menu

Footloose (2011)

mijn stem
2,73 (292)
292 stemmen

Verenigde Staten
Komedie / Muziek
113 minuten

geregisseerd door Craig Brewer
met Julianne Hough, Kenny Wormald en Dennis Quaid

Ariel Moore (Julianne Hough) is een meisje uit een klein dorpje op het platteland. Wanneer ze verliefd wordt op nieuwkomer Ren MacCormack (Kenny Wormald), ontdekt hij dat het in het dorp verboden is om harde muziek te draaien en om te dansen. Een tragisch ongeval was daar de oorzaak van. Ren komt al gauw oog in oog te staan met Ariels vader, dominee Shaw Moore (Dennis Quaid), in zijn pogingen om weer leven in de brouwerij te brengen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=XqsF79Agw-Y

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
3,5
3,5 En dat is puur voor Jullianne hough wat een prachtmeid en wat een benen,deze actrice maakt een hoop goed.De hoofdrol speler Kenny vond ik maar niks,kon niet in de schaduw staan van Mr Kevin Bacon.Vooral het stukje dat hij in nijd ging dansen,dat was zo superslecht het leek soort dat hij probeerde een kruising te zijn tussen Kevin Bacon en Emilio Estevez.Mensen die The breakfast Club hebben gezien weten waar ik het over heb.Ook de muziek viel zwaar tegen,wel leuk om het orginele nummer te horen.En de nieuwe Willard wat slecht,moet dat een acteur zijn.Wel leuk om oude rot Dennis te zien als de dominee.

avatar van AlineLawine
2,5
Naar mijn idee een tamelijk teleurstellende film, door een voorspelbaar plot en onsympathieke hoofdrolspelers. Zowel Ren als Ariel vond ik nogal vervelende personen: mensen met een kort lontje die zich laten leiden door impulsen en daarmee alleen maar iedereen tegen de haren instrijken (ja natuurlijk, moeilijke jeugd, dierbaren verloren, enzovoorts, maar moet je dan zo gaan doen?). Dennis Quaid vind ik altijd een leuke acteur, dus zijn aanwezigheid was een flinke pluspunt. Helaas niet flink genoeg om deze film te redden van een onvoldoende. Een milde 2,5.

ipman-99
"Hey! I thought this was a party! Let's dance!" ... " !!!
Fantastische Romantische dansfilm !!! Deze remake door Craig Brewer is een leuke film geworden... !
De combinatie van muziek - drama - dans en romantiek komt prima tot zijn recht !
Het acteerwerk komt ook prima tot zijn recht ..., vooral Kenny Wormald alias Ren en Julianne Hough alias Ariel doen
het echt 'swingend' geweldig ! Entertainment ten top !

avatar van Parisa
1,0
Wat een achterhaalde film zeg. Het valt me nog mee dat ze de donker getinte mens hebben toegelaten.

avatar van missl
2,0
Ik heb de eerste Footloose nooit gezien dus ik weet niet of dit een goede of een slechte remake is. Ik houd persoonlijk niet zo van films waarbij mensen ineens gaan dansen. Dan zou je kunnen zeggen dat het misschien gek is dat ik dan deze film kijk maar ik dacht dat ik DE Footloose zou kijken wat toch een soortement van klassieker is. Om een lang verhaal kort te maken, het was niet de oude variant maar de nieuwe en die is mij niet zo goed bevallen.

avatar van dvdfreak123
4,0
Zeer van genoten van deze footloose remake. Moet zeggen kan niet kiezen vind zowel het origineel goed als deze. Bacon speelde wel nog iets beter. Ondanks ik normaal niet voor dansfilms ben behalve voor footloose en grease. Moet zeggen paar keer moeten lachen met die Willard en film wist veel een glimlach op mijn gezicht te toveren. Moet zeggen heb mij een avond super vermaakt met deze. Bevat ook verschillende genres door elkaar drama, muziek, romantiek en humor. Zeker ooit nog eens herzien.

avatar van K. V.
3,5
Deze was op tv en me er ook eens aan gewaagd. Het origineel in een ver verleden wel gezien, maar veel kan 'k me er niet meer van herinneren.
'k vond dit wel een vermakelijke film. De cast deed het ook prima en de muziek is wat geüpdatet.
Het verhaal was boeiend genoeg om de volledige speelduur te vullen. Het is natuurlijk allemaal heel voorspelbaar, maar storend was het niet.
Toch wel aangenaam verras door deze film. Of hij beter is dan het origineel kan 'k niet zeggen, maar deze was zeker niet slecht.

avatar van Tarkus
3,5
Vond deze film best wel goed, al zijn er wel betere in het genre.
Maar het verhaal was wel goed, de vertolkingen ook.
Voor een dansfilm had er wel wat meer dansen in mogen zijn.... da's wel een minpunt.

avatar van Glennekeeeee
2,0
Soms heb ik wel 'heimwee' (ook al ben ik niet van die tijd) naar die magische musicalfilms zoals Grease of Dirty Dancing. Ook al hadden die films geen memorabel scenario, er zat toch een zekere magie aan verbonden die de simpelheid deed vergeten. Footloose was ook zo een film, en in tegenstelling tot voorgenoemde, is deze altijd aan mij voorbijgegaan. Misschien maar goed ook voor deze remake want hoogstwaarschijnlijk had mijn quotering nog lager geweest.

Footloose was toch een échte dansfilm? Daar is bij deze versie weinig van te merken. De dansscènes zijn schaars en ook waardeloos in beeld gebracht. Waar de matige tot zeer matige 'Step Up' films tenminste nog uitblonken in het dynamisch in beeld brengen van die dansscènes wordt hier gewoon van statische en slecht gemonteerd camerawerk gebruik gemaakt. En dat is toch wel een gemiste kans want dat maakt een dansfilm al meteen een stuk minder. Daarnaast vond ik het ook allemaal net wat te zwaar. Eigenlijk is het meer een écht drama, maar door het voorspelbare en clichématige scenario wel een zeer slecht drama. Leuke dansstukjes hadden voor wat meer balans kunnen zorgen maar zoals al gezegd is dat niet het geval. De film laat ook véél mooie momenten liggen. Wanneer de jonge garde op de brug passeert waar het ongeval heeft plaatsgevonden en Ariel een mooie link legt over die gebeurtenis had het een magisch moment kunnen opleveren als ze de auto aan de kant hadden gezet en er een mooie dansscène op gespeeld hadden. Het had Ariel's link naar die gebeurtenis kunnen verzachten én het had de band tussen Ariel en Ren beter op zijn plaats gezet.

De cast is jong en Wormald is zeker geen oscartalent in deze film maar doet het wel degelijk, ook Julianne Hough is géén wonder maar doet het meer dan ok en ondanks het gebrekkig script is er op sommige momenten wel een zekere magie tussen de 2. Quaid kiest wel meer matige rollen uit én dat is hier niet anders. Dé uitzondering vond ik Teller. Met leuke oneliners en een goede klik met Wormald zorgt hij allesinds voor dé rol van de film en toont hij dat hij toch vooral een slechte agent heeft (kiest wel vaak blockbusters of grotere projecten maar die worden dan wel matig tot slecht ontvangen: vb Divergent, Fantastic 4).

Ook de setting vond ik verkeerd. De film speelt zich eigenlijk af in deze tijd maar doet ooh zoveel moeite om de 80's sfeer uit te ademen. Dat botst ongelooflijk en is soms irriterend. Daarentegen moet ik wel zeggen dat de film een hart heeft. Alleen het verkeerde. De opzet is belachelijk te noemen in deze tijd en zorgt toch echt wel voor een nutteloze remake.

Footloose is een zeer matige film. Door een zwakke balans, een clichématig script, schaarse en slecht in beeld gebrachte dansscènes kan Footloose zijn goede bedoelingen gesteund door een jonge cast nooit tentoon spreiden.

avatar van Film Pegasus
2,0
Film Pegasus (moderator)
Ik ben gek van het origineel en het was bang afwachten wat zo'n remake dan nog kon doen. Helaas niet veel moet ik zeggen. De ziel is uit de film gehaald en de acteurs zijn toch wel vrij slecht. Ariel is eerder een sletje dan een wat vrijgevochten tiener die zich wat ongelukkig in het leven stort nadat haar broer overleden is. De makers willen het een modern tintje geven met de muziek die niet bepaald past bij deze film. Als Ren danst lijkt het wel of hij andere muziek hoort. En het valt in het niet met de prestatie van Bacon.

Vanaf de petitie wordt de film eigenlijk toch nog ietwat boeiend. En zelfs de linedans en Willard die leert dansen zijn eigenlijk wel leuk. Maar dat kan de film niet helemaal redden helaas. Op zich is deze remake nog wel leuk, maar slecht geacteerd en een regisseur die niet goed weet wat te doen trekken de film wel naar beneden.

3,0
Puur voor de Nostalgie die deze film meegeeft geef ik een 3,0 voor de rest vond ik het maar niets

avatar van IH88
2,5
“Hey! I thought this was a party! Let's dance!”

Aardige remake. Deze Footloose heeft geen Bacon of Singer, maar heeft nog steeds de aanstekelijke muziek, genoeg flair, leuke dansmoves en een aardige verhaal. Wormald en Hough doen het zeker niet slecht en vormen een leuk duo.

Miles Teller heeft hier een bijrol en zorgt voor een aantal komische momenten. Het verhaal is nog steeds te belachelijk voor woorden en word veel te serieus genomen, maar als je jezelf daar overheen kan zetten wordt je beloont met een leuke film die zekere niet verveelt.

3,5
een leuke remake.orgineel wel iets beter vind ik.maar deze is ook heel leuk verders.heb me prima vermaakt met de film.

wat een waardeloze remake bah vreselijk ga niet zeggen dat er ook maar iets goed is aan deze film der zijn een paar scenes anders maar kom op zelfs iemand met een verstand van 0 kan zien dat ze 80 procent t zelfde zijn met moderne passen hou toch alsjebliefd op man ik word letterlijk ziek van alle remake films waarom ? bah wat een minnacht tegen oude films die werkelijk goed zijn rot op
zac efron kreeg het bod voor ren en zelfs hij weigerde hij te doen om dezelfde reden
no offence maar dit is een belediging naar de oude versie en alle films bah vreselijk en dan ben ik nog beleefd met me woorden

1,0
Voor een dansfilm zaten er bar weinig dansmomenten in ?
Daarnaast kon ik de hoofdrolspelers niet uitstaan. Wat overdreven en slecht geacteerd zeg.
Tot slot zo voorspelbaar en achterhaald.
Nee.
1 ster voor Teller, leuke, nuchtere acteur.

avatar van BBarbie
2,5
geplaatst:
De originele versie van Footloose uit 1984 is best een aardige muziek- en dansfilm over tieners in Amerika en de generatiekloof tussen hen en hun ouders. Dit is veeleer een slappe kloon van dat origineel met een gezapig verhaaltje, een matige soundtrack en dito acteerwerk. Eigenlijk zijn alleen Miles Teller en Ziah Colon goed bezig. Over het geheel genomen toch een beetje zonde van de tijd en moeite.

avatar van Shadowed
2,5
geplaatst:
Hm.

Origineel nog niet gezien, maar het is in ieder geval duidelijk dat deze remake te veel in de lijntjes van het origineel blijft hangen. In alle opzichte is dit een ouderwetse film. Niet alleen qua setting zelf, maar ook qua regie en loop van het verhaal. Alles schreeuwt 1984 uit.

Maar het neemt het vermaakgehalte niet bepaald weg. Nu gaan deze films er doorgaans wel goed bij mij in. Ik ben tegenwoordig ook best into vrolijke films aangezien de zomer ook wel een vrolijks sfeertje schreeuwt. Een onschuldig tienerdramatje gaat er bij mij dan ook makkelijk in, maar ook gewoon als film zelf vermaakt het goed.

Acteurs en actrices die voor de rest ook goed in hun rol zitten. Wormald doet het redelijk in de lead. Een tikkie onzichtbaar door de film heen, maar goed genoeg. Hough vond ik er duidelijk bovenuit steken, was in ieder geval allang blij dat er nu een vrouw rondloopt met wat attitude inplaats van het maagd-typetje weer neer te zetten. Daar vreesde ik in het begin namelijk even voor. Alleen Teller vond ik toch wat uit de toon vallen, maar vooral qua uitstraling en niet qua acteertalent.

Visueel ook gewoon netjes. Regelmatig lekker flashy gebracht en met een vlot tempo. Wel erg ouderwets allemaal. Zowel qua dialogen als verhaal. Het is duidelijk dat deze film geschreven is door een ziel die niet heel veel onderzoek heeft gedaan naar het gedrag van tieners, want ik ken geen enkele plaats waar een obsessie met dansen zo stevig is.

Ook een beetje jammer dat het verhaal weinig creatief is en vooral een herhaling lijkt te zijn van het origineel. Had graag wat creativiteit gezien en een wat moderne invalshoek. Richting het einde, waar Wormald toch wel een beetje de stem gaat uithangen van de tieners in het dorpje gaat het net wat te snel, aangezien de band tussen Wormald en het dorpje zelf toch nogal kort-door-de-bocht uitgewerkt wordt.

Enkele scenes springen eruit omdat ze apart zijn voor een danstienerfilm, zeker de busrace verwacht je niet meteen in dit soort films. Jammer dat het maar kleine toevoegingen zijn in de film zelf. De karakters, op Hough na die wel iets nieuws is in deze film, zijn ook te standaard. Veel te standaard. Zeker zo'n MacDowall is echt vreselijk pro-Amerikaans.

Ook de danspasjes, het zijn niet de meest knappe dingen die de hoofdrollen vertonen. De beste danspasjes zijn vooral van figuranten die maar 1x in de film verschijnen. Alhoewel het verleidelijke gedeelte tussen Wormald en Hough tijdens de dans voor het restaurant nog wel een vonk heeft. Maar bijvoorbeeld de dans die Wormald uit agressie lijkt te doen komt maar weinig uit de verf. Vooral omdat de regie en het dansen zelf toch niet al te knap gebracht is.

Wel erg vermakelijk, film steunt op sterk acteerwerk en een vermakelijk gebeuren. Maar voor de rest heeft het toch net wat te weinig om het lijf helaas.

avatar van Elchapo
2,5
Sommige films moet je niet nog een keer 'doen'....het is aardig gedaan,maar haalt het absoluut niet bij het origineel......2.5 stars.

0,5
Zoals vaker aangehaald. Er is in geen enkel opzicht een vergelijk met de originele film. Niet dat er groot acteertalent zat in de versie van 1984, maar het verhaal was goed gebracht en vrij origineel binnen die tijdsgeest. Ook de tijdloze muziek alleen al maakte veel goed. Meerdere songs waren toen onvervalste hits en worden tot op heden nog vaak gedraaid. Kortom...hier had men beter afgebleven.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:39 uur

geplaatst: vandaag om 21:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.