• 9.376.162 stemmen

Met onder meer: Barry Atsma, Susan Visser en Darío Levy

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 23 februari 2012

Plot Taped

"You don't know what you have, until you almost lose everything."

In Taped doen Johan (Barry Atsma) en Saar (Susan Visser) een laatste poging om hun huwelijk te redden door samen op vakantie te gaan naar Buenos Aires. Als belofte aan hun dochter registreren ze hun activiteiten met een videocamera. Wanneer ze echter per ongeluk een gruwelijke moord vastleggen, moeten ze vluchten om in leven te blijven.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Zinema

Verstand op nul.

Deze Nederlandse thriller kent gelukkig een hoog tempo waardoor de meeste onvolkomenheden niet opvallen, maar zelfs dit ritme kan niet verbloemen dat het verhaal niet echt waterdicht is. Toch is de poging absoluut een aardige en wordt er best wat spanning veroorzaakt. Atsma en Visser hebben overduidelijk chemie, maar het verhaal is wel heel erg clichématig en een aantal scènes nogal overdreven. Met het verstand op nul kijken dus.

Redelijk.

avatar van Waku

Waku

Na een wat stroef en aarzelend begin wordt "Taped" interressant als het kat en muis spel begint. De klopjacht op het nederlands toeristen echtpaar zorgt voor een flinke vaart in de film.

Degelijk acteerwerk in een thriller die voorbij raast.

Ik kan me voorstellen dat Hollywood enthousiast is en een remake in de planning heeft.

Zeker de moeite waard!

avatar van indrany

indrany

Een best goede nederlandse film. Verhaal werd goed overgebracht. Je kreeg erg goed het gevoel van wat als mij dit overkwam. Halverwege de film een beetje afgeraffeld. Was jammer. Werd misschien een beetje té veel van het goede. Niettemin heb ik me zeker wel vermaakt bij deze film. Ook goed dat ze argentinie als land hebben gekozen en niet Amerika.

Zeker de moete van het kijken waard. Barry is goed, Susan..iets minder sterk. Wat ik wel goed vond aan deze film is dat ik niet het gevoel kreeg ik kijk naar een film maar dat het meer een beleving is. Top!!

avatar van _Casper_

_Casper_

Best goeie nederlandse film, het verhaal word wel nergens echt heel diep en het acteerwerk is niet altijd even goed. Maar toch is het een hele leuke, spannende en vlotte film om te zien en zkeer leuk om gezien te hebben!

Omdat er een lekkere vaart in de film zit blijft het spannend en daardoor is het ook minder ''erg'' dat er weinig diepgang in de film zit (meer dingen/uitwerking over hun relatie problemen bijvoorbeeld).

Het camera werk is wel erg leuk gedaan, je voelde bijna of je erbij was.

Gewoon een leuke vlotte spannende film voor een doordeweeks avondje, 3*

avatar van yellowflag

yellowflag

Ik ben niet zo van de Nederlandse film, maar dit is de tweede in een korte tijd die ik erg goed vind. (TBS was de eerste)

De sfeer begint klagerig en langzaam, zoals een kapot huwelijk kan gaan. Die sfeer verandert in de grote stad plotsklaps. Dan gaat alles in een stroomversnelling en gebeurt alles zoals het echt zou kan gaan in dat soort landen (ben er geweest)

De een na de andere actie volgt snel op en op het einde is het op het nippertje dat het goed afloopt.

De beide acteurs zijn erg goed. Vooral Susan Visser (in de Vlaamsche pot) viel me positief op.
Ook de cast in Argentinie viel me goed mee.
Er wordt op het juiste moment overgegaan van eigen cam naar gewone camera.

Enig minpuntje vind ik (de insinuatie van) het moment van verkrachting, waar je gelukkig niets van ziet..

Spannend tot het einde toe!

avatar van egelhunter

egelhunter

Erg verrast voor een nl film. Goedkoop hoeft niet slecht te zijn bewijst deze film. Heerlijke film waar je op je puntje van je stoel zit, zeker het einde. 4*

avatar van stinissen

Snelle vlotte Nederlandse thriller met een prima duo in Barry Atsma en Susan Visser als Johan en Saar een film met veel vaart en dat is goed voor deze film ook het camera werk was meer dan uitstekend.

avatar van perceived

perceived

Matig.

Jammer om alweer een Nederlandse film als matig te betitelen, maar ik kan er echt niet meer van maken. Het verhaal hangt aan elkaar van clichés, loopt niet echt lekker en erg spannend wordt het ook al niet. De acteurs vond ik oké, prima gecast (zij het wat voor de hand liggend). 4.5/10*

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik ben hier heel benieuwd naar, zo nu en dan willen ze zelfs in Nederland ook wel eens een goeie film maken en ik hoop dat Taped daar ook weer één van is.

avatar van madmax1

madmax1

Tempo is niet bij te benen, rommelig , geluid overdadig , idee is prima

en denkelijk voor een professionele aanpak en rustiger gebracht wel eens hoog

kon scoren, voor een NL film kijkt hij lekker weg.

avatar van Dirtdiver

Dirtdiver

Komt net niet over. Gelukkig niet van al te lange duur.

avatar van Wernertje

Wernertje

Amerikaans achtige thriller, vol clichés die dankzij de korte speelduur (iets meer dan 60 minuten) een behoorlijke vaart heeft.

Hoewel het de eerste 15 minuten er op lijkt dat we een soort, komt een vrouw bij de dokter, gelukkige huisvrouw te zien krijgen, begint daarna al snel het kat en muis spel.

Aardige Hollandse film, geen hoogvlieger maar voor n.l begrippen zeker de moeite waard.

Ik verbaas me alleen altijd dat veel n.l films een slecht geluid hebben, bij deze film moest ik ook de n.l ondertitels inschakelen omdat ik anders het allemaal niet goed begreep.

avatar van Askikker

Askikker

Best een goeie Nederlandse thriller, al zat ik de eerste twintig minuten wel met passende schaamte te kijken van wat dit nu moest gaan worden.

Die twee sukkels weten dan ook nog consequent altijd de verkeerde/domme beslissingen te nemen, en het eind is wel mooi, maar wel een beetje te . . . . .

avatar van Spetie

Een aardige poging om een spannende thriller te maken, die grotendeels gefilmd wordt met een handheld camera.

Atsma en Visser acteren vrij goed en hebben ook best een goede klik met elkaar. Daarnaast weet men toch enige vorm van spanning te scheppen, doordat de camera vaak erg dicht op de huid zit. Dat is best fijn bij een film als deze.

Maar uiteindelijk weet men de spanning niet al te lang vast te houden, doordat er net wat teveel ongeloofwaardige momenten voorbij kwamen. Dat is lcihtelijk vervelend en hierdoor verslapt de aandacht uiteindelijk en weet de film de aandacht uiteindelijk niet meer volledig terug te krijgen, ondanks een alleraardigst einde.

avatar van specialized

specialized

Ondanks wat missers toch een zeer aardige,spannende thriller.

avatar van bjerik76

bjerik76

ga ik zekers nog een bekijken.

ik was zeer verast in de bios !

avatar van mcdaktari

mcdaktari

is helemaal zo slecht nog niet. En Barry Atsma, Susan Visser acteren ook nog heel degelijk. Kijk zo mogen ze voor mij meer films maken in nederland, dat begint er teminste op te lijken. Ruim voldoende wat mij betreft.

avatar van Elineloves

Elineloves

Het hele relatieperikelen gedoe vond ik wat minder. Dat gezwam over hun fouten telkens, en of ze wel of niet samenblijven.. Tja, lauwtjes. Komt pas echt op gang wanneer de moord (die niet eens zo heel gruwelijk was) gepleegd werd.

Visser en Atsma hebben inderdaad wel chemie met elkaar. De gebeurtenissen zijn ook vrij realistisch, had verwacht dat het op een gegeven moment té ongeloofwaardig zou worden maar dat viel wel mee mijn inziens. Die politie agent was niet altijd even sterk, maar ach. Het is ze vergeven.

Tempo is precies goed, de introductie van de personages en waarom ze daar zijn had ook niet langer moeten duren.

Best aardig.

avatar van tevelenco

tevelenco

Inderdaad best een aardig filmpje waarbij de relatieperikelen wel het minste waren.

Vanaf de moord komt de film echt goed op gang en de gebeurtenissen die daarop volgen worden goed en realistisch in beeld gebracht met enkele goede schrikmomenten.

Wel wordt de film naar het einde toe wat afgeraffelt, maar ondanks deze kritiek heb ik me toch best vermaakt met deze film.

avatar van robertus65

robertus65

Spannend was het wel, maar ook erg clichématig in elkaar gekunsteld.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Goede nederlandse film waar de vaart goed in zit. constante spanning. acteerwerk ruim voldoende.

3.5 ster

avatar van gauke

gauke

Een Nederlandse speelfilm met veel vaart, die barst van de potentie en de regisseur weet hoe je dingen spannend moet maken en een opgejaagde, beklemmende sfeer kunt creëren. De start met homevideobeelden (shots met eigen digitale camera van de hoofdrolspelers) is sterk. Maar helaas gebeuren er te veel onlogische zaken en zijn de clichématige plotwendingen niet altijd even geloofwaardig. Hetzelfde geldt voor de niet natuurlijk overkomende woordenstrijd van de beide hoofdrolspelers, ook al is het relatiedrama nog zo slim bedacht. En wat Barry Atsma en Susan Visser betreft: van beiden heb ik betere prestaties gezien; er was ook regelmatig sprake van overacting.

avatar van mixmaster

mixmaster

niet goed en niet slecht , zo zou ik deze nederlandse thriller willen beoordelen.

het verhaal is simpel maar wel spannend.

de film is lekker vlot gefilmd en weet de spanning vast te houden tot het eind.

alleen het acteerwerk is niet al te best en dat is jammer.

vooral Susan Visser vond ik slecht acteren , Barry Atsma vind ik een goed acteur maar heeft in deze film ook niet zijn beste werk laten zien.

avatar van ricone

ricone

sluit me volledig aanbij de meeste commentaren,een aardige nl film, met barry atsma als uitblinker,de paar missers in het script is taped vergeven

avatar van Toontje G

Toontje G

Een goede film, een trage start maar daarna komt het verhaal goed op gang. Barry zet een goede rol neer maar Suzan Visser is geen type voor dit soort films. Al met al zeker het kijken waard.

avatar van DramaKing

DramaKing

Soms wat kort door de bocht, maar daarom vinden de Amerikanen deze film ook zo leuk Een toffe Argentijnse slechterik en een paar echt spannende scenes. De muziek erg sterk voor Nederlandse begrippen. Jammer van een paar te trage montagemomenten en eerder genoemde scriptzaken die op papier o.k. lijken maar na de eerste screening er echt uit hadden gemoeten. Kijken? Ja, gewoon doen!

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Ik heb nog nooit zo erg bij een film gehad dat ik wilde dat de hoofdpersonen omgelegd zouden worden. 'Saar' 'Saar' 'SAAR!' En dat 81 minuten lang...

avatar van Wouter

DramaKing schreef:

Soms wat kort door de bocht, maar daarom vinden de Amerikanen deze film ook zo leuk !

Vinden ze dat?

Is ie al op dvd, eigenlijk?

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Hij zou al uit moeten zijn sinds 15 augustus, maar ik heb hem nog niet gezien...

avatar van Moviestar1

Moviestar1

Nederlandse film zijn niet de beste

maar deze is zeker goed!