• 9.374.511 stemmen

Gesproken taal: Nederlands en Engels

Releasedatum: 6 oktober 2011

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Body Language

Net als de vijf beste Nederlandse danscrews naar een wedstrijd in New York vertrekken, wordt hun subsidie ingetrokken. De reis lijkt definitief niet door te gaan. Vijf diehards, allen uit totaal verschillende danscrews, besluiten als enige toch te gaan. Pas in New York beseffen ze wat ze hebben gedaan. Ze zitten zonder geld, zonder plan en zonder eigen crew. Ze zijn natuurlijk gekomen om te dansen, dus er zit maar een ding op...

Bij Johan Nijenhuis:

Producent Johan Nijenhuis gaat de allereerste Nederlandse dansfilm regisseren. De voorbereidingen voor 'Body Language' zijn momenteel in volle gang.

De opnames gaan pas in het voorjaar van 2011 van start.

Nijenhuis komt met eerste Nederlandse dansfilm - Kunst - de Volkskrant

avatar van gotti

Is al bekend wie hem gaat regisseren?

Producent Johan Nijenhuis gaat de allereerste Nederlandse dansfilm regisseren.

Macmanus

Wel vreemd dat je een film die je promoot als de allereerste Nederlandse dansfilm een Engelse titel geeft. Lijkt me ook een beetje te laat komen, na de danshype die er even was. Hoewel er nu wel weer een lichting is met Streetdance en Step-up 3d. Die zijn dan wel beide in 3d.

avatar van wimnoot

wimnoot

Sorry hoor, maar deze poster is echt aanstootgevend!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

?

wimnoot schreef:

Sorry hoor, maar deze poster is echt aanstootgevend!

Als je 'm van achter belicht zie je allemaal hele nare dingen

Wel weer top dat hij zo lekker eigenwijs zijn eigen smaak films maakt. Kan ik alleen maar respect voor hebben.

Stephan schreef:

Echt? Hij maakt toch gewoon commerciële films met goedkope jongens en meisjes voor de doelgroep jongeren die nog wel massaal naar de film gaan? Komt volgens mij ernstig weinig filmliefde bij kijken.

Stephan

Jij kent Johan niet. Dit zijn de films waar hij van houdt.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

@Macmanus Johan vertelde me vlak voor de opnames hoe hij bepaalde dingen wou bereiken bij deze film en het hele dansgenre zegt mij niets maar hij is zo oprecht enthousiast dat je direct nieuwsgierig wordt.

avatar van Quido

Quido

Macmanus schreef:

Komt volgens mij ernstig weinig filmliefde bij kijken.

Dus als je 'commerciële' films maakt heb je als maker automatisch weinig liefde voor film?

Macmanus

Heb andere verhalen gehoord over de set van Foeksia de Miniheks. Nogal beuken en een mentaliteit van "we weten dat het niet veel is maar ach het is voor kinderen". Geloof best dat hij van deze films houdt hoor en al helemaal dat die dat heel gepassioneerd kan vertellen, maar om het nou eigenwijs te noemen en er zelfs respect voor te hebben. Ik weet het niet.

Quido schreef:

Wel hoe Nijenhuis en meerdere mensen ze maken. Ik denk als je echt liefde voor film hebt, je je voorbeelden wilt verbeteren of eren. Ik merk daar weinig van bij het kijken van Volle maan en Costa. Het is productioneel gemaakt met veel slechtere scenario's dan de vaak tiener komedies die hij waarschijnlijk heel goed vindt. Zal ook wel te maken hebben dat hij een slechte filmmaker is, maar ook met graag geld willen verdienen i.p.v. iets neer te zetten dat blijft staan in de Nederlandse filmgeschiedenis.

Heb andere verhalen gehoord

Van horen zeggen... sure...

Ik heb per definitie respect voor mensen die een film (kunnen) maken in plaats van er enkel over kunnen lullen.

Macmanus

Ow het is zo een discussie, meneer is kennelijk de enige bekende in filmland en denkt alles te weten over deze user. Jammer had op een betere comeback gehoopt. Dit is gewoon flauw.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Macmanus schreef:

Ik heb ook met hem op de set gestaan en kan het tegenovergestelde beweren. En om op je opmerking in te gaan over dat hij een "slechte filmmaker is", ik kan je afleveringen van Van Jonge Leu en Oale Groond laten zien die hij geregisseerd heeft die ik zelfs zeer geslaagde arthouse durf te noemen.

Macmanus schreef:

Had je Johan persoonlijk gekend, dan had je geweten dat hij een zéér bevlogen filmmaker is, die van een genre houdt waar jij blijkbaar niets mee hebt.

Dat mag je ook rustig uitten, maar vertel de lezers hier niet dat het hem allemaal niets interesseert en het hem alleen om het geld te doen is. Want dan kan je dit soort reacties verwachten inderdaad.

En mijn functie als filmmaker heeft hier helemaal niets mee te maken.

Macmanus

Vertel niemand dat het de waarheid is. Zet er alleen een vraagteken bij. Waarna je best op mijn plek had kunnen wijzen. Maar doe dat volgende keer misschien wel met iets meer repliek i.p.v. dat saaie uit de hoogte gelul. Geloof na het zien van Costa en Volle Maan weinig van filmliefde, maar zal de man eens aanspreken en dan waarschijnlijk hele bevlogen verhalen horen en iemand zien die niks om geld geeft en nooit een film heeft gemaakt voor puur het commerciële succes.

avatar van Quentin

Quentin

Stephan schreef:

Van horen zeggen... sure...

Ik heb ze ook gehoord, en dan vooral van key mensen betrokken bij deze productie. Vind er overigens niets mis mee, continuïteit is net zo belangrijk als kwaliteit.

Stephan

Wilde zeker niet "vanuit de hoogte" klinken, maar ik erger me vrij snel aan aannames. Want zo begint dat... één iemand beweert wat en voor je het weet moet je het tegendeel bewijzen. (Yes Michelle, that how it starts)

Ik ken Johan nu al 20 jaar en hij maakt echt puur de films waar hij zelf naar zou gaan kijken. Er zal best een mindere productie tussen hebben gezeten (waar hij het voor de 'continuïteit' doet... het geld) maar de films die jij noemt (Costa!, Volle Maan, Body Language etc.) zijn 'zijn' type films.

Zo had je de script besprekingen bij Westenwind moeten meemaken. Da's ook geen Shakespeare, zeg maar... maar hij kon je haast overtuigen dat het de AKO literatuurprijs zou winnen. Da's ook een gave

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Lijkt me interessant om zo'n bespreking mee te maken.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Leuk dat Nederland weer iets nieuws probeert (hoewel het op internationale vlakken alles behalve nieuw is), iets om in de gaten te houden!

Stephan

Dat ziet er toch gewoon erg gelikt uit.

Macmanus

Ghehehe die titels lijken verdacht veel op die van Enter the Void. Zie nog wel voor me dat ze het niet eens van die film hebben gepikt maar door de clip van Kanye West op het idee zijn gekomen.

Zie trouwens dat Nijenhuis weg is als regisseur. Was te druk met heel bevlogen praten over de film....

Poster geplaatst.

Groter formaat

BODY LANGUAGE flashmob - YouTube

Ik vond de teaser meer hebben.

avatar van Quido

Quido

Niet best (hoewel, als een trailer zo'n lage verwachtingen wekt, kan het misschien alleen nog maar meevallen).

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Als het acteren van The Real Body Language representatief is aan de film, dan wordt dit een bijzonder pijnlijke film ervaring .