• 9.374.710 stemmen

Gesproken taal: Nederlands en Engels

Releasedatum: 6 oktober 2011

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Body Language

Net als de vijf beste Nederlandse danscrews naar een wedstrijd in New York vertrekken, wordt hun subsidie ingetrokken. De reis lijkt definitief niet door te gaan. Vijf diehards, allen uit totaal verschillende danscrews, besluiten als enige toch te gaan. Pas in New York beseffen ze wat ze hebben gedaan. Ze zitten zonder geld, zonder plan en zonder eigen crew. Ze zijn natuurlijk gekomen om te dansen, dus er zit maar een ding op...

avatar van Wilke

Wilke

Gezien in de sneak, waardeloos, slecht acteerwerk.

avatar van wwelover

wwelover

Uit nieuwsgierigheid ben ik naar deze film gegaan, en ik heb verder niks tegen dansfilms. Ze zijn vaak redelijk vermakelijk. Maar met Body Language heeft Johan Nijhuis en co. het voor elkaar gekregen om de bodem te raken van de Nederlandse cinema. Het is echt één en al jatwerk ten eerste, vrijwel elk verhaallijn binnen deze film is al 100000000000x keer eerder laten zien. En zelfs de uitgelichte dansmoves zijn gestolen, zoals de Nederlandse robot jongen uit het Spaanse team was vrij duidelijk een kopie uit Step Up 3D. En wat natuurlijk belangrijk is bij dansfilms is dat de bewegingen mooi gefilmd worden, en dat was hier absoluut niet het geval. Tevens vond ik het nogal storend dat die gasten continue hun emoties eraf danste op momenten dat echte mensen dat niet doen.

Het script was verder gewoon tenenkrommend slecht. Hartstikke leuk en aardig het gebruiken van 'moderne' straattaal, maar je kan ook te ver gaan.

En dan natuurlijk het meest storende in de film, de cast. Nog nooit heb ik zo vaak met plaats vervangende schaamte naar acteurs gekeken. Okay het zijn allemaal eigenlijk dansers, maar dan horen ze van tevoren toch te moeten kijken of deze gasten iets kunnen. Maar werkelijk waar geen van de vijf hoofdpersonen heeft ook maar 1 zin goed geacteerd. En het Engels was al helemaal om te janken.

avatar van cynta

cynta

Ik wist dat ik geen hoge acteerprestaties moest verwachten, en om het verhaal hoef je ook niet te kijken, maar dat zelfs de dansscenes om te janken waren had ik niet verwacht. tijdens elke dansscene worden er special effects toegevoegd, waardoor het alleen nog maar knulliger lijkt en het net lijkt of ze de dansscenes niet zelf doen. Erg jammer want ze kunnen zo goed dansen.

avatar van Elineloves

Elineloves

De film leek me dus eigenlijk totaal niet boeiend en ik had dan ook weinig zin om naar een stel irritante en oppervlakkige hollandertjes te kijken, maar tsja.. New York hè.

De eerste 10 minuten had ik al een stuk of 12 keer 'Fock jou!' gehoord, dus mijn vermoeden over de film was juist. Super vervelende personages, stuk voor stuk. Er zat werkelijk niemand bij die wel een beetje oké was. Jammer. Vooral die donkere gast was tenenkrommend.

Gelukkig waren de verschillende locaties schitterend. Erg leuk om zoveel herkenbare dingen te zien en telkens te denken: Daar ben ik ook geweest! Blijft echt geweldig, New York heeft mijn hart gestolen. Niet alleen New York was vet, maar ook de muziek was lekker, en zelfs sommige dansscènes waren de moeite waard.

Wel grappig, als de Nederlanders proberen om Engels te spreken, krijgen ze meteen zo'n Tony Montana accent. Of nog erger: Borat. Beetje storend.

Halverwege de film boeide het me helemaal niet meer. Ik had er ook gewoon geen zin meer in, de slechte dialogen, de nog slechtere acteurs.. Nee, de beelden van NYC die vooral de eerste helft van de film mooi waren, waren niet genoeg. Snel vergeten, dit wanproduct.

avatar van Theunissen

Keek ik nu naar een dansfilm of naar een film waarbij een aantal malloten last hadden van epileptisch of een andere spastische ziekte

Het verhaal is gewoon tenenkrommend slecht (welk verhaal eigenlijk ) en de uitvoering is zelfs nog beroerder. Dat je te maken hebt met een Nederlandse film merk je direct want de acteerprestaties zijn weer ver beneden pijl en totaal niet realistisch. Ook zien de Nederlandse acteurs en actrices er totaal niet Nederlands uit en lopen ze erbij als Pipo de Clown en Mamalou. Over de originaliteit van deze film zullen we het maar niet hebben want de inspiratieloze regisseur Jeffrey Elmont heeft gewoon alles gejat uit andere dansfilms. Ik zal ook niet ontkennen dat ik deze film niet heb uitgekeken want de kans daartoe werd me ook niet geboden want regelmatig wilde mijn maaginhoud naar boven komen (o.a. bij het achterlijke gedoe op het vliegveld).

avatar van jordorientje

jordorientje

Hoe kun je nou 5 dansers nemen en verwachten dat ze kunnen acteren? Natuurlijk wordt het dan een flop. Had je beter 5 acteurs kunnen nemen en dansles kunnen geven. Want dat dansen was niet zo boeiend.

En over het dansgedeelte gesproken: man wat slecht. Het zullen ongetwijfeld prima dansers zijn, maar kom op, niet voor battles. Dit was gewoon lachwekkend. En dan ook nog in New York haha daar danst een kind van 8 hun er al uit. Wat een afgang.

Tot nu toe nog geen betere battle film gezien dan You Got Served.