Taped (2012)
Bekijk via Videoland
Bekijk via Viaplay
Bekijk via CANAL+
Plot Taped
"You don't know what you have, until you almost lose everything."
In Taped doen Johan (Barry Atsma) en Saar (Susan Visser) een laatste poging om hun huwelijk te redden door samen op vakantie te gaan naar Buenos Aires. Als belofte aan hun dochter registreren ze hun activiteiten met een videocamera. Wanneer ze echter per ongeluk een gruwelijke moord vastleggen, moeten ze vluchten om in leven te blijven.
arnaud
Gisteren de film gezien. Goede nederlandse thriller. De film bevat een paar heftige stukken. Deze komt wel in mijn lijstje te staan.
John Lee Hooker
Verassend meeslepend avontuur van twee Nederlanderse vakantiegangers die per ongeluk getuige worden van een moord door de politie en zo in een worst-case scenario belanden. Ze moesten rennen voor hun leven en Saar dreigde soms de hoop op te geven. De camera blijft er dicht op en toont ons lange en soepele shots. Lekker reastisch gehouden verder dus ik ben hier wel van te spreken.
TA-E
Gister naar Taped geweest.
Een fijne film moet ik zeggen. De film behoudt zijn spanning tot aan het einde!
De film is in een mooie sfeer geschoten, het camerawerk perfect en het acteerwerk is voor Nederlandse begrippen goed te noemen.
Ja, ik ben er wel gecharmeerd van geraakt. Er had absoluut meer uit het verhaal gehaald kunnen worden, maar de bottomline voldoet zondermeer.
Conclusie: *3.5
Verstand op nul.
Deze Nederlandse thriller kent gelukkig een hoog tempo waardoor de meeste onvolkomenheden niet opvallen, maar zelfs dit ritme kan niet verbloemen dat het verhaal niet echt waterdicht is. Toch is de poging absoluut een aardige en wordt er best wat spanning veroorzaakt. Atsma en Visser hebben overduidelijk chemie, maar het verhaal is wel heel erg clichématig en een aantal scènes nogal overdreven. Met het verstand op nul kijken dus.
Redelijk.
Snelle vlotte Nederlandse thriller met een prima duo in Barry Atsma en Susan Visser als Johan en Saar een film met veel vaart en dat is goed voor deze film ook het camera werk was meer dan uitstekend.
perceived
Matig.
Jammer om alweer een Nederlandse film als matig te betitelen, maar ik kan er echt niet meer van maken. Het verhaal hangt aan elkaar van clichés, loopt niet echt lekker en erg spannend wordt het ook al niet. De acteurs vond ik oké, prima gecast (zij het wat voor de hand liggend). 4.5/10*
Een aardige poging om een spannende thriller te maken, die grotendeels gefilmd wordt met een handheld camera.
Atsma en Visser acteren vrij goed en hebben ook best een goede klik met elkaar. Daarnaast weet men toch enige vorm van spanning te scheppen, doordat de camera vaak erg dicht op de huid zit. Dat is best fijn bij een film als deze.
Maar uiteindelijk weet men de spanning niet al te lang vast te houden, doordat er net wat teveel ongeloofwaardige momenten voorbij kwamen. Dat is lcihtelijk vervelend en hierdoor verslapt de aandacht uiteindelijk en weet de film de aandacht uiteindelijk niet meer volledig terug te krijgen, ondanks een alleraardigst einde.
Elineloves
Het hele relatieperikelen gedoe vond ik wat minder. Dat gezwam over hun fouten telkens, en of ze wel of niet samenblijven.. Tja, lauwtjes. Komt pas echt op gang wanneer de moord (die niet eens zo heel gruwelijk was) gepleegd werd.
Visser en Atsma hebben inderdaad wel chemie met elkaar. De gebeurtenissen zijn ook vrij realistisch, had verwacht dat het op een gegeven moment té ongeloofwaardig zou worden maar dat viel wel mee mijn inziens. Die politie agent was niet altijd even sterk, maar ach. Het is ze vergeven.
Tempo is precies goed, de introductie van de personages en waarom ze daar zijn had ook niet langer moeten duren.
Best aardig.
Mythos
De hele film leek wel een trailer. Wat een chaos, ge-ren, geschreeuw, gejank etc.
Niets voor mij, het acteren was af en toe net of ik naar een toneelstuk keek.
Shinobi
Redelijke film met een goed concept, alleen laat de uitwerking te wensen over.
Sowieso vind ik dat Atsma niet echt kan acteren en over die Visser zal ik het maar helemaal niet hebben.
Verder was het allemaal vrij rommelig en iets teveel toevalligheden. Gelukkig zit de vaart er wel goed in en duurt het niet zo lang.
Kleine 2,5 sterren.
martijn011
- 2034 berichten
Zo, de zoveelste film met Barry Atsma gezien. Ongelooflijk hoe vaak hij de hoofdrol speelt in een film van Hollandse bodem. Nu moet ik zeggen dat hoe meer ik hem zie, hoe beter ik hem vind worden. Heb me nu, na recent Quiz gezien te hebben, ook niet geërgerd aan hem, iets wat vroeger wat vaker voorkwam.
Susan Visser kende ik minder goed, maar ook zij vulde haar rol aardig in. Diederik van Rooijen showt ons een film met hoogte- en dieptepunten.
Het tempo zat er zeker lekker in en de actiescenes waren zeker oké. Ook is de film best spannend en vliegt de film in sneltreinvaart voorbij.
Minpunten zijn er ook te noemen. Zo verloopt het verhaal regelmatig onwaarschijnlijk, want hoe kan het dat die agent ook al op het vliegveld was terwijl Atsma en Visser snoeihard hadden gereden en gerend om er op tijd te zijn. En zo waren er wel meer dingen waar ik m'n twijfels bij had.
Maar al met al is dit toch een aardig thrillertje om zeker eens te gaan zien.
Voldoende!
Gary-O-
Jammer dat nederlandse films hier vaak ondergewaarderd worden.
Verhaal cliche ? Misschien. Camera werk realistisch. Acteerprestatie top voor de samenwerking.
Met Argentijnse crew. Locatie schitterend kortom een goede film.
schram101
Prima
Net wanneer je denkt dat de film zowel letterlijk als figuurlijk in veilige haven is krijgen we dat einde te zien. Zonde. Want het was allemaal behoorlijk leuk gedaan. De vaart en spanning zaten er goed in, wat ondanks de korte speelduur toch ook wel nodig is. Het eerste kwartiertje met het nodige -in zijn genre zo'n beetje verplichte- gedoe over relatieperikelen is even doorbijten, maar daarna gaat het balletje toch wel rollen. Misschien allemaal wat vergezocht maar toch behoorlijk beklemmend af en toe.
Maar de grooste troef van de film is toch echt wel de cinematografie. Vanwege het gebruik van de handycam is de irritatie -aan het zoals altijd weer matige- Nederlandse acteerwerk een stuk minder en daarnaast heeft regisseur Van Rooijen zelfs nog een aantal uitstekende long-takes voor de kijker in petto! Zoals wel vaker werkt dat ook hier weer uitstekend.
Het einde is dan helaas net een brug te ver. Tegen beter weten in hoopte ik dat wel klaar zou zijn maar helaas vond men het nodig de agent voor de zoveelste keer ten tonele te laten verschijnen. Gezien de voorgeschiedenis misschien te verwachten, maar persoonlijk vond ik het erg onnodig.
voomzap
Tegen verwachting precies waar ik op hoopte: Prima trillertje van eigen bodem. Beklemmend kat-en-muis sfeertje. Goed geacteerd, prima personages.
De flashbacks en het stukje drama als rustpuntjes hadden van mij betreft wat spaarzamer gemogen. Niet overal even origineel ook, maar wie maalt daar om binnen dit genre. Slotscène ook niet helemaal naar mijn smaak. Er blijft echter voldoende over voor een uiterst vermakelijke kijkervaring.
Zo mogen er meer gemaakt worden!
Had er nog nooit van gehoord en ook geen idee hoe ik er aan kom eigenlijk.
Van Barry Atsma en die Susan werd ik aanvankelijk ook niet bepaald hoopvol. Maar verrassend genoeg bleek dit een ijzersterke thriller.
Precies goed gepaced, sterk geacteerd (jaja), goede locaties en precies lang genoeg. Het is allemaal geen grootse cinema maar gewoon een sterk en overtuigend gebracht genrewerkje.
Raar dat zo'n film dan helemaal geen aandacht heeft gekregen (voor zover ik heb meegekregen) tussen alle broddelwerkjes die hier uitkomen.
Leuke verrassing!
El ralpho
Smile! You're on camera
Het overkomt ons allemaal wel eens; soms zie je foto's of filmpjes van jezelf terug waarvan je liever wilde dat ze nóóit het daglicht zouden zien en die je dan ook angstvallig probeert voor de buitenwereld verborgen te houden.
Dit kan meestal vrij gemakkelijk door het desbetreffende media bestand op de camera of telefoon te deleten om zo te voorkomen dat het uit kan lekken naar de rest van de wereld (Lees Facebook) In feite overkomt de hoofdrolspelers in Taped hetzelfde verhaal. Zij filmen namelijk tijdens hun vakantiebestemming iets wat ze beter niet konden filmen, waarvan het desbetreffende individu ook maar al te graag wenst dat het filmpje verwijderd wordt. Enigste verschillen met de filmpjes waarbij het bij jou en mij waarschijnlijk doorgaans draait om foto's of filmpjes die in een zatte bui van je gemaakt zijn? Het gaat hier om een moord. Gepleegd door een buitenlandse politieagent welteverstaan.
Dit is kort samengevat de opzet van Taped waarbij het draait om het kat en muisspel tussen de corrupte politiemannen en twee aan hun lot overgelaten toeristen. Leuk geprobeerd? Ja. Vermakelijk? Deels, want met name in het laatste half uur wordt alles pas beduidend een stuk sterker.
Taped heeft weinig media aandacht gekregen, en dat is zonde want voor Nederlandse begrippen is dit wel een keer wat anders dan de gemiddelde film die hier uit komt. Het concept voelt Amerikaans aan en zeker naar zijn finale toe begint het steeds beter te worden. Het is echter jammer dat de achtervolgingen aanvankelijk iets te lang doorzetten en ongeloofwaardig worden, zeker nadat Johan neergeschoten is en een soort loods te binnen schiet voor hulp. Ook irriteerde ik me aan de acties van Saar die situaties vaak onnodig liet escaleren en de zaken nu niet bepaald handig aanpakte. De relatie crisis waar de personages in verkeren is op zijn minst interessant te noemen maar hier had wel meer mee gedaan kunnen worden. Wat de personages weer tot elkaar brengt is overduidelijk, maar heeft minder impact omdat er te weinig binding met de personages gecreëerd wordt. Dit had voorkomen kunnen worden door het verhaal simpelweg eerder te laten aanvangen en door meer van het leven van de personages voor de vakantie te laten zien.
Hierdoor had de film zich ook wat meer kunnen onderscheiden dan dat het nu gedaan heeft. Het eerste deel was dan de opzet voor een stevig drama geweest en zijn tweede helft was ontaardt in een bloedstollend kat en muisspel. Nu is het slechts een standaard suspens filmpje, die voor Nederlandse begrippen behoorlijk goed is en een aantal sterke momenten kent, maar in de grote massa zich al gauw niet meer kan onderscheiden van de rest.
Aardige film over een echtpaar met huwelijksproblemen die op vakantie gaan naar Buenos Aires en daar per ongeluk een moord filmen. Een nogal ongeloofwaardig plot. Technisch gezien zit de film wel goed in elkaar met vele lange takes die het geheel wel spannend houden. Zeker wel onderhoudend en Barry Atsma en Susan Visser doen het verder prima.
Elkie Brooks
Wat een kadootje. Ben geen fan van Nederlandse films, maar deze is spannend. Zo mogen ze er meer van maken.
Aapje81
Matige thriller die bij vlagen weet te boeien maar onvoldoende overtuigd door het geforceerde acteerwerk. Vooral Atsma toont hier weer aan dat hij een bijzonder zwak acteur is. Suzanne Visser is meer geschikt voor komische rollen.
Matig
Ondanks dat de eerste saaie 15-20 minuten was dit best een aardige Nederlandse thriller die zich afspeelt in Argentinië. Na die 15-20 minuten komt het eenvoudige verhaal pas echt opgang en wordt het ook wel een boeiende en soms ook spannende film (zou zo kunnen gebeuren in dat soort landen). De vaart zit er dan ook goed in (letterlijk en figuurlijk want ze zijn continue "on the run") en voordat je het weet is de film teneinde (duurt ook maar iets van 80 - 85 minuten). Het einde vond ik overigens goed en was ook leuk gevonden. De cast in de vorm van Barry Atsma en Susan Visser spelen best verdienstelijk hoewel de laatste soms wat irritant was.
Zo zie je maar dat Nederland toch in staat is om af en toe een leuke film te maken (dit keer zelfs zonder bloot
Hoewel ik Susan Visser toch wel eens bloot zou willen zien).
kalehein
Ik weet niet wat er nu van moet vinden.
Qua film zit ie gewoon goed in elkaar, lekker snel, lekker sfeertje, redelijk verhaal. Alleen wederom weinig dialoog.
Al met al moet ik eerlijk bekennen dat dit de beste Nederlandse film is die ik in jaren/decades gezien heb. Hij doet ook zeer Amerikaans aan en heeft in principe alles (actie, drama)
boozebelly
- 1908 stemmen
Een goede thriller van eigen bodem.
Het tempo ligt behoorlijk hoog waardoor saaie momenten spaarzaam zijn, de spanningsboog staat constant strak gespannen en de chemie tussen de prima acterende Atsma en Visser mag er ook zijn. Het verhaal heb ik ook op weinig foutjes kunnen betrappen. Je kunt je misschien tijdens het kijken afvragen of ze soms wel de juiste beslissing(en) nemen, maar achteraf gezien vond ik het allemaal toch wel goed kloppen. Ze konden ook niet veel anders aangezien ze in een fuik liepen waar je verre van makkelijk uit kunt komen.
Een film die prima doet wat die moet doen. 3,5*
john mcclane 2
was van de week op tv.
van genoten.goed spel.
plot was redelijk , maar pakte goed uit.
spannend,vooral gezien de locatie en de taal.
en een goed afgerond einde.
leuk!
Movsin
Het banaal gebekvecht van een huwelijk dat op de klippen dreigt te lopen gaat na enige tijd toch over in een naar avontuur, maar in beide delen zitten onze twee hoofdacteurs sterk in hun rol.
Het slot lijkt mij eerder ongeloofwaardig maar spannend is het wel geweest.
Gang_Star
Het begin van deze thriller is wat matig, maar wel logisch waardoor je de personages iets beter leert kennen. Wanneer de twee toevallig een moord vastleggen met hun videocamera, begint de film een stuk beter te worden. Daarna word het spannender, en is het jammer dat het uiteindelijk in een ietwat teleurstellend einde resulteert. Qua acteerwerk was het redelijk.
loneranger
Het gegeven kan best een spannende film opleveren en hier en daar is het dat ook maar gaandeweg wordt het steeds ongeloofwaardiger die zijn climax bereikt met het happy end. Jammer.
Glennekeeeee
Vermakelijke, onderhoudende Thriller die net wat te veel uit de bocht schiet en inzakt om een echte topper te zijn maar dankzij Visser en Atsma blijft de film wel boeien.
Het found-foutage gebeuren in het begin was best leuk en op de éen of andere manier had je zo een gevoel dat daardoor een hoofdpersonage het einde niet zou halen. Of dat gebeurd laat ik in het midden. In de eerste minuten worden de problemen nogal makkelijk overgebracht aan de kijker van het koppel maar dat stoort niet echt omdat de 2 het geloofwaardig brengen en eens ze getuige zijn van de moord begint het tempo van de film zich snel te verhogen, alleen word het vluchten nogal breed en lang uitgerokken waardoor het tempo op een bepaald moment volledig inzakt. (Dit zie je wel vaker bij Benelux-films, waarschijnlijk door een beperkt budget of dergelijke want zelfs Hollywoodfilms kunnen dit vaak niet waarmaken. ) Ondanks dat het einde nogal geforceerd en geript aanvoelt is het wel vermakelijk genoeg om de film goed af te sluiten.
cantforgetyou
- 1951 berichten
Erg irritante film. Wat een slechte beslissingen worden er genomen. Ook slaan de argumenten om vreemd te gaan nergens op. Het camera werk en de locaties waren niet prikkelend. Ook de muziek is niet goed. Conclusie : Ongeloofwaardige niet boeiende film.
Sjakie Chapeu
Wat een spannende film man!
Echt af en toe op het puntje van m'n stoel!
Kon me helemaal inleven hoe dit zou zijn als me dit zelf zou overkomen...
Af en toe ook traantje weggepinkt
Kondoro
Taped
De laatste tijd ben ik eigenlijk wel een beetje fan aan het worden van de Nederlandse Thrillers. Deze zien er vaak erg goed en onderhouden uit en de spanning is (vaak) wel aanwezig. Zo vond ik de nieuwe thriller Schone Handen erg sterk dus ik had veel zin in deze film. Toch is deze mij wat tegen gevallen.
Het verhaal was redelijk. Barry en Suzan gaan opnieuw een tripje maken naar de stad waar hun, hun dochtertje 'gemaakt' hebben. Al gauw raken ze in een ruzie en besluiten om naar huis te gaan en uit elkaar te gaan. Terwijl ze stonden te wachten op een bus, die niet kwam, waren ze getuigen van een brute moord door de lokale corrupte politie. Ze raken in een kat en muis gevecht met gruwelijke scenes (zo word suzan nog verkracht) en een hoop ellende met geweld.
Het verhaal was dus redelijk en het concept was prima. Al om al een toch wel vermakelijke film binnen de Nederlandse industrie die toch nog wel een vermakelijke avond kon bezorgen. Was overigens niet de beste film maar voor tussendoor erg geslaagd, niet lang en leuk tijd verdrijf!
Nekstwan
Ik merkte dat ik over het algemeen meer sterren geef dan gemiddeld. Dus stelde ik mijzelf de vraag "welke film zou ik (veel) slechter beoordelen? Ik moest meteen aan de tenenkrommend slechte film "Taped" denken die ik een poos geleden heb gezien. Van de films die ik het afgelopen jaar heb bekeken vind ik dit by far het slechtste wanproduct. Slecht acteerwerk, slecht camerawerk, slecht verhaal. Ik vraag me af wat Barry Atsma heeft bezield toen hij zijn handtekening onder dit gedrocht plaatste. En Susan Visser? Daar maak ik liever geen woorden aan vuil...... Ik zat gewoon te hopen dat die twee zo snel mogelijk opgepakt zouden worden en dat de film dan zou zijn afgelopen.
Ik wilde Taped per sé waarderen, maar de laagste waardering is een halve ster zodat ik helaas geen nul sterren kan geven.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Loft