• 9.376.732 stemmen

Met onder meer: Barry Atsma, Susan Visser en Darío Levy

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 23 februari 2012

Plot Taped

"You don't know what you have, until you almost lose everything."

In Taped doen Johan (Barry Atsma) en Saar (Susan Visser) een laatste poging om hun huwelijk te redden door samen op vakantie te gaan naar Buenos Aires. Als belofte aan hun dochter registreren ze hun activiteiten met een videocamera. Wanneer ze echter per ongeluk een gruwelijke moord vastleggen, moeten ze vluchten om in leven te blijven.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Rodger

Rodger

niet verkeerd, maar wat rommelig.. maar voor nederlandse begrippen... wel ok..

2.5**

avatar van stinissen

Rodger schreef:

niet verkeerd, maar wat rommelig.. maar voor nederlandse begrippen... wel ok..

2.5**

10000 maal beter als de meeste rommel uit de VS.

avatar van Mythos

Mythos

De hele film leek wel een trailer. Wat een chaos, ge-ren, geschreeuw, gejank etc.

Niets voor mij, het acteren was af en toe net of ik naar een toneelstuk keek.

avatar van Shinobi

Shinobi

Redelijke film met een goed concept, alleen laat de uitwerking te wensen over.

Sowieso vind ik dat Atsma niet echt kan acteren en over die Visser zal ik het maar helemaal niet hebben.

Verder was het allemaal vrij rommelig en iets teveel toevalligheden. Gelukkig zit de vaart er wel goed in en duurt het niet zo lang.

Kleine 2,5 sterren.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Je verwacht het niet, maar Brian Nelson (bekend van o.a. Hard Candy (2005) ) is benadert als screenwriter voor een Amerikaanse remake van Taped.

avatar van aris1988

aris1988

vond hem helemaal top echt super film!!

avatar van Rickmans

Rickmans

Superfilm... Van begin tot eind vol spanning.

avatar van houdjemond

houdjemond

Hoewel ik een groot fan ben van Atsma, en Visser geweldig was in Gooische Vrouwen was dit echt een teleurstelling, wat een rommelig, ongeorganiseerd filmpje, jammer, want het verhaal was goed te doen..

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Zo, de zoveelste film met Barry Atsma gezien. Ongelooflijk hoe vaak hij de hoofdrol speelt in een film van Hollandse bodem. Nu moet ik zeggen dat hoe meer ik hem zie, hoe beter ik hem vind worden. Heb me nu, na recent Quiz gezien te hebben, ook niet geërgerd aan hem, iets wat vroeger wat vaker voorkwam.

Susan Visser kende ik minder goed, maar ook zij vulde haar rol aardig in. Diederik van Rooijen showt ons een film met hoogte- en dieptepunten.
Het tempo zat er zeker lekker in en de actiescenes waren zeker oké. Ook is de film best spannend en vliegt de film in sneltreinvaart voorbij.

Minpunten zijn er ook te noemen. Zo verloopt het verhaal regelmatig onwaarschijnlijk, want hoe kan het dat die agent ook al op het vliegveld was terwijl Atsma en Visser snoeihard hadden gereden en gerend om er op tijd te zijn. En zo waren er wel meer dingen waar ik m'n twijfels bij had.
Maar al met al is dit toch een aardig thrillertje om zeker eens te gaan zien.
Voldoende!

avatar van Timecop

Timecop

best vermakeijk thrillertje, ik zat toch regelmatig op het puntje van m'n stoel.

avatar van pvl63

pvl63

Taped is een redelijk geslaagde film. De film wordt na een slomig begin een adrenaline shot van bijna een uur. Soms realistisch en soms ook te mooi om waar te zijn, zoals de vele ontsnappingen aan de politie. Het einde is wat vergezocht hoewel ook mooi gevonden.

avatar van djkoelkast

djkoelkast

Behoorlijk slechte en ongeloofwaardige film waar de cameraman weer eens een statief vergeten is, het schudt constant, slechte belichting, eigenlijk is zo'n beetje alles wel slecht.

avatar van Lay190

Lay190

Slechte film. Irriteerde me aan de acteerprestaties van Susan Visser...

avatar van Alleygator

Alleygator

Prima film. Respect voor Diederik van Rooijen en de beide hoofdrolspelers ! Mooi geacteerd. De muziek vond ik soms wat dominant.

djkoelkast schreef:

dan snap je de film niet helemaal want ze zijn op reis om hun huwelijk te redden en leggen alles vast met hun handycam. Dus daarom schudt het ook omdat het lijkt alsof ze zelf filmen

avatar van chococreme

chococreme

Bijzonder ongeloofwaardig. Het begon veelbelovend, maar de tweede helft was tenenkrommend.

avatar van aris1988

aris1988

jammer genoeg je kan hem nergens kopen wil hem orgineer nergens ook niet bij bol nergens weet iemand waar wel gr!!!!!!!!!!

Een goede nederlande film!

avatar van Gary-O-

Gary-O-

Jammer dat nederlandse films hier vaak ondergewaarderd worden.

Verhaal cliche ? Misschien. Camera werk realistisch. Acteerprestatie top voor de samenwerking.

Met Argentijnse crew. Locatie schitterend kortom een goede film.

avatar van schram101

schram101

Prima

Net wanneer je denkt dat de film zowel letterlijk als figuurlijk in veilige haven is krijgen we dat einde te zien. Zonde. Want het was allemaal behoorlijk leuk gedaan. De vaart en spanning zaten er goed in, wat ondanks de korte speelduur toch ook wel nodig is. Het eerste kwartiertje met het nodige -in zijn genre zo'n beetje verplichte- gedoe over relatieperikelen is even doorbijten, maar daarna gaat het balletje toch wel rollen. Misschien allemaal wat vergezocht maar toch behoorlijk beklemmend af en toe.

Maar de grooste troef van de film is toch echt wel de cinematografie. Vanwege het gebruik van de handycam is de irritatie -aan het zoals altijd weer matige- Nederlandse acteerwerk een stuk minder en daarnaast heeft regisseur Van Rooijen zelfs nog een aantal uitstekende long-takes voor de kijker in petto! Zoals wel vaker werkt dat ook hier weer uitstekend.

Het einde is dan helaas net een brug te ver. Tegen beter weten in hoopte ik dat wel klaar zou zijn maar helaas vond men het nodig de agent voor de zoveelste keer ten tonele te laten verschijnen. Gezien de voorgeschiedenis misschien te verwachten, maar persoonlijk vond ik het erg onnodig.

avatar van MrTurk96

MrTurk96

Top!!!

de film was geweldig.

de spanning zit er goed in, de rollen zijn heel goed gespeeld.

gewoon kijken!

avatar van tevelenco

tevelenco

Redelijke film met een leuk uitgangspunt.

Er zitten wel wat spannende momenten in maar het verliep allemaal te snel en rommelig om ECHT spannend te worden.

Jammer want er had nog wel wat meer uitgehaald kunnen worden.

Is de dvd-release uitgesteld?

Ik kan 'm nergens vinden.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

kappeuter schreef:

Is de dvd-release uitgesteld?

Ik kan 'm nergens vinden.

Ja, dat had ik ook al opgemerkt...

narva77 schreef:

Hij zou al uit moeten zijn sinds 15 augustus, maar ik heb hem nog niet gezien...

Ik had de datum alweer weggehaald inderdaad.

Voor hedendaagse begrippen een uitzonderlijk late dvd-release, aangezien de bioscooprelease al in februari was.

avatar van Quido

Quido

Komt ie nog wel dan?

avatar van Hollywood007

Hollywood007

Leuke thriller die echt de moeite is om eens te zien. Hij is wel wat kort. Ik had graag gehad dat hij wat langer duurde en dat er nog wat meer gebeurde. Een prima werkje met goede acteurs.

avatar van Toontje35

Toontje35

Redelijke thriller. Goed verhaal; slot een beetje ongeloofwaardig.

Beetje korte film.

avatar van Filmfan74

Filmfan74

Rommelig camerawerk, dun verhaal, chaos en constant rennende mensen zijn niet de definitie voor een thriller, ik werd er helemaal hysterisch van!

avatar van anne J

anne J

Holy shit, hoe kan het dat deze film zo'n lage score heeft? Ik schrik er zelfs een beetje van.

Ik heb Taped vanmiddag gezien en ben er nog steeds enthousiast over. Zelden zulk goed camerawerk gezien en verder ook top cinematografie! Echt onzettend goed en knap hoe mooi qua framing ook die man of vrouw achter de camera alles steeds maar weer in beeld heeft kunnen brengen en houden tijdens die zeer lange (!!) en zeer dynamische (!) shots. Echt, veel respect voor deze cameraman- of vrouw. Ik weet hoe belachelijk moeilijk het is.

Een verademing om eens origineel en stabiel (ja stabiel!) camerawerk te zien bij dit soort geschoten films. Meestal wordt het algauw te rommelig, te gehaast, waardoor de framing van de situaties te lelijk voor woorden is en de dingen op een ''nét niet'' filmisch mooie manier in beeld worden gebracht. Dat is jammer. Hier was er echter wel over nagedacht, of zo zag het eruit tenminste. Lijkt me wel wat reperteren aan vooraf te zijn gegaan.

Oke, aan het verhaal schortte soms het een en het ander waarover je zou kunnen vallen. Maar dat vond ik persoonlijk opzich niet zo heel erg, omdat ten eerste de cinematografie mij gewoon achterover blies (en daar kijk ik altijd het eerste naar), en omdat ten tweede het verhaal spannend genoeg was om je op het puntje van je stoel te houden. Er zaten echt een paar hele sterke scènes in, spannende of heftige scènes, en er was ook een goeie afwisseling tussen spanning, suspense en rust e.d. waardoor er een lekker ritme in de film zat. Op het juiste moment werd er geswitcht met situatiesferen zeg maar.

Nou, tof filmpje. Beste tot nu toe die ik heb gezien op het NFF. Zou hem misschien wel zelf aan gaan willen schaffen over een tijdje.