Taped (2012)
Bekijk via Videoland
Bekijk via Viaplay
Bekijk via CANAL+
Plot Taped
"You don't know what you have, until you almost lose everything."
In Taped doen Johan (Barry Atsma) en Saar (Susan Visser) een laatste poging om hun huwelijk te redden door samen op vakantie te gaan naar Buenos Aires. Als belofte aan hun dochter registreren ze hun activiteiten met een videocamera. Wanneer ze echter per ongeluk een gruwelijke moord vastleggen, moeten ze vluchten om in leven te blijven.
Boston919
We hebben de film net op Film1 gezien. Het is een best aardige nederlandse film, best onderhoudend...
Vito Andolini
Simpel verhaaltje. De film bestaat volgens mij voor 75% uit achtervolging.
Menno
Erg goed. Briljant scenario/verhaal. Over de hele lengte erg onderhoudend, spannend zelfs. Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel. De mindere schakel is het 'nederlandse' acteer niveau, en dan bedoel ik de middelmatigheid waar Barry Astma bij vlagen aan ten prooi valt. Daar staan ook sterke scenes tegenover, maar Barry kan de dubbele laag die zijn personage moet hebben (wil hij haar wel/wil hij haar niet) niet geloofwaardig krijgen. Suzan Visser schiet wat hysterie betreft een enkele keer uit de bocht. Desalniettemin: kijkon!
KoDe
En niemand die erover valt dat ze die camera niet gelijk afgeven???!! Vanaf dat moment vond ik het totaal ongeloofwaardig. Je zit in zuid-amerika als toerist en dan ga je ff moeilijk doen over je camera.....Tuurrrrrlijk.........
Elkie Brooks
Wat een kadootje. Ben geen fan van Nederlandse films, maar deze is spannend. Zo mogen ze er meer van maken.
pindakaas2
redelijk
alleen hysterisch en overdreven geacteerd
duizend maal saar saar saar, om gek van te worden
Aapje81
Matige thriller die bij vlagen weet te boeien maar onvoldoende overtuigd door het geforceerde acteerwerk. Vooral Atsma toont hier weer aan dat hij een bijzonder zwak acteur is. Suzanne Visser is meer geschikt voor komische rollen.
Matig
Spartaan1986
I'm impressed
Sterk geacteerd, lekker vlot verhaal en erg spannend. On-Nederlands goed!
Het typische Hollywood einde was dan een hele kleine tegenvaller, voor de rest kan ik weinig minpunten opnoemen. Korte maar zeer krachtige film.
Ondanks dat de eerste saaie 15-20 minuten was dit best een aardige Nederlandse thriller die zich afspeelt in Argentinië. Na die 15-20 minuten komt het eenvoudige verhaal pas echt opgang en wordt het ook wel een boeiende en soms ook spannende film (zou zo kunnen gebeuren in dat soort landen). De vaart zit er dan ook goed in (letterlijk en figuurlijk want ze zijn continue "on the run") en voordat je het weet is de film teneinde (duurt ook maar iets van 80 - 85 minuten). Het einde vond ik overigens goed en was ook leuk gevonden. De cast in de vorm van Barry Atsma en Susan Visser spelen best verdienstelijk hoewel de laatste soms wat irritant was.
Zo zie je maar dat Nederland toch in staat is om af en toe een leuke film te maken (dit keer zelfs zonder bloot
Hoewel ik Susan Visser toch wel eens bloot zou willen zien).
Pelagatti
Onderhoudende film, had hier en daar meer ingezeten als hij beter zou zijn afgewerkt. Maar voor Nederlandse begrippen de moeite waard! Er zit vordering in het genre Nederlandse thriller wat mij betreft.
Quido
Pelagatti
Het gaat om de details... Betere casting (ik vond de politieagent matig), camerawerk/montage en bepaalde scenes hadden wat mij betreft bedrukkender over kunnen komen. Had de film nog spannender en geloofwaardiger gemaakt.
Quido
Ah oke, ik dacht dat je de afwerking van beeld en geluid in de post-productie bedoelde. Daar was m.i. namelijk niks mis mee.
Ew_MK1
Ontzettend goeie Nederlandse film. Heel realistisch neergezet, erg goede sfeer en ook echt spannend. Het einde was niet heel erg spetterend en geslaagd wat mij betreft maar ik vond het in zijn geheel een prima film.
kalehein
Ik weet niet wat er nu van moet vinden.
Qua film zit ie gewoon goed in elkaar, lekker snel, lekker sfeertje, redelijk verhaal. Alleen wederom weinig dialoog.
Al met al moet ik eerlijk bekennen dat dit de beste Nederlandse film is die ik in jaren/decades gezien heb. Hij doet ook zeer Amerikaans aan en heeft in principe alles (actie, drama)
Prima Nederlandse film. Sterk gespeeld, spannend en een goed verhaal. Helaas zitten er ook een paar kleine momentjes in, waar je je afvraagt waarom ze bepaalde beslissingen nemen, en dat is zonde bij een film die verder puur realisme nastreeft. Maar al met al erg boeiend en een prima film om criticasters van de Nederlandse cinema op andere gedachte te brengen.
Dikke 3,5
Dikke 3,5
Scheelt weer typewerk voor 95% mee eens. Met die aanvulling dat de film mij aangenaam heeft verrast. Maar in de genomen beslissingen kon ik me eigenlijk wel vinden. Iemand hierboven stelde waarom geef je die camera niet direct af. Twee redenen alles voor hun dochter stond op de camera en de belangrijkste het afgeven van de camera zou tevens betekenen dat dit bevestigden dat ze de moord hadden gezien. Gezien de koelbloedigheid van de executie zou dit dan dan ook hun dood hebben betekent
Atheistus
Tenenkrommend slechte film. Een schaamteloos slecht verhaal met zeer matige acteerprestaties.
Werkelijk bij elke scene kun je denken "hoe dom kun je zijn".
Re73
Werkelijk bij elke scene kun je denken "hoe dom kun je zijn".
kun je voorbeeld(en) noemen want ik ben dan dom blijkbaar want ik begreep de gemaakte beslissingen nu juist volledig.
willemfilm
Susan Visser vind ik geen overtuigende filmactrice. Ben niet enthousiast over de film. Overgeacteerd.
Atheistus
Jawel hoor.
1. Ja staat iets te filmen in een of andere bananenrepubliek waarvan je kan weten dat ze dat liever niet hebben. Je blijft dat dan ook uitgebreid staan doen tot je gezien wordt.
2. Als je achtervolgt wordt ga je naar je ambassade, niet een of ander guur fabrieksterrein.
3. Als iemand op je schiet wacht je niet tot hij dichtbij genoeg is om je te raken.
4. Een bus is nou niet een geweldig vervoermiddel om te vluchten...
En nog veel meer om op te noemen.
Tja, wanneer je op zo'n manier naar een film kijkt kun je vrijwel alle thrillers onderuit halen. Ben het met je eens dat ze direct koers naar de ambassade hadden moeten zetten, maar Argentinie is geen bananen republiek en zooets verwacht je daar niet, die bus was de enige uitweg opmdat moment en boodt ook bijna uitweg en dat fabrieks terrein was nu eenmaal naast de plek waar de bus werd aangehouden.... Allemaal logische gebeurtenissen dus.
Re73
Ik ga daar even aanvullend op in:
1 ze filmde elkaar toen werd hun aandacht getrokken door herrie, ik zelf zou ook me camera dan in die richting hebben gebracht en dan niet opeeens denken oh hier wordt iemand omgelegd laat ik dat maar even niet filmen.
2 Klopt maar waar is die ambassade ? Ik ben in veel landen geweest over de wereld maar heb me nooit verdiept in een locatie van de ambassade.
3 heb je zelf wel eens in een loop van een pistool gekeken ? De meeste mensen verstijven van angst en verroeren geen vin. Denk maar eens aan executies doorgaans blijft iedereen staan hoe verbazingwekkend ook. Waarschijnlijk zou je zelf in je broek pissen van angst.
4 Klopt maar in een onbekende stad met vrijwel niemand op straat, geen taxi in de buurt ga jij zeker rondlopen op je gemak nadat je vlak ik de buurt iemand heb zien vermoorden
Mythos
Deze film komt bij mij in de lijst 'enorm slechte film' te staan.
Ik heb me nooit eerder zo verbaast over de (te hoge) score.
Mythos
Nee, je gaat eerst rustig filmen....
Je spreekt jezelf tegen.
Dat filmen was voor de moord, dus het klopt wel wat re73 stelt.
Re73
Dat filmen was voor de moord, dus het klopt wel wat re73 stelt.
Yep
ze stonden te filmen, hoorden vervolgens een bak herrie en draaide zich om waar dat vandaan kwam en keken, net als ieder ander, naar wat daar gebeurde met de camera nog draaiend.
Misschien moet je hem nog eens goed kijken?
Re73
zie de vorige en dus niks tegensprekend. Op het moment dat ze in de bus zaten, iets waren gekalmeerd, bekeken ze pas de tape terug
Mythos
Misschien moet je hem nog eens goed kijken?
Nee dank u, 1x was al teveel.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix