw met een paar sterke scènes verhaal is rommelig en te weinig spanning.
kampsie1
Precies mijn genre dit, weirde krantenboy, en het is mij nog steeds niet duidelijk of hij nou iets boven natuurlijks is, of 'gewoon' een psychopaat. Film boeide me van begin tot eind en daarom 3.5 ster
ian1
het is de moete waard om te kijkken ik vond hem wel redelijk spanned.
ian
krijgt 4 ster
AmazingPP
Wat een stomzinnige film is dit! Tjonge, het gaat helemaal nergens over. Heel veel vragen blijven onbeantwoord, zoals: waarom doet die krantenjongen dit en waar komt hij vandaan en wat is hij nu eigenlijk. Ook slecht geacteerd, zeker door de hoofdrolspeelster met haar opgespoten lipjes. Heel erg rommelig script vol gaten en nergens echt spannend, eerder irritant. En Palmer zet hier toch wel één van de belachelijkste sterfscenes neer die ik ooit heb gezien. Nee, niet mijn ding. Mijn anderhalve ster is puur voor de muziek die het nog enigzins spannend maakt. 1,5 *
killer13
ik heb rosewood lane net en ik vond het helemaal niet de moeite. ik had veel liever jeepers creepers 3 gehad in plaats van deze mislukking. Het acteerwerk was middelmatig tot slecht, zelfs lin shaye die ik anders wel goed vind leek geen passie te hebben. niet dat het uitmaakt hoor, voor die 3 minuten dat ze er in meespeelt. en ook ray wise wist de boel niet te redden. het eerste uur was vrij saai en totaal niet spannend. het enigste wat soms nog wat sfeer brengt is de muziek. dat was dan ook het enigste wat ik goed vond aan deze film. het laatste half uur komt de film wat op gang maar bijlange na niet genoeg om de film te redden. en hoe het met dat einde zit weet ik nu nog altijd niet. wat is die krantenjongen nu eigenlijk? op zijn begrafenis staan die andere 2 van hem op de achtergrond, maar daarmee weet ik nog altijd niet wat hij is of waarom hij zo kwaadaardig is. nee, dit is een film die ik niet snel nog eens ga zien. 1 .5* voor de film en 0.5* erbij omdat ik de muziek wel goed vond
Oliveri
Zinloze film, moeite om af te kijken( zelfs op dubbele snelheid) en totaal geen bevredigend gevoel na afloop.
Noodless
Vrij zwak standaard-filmpje met weinig spannende momenten, rommelig script en heel wat vraagtekens rond de krantenjongen waarbij de kijker helaas geen antwoord zal krijgen. 4/10
Pazmaster
Redelijke film met wat spannende momenten erin. Ook de ontknoping was leuk. Geen hoogvlieger maar best goed te doen. 3 sterren van mij
Connyh
Ga vanavond kijken, hou wel van Rose McGowan. En van de makers van Jeepers Creepers, moet leuk zijn ...
Connyh
Gezien en wauwwwwwwwwwwwwwwwwwww ik wil een vervolg !!!
Geweldige film.
steefke
Ik vond het een leuke thriller. Het heeft mij geen minuut verveeld. Het einde vond ik wel vrij voorspelbaar... Maar naast dit, mooie acteerprestaties. Ik kon helemaal opgaan in de film en schrikmomenten. Ik dacht dat het weer zo'n typische thriller ging worden van een huis dat behekst wordt of dergelijke maar neen, gelukkig niet !
tattoobob
En jij geeft inception 0.5 ster.....ik weet niet of dit zo serieus is
tattoobob
Een thriller met een paar spannende momenten maar niet meer dan dat.....
Dat Jeepers Creepers meesterlijk is is deze dat totaal niet......het is ook zeker niet te vergelijken.
Een Thrillertje voor op rtl4 om half 9 na gtst meer niet..
henkula
Ik zat me af en toe vreselijk te ergeren aan de clichés, dat is natuurlijk ook de bedoeling, want anders stort je niet in zo'n avontuur als een film maken, bij deze was het net even te veel en te vaak.
tal1b
Verschrikkelijke film, totaal niet overtuigend gespeeld. Stalker heeft ook een zeer irritante uitstraling.
Angelo2
Vermakelijk filmpje voor de zaterdag avond. Me verwachtingen waren laag dus hij is me erg mee gevallen. Ik vond de stalker de hele film dreigend over komen. Ook die donkere blik van hem. De film was met vlagen spannend maar sprong er op geen enkel punt echt uit. De standaard clichés kwamen langs maar dat is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering in thriller/horrors. Een dikke 6

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Fractured
Thriller / Mystery, 2019